Įkraunama...
Įkraunama...

Visa tiesa apie skiepus

QUOTE(zuzu @ 2010 11 14, 14:26)
nematėt šeimų šalimais, jų vaikai gydomi ne šiaip ligoninėj, bet reanimacijoj. difterito metu išaugusi plėvė skersai gerklų yra tokia stora, kad vos skalpeliu įmanoma nupjaut.

kur jau čia taip šalimais net šeimom vaikai serga difterija,jei Lietuvoj registruojami tik pavieniai atvejai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2010 11 14, 18:00)
http://www.ulac.lt/
Kad skiepai apsaugo nuo komplikaciju yra tiesiog teiginys, niekuo nepagristas, jokiais tyrimais.

Idomu butu suzinoti kokiu budu susirgus, anot skiepu salininku, skiepai apsaugo nuo ligu komplikaciju g.gif
Man atrodo, kad ar liga komplikuosis ar ne, priklauso nuo to ar tinkamai gydoma, ar stiprus zmogaus imunitetas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aronia: 15 lapkričio 2010 - 13:40
QUOTE(Pellagija @ 2010 11 14, 16:00)
http://www.ulac.lt/

Jusu patirtis su kokliusu iskalbinga- skiepijot, o sirgot vis tiek. Kad skiepai apsaugo nuo komplikaciju yra tiesiog teiginys, niekuo nepagristas, jokiais tyrimais.

pellagija, gal neįsiskaitėt...seselė man argumentavo kad būtent, mano vaikis sirgo penkių m. būdamas, o ne kūdikystėj, tai ir turiu džiaugtis. viena jos klientė, mama su kūdikėliu, atsisakė kokl skiepo, ir staiga dingo kažkur...seselė susižinojo kad 2mėn kūdikis su kokliušu reanimacijoj guli. taigi, turiu vistiek džiaugtis,nes mano vaikis irgi galėjo susirgt kūdikystėj. turiu pažįstamų šeimą natūralistų, jie neskiepijo vaikų. gyveno už kauno, atokioj sodyboj. jų trys vaikai mažiukai persirgo kokliušu. tikrai kas juos matė girdėjo kosulius iki vėmimo dusimo, buvo baisu. užtat sakau, gerai kai ji turėjo vyro palaikymą. du mėnesius lai kosti vaikas. bet jei man su kiekv kostelėjimu pašonėj isterikuos ar aš tau nesakiau...turbūt nesuvokiat ką reiškia tokie artimieji...ta mama pati baigė mediciną, bet ne tam kad dirbtų medike, bet tam kad neapmautų jos daktarai...tai ji ramiai gal reagavo...ramiau, ta prasme. beje, ji buvo ta kuri vaikų į prekyb c nevesdavo iki šešių mėn, na aš tokių sąlygų neturiu. pati viską perkuosi ir sociali esu, negaliu sėdėt vien namie ar prie tvenkinio su vaiku.

bet taipogi žinau kad skiepai pagal sudėtį yra brudas...nu ir ką padarysi, kankinuos ir čia tik mano problema. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 16 lapkričio 2010 - 10:38
zuzu, as panasiai kamuojuos del skiepu. Visokiu pavyzdziu yra aplink, o ka rinktis, tenka vis tiek paciam spresti. Mano vaikas kol kas paskiepytas visais iki 6men. skiepais. O toliau jokiais MMR neskiepysiu.
O tu geriau savo kaip mamos balso klausyk - tik tu geriausiai zinai, kas gerai tavo vaikui, o ne mociute, teta ar dar kas nors. Jei jauti, kad nereikia skiepyti, tai ir neskiepyk.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 11 16, 10:35)
pellagija, gal neįsiskaitėt...seselė man argumentavo kad būtent,  mano vaikis sirgo penkių m. būdamas, o ne kūdikystėj, tai ir turiu džiaugtis. viena jos klientė, mama su kūdikėliu, atsisakė kokl skiepo, ir staiga dingo kažkur...seselė susižinojo kad 2mėn kūdikis su kokliušu reanimacijoj guli. taigi, turiu vistiek džiaugtis,nes mano vaikis irgi galėjo susirgt kūdikystėj. turiu pažįstamų šeimą natūralistų, jie neskiepijo vaikų. gyveno už kauno, atokioj sodyboj. jų trys vaikai mažiukai persirgo kokliušu. tikrai kas juos matė girdėjo kosulius iki vėmimo dusimo, buvo baisu. užtat sakau, gerai kai ji turėjo vyro palaikymą. du mėnesius lai kosti vaikas. bet jei man su kiekv kostelėjimu pašonėj isterikuos ar aš tau nesakiau...turbūt nesuvokiat ką reiškia tokie artimieji...ta mama pati baigė mediciną, bet ne tam kad dirbtų medike, bet tam kad neapmautų jos daktarai...tai ji ramiai gal reagavo...ramiau, ta prasme. beje, ji buvo ta kuri vaikų į prekyb c nevesdavo iki šešių mėn, na aš tokių sąlygų neturiu. pati viską perkuosi ir sociali esu, negaliu sėdėt vien namie ar prie tvenkinio su vaiku.

bet taipogi žinau kad skiepai pagal sudėtį yra brudas...nu ir ką padarysi, kankinuos ir čia tik mano problema.  g.gif

Oi, Zuzu, čia visa filosofija, taip išeitų... Tačiau, kaip bebūtų, tai mes, mamos, atsakingos už savo vaikus. Gydytojai, net jei ir skiepija, neprisiima jokios atsakomybės.
Dėl tos sesutės, ji jus greičiausiai apgavo dėl difterijos, ar verta ja pasitikėti ir toliau?
O dėl vyro ir kitų atrimųjų palaikymo... Kaip manot, ar jie labiau palaikys, jei po skiepo pasireikš šalutinis poveikis ar bus liekamųjų reiškinių, kurių šalinimas pareikalaus kasdienio darbo? Mano kuklia nuomone, sprendimas dėl skiepų turėtų būti bendras abiejų tėvų, bet aplinkinių nuomonė ne tas dalykas, į kurį reikėtų atsižvelgti šiuo atveju.
Čia daug yra apie ką galvoti ir nėra kažkokio universalaus algoritmo, nes visos šeimos skirtingos. Šiaip ar taip, sprendimą neskiepyti sunku priimti... kaip ir sprendimą skiepyti...
Tiesa, pamiršau parašyti, mano abu vaikai neturi imuniteto kokliušui, važinėja viešuoju transportu ir lankosi parduotuvėse. Bet nemanau, kad tai kažkam turėtų būti argumentas, priimant sprendimą dėl skiepų.
Atsakyti
slyva, jūs skiepijot vaiką ir nuo tbc ir hep b? skiepysit pusantrų metų ta kombinuota vakcina taip pat?
aš vyresnį skiepijau pusantrų metų paskutinį kart kombvakcina kokl/stab ir tt. vėjar natūraliai ir lengva forma persirgom patys. keturių metų rodos.
mokyklon einant nesiskiepijom visai - tai reiškias praradom tas kūdikystės vakcinas? g.gif

pandorita, rašot kad jūsų vaikai neturi imuno kokliušui. bet pažvelkit į jų amžių. tai ne kūdikis. juk akcentuoju poste ir seselė tą sakė-pavojingiausia sirgt kūdikiams iki šešių mėn. kai maniškis poenkių metų sirgo, išvis nesigaučiau kas čia-kiti pasakė, gal kokliušas, nes kosti ilgai varginančiai sausai du mėnesius. kūdikį kaip suprantu tokiu atveju dar dusimai kamuotų vėmimai. nors maniškis irgi iki žiaukč/apsivėmimo kosti šiaip.

vat aš ir neturėjau argumentų seselei ką atsakyt-baisu aikšu jei kūdikis sirgtų kokliušu. jūs gi sutinkat kad kūdikiui eiga ligos baisesnė tokiu atveju? o kas duos garantija kad nepasigausiu tos bacilos? va ir snd buvom prekyb centre - nėr pas mane namų tvarkytojos kuri man viską nešiotų.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 11 17, 12:40)
pandorita, rašot kad jūsų vaikai neturi imuno kokliušui. bet pažvelkit į jų amžių. tai ne kūdikis. juk akcentuoju poste ir seselė tą sakė-pavojingiausia sirgt kūdikiams iki šešių mėn. kai maniškis poenkių metų sirgo, išvis nesigaučiau kas čia-kiti pasakė, gal kokliušas, nes kosti ilgai varginančiai sausai du mėnesius. kūdikį kaip suprantu tokiu atveju dar dusimai kamuotų vėmimai. nors maniškis irgi iki žiaukč/apsivėmimo kosti šiaip.

vat aš ir neturėjau argumentų seselei ką atsakyt-baisu aikšu jei kūdikis sirgtų kokliušu. jūs gi sutinkat kad kūdikiui eiga ligos baisesnė tokiu atveju? o kas duos garantija kad nepasigausiu tos bacilos? va ir snd buvom prekyb centre - nėr pas mane namų tvarkytojos kuri man viską nešiotų.

Na, mano vaikai juk irgi kažkada buvo kūdikiai mirksiukas.gif (jaunėlis tebėra), todėl nelabai supratau, kodėl siūlot dabar žvelgti į jų amžių. Tas laikas praėjo ir nesusirgom (nors negyvenom sodyboje, važinėjom troleibusais ir šiaip turėjom daug socialinių kontaktų).

Dėl argumentų seselei, nesuprantu, kodėl išvis turite kažką jai argumentuoti. Bet tebūnie. Kokliušas pavojingiausias iki 3 mėn., nes tuomet kūdikiai dar nemoka gerai atsikosėti bei gali kilti kitų komplikacijų; 3-6 mėn. kūdikiams ligos eiga taip pat būna sunki. Skiepijant nuo kokliušo priklauso 4 injekcijos (bent skiepų kalendoriuje taip nurodyta), kurių paskutinė - 18 mėn. Tikriausiai galima būtų teigti, kad pakankamai antikūnių skiepo dėka vaikas įgija būdamas pusantrų metu. O tuo laikotarpiu, kai ši liga pavojingiausia, skiepas neapsaugo.
Nežinau, kažkaip man kokliušas neatrodo pati ta liga, nuo kurios verta skiepyti rolleyes.gif Bet, žinoma, viskas individualu - pvz. jei intuicija, kuri niekad nėra apgavusi, nuolat kužda "paskiepyk nuo kokliušo", gal tai ne šiaip sau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2010 11 15, 13:38)
Idomu butu suzinoti kokiu budu susirgus, anot skiepu salininku, skiepai apsaugo nuo ligu komplikaciju  g.gif
Man atrodo, kad ar liga komplikuosis ar ne, priklauso nuo to ar tinkamai gydoma, ar stiprus zmogaus imunitetas.

O kas yra stiprus imunitetas?
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2010 11 14, 18:00)
Is visu ligu nuo kuriu skiepijama kalendoriuje, man baisiausia yra stablige. Skiepijimo galimybe svarstysiu kai mergyte paaugs. Nagrineju skiepa kur difterija + stablige, kur suaugusiems siulo. Bet is esmes- mums skiepai jau seniai isgarave, suaugusieji nesivakcinuoja, ir nera tos stabliges epidemijos. Kaip suprantu, pavojus menkas, tieiog visi pavojai ir gresmes yra labai farmacininku ispusti.

smag i skaityt sveką ramų požiūrį 4u.gif
nuo stabligės reik skiepytis kas 10 metų. ir vat man keista, kodėl kūdikiams trūks plyš kiša skiepus, gal dėl to, kad lengviausia. o vat suaugusiems jau tos vakcinacijos nebetęsia. o mažiau besidomintis žmogus gal ir galvoja, kad apsaugotas visam gyvenimui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 22 lapkričio 2010 - 23:18
QUOTE(Fedes @ 2010 11 22, 23:13)
smag i skaityt sveką ramų požiūrį  4u.gif
nuo stabligės reik skiepytis kas 10 metų. ir vat  man keista, kodėl kūdikiams trūks plyš kiša skiepus, gal dėl to, kad lengviausia. o vat suaugusiems jau tos vakcinacijos nebetęsia. o mažiau besidomintis žmogus gal ir galvoja, kad apsaugotas visam gyvenimui...

Taip, bet teisybes delei nepamirskite pamineti, kad ivykus traumai suaugusius iskart revakcinuoja. Tai, tai tie stabliges skiepai buna isgarave tik jeigu 10 metu nepatyrete traumu ir nesikreipete del ju i gydymo istaiga.
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2010 11 23, 14:06)
Taip, bet teisybes delei nepamirskite pamineti, kad ivykus traumai suaugusius iskart revakcinuoja. Tai, tai tie stabliges skiepai buna isgarave tik jeigu 10 metu nepatyrete traumu ir nesikreipete del ju i gydymo istaiga.

taip, tas tiesa. bet tai tik dalis, nes tikrai ne kiekvienas patiriame tokių traumų, kai reikia eiti siūles siūti, ir kad mum pasiūlytų tą vakciną.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 11 17, 13:40)

Zuzu, sesele ir vel Jus apmove- skiepas neapsaugo nuo kokliuoso kudikiu, 100 proc neapsaugo ju iki 6 men. 4 kartus reik revakcinuoti kad isigaliotu apsauga. Todel 2 men kudikiui tiesiog nepasiseke, pasigavo kokliusa. O sesele cia pasinaudojo ir zuzaide Jusu jausmais.
Atsakyti