Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, (1 tema(31))

QUOTE(Padangė @ 2009 05 07, 17:50)
1. Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, maženė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).

man ir nesuprantama kam reik didinti iso?
gal senbuves paaiskint gali?

Mazinant diafragma ilgeja isslaikymas. Jei nekeisi ISO, gali buti, kad su F/8 ant ISO 100 nebeislaikysi tiek ilgai fotoaparato ir vaizdas susilies. Padidinus ISO islaikymas vel siek tiek sutrumpes. Jei kyla toks klausimas reiktu pasiskaityti, kaip sie trys dalykai susije 4u.gif
Atsakyti
Susiruosiau atlikti namu darbus ir fotiko akumas nusprogo gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Padangė @ 2009 05 07, 19:50)
1. Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, maženė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).

man ir nesuprantama kam reik didinti iso?
gal senbuves paaiskint gali?

cia manau reiketu bandyti ir ziureti kuo skiriasi mirksiukas.gif , tada gal labiau isimins ax.gif
QUOTE(Eres @ 2009 05 07, 19:56)
''
*na o jei po to butu parasyta kad reikia fotika ismest irgi taip darytum  biggrin.gif 

lotuliukas.gif
QUOTE(Kokere @ 2009 05 07, 20:03)
Susiruosiau atlikti namu darbus ir fotiko akumas nusprogo gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif

cia kaip? su viskam? ar tiesiog issikrove? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eres @ 2009 05 07, 18:56)
na o jei po to butu parasyta kad reikia fotika ismest irgi taip darytum  biggrin.gif 
----
na buna fotikuose kad ne tik i centra fokusuotu, nezinau kaip pas tave, arba gali daryt kitaip. Pasuki fotika taip kad sufokusuot i krastini daikta. Sufokusavus ka nori, pasukt fotika atgal i vieta, na laikant uzrakto mygtuma paspausta kad laikytu fokusa, ir tada fotografuoti. Man taip visada iseina  biggrin.gif
O, mes panasius fotikus turim pas mane FZ30

ko gero, ne. Tiesiog nebuvo parašyta "prireikus didinti ISO" laugh.gif Kai pparašyta, taip darau, iš kur man, pirmokei, žinot biggrin.gif
----
Pas tave jau toks šustresnis biggrin.gif Aš dariau taip: P režimas/ AF mode kur daug langučių ir nustatau kur fokusą - į kraštą ar per vidurį ir fotkinu...
Atsakyti
Niu dar karta WB
Auto
user posted image
Cloudy
user posted image
Custom
user posted image

Kazkas keite diafragma ir ISO, bet kiek maciau, kiek supratau, tai ne i ta puse biggrin.gif
f3.5 yra didziausia, o tada kuo didesnis skaicius-tuo skaitosi mazesne diafragma, ar as ne taip suprantu g.gif
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2009 05 07, 20:08)

cia kaip? su viskam? ar tiesiog issikrove?  g.gif

Ne tik issikrove doh.gif

QUOTE(ich @ 2009 05 07, 20:16)

Kazkas keite diafragma ir ISO, bet kiek maciau, kiek supratau, tai ne i ta puse biggrin.gif
f3.5 yra didziausia, o tada kuo didesnis skaicius-tuo skaitosi mazesne diafragma, ar as ne taip suprantu g.gif

Man ir atrodo kad prie didziausios diafragmos didziausia ISO ir atv blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2009 05 07, 20:19)
Man ir atrodo kad prie didziausios diafragmos didziausia ISO ir atv blush2.gif

As suprantu taip: Kuo mazesnis skaiciukas diafragmos, tuo ji labiau atsiverusi ir daugiau sviesos ieina, tada nereikia ir didelio ISO...Kuo didesne, tuo maziau sviesos tatenka, todel didinama ISO, kad sviesesne butu nuotrauka. g.gif Gal as ir klystu, bet kiek atsimenu tai taip skaiciau g.gif

Kaip mano WB? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ich: 07 gegužės 2009 - 19:27
QUOTE(ich @ 2009 05 07, 20:27)
Kaip mano WB? blush2.gif

schmoll.gif bet gi jie ne visi kartu daryti turi but toje pacioje sviesoje/apsvietime mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2009 05 07, 20:29)
schmoll.gif bet gi jie ne visi kartu daryti turi but toje pacioje sviesoje/apsvietime  mirksiukas.gif

Visi kartu, refresh padaryk, nes photobucket grybauja mirksiukas.gif
Atsakyti
ich, reik is viso 6 foto kiek supratau- 3 naturalus apsvietimas, 3 dirbtinis- pvz lempos
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2009 05 07, 20:16)
Niu dar karta WB

schmoll.gif haltura tongue.gif reikia tam paciam apsvietime/toj pacioj vietoj. Geriau kur patalpoj, ku netoli lango, bet ne pries tiesioginius saules spindulius 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2009 05 07, 20:31)
Visi kartu, refresh padaryk, nes photobucket grybauja mirksiukas.gif

vo dabar jau pamaciau blush2.gif persiprasau na taip mano keturiom akim ziurint balta mirksiukas.gif kaip kitom atrodo??dar liko dirbtinis apsvietimas ax.gif

QUOTE(Kokere @ 2009 05 07, 20:33)
ich, reik is viso 6 foto kiek supratau- 3 naturalus apsvietimas, 3 dirbtinis- pvz lempos

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edeva: 07 gegužės 2009 - 19:36