sveikutes, daznai paskaitinėju temą, esmę ta , kad esu iš tų, kurios mėtosi dėl nepakankamos info. kaip kuri mama čia yra rašiusi- kad pyksta iš dalies, kad tiek nuomonių dėl skiepų, ir kaip neprofesionaliam žmogui susigaudyti???
mums liko 3 sav. iki 2mėn-ir reiks pasiryžt skiepyt ar ne. hepat atsisakėm, tik tbc gavom skiepą. naujag sesutė atėjo į namus pirmą sav -, na ir pradėjo...iš ties baisu kai ji kalba- ech neskiepysit nuo difterijos, nuo tų mirtin ligų? nematėt šeimų šalimais, jų vaikai gydomi ne šiaip ligoninėj, bet reanimacijoj. difterito metu išaugusi plėvė skersai gerklų yra tokia stora, kad vos skalpeliu įmanoma nupjaut. na tikrai baisu kai pasiklausai. jei sirgs, kaltins visi tik MANE, pas mane giminėj palaikančių nėr - noriu paklaust, ar sutiktumėt eit vienos prieš srovę giminėj ir prisimt visą kaltę: kas jeigu vaikis sirgs...
kita vertus, sutinku kad skiepai - tai ne vitaminu dozė, jie pilni nuodingų suded dalių. bet vat kaip žinot kad tikrai kūdikis nesirgs? aš pvz esu tokia, kad visur einu-nuo pirmos sav į prekyb centrus su kūdikiu naujagimiu neturiu sąlygų kad namiškiai man duoną pieną iš pardos nešiotų. taigi visur su mažium kartu. pastebėjau, kad natūralistai sodybas turi vienkiemius, da-nai pareiškia kas saugo vaikus, viena pvz mama pasakė kad iki 3-6mėn vaiko neimdavo į pard. na,m aš tokių sąlygų neturiu.
kita vertus, naujagimių seselei atSAKIAU, kad mano vyresn vaikis, 5m.vistiek sirgo kokliušu, nors buvo kūdikyst skipeytas. seselė argumentavo tai džiaukis kad tokio amžiaus. plius, džiaukis kad komplikacijų nebuvo, nes skie;pai apsaugo būtent nuo baisių komplik, ne kiek nuo pačios ligos. džiaukis, nes sirgo ne kūdikystėj, o vėliau, lengvesne forma, be šalut reiškinių. na ir ką galėjau jai atsakyt? tikrai trūko žinių paargumentuot.
kita vertus, ji taip pat man neatsakė, ko į skiepus dedama šlamšto tiek, tik ji viliasi vis kad kasmet skiepai vis tobulesni daromi.
ar yra abejojančių kaip aš...et, sunku apsispręst, nervas siutas ima
Kartais taip norisi žmogų pasiųsti kur nors toli, bet pasižiūri į jį ir supranti, kad jis jau visur buvo.