Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, (1 tema(31))

QUOTE(bonda @ 2009 05 08, 13:29)
pirmas ND yra -instrukcija... o tada su fokusu tikria susitvarkysi mirksiukas.gif

ziauriai ilga ta instrukcija doh.gif o norisi taip greit viska suzinot biggrin.gif tai ko man ten ieskot g.gif Fokusavimo?
Atsakyti
Visuose moksluose, ne tik fotografijoj - labai geras pagalbininkas yra gooooooogle ax.gif , taigi netingekit juo naudotis 4u.gif

yra toks geras posakis: Use Google before asking stupid questions hihihi.gif taigi visada pasitikrinkit, ar klausimas nera kvailas mirksiukas.gif biggrin.gif

(nepiktai cia as - tiesiog gerokai susitaupysit savo ir kitu laika, jei pirmiausia info gerai paieskosit pacios mirksiukas.gif )

Pats pirmasis jusu ND turetu buti perskaityti fotoaparato instrukcija (minimum 3 kartus) ir isbandyti visus ten aprasytus dalykus!!!

Negali buti jokiu greitai ar greiciau - jei to nepadarysit dabar - veliau vis vien teks - tai geriau jau tai padaryt pradzioj ir visiems laikams mirksiukas.gif

Taigi sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 08 gegužės 2009 - 13:37
QUOTE(tarzaniuke @ 2009 05 08, 13:34)
ziauriai ilga ta instrukcija  doh.gif o norisi taip greit viska suzinot  biggrin.gif tai ko man ten ieskot  g.gif Fokusavimo?

nezinau kokio ilgio tavoji bet maniske virs 400 lapu lotuliukas.gif jau 200 perskaiciau da tiek pat liko ax.gif
bet jau pradioj sitiek uztenka kad ND kazka padaryt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eufrozina @ 2009 05 08, 13:32)

pirmu du lyg gerai, o del trecio as abejoju g.gif g.gif

ziauriai ilga ta instrukcija  doh.gif o norisi taip greit viska suzinot  biggrin.gif tai ko man ten ieskot  g.gif Fokusavimo?

reiksias maza noro fotografavimui yra mirksiukas.gif mirksiukas.gif be insturkcijos neprasisuksi tongue.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 05 08, 13:37)
Visuose moksluose, ne tik fotografijoj - labai geras pagalbininkas yra gooooooogle  ax.gif , taigi netingekit juo naudotis  4u.gif
yra toks geras posakis: Use Google before asking stupid questions hihihi.gif taigi visada pasitikrinkit, ar klausimas nera kvailas  mirksiukas.gif  biggrin.gif

drinks_cheers.gif gerai cia lotuliukas.gif bet teisingai..nors ir pati pridarau before lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti

Aš nuo pradžių skaičiau, nuosekliai... kai ką skaitau po kelis kartus, bet tiesiog nesuvokiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2009 05 08, 13:56)
Aš nuo pradžių skaičiau, nuosekliai... kai ką skaitau po kelis kartus, bet tiesiog nesuvokiu  unsure.gif

o skaitydama bandai ant fotiko is karto?
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2009 05 08, 13:56)
Aš nuo pradžių skaičiau, nuosekliai... kai ką skaitau po kelis kartus, bet tiesiog nesuvokiu  unsure.gif

Bonda visiškai teisi, Solo. Turi ne tik skaityti, bet ir bandyti. Pvz., skaitai apie išlaikymą ir bandyk iš karto jį kaitalioti, matysi rezultatą. Arba skirtingų programų veikimą ir pan. Ir nebūtinai turi suprasti iš karto. Po to bus labai saldu, kai tik paukšt! ir suprasi kaip ką padarei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 08, 14:03)
o skaitydama bandai ant fotiko is karto?

Tai taip, nesiskiriu su juo. Kur rankinis fokusavimas, nu neįsikertu visaip bandau. Nes pas mane yra Autofocus ir yra 5 režimai, į kuriuos taškus fokusuot. Pasirenku tokį, kur su rodyklėm galiu nustatyt kraštus ar vidurį fokusuot (žali langiukai šokinėja kur noriu nusistatyt) ir fotkinu. Ir nors fokuso langelis ant vieno, visi kiti irgi ryškūs (f mažiausia 3.2). O kur rankinis fokusavimas tai kažkaip sudėtingai aprašyta, nesuvokiu nieko.

Kai buvau pasiskolinus draugės veidrodį tai puikiai man viskas gavos be didesnių pastangų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 08 gegužės 2009 - 14:17
QUOTE(bonda @ 2009 05 08, 14:55)
pirmu du lyg gerai, o del trecio as abejoju g.gif  g.gif

Pabandžiau iškirpti tik vidurinį ir tolimiausią žaisliuką, tai man bent jau matosi, kad paskutinėj fotkėj sufokusuota į tolimiausią žaisliuką.

user posted image

Jei negerai, tai eisiu ryt per pietų pertrauką kartot namų darbą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eufrozina: 08 gegužės 2009 - 14:30
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 05 08, 12:01)
tintin,
as uzskaityciau diafragma  rolleyes.gif Bet aplamai pati nuotrauka - nekas cool.gif
Cia savarzeles i tokia porele susukot?  wub.gif fainiai labai  biggrin.gif

sutinku del nuotraukos, kuo ilgiau ziuriu, tuo labiau nepatinka... perdarysiu. Ir taip, cia is savarzeliu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2009 05 08, 14:11)
Tai taip, nesiskiriu su juo. Kur rankinis fokusavimas, nu neįsikertu visaip bandau. Nes pas mane yra Autofocus ir yra 5 režimai, į kuriuos taškus fokusuot. Pasirenku tokį, kur su rodyklėm galiu nustatyt kraštus ar vidurį fokusuot (žali langiukai šokinėja kur noriu nusistatyt) ir fotkinu. Ir nors fokuso langelis ant vieno, visi kiti irgi ryškūs (f mažiausia 3.2). O kur rankinis fokusavimas tai kažkaip sudėtingai aprašyta, nesuvokiu nieko.

Kai buvau pasiskolinus draugės veidrodį tai puikiai man viskas gavos be didesnių pastangų...

nezinau, as nesinaudoju rankiniu fokusavimu mirksiukas.gif nes mission imposible doh.gif lotuliukas.gif bet as paie ta toki -ne taskini -nzn kaip paaiskint, gal net ne visur yra mirksiukas.gif pas mane irgi tik pagerinta muiline, deja mirksiukas.gif

QUOTE(eufrozina @ 2009 05 08, 14:27)
Pabandžiau iškirpti tik vidurinį ir tolimiausią žaisliuką, tai man bent jau matosi, kad paskutinėj fotkėj sufokusuota į tolimiausią žaisliuką.

kai iskirpai -tai gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 08 gegužės 2009 - 14:33
QUOTE(eufrozina @ 2009 05 08, 13:32)
Pirmas mano ND. Trys daiktai.

is pradziu irgi pasirode kad negerai, bet kai pritraukei, tai atrodo neblogai 4u.gif

Sveika 4u.gif
mano instrukcija yra apie 100 lapu, bet vistiek skaiciau biggrin.gif Ir vistik teks ir tau ja perskaityt 4u.gif Skaityk ir spaudik fotika tuo paciu, o tada susirask medziagos apie fokusavima, cia pirmam puslapi man atrodo yra nuorodu kur ka gali rast mirksiukas.gif
Atsakyti