Įkraunama...
Įkraunama...

Veido erkutė

Maniau, kad aš viena tokia nelaimėlė, su ta erke gyvenanti sad.gif Pasirodo, ne... Aš irgi iš Klaipėdos, irgi nežinau, kur kreiptis..
Atrodo, jau viską padariau, tepiausi naktim ir dienom kokiais septyniais skirtingais tepalais, kurie ne ką padėjo. Kol galiausisi viena gydytoja paterė praustis su Dercome clear. Padėjo labai gerai, veido oda buvo švarutėlė. Pabaigiau pirmą pakuotę, nusipirkau antrą po neilgos pertraukos. Ir prasidėjo... žydžiu dabar nuo tų spuogų sad.gif Sakau, gal oda priprato... Dabar noriu pas gydytoją, bet nežinau, jkur kreiptis. Nes viena gyd., čia prie Klaipėdos viešbučio toj poliklinikoj, paklausė, ar aš iš viso kada nors pas kosmetologę buvau veido valyti, kaip kokia nevala būčiau, o kosmetologė (buvau nuėjusi) man tik DAUG bėdos pridarė visa tai išspaudinėdama sad.gif
Atsakyti
[quote=nendrelė,2005 04 23, 08:09]
Maniau, kad aš viena tokia nelaimėlė, su ta erke gyvenanti sad.gif Pasirodo, ne... Aš irgi iš Klaipėdos, irgi nežinau, kur kreiptis..

vava, ir as gi is klaipedos.. kur tik nejau.. ejau ir i odos dispanceri, kad jau man ten labai baisiai pasirode, jie tik istyre ten ir viskas, rase visokiu biesu, net ir tokiu vaistu, kaip gydyti traumuotus veidus po avariju.. cry.gif tai ka as zinau.. ejau i trecia poliklinika, pas Cesiene, lyg nieko, bet siaip rezulatas neilgalaikis. ejau ir i Lorna, ten ir nieko gero, tie patys smirdantys tepalai. turejau ir as Dercome ne tik prausikli, bet ir pudra...man jis kazkoks šššš.... g.gif
na as jau beveik nuleidusi rankas, va eisu uzsirasyt tam veido valymui, bet nelabai tikiu ko stebuklingo, gal tam kartui apvalys.. o siaip jei net riebesniomaisto pavalgau ir kosmaras, turiu pilinguoti as ji kas dvi dienas ir taip niekaip nenusausinu... sad.gif na pagereja vasara, kai gauna daug saules, bet ir tai problemos neissprendzia..man ta erkute jau lyg persimete ir i antakius, bo antakiu plaukeliai pradejo kristi.. cry.gif
Atsakyti
Gal man galit kas paaiškinti kodėl erkutė gydoma antibiotikais? Na ne erkutė, o jos neigiamas povekis odai. Juk antibiotikai skirti gydyti bakterijų sukeltom ligom, o erkutė kaip ir vabaliukas g.gif
Klausiu, nes labai man baisu, kad bakterijos kuo toliau tuo labiau atsparėja antibiotikams, o naujų taj neišranda nieks cry.gif
Atsakyti
QUOTE(cilija @ 2005 04 20, 15:42)
labai gaila, kad ta gydytoja Vilniuje, nes net neisivaizduoju, kada as i ji nuvyksiu... doh.gif

Sveikute:)
Buvau pas odos dygytoja, kur pasiule Inguole...(del erkutes)
Zodziu, paskyre gydyma....
Bet dar nezino, ar cia man erkute, ar kokia odos infekcija ,ar alergija....
Is praziu bandys gydyti taip, po to jei, nepraeis, darys tyrimus del erkutes....
Galiu tau parasyti, ka man skyre, gal pamegink ir tu, o gal ir tau pades...
As gydausi taip:
Nusipirk vaistinej hidrogeli (lotion) "ESSEX" 50ml. - 6.99lt.
Antihistaminiai vaistai "LOMILAN"-10ml. (10 tabl- kazkur virs 10lt)
Ruzavos tabletes "DEXAMED 0,5" (10 tabl.- virs 1lt)
Gydomasis tepaliukas "ELOCON 0,1% (18.65lt),tepti 1 karta dienoj-vakare
Tas tabletes (LOMINAL IR DEXAMED) gerti 1 karta dienoj-ryte
Ryte ir vakare nusivalius kosmetiniu pieneliu tepti hidrogeliu(lotion) ESSEX
Vakare pasitepi hidrogeliu(lotion) ir po to tepi gygomaji tepaliuka ELOCON
Viska darai 5 dienas...
As tik siandien pradejau gydytis, po 5 dienu turiu skambinti gydytojai ir tada pasakys,ka daryti toliau, ar toliau visa tai daryti, ar ji dar paskirs kita tepaliuka...
Po 5 dienu gydymosi turesiu jai pasakyti, kaip jauciuosi, kaip atrodo mano oda...
Kai zinosiu, is karto parasysiu...
Dar gydytoja pasiule gerti zuvu taukus (kapsulese), tai geriausi vitaminai odai...
Kremus naudoti be kvepalu ir konservantu...
Neprausti veido vandeniu, jei prausi (tik su vaikisku muilu), prausti veida juodos arbatos nuoviru ir daryti tos arbatos veido kaukes....
Nusipirk "CEILONO" birios arbatos (butinai birios, ne pakeliuose!)
1 sauksteli Ceilono arbatos uzplikyk 120ml verdanciu vandeniu, palauk,kol zoleles pakils i pavirsiu, po to nukosk ir palauk kol atves iki kambario temperaturos...
Tada suvilgyk skudureli toj arbatoj ir dek ant veido 30min.Po to nuplauti nereikia...
Tas arbatos kaukes daryk tom dienom, kai gydysiesi (kaip parasiau)
Bet gali ir siaip plauti veida ta arbata ir daryti kaukes, nes juoda arbata labai
padeda odai, apramina ja, tonizuoja, ramina visus sudirgimus, uzdegimus...
Na va, lyg ir viskas:)
Po 5 dienu, kai paskambinsiu gydytojai, as tau parasysiu...smile.gif
P.S. Labai uzjauciu tave del tos veido "pabaisos"-erkutes, noriu tau padeti,o gal draugiskai "kartu" ir issigydysim:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SKAIDRE: 05 gegužės 2005 - 12:55
QUOTE(SKAIDRE @ 2005 05 05, 12:51)
Sveikute:)
Buvau pas odos dygytoja, kur pasiule Inguole...(del erkutes)
Zodziu, paskyre gydyma....
Bet dar nezino, ar cia man erkute, ar kokia odos infekcija ,ar alergija....
Is praziu bandys gydyti taip, po to jei, nepraeis, darys tyrimus del erkutes....

o kiek kainavo vizitas? kokia tavo veido būklė iki gydymo: aprašyk taip konkrečiai, kaip gali?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2005 05 05, 12:54)
o kiek kainavo vizitas? kokia tavo veido būklė iki gydymo: aprašyk taip konkrečiai, kaip gali?
Ačiū  4u.gif

Labutis:)
Vizitas kainavo 25lt.
Zodziu, pas mane veidas labai raudo, kaito, pleiskanojo, serpetojo, atsirado mazi raudoni spuogeliai, demeles, mazi lyg pulinukai ir tokie mazi vandeniai spuogeliai, oda perstejo, nieztejo, buvo labai nelygi veido oda, tokiom porom, kaip apelsino(mano oda iki siol buvo lygi, grazi) labai siurksti, lyg 10 metu buciau odos nepylingavusi:)
Oda pastoviai blizgejo, lyg buciau uzsitepusi siaubingai riebaus kremo:),bet siaip, mano oda yra sausa.
Atsakyti
atradau savo veide toki lopineli labai siurkscios, pleiskanojancios odos lopineli, spalva gal kiek tamsesne nei likes veidas, man ta demele dabar dar paumejo, anksciau net nekreipiau demesio. ar tai panasu i erkute?
Atsakyti
Jei neklystu, taj erkutė labiausiai mėgsta skruostus. Jie buna raudoni, išsiplečia poros, šiek tiek niežti. Čia iš asmeninės patirties.
Šiaip jei nueitum pas gydytoja, tiksliau pasakytų biggrin.gif
Atsakyti
Neseniai pasiskaitinėjus SM pradėjau rytais praustis kontrastiniu dušu (kol kas tik veidą) ir netikėtai atradau, kad nebeesu raudonskruostė kaip ankščiau clap.gif Šiek tiek rausvumo liko, bet palyginus su burokiniais skruostais, kokie buvo (nuo erkutės) taj daaaug geriau thumbup.gif thumbup.gif ir odelė švelnesnė
Pabandykit ir jūs, gal padės? wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2005 05 17, 16:32)
Neseniai pasiskaitinėjus SM pradėjau rytais praustis kontrastiniu dušu (kol kas tik veidą) ir netikėtai atradau, kad nebeesu raudonskruostė kaip ankščiau clap.gif  Šiek tiek rausvumo liko, bet palyginus su burokiniais skruostais, kokie buvo (nuo erkutės) taj daaaug geriau thumbup.gif  thumbup.gif ir odelė švelnesnė
Pabandykit ir jūs, gal padės? wub.gif  biggrin.gif

o kazi cia man vienai neaisku kas tas kontrastinis dusas? g.gif gal butu galima placiaunupasakoti, bo nebezinau ko griebtis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cilija @ 2005 05 18, 17:34)
o kazi cia man vienai neaisku kas tas kontrastinis dusas? g.gif gal butu galima placiaunupasakoti, bo nebezinau ko griebtis doh.gif

Čia kai pakaitomis prausiesi šiltu ir šaltu vandeniu. Aš dabar skaičiuoju iki 5 kartų, t.y. 5 kart šiltu ir 5 kart šaltu. Man tas sukčiavimas, kad nesugalvočiau sumažint, o padidint taj galima rolleyes.gif
Dar buvau pamiršus priduti, kad nusipraususi veiduka valausi švelniu frotiniu rankšluostuku ir juo truputį pamasažuoju. thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(babarskas @ 2005 05 05, 22:22)
atradau savo veide toki lopineli labai siurkscios, pleiskanojancios odos lopineli, spalva gal kiek tamsesne nei likes veidas, man ta demele dabar dar paumejo, anksciau net nekreipiau demesio. ar tai panasu i erkute?

Tikrai nepanasu i erkute. Erkutes landziojimai matosi tik per padidinamaji stikla. Jos lando ne konkrecioje vietoje, o per visa vieta ir dar alergija sukelia daznai cry.gif
Atsakyti