Įkraunama...
Įkraunama...

Veido erkutė

koki pora savaiciu,bet nekasdien,nes 15 einu pas gydytoja,tai noriu kad padaritu vel tirima ir paskirtu gydima smile.gif nes jau apie metus turiejau ramibe,bet ir vel atsirado doh.gif tai be reikalo nenoriu gadint tepalo ax.gif pamirsau papasakoti vienos daktares patarima doh.gif anksciau man visai padiejp,kai gidziausi,ir atrodziau baisei verysad.gif vakare uzvirt vandieni,ipilt i koki atskira inda ir ryte praskiest su pienu,ir plauti veida,taip dariau kasdien.veidas pagraziejas buvo,jokio raudonumo,ir jokio spogelio.norit tikiekit norit ne 4u.gif tai siulau pabandit,tikrai nieko nekainuoja,ir nepakenkie man.savaime aisku pries tai gidziau veiduka smile.gif vien nuo vandens su pienu nepraeina,tai va wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2010 03 04, 00:23)
Dazniausiai erkute ir sukele Rosacea 4u.gif
Papildyta:

Nuo erkutes ir rozines gydymas toks pats. As dabar biski apraminau erkute su rozex ir antibiotiku pagalba, bet veido raudonis liko. Siulau kol gydaisi nenauduoti jokiu pudru, nes dar daugiau suerzinsi oda. Kai nuraminsi tik tada galima bus bandyti kremus (paskaityk tema, yra daug naudojamu kremu), bet ne pudra 4u.gif

Rosacea ir rekutė dvi skirtingos ligos:
Rosacea sergantiesiems Demodex folliculorum nustatoma dažniau nei bendroje populiacijoje, tačiau manoma, kad šis mikroorganizmas nėra ligos sukėlėjas, greičiau tai tiesiog pasekmė dėl išvešėjusių riebalinių liaukų. Panašu, jog patogenezėje nedalyvauja nei šie sukėlėjai, nei kiti mikrobai, nei vitaminų trūkumas, hipertenzija ar neįprastos skrandžio ir žarnų būklės, tokios kaip hipochlorhidrija ir dispepsija. Pastarųjų metų tyrimai bei stebėjimai rodo, jog rosacea – tai kraujagyslių liga. Manoma, kad priežastis yra odos kraujagyslių autonominės inervacijos defektas. Ryšys tarp rosacea ir migrenos bei perimenopauzinio periodo yra papildomi požymiai, įrodantys, kad kraujagyslių pokyčiai yra svarbus ir esminis ligos veiksnys.

O erkės tyrimą aš dariausi Kauno gatvėje nemokamai. Užsiregistruoji ir be jokio siuntimo nueini pas deratologą ir atsakymą iškarto gauni. O oda nuo Rosexo turi luptis, nes nusilupa pakenktas odos sluoksnis.
Aš tai dabar vėl išlindusę erkę tepu aliejukų mišiniu iš Kavpų namų (ten man jį secialei sumaišė). Naudoju nuo kovo 6d, tai dar iškyla vienas kitas spuogelis, bet raudonis sumažėjo ir oda ne tokia graublėta.
O pudrų tikrai patarčiau jokių nenaudoti mirksiukas.gif sėkmės ir kantrybės besigydant smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaS @ 2010 03 10, 14:29)
Aš tai dabar vėl išlindusę erkę tepu aliejukų mišiniu iš Kavpų namų (ten man jį secialei sumaišė). Naudoju nuo kovo 6d, tai dar iškyla vienas kitas spuogelis, bet raudonis sumažėjo ir oda ne tokia graublėta.
O pudrų tikrai patarčiau jokių nenaudoti  mirksiukas.gif  sėkmės ir kantrybės besigydant  smile.gif  smile.gif

Sveika, labai idomu kas cia per misinukas? Man sitas grozis irgi suveshejes dabar jau kuris laikas, bet pirma laukiausi, dabar maitinu, tai jokiu vaistu negaliu vartoti. Tepliojau su arbatmedzio aliejumi, bet jau nepadeda. Gal gali smulkiau parasyti kas tai per aliejus Kvapu namuose, kiek kainuoja? Buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
Aliejuką man sumaišė ten vietoje, tai proporcijų nežinau, bet sudėtis užrašyta ant lipduko: vetiverijų eterinis aliejus, palmarozų EA, citr.arbatmedis, pačiulių EA, himal.kedrų EA, ciberžolių EA ir foraha. Buteliukas gal 7ml kainavo 23Lt. Liepė naudoti 2mėn ir to kiekio kaip tik tokiam laikui užteks sakė. Vien nuo forahos oda lupasi (panašei kaip nuo rozekso, tik ne toks perdžiūvęs veidas), bet reikia dar gydomųjų priedų. Tikrai siūlyčiau išbandyti, tik nuvažiavus reikia prašyti, kad sumaišytų, nes jos nelabai laiko turi blush2.gif . Gali pati susimaišyti, tik labai jau brangu viską susipirkti rolleyes.gif (Važiuosiu užsisakyti vaikui nuo dermatito mišinuko)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JurgaS: 10 kovo 2010 - 14:18
QUOTE(JurgaS @ 2010 03 10, 14:29)
Rosacea ir rekutė dvi skirtingos ligos:
...

Ligos skirtingos, bet labai susijusios. Erkutė dažniausiai ir gyvena Rosacea pažeistose vietose.
Rašiau šitoj temoj prieš beveik 3 mėnesius. Dabar aš jau išgijusi, tik neaišku vėl kuriam laikui smile.gif Bet kadangi jau žinau kaip su erkute kovoti, tai po ranka nuolat turiu Rozex ir Akne BP5. Dar kartą pasikartosiu - nebijokit kad oda pleiskanoja (šitaip nueina tas pažeistas odos sluoksnis) ir kuo mažiau šlapinkit tas vietas. Aš kažkada skaičiau, kad erkutę galima išgydyti benzoilo peroksidu (kadangi jo gryno niekur negavau, tai tam tinka Akne BP5), tai pati tą ir dariau, tuo labiau kad ir daktare paskui patarė Akne BP5 naudoti. Oda tikrai lupasi, bet būtent taip ir turi vykti gijimas (bent jau mano supratimu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svaraine: 17 kovo 2010 - 14:19
QUOTE(svaraine @ 2010 03 17, 14:18)
Ligos skirtingos, bet labai susijusios. Erkutė dažniausiai ir gyvena Rosacea pažeistose vietose.
Rašiau šitoj temoj prieš beveik 3 mėnesius. Dabar aš jau išgijusi, tik neaišku vėl kuriam laikui smile.gif  Bet kadangi jau žinau kaip su erkute kovoti, tai po ranka nuolat turiu Rozex ir Akne BP5. Dar kartą pasikartosiu - nebijokit kad oda pleiskanoja (šitaip nueina tas pažeistas odos sluoksnis) ir kuo mažiau šlapinkit tas vietas. Aš kažkada skaičiau, kad erkutę galima išgydyti benzoilo peroksidu (kadangi jo gryno niekur negavau, tai tam tinka Akne BP5), tai pati tą ir dariau, tuo labiau kad ir daktare paskui patarė Akne BP5 naudoti. Oda tikrai lupasi, bet būtent taip ir turi vykti gijimas (bent jau mano supratimu).

Sveiki 4u.gif
O ar Akne BP5 be recepto galima pirkti?, nes irgi noriu pabandyt. O kaip vartojai situs abu vaistus, aprasyk savo gydyma 4u.gif
Rozex tepiau puse metu ir nieko doh.gif Jau veidas pakankamai neblogai atrode, dabar vel atsirado suogai. Buvau vakar pagyd, tai pasake pakeisti Rozex i Finacea tepala. Antibiotiku jau neskyre nes pries menesi baigiau 3 men kursa.
O gal zinot ar Finace ir Skinoren ne tas pats vaistas, nes sudetis ta pati (gydytojas pasake, kad ne tas pats) Turiu pirkus kazkada Skinoren, o Finacea irgi brangus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Packa: 17 kovo 2010 - 15:22
[quote=Packa,2010 03 17, 16:18]
Sveiki 4u.gif
O ar Akne BP5 be recepto galima pirkti?, nes irgi noriu pabandyt. O kaip vartojai situs abu vaistus, aprasyk savo gydyma 4u.gif
Rozex tepiau puse metu ir nieko doh.gif Jau veidas pakankamai neblogai atrode, dabar vel atsirado suogai. Buvau vakar pagyd, tai pasake pakeisti Rozex i Finacea tepala. Antibiotiku jau neskyre nes pries menesi baigiau 3 men kursa.
O gal zinot ar Finace ir Skinoren ne tas pats vaistas, nes sudetis ta pati (gydytojas pasake, kad ne tas pats) Turiu pirkus kazkada Skinoren, o Finacea irgi brangus g.gif
[/quote

Finacea yra 150 mg/g Azelaino rūgšties, o Skinoren 200 mg/g (jis stipresnis) ir gamintojai skiriasi ax.gif
O šiaip, tai galite pabandyti Foraha aliejų, jis ir labai gerai padeda atsinaujinti odai. Nuo jo ji nusilupa, kaip nuo vaistų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JurgaS: 17 kovo 2010 - 15:41
QUOTE(JurgaS @ 2010 03 17, 15:38)

Finacea yra 150 mg/g Azelaino rūgšties, o Skinoren 200 mg/g (jis stipresnis) ir gamintojai skiriasi  ax.gif
O šiaip, tai galite pabandyti Foraha aliejų, jis ir labai gerai padeda atsinaujinti odai. Nuo jo ji nusilupa, kaip nuo vaistų  mirksiukas.gif

tai tepsiu Skinoren nes ji turiu, dar pirksiu Akne pabandisiu. O jums spuogai visai dingo, ir raudonio neliko? o dabar kuo tepat veida?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Packa: 17 kovo 2010 - 16:21
QUOTE(Packa @ 2010 03 17, 17:20)
tai tepsiu Skinoren nes ji turiu, dar pirksiu Akne pabandisiu. O jums spuogai visai dingo, ir raudonio neliko? o dabar kuo tepat veida?

spuogai dingo, raudonis ir gi thumbup.gif , o dabar tepu aliejų mišiniu (šiek tiek aukščiau rašiau 304 žinutėje). Kol kas viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaS @ 2010 03 17, 17:11)
spuogai dingo, raudonis ir gi  thumbup.gif , o dabar tepu aliejų mišiniu (šiek tiek aukščiau rašiau 304 žinutėje). Kol kas viskas  thumbup.gif

O gal gali aprasyt savo gydyma, kada tepei Rozex, kada Akne, kiek truko, o vaistu negeriei, kada dingo raudonis? aciuks.gif hi.gif
Atsakyti
Prieš daugiau nei metus naudojau Rozex ir suplaktinį (iš Universitetinės vaistinės) buvau apgydžiusi veidą, bet jis vis tiek man nepatiko, tai parausdavo dėmėmis, pasikasydavo verysad.gif O prieš pora mėn. vėl išlindo visame gražume. Tada nusipirkau Foraha aliejų, tepiau kol veidas nusilupė ir nebelindo tiek spuogelių. Tada užsisakiau tą aliejų mišinį ir dabar tepu juo. Šiam momentui esu labai patenkinta jo poveikiu, nors karts nuo karto dar išlenda koks spuogelis jei aštriai užkertu blush2.gif . Veidas toks švelnus pasidarė, o ne kaip ragažė bigsmile.gif
O dar kas mane žavi, kad ne chemiją naudoju, tai psihologiškai lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JurgaS: 17 kovo 2010 - 18:07
QUOTE(Packa @ 2010 03 17, 16:18)
Sveiki 4u.gif
Rozex tepiau puse metu ir nieko doh.gif ...

Taip, Akne BP5 parduodamas be recepto. Šiaip jis skirtas paprastiesiems spuogams gydyti, bet pasirodo puikiai tinka ir erkutės spuogelius naikinti thumbup.gif
Rozex tiek ilgai tepti negalima, bet gal nieko neatsitiks jei dabar derinsi jį su Akne BP5. O aš juos vartojau taip: Rozex tepiau ryte, o Akne BP5 - vakare. Ir stengiausi nešlapinti tos vietos, kartais net pleistriuką užsiklijuodavau, bet mažai gelbėdavo... rolleyes.gif Na ir ant tų vietų netepdavau kremų, bet vat pudrą sau tepti leidau, nors negalima, bet pamaskuoti tai reikėdavo kažkaip, juk į darbą neisiu žmonių gąsdinti...
Atsakyti