QUOTE(*Soleo* @ 2010 11 24, 18:09)
Gal ir neverta, bet jei norim pasiskiepyti nuo stabliges vaikysteje tai teks ir kokliuso komponenta gauti.
Galima pasiskiepyti vakcina nuo stabligės ir difterijos, be kokliušo komponento.
QUOTE(Fedes @ 2010 11 25, 00:05)
na, aš dėl šitos vakcinos ilgai domėjaus, nes vienintelė, kurią svarstėm skiepyt anksti, vien dėl to, kad kokliušo persirgimo sunkumas ir pavojingumas būntent ankstyvoj kūdikystėj, o nešiotojų yr daug, ir daug tokių, kurie serga net to nežinodami - alia bronchitas ir bronchitas, niekaip neiššsigydau....
su vėjaraupiais to net nepalyginsi.
Pellagija, dėl vakcinos įsigaliojamo tik po ketvirtos vakcinacijos - gal turit šaltinį, kur tai skaitėt? man truputį susikerta su logika, nes ką tuomet tos trys vakcinos veikia organizme ir reikalingos, jei tik ketvirtoji veiksminga? visų principas yra apsaugos veikimo ilginimas per kelis kartus.
Na, aš ne Pellagija, bet... trijų injekcijų toleruojamomis dozėmis reikia, kad nepasireikštų šalutinis poveikis (kuris būtų, jei visą tą kiekį suvaryt vienu kartu), jos turėtų užtikrinti minimalią apsaugą. Kai organizme jau yra pakankamai antikūnių (tam ir reikalingos pirmosios trys vakcinos), skiepija darkart, taip sukeldami aktyviąją imunizaciją ("mažąją ligą"). Kuri šiaip jau turėtų suteikti ilgametę apsaugą, bet, deja, ne visada ją užtikrina. Bent aš taip supratau iš visko, ką teko skaityti
niekas nesibaigia. viskas turi tęsinį.