nu yra intike tik vartotojo instrukcija trumpa tokia LT kalba, bet ten nieko neraso apie mane dominancius dalykus, teks prisimint rusu kalba anglu tinka, bet rusu man geriau va jei butu lietuviskai tai is vis kaifas
nu pirma dideli darba padariau jau... fotiko deze stovi ant stalo, bandysiu kompakta det i kompa ir susinstaliuot ta instrukcija kokia nors kalba
QUOTE(ich @ 2009 05 08, 17:06)
As siandien su visokiais objektais, is visu pusiu bandziau ir supratau kaip geriausiai tai padaryt. Kaip man pavyko?
puikiai pavyko
QUOTE(Kokere @ 2009 05 08, 18:03)
Kaip ir gerai, bet kur taip skubi? Ir man kažkaip labai neryškios foto Su 50 tuku turėtų būti superinė kokybė Gal ISO labai užkeli?
QUOTE(hereja @ 2009 05 08, 18:09)
Dar klausimas man zaliukei, kai darot tuos ND, tai su kokia "programa" fotografuojat? Ta prasme ant Auto, P, A, S, M?
Aš ant Av fotkinu
QUOTE(solo @ 2009 05 08, 18:37)
Dar kartą... jau išbandžiau visus variantus
2 ir 3
dabar dezutej radau laiduka toki... ko gero jis skirtas fotkiu perkelimui ... ir susimasciau, nes visada fotkes perkelineju isimdama kortele... tai gal su laidu patogiau kaip jus darot, kai daznai reikia fotkes iskelinet?
As laida ikisus perkelineju
QUOTE(tarzaniuke @ 2009 05 08, 19:42)
nu yra intike tik vartotojo instrukcija trumpa tokia LT kalba, bet ten nieko neraso apie mane dominancius dalykus, teks prisimint rusu kalba anglu tinka, bet rusu man geriau va jei butu lietuviskai tai is vis kaifas
nu pirma dideli darba padariau jau... fotiko deze stovi ant stalo, bandysiu kompakta det i kompa ir susinstaliuot ta instrukcija kokia nors kalba
per googel tai radau tavo fotiko angliska intstrukcija jau is pirmos nuorodos. Bet va Peledike gerai sako, buna tu instrukciju pirkt. Nors mes saviskes net nepirkom, kazkur mums ja veliau dave, bet nepamenu kas
Nuotraukas keliu isidejus kortele i kompa, man taip greiciau
QUOTE(hereja @ 2009 05 08, 17:09)
Edeva - Olympus E420 - V
Superbaba - Canon PowerShot S5IS
Julieta - Panasonic DMC-FZ7-K
Pamaiva- Canon EOS 350D - V
*Citra*- Fujifilm finepix f47fd
solo - Panasonic Lumix FZ28
akimirka77-panasonix DMC-FX100
Navi - Olympus E-510
špoka Nikon D 90 V
liamuna- Panasonic DMC FX07
Padangė - Nikon D300
eufrozina - Nikon D50
ich - Canon EOS 450D
Tin-tin - Canon Powershot sx110 is
Nomika - Pentax K10
Fizė - Nikon D40
tarzaniuke- Canon Powershot SX100 IS
hereja- Olympus E-420
Dar klausimas man zaliukei, kai darot tuos ND, tai su kokia "programa" fotografuojat? Ta prasme ant Auto, P, A, S, M?
ir mane itraukit Canon EOS 400D
tik neuzeik dienele ir tiek priraset gal kuri is senesniu dalyviu mane galetu i A/Z informuot apie naujienas? nes tikrai visko neperskaitysiu. Mazei 1 metukas, tai labai uzsiemus sventei busiu si savaitgali
Mes cia pagrinde mokinames fotografuot be blizo, t.y. programos P, TV, AV, M, A-DEP pas amne canone.
o kas turit muilines ir su tom galima ismokt fotografuot normaliai kol uzsimanysit veidroduko bet kai kuriu namu darbu nelabai iveiksit nors svarbiausiai noras
Oi Bonda kad uz cerberi cia varo - cia tinka, cia perdaryt, ne netinka, negerai, mars atgal namu darbu
Gerai gerai - paganyk tu cia jas - viska teisingai delioji
Kokere pavare su savo 50-ku visas apdejo. bet tikrai kad nesazininga, bet ka darysi, jei jau turi technika, tai ko nesinaudot, ar ne tik jau del kokybes tai niu niu niu - turi but ledas su tokiu obj
as paziuresiu ar labai giliai tu pasislepsi priminsiu as tau dar si posta
niu fantastyk klausyk
ahaa ir as kazkaip susendinta pasijauciau - uzeinu i sia temuke, o cia tik verda, kunkuliuoja viskas kazkaip jau toj pasiilgsiu viso tokio surmulio
Kokere pavare su savo 50-ku visas apdejo. bet tikrai kad nesazininga, bet ka darysi, jei jau turi technika, tai ko nesinaudot, ar ne tik jau del kokybes tai niu niu niu - turi but ledas su tokiu obj
QUOTE(Pamaiva @ 2009 05 08, 12:37)
Rasytce, tai šitie baika namų darbai, ale va kur prasidės kūrybiniai, tai aš slėptis turėsiu
as paziuresiu ar labai giliai tu pasislepsi priminsiu as tau dar si posta
QUOTE(eufrozina @ 2009 05 08, 14:32)
niu fantastyk klausyk
QUOTE(žmogiukas @ 2009 05 08, 19:42)
oho, jau buvau pamiršusi tokius tempus
ej likusios antriems metams, ką darom?? jūs dalyvaujat pas pažengusias ND? aš tai kaip ir bedarbė pasijaučiau, reikia kokį ND susigalvot ir mums ale kūrybinį
ej likusios antriems metams, ką darom?? jūs dalyvaujat pas pažengusias ND? aš tai kaip ir bedarbė pasijaučiau, reikia kokį ND susigalvot ir mums ale kūrybinį
ahaa ir as kazkaip susendinta pasijauciau - uzeinu i sia temuke, o cia tik verda, kunkuliuoja viskas kazkaip jau toj pasiilgsiu viso tokio surmulio
QUOTE(ich @ 2009 05 08, 18:56)
O mums irgi galima bus dalyvaut?
aisku
QUOTE(tarzaniuke @ 2009 05 08, 18:57)
nu supratau, nieks uz rankutes nepaims cia ir nepasakys, kad pasuk ta ant to uzeik ant to spausk ta... teks paciai viska issinagrinet nu ryt pradesiu, bet pas mane irgi beda, kad neturiu normalios instrukcijos lietuviu kalba
gal kas galit padeti ir zinot kur ja gauti?
Canon Powershot SX100 IS
Canon Powershot SX100 IS
nebent kas toki pti turi, gali paaiskint viska nuo a iki z..deja pas mane nepopuliarus cia
QUOTE(Kokere @ 2009 05 08, 18:58)
perdaryt ir ne su 50 tuku kad bandyt ivaldyt ir su kitiniu del saves
QUOTE(tarzaniuke @ 2009 05 08, 19:45)
dabar dezutej radau laiduka toki... ko gero jis skirtas fotkiu perkelimui ... ir susimasciau, nes visada fotkes perkelineju isimdama kortele... tai gal su laidu patogiau kaip jus darot, kai daznai reikia fotkes iskelinet?
as visaip -namie per laida, darbe per korteliu skaitytuva
Papildyta:
QUOTE(Rasytce @ 2009 05 08, 21:30)
Oi Bonda kad uz cerberi cia varo - cia tinka, cia perdaryt, ne netinka, negerai, mars atgal namu darbu
o ka daryt, kai jauties tarp zemes ir dangaus ten visur miano reik, pasakojimu ir t.t - su kuo sunkiai man dar draugaujas man gaila tokio posukio -nesinori sustot vos pradejus atrast kazka
QUOTE(bonda @ 2009 05 08, 21:51)
Papildyta:
o ka daryt, kai jauties tarp zemes ir dangaus ten visur miano reik, pasakojimu ir t.t - su kuo sunkiai man dar draugaujas man gaila tokio posukio -nesinori sustot vos pradejus atrast kazka
Va ir man sunku dabar Ten per sudetinga,cia naujokes mokinasi,nu vienu zodziu,jauciuosi tokia niekam tikus
QUOTE(bonda @ 2009 05 08, 21:51)
As ir taip jauciuos sioj situacijoj Labai gaila prarasto laiko ir vel nuo pradziu....
dar isiaiskinau, kad mano objaktyvas "GRYBA PJAUNA" ant AV -diafragmos pimenybiai, sukiojant zooma man keiciasi f skaiciukas ir nezinau kame cia reikalas ar bodyje ar linzeje... zodziu susivelus juodai....................
QUOTE(tarzaniuke @ 2009 05 08, 19:57)
nu supratau, nieks uz rankutes nepaims cia ir nepasakys, kad pasuk ta ant to uzeik ant to spausk ta... teks paciai viska issinagrinet nu ryt pradesiu, bet pas mane irgi beda, kad neturiu normalios instrukcijos lietuviu kalba
Canon Powershot SX100 IS
Canon Powershot SX100 IS
aš tokiu pusmetį fotkinau gal galėsiu ką patart. O instrukciją rusų kalbą tikrai buvau radus internete.
QUOTE(bonda @ 2009 05 08, 22:51)
QUOTE(Medona @ 2009 05 08, 23:03)
dar isiaiskinau, kad mano objaktyvas "GRYBA PJAUNA" ant AV -diafragmos pimenybiai, sukiojant zooma man keiciasi f skaiciukas ir nezinau kame cia reikalas ar bodyje ar linzeje... zodziu susivelus juodai....................
žinok įtariu kad ne pjauna. Koks objektyvas? Dažniausiai objektyvai turi skirtingas minimalias diafragmos reikšmes skirtingiems židinio nuotoliams. Tai pvz jei objektyvas 18-55mm 3.5-5.6f tai kai židinio nuotolis 18mm, jis tau leis nustatyti min diafragmą 3.5, o kai didinsi nuotolį link 55mm, tai ir diafragma automatiškai keisis 5.6
Aš irgi norėčiau čia dalyvaut Gal savaitės temas gražinam? Kol su ND susitvarkys visi?
Pritariu Bondai, kad vistik nelabai kaip cia mes dabar zinom savo vieta , bet yra kaip yra, nieko nepadarysi. nebent dedam ir toliau cia savo foto, ir tarpusavy sau komentuojam toliau, o naujokelems zinoma i nauda fotkiu perziuros ir komentarai, kitos iseities tai as nesumastau.
kas jau cia taip isaiskino gudriai? tai kad taip ir turi but
kuo labiau zoomini tuo f didesne darosi tiesiog pagal ta f reiksme visos kitos reiksmes automatiskai keiciasi . yra obj kur zoominant f reiksme nesikeicia, jie turi pastovu f, tai ten kitas reikalas. o pas mane pvz. yra f/3.5-5.6, tai prizoominus maziausia f kokia as galiu istempti tai ir bus 5.6
QUOTE(Medona @ 2009 05 08, 23:03)
kas jau cia taip isaiskino gudriai? tai kad taip ir turi but
kuo labiau zoomini tuo f didesne darosi tiesiog pagal ta f reiksme visos kitos reiksmes automatiskai keiciasi . yra obj kur zoominant f reiksme nesikeicia, jie turi pastovu f, tai ten kitas reikalas. o pas mane pvz. yra f/3.5-5.6, tai prizoominus maziausia f kokia as galiu istempti tai ir bus 5.6