Įkraunama...
Įkraunama...

AVENT firmos gaminiai

Sakykit, o kaip ten jie vadinasi pamirsau, antspeniai lyg ar reikalingi? blush2.gif g.gif
Atsakyti
As nupirkau daug is Avent gaminiu ir labai esu patenkinta!!! 100balu! Gera firma! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2010 05 03, 13:11)
Sakykit, o kaip ten jie vadinasi pamirsau, antspeniai lyg ar reikalingi? blush2.gif  g.gif

Du vaikus išmaitinau ir tik SuperMamoj sužinojau, kad yra toks dalykas, kaip antspeniai. biggrin.gif Kadangi dabar jau apie šį reikalą esu daugiau pasidomėjusi, tai pasidalinsiu mintimis ir informacija.

Anstpeniai naudojami, kai vaikas dėl fiziologinių ar neurologinių priežasčių negali efektyviai ištraukti pieno (gimė neišnešiotas, su sveikatos problemomis ir pan.) arba kartais dėl įtrauktų spenelių. Kitais atvejais jie atliks tokią pačią meškos paslaugą sėkmingam žindymui, kaip butelys - vaikas šiuos guminius krūties pakaitalus žinda visai kitaip, nei žįstų pliką krūtį, todėl panaudojus juos yra tikimybė, kad krūties nebeims. Kitas dalykas - taip maitinamas jis gali ištraukti mažiau pieno, dėl mažesnio odos kontakto, netinkamos krūties stimuliacijos gaminsis mažiau pieno, todėl žindymas gali baigtis kur kas anksčiau, nei norima ar vaikui reikia.

Ir netiesa, kad antspeniai yra nepamainoma išeitis suskilusių spenelių atveju. Speneliai suskilinėja dėl neteisingo krūties apžiojimo, todėl neištaisius šios priežasties jokie antspeniai nepadės, nes žindant su antspeniu, spenelis yra traukiamas vakuume, tad žaizdoms nėra kaip gyti.

Lygiai tas pats su prientraukiu - teisingai nutraukiant pieną rankomis speneliai mažiau traumuojami, o pieno ištraukimo efektyvumas panašus. Juk pienas ne iš bliūdo pilamas, o stimuliuojami hormonai, kurie tą pieną atleidžia. wink.gif Na, nebent naudojate elektrinį pientraukį abiem krūtim iš karto. smile.gif

O kokias atvejais reikia pieno ištraukimo? Kai atsiranda pieno sąstovos, kai srovė per didelė - prieš maitinimą šiek tiek nutraukti, kai vaikelis atskirtas nuo mamos (ligoninėj, pvz.). Visais šiais atvejais užtenka nutraukimo rankomis, kurio galima išmokti. Aišku, jeigu reikia grįžti į darbą ir nutraukimui skiriama nedaug laiko, tuomet, kaip minėjau, geriau investuoti į elektrinį dvigubą pientraukį. Kitais atvejais verčiau tiesiog pasidomėti, kokios yra sėkmingo žindymo paslaptys, kaip efektyviai spręsti dažniausiai iškylančias problemas, tuomet susitaupys nemažai pinigų ir nervų, ir daugiau laiko liks vaikui ir mėgavimuisi motinyste. 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamytes, perskaiciau visa foruma ir galvoju ar tas sterilizatorius butinas?
Atsakyti
QUOTE(vaidulek @ 2010 05 14, 12:16)
sveikos mamytes, perskaiciau visa foruma ir galvoju ar tas sterilizatorius butinas?

visiškai nereikalimgas pirkinys. Nebent neturit kur geriau pinigus panaudot ar mėgstat apsikraut nereikalingais daiktais.
Atsakyti
oooo,kiek dabar visko zinosiu thumbup.gif
Atsakyti
Mergaites o del to pientraukio...... o kas jei to pieno nebus? juk gali ir taip buti g.gif gal nereikia jo skubeti pirkti?
Papildyta:
QUOTE(Isila @ 2010 05 14, 12:33)
visiškai nereikalimgas pirkinys. Nebent neturit kur geriau pinigus panaudot ar mėgstat apsikraut nereikalingais daiktais.

o tai kaip jus sterilizuojat? zinau ta buda virinti, bet tai turbut uzima laiko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2010 05 14, 14:33)

O man kaip tik vienas iš labiausiai naudojamų vaiko daiktų tongue.gif aš neturiu kada tų bonkų, visokių šaukštelių, soskių ir t.t. virinti (dar anksčiau ir pientraukis buvo doh.gif ). Tik labai durnai padariau, kad pirkau tą plastikinį į mikrobangę, nes pasirodo ne į visas telpa blink.gif nepagalvojom prieš pirkdami, tai teko atsitemti antra mikrobangę iš mamos, dabar turim dvi ax.gif na aišku, dabar jau mums nelabai ir tereikia sterilizuoti, bet po senu įpročiu vis įmetu ir prasuku smile.gif

kai gulejom ligoninėj, tai bonkas tik išplaudavau ir perpildavau karštu virintu vandeniu, dar retkarčiais su soda praplaunu.

Antras labai reikalingas man daiktas maistelio šildytuvas, taip pat esu labai labai patenkinta, galima sakyti be jo jau būtų sunku ax.gif
Atsakyti
As taip pat planuoju isigyti Avent firmos daikciuku savo maziukai, dar kol neskubu, nes laiko yra, bet planuose jau turiu sarasiuka ko man reiketu...tik noreciau paklausti del pientraukio, koki geriaus isigyti elektrini ar rankini? noreciau suzinoti privalumus ar minusus kas jau naudojo, nes reklaminiuose bukletuose graziai aprasyti abudu.
Atsakyti
merginos, pagalbos, kas turit avent rankini pientrauki.... blush2.gif
nusipirkau nauja is ineterneto, bet ten nera lietuviskos instrukcijos, o sudetyje yra kazkoki dalkelyciu, kuriu net neismanau -kam jos...
gal kas turit galimybe nuskanuti ta lietuviska instrukcija (sup paveiksliukais) ir atsiusti man el, pastu?

buciau be krasto be galo dekinga ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2010 05 12, 09:05)
Du vaikus išmaitinau ir tik SuperMamoj sužinojau, kad yra toks dalykas, kaip antspeniai. biggrin.gif Kadangi dabar jau apie šį reikalą esu daugiau pasidomėjusi, tai pasidalinsiu mintimis ir informacija.

Anstpeniai naudojami, kai vaikas dėl fiziologinių ar neurologinių priežasčių negali efektyviai ištraukti pieno (gimė neišnešiotas, su sveikatos problemomis ir pan.) arba kartais dėl įtrauktų spenelių. Kitais atvejais jie atliks tokią pačią meškos paslaugą sėkmingam žindymui, kaip butelys - vaikas šiuos guminius krūties pakaitalus žinda visai kitaip, nei žįstų pliką krūtį, todėl panaudojus juos yra tikimybė, kad krūties nebeims. Kitas dalykas - taip maitinamas jis gali ištraukti mažiau pieno, dėl mažesnio odos kontakto, netinkamos krūties stimuliacijos gaminsis mažiau pieno, todėl žindymas gali baigtis kur kas anksčiau, nei norima ar vaikui reikia.

Ir netiesa, kad antspeniai yra nepamainoma išeitis suskilusių spenelių atveju. Speneliai suskilinėja dėl neteisingo krūties apžiojimo, todėl neištaisius šios priežasties jokie antspeniai nepadės, nes žindant su antspeniu, spenelis yra traukiamas vakuume, tad žaizdoms nėra kaip gyti.

Lygiai tas pats su prientraukiu - teisingai nutraukiant pieną rankomis speneliai mažiau traumuojami, o pieno ištraukimo efektyvumas panašus. Juk pienas ne iš bliūdo pilamas, o stimuliuojami hormonai, kurie tą pieną atleidžia. wink.gif Na, nebent naudojate elektrinį pientraukį abiem krūtim iš karto. smile.gif

O kokias atvejais reikia pieno ištraukimo? Kai atsiranda pieno sąstovos, kai srovė per didelė - prieš maitinimą šiek tiek nutraukti, kai vaikelis atskirtas nuo mamos (ligoninėj, pvz.). Visais šiais atvejais užtenka nutraukimo rankomis, kurio galima išmokti. Aišku, jeigu reikia grįžti į darbą ir nutraukimui skiriama nedaug laiko, tuomet, kaip minėjau, geriau investuoti į elektrinį dvigubą pientraukį. Kitais atvejais verčiau tiesiog pasidomėti, kokios yra sėkmingo žindymo paslaptys, kaip efektyviai spręsti dažniausiai iškylančias problemas, tuomet susitaupys nemažai pinigų ir nervų, ir daugiau laiko liks vaikui ir mėgavimuisi motinyste.  4u.gif

Su pientraukiu lengviau ir greiciau nutraukti, be to krutine maziau tempiama ir traumojama. Nuo mazens prisiminu ta baisu vaizda: mama stovi ir taip stipriai savo krutine spaudzia schmoll.gif Beje su pientraukiu spieneliai susiformuoja (jei kam problema su speneliais). Naujoves ne siaip sau atsiranda! Jei butu patojgiau, saugiau ir lengviau rankomis piena nutraukti, tai niekas nesugalvotu pientraukiu. Gal ir skalbti, indus plauti rankomis patogiau? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Samsunge @ 2010 05 26, 14:49)
As taip pat planuoju isigyti Avent firmos daikciuku savo maziukai, dar kol neskubu, nes laiko yra, bet planuose jau turiu sarasiuka ko man reiketu...tik noreciau paklausti del pientraukio, koki geriaus isigyti elektrini ar rankini? noreciau suzinoti privalumus ar minusus kas jau naudojo, nes reklaminiuose bukletuose graziai aprasyti abudu.

Mano drauge turi ir elektrini ir rankini. Elektrinis anot jos siurbia greiciau, taciau skaudaziau (aisku dabar tas naujas Avent elektrinis turi atminti ir galima nustatyti tau tinkanti rezima, tai gal tada maziau skaudes). O su rankiniu tu pati regulioji siurbimo procesa ir del to nera skausmo, bet siurbia ilgiau apie 40 min. Su elektriniu drauge per 20 min. prisiurbia.
Atsakyti
as jei buciau turejus galimybe - buciau pirkusi elektrini - ale kai tai atsimuse i kaina (nes jis vos ne trigubai brangesnis) - nsupirkau rankini... ax.gif
Atsakyti