Įkraunama...
Įkraunama...

Visa tiesa apie skiepus

QUOTE(Zuwytes @ 2009 05 28, 12:49)
Aha, jis ten kaip pasityciodamas is visu mamu naturalisciu man nuskambejo  doh.gif 

na, čia tai taip, ten be komentarų.
bet apmaudu, kad tokių natūralistinių principų besilaikančias šeimas diskretituoja kai kurie žmonės, kurie tuos principus skelbia tik spaudoje, o iš tikro nesilaiko to, ką propaguoja... šitam straipsnį irgi tai matėsi, deja... sad.gif na, bet čia gal ri viso smūsų spaudos ypatybė, kas rašoma, nebūtina tikėti, nes svarbiausia, kad straipsnis išeitų įdomus, o kiek jame tiesos... doh.gif doh.gif

QUOTE(AlfaBeta @ 2009 05 28, 18:51)
Šalutinių poveikių temoje rašiau, kad vakcina nuo ŽPV Gardasil yra karantine, nes vyksta tyrimas dėl šalutinio poveikio.

karantine viena iš vakcinų , kaip paminėjai, yra ir antra - Cervarix.
beje, kompanijos dėl jų pašasi taip, kad panašu, kad gali ir suėsti viena kitą, nes ŽPV vakcinos valstybės kompensavimas sparčiai įvedinėjamas užsienio šalyse, klausimas, kurią vieną iš jų kompensuos, todėl čia dar klausimas, kas iš tikro šiuo metu su jomis vyksta, jų realus saugumo įrodymas turbūt visiems mažiausiai rūpi, nes ant plauko kabo milijardai doh.gif o dėl mirčių pranešimų, tai negaliu atskleisti konkrečių faktų, deja, bet yra paskleistų ir "ančių" ir visiškai dėl kvailų atsitiktinumų...
matot, nedirbu farmacinėj srity tiesiogiai, bet teko bendradarbiauti su kai kuriomis kompanijomis ir glaudžiau padirbėti su jomis, todėl gal man ta "virtuvė" atrodo šiek tiek kitaip, nei iš šono žiūrint.
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 05 29, 09:14)
karantine viena iš vakcinų , kaip paminėjai, yra ir antra - Cervarix.
beje, kompanijos dėl jų pašasi taip, kad panašu, kad gali ir suėsti viena kitą, nes ŽPV vakcinos valstybės kompensavimas sparčiai įvedinėjamas užsienio šalyse, klausimas, kurią vieną iš jų kompensuos, todėl čia dar klausimas, kas iš tikro šiuo metu su jomis vyksta, jų realus saugumo įrodymas turbūt visiems mažiausiai rūpi, nes ant plauko kabo milijardai  doh.gif o dėl mirčių pranešimų, tai negaliu atskleisti konkrečių faktų, deja, bet yra paskleistų ir "ančių" ir visiškai dėl kvailų atsitiktinumų...  
matot, nedirbu farmacinėj srity tiesiogiai, bet teko bendradarbiauti su kai kuriomis kompanijomis ir glaudžiau padirbėti su jomis, todėl gal man ta "virtuvė" atrodo šiek tiek kitaip, nei iš šono žiūrint.

O kaip dėl Silgard?

Žiūrėdama reportažus, taip pat pamaniau, jog keista, kad visa tai iškilo viešumon. Aišku, gali būti, kad pasitarnavo konkurencija tarp kompanijų.

Ar yra žinoma, kiek tiksliai nukentėjusių yra? Skaičiau, kad nemažai. Bet gal yra tikslūs duomenys?
Jei žala reali, nebus prasmės išvis gaminti tokias vakcinas.

Dar vienas mano pamąstymas. Ar būtinai valstybės turi pasirinkti vieną vakciną, kurią kompensuotų? Valstybių yra daug. Kiekviena gali pasirinkti, kurią vakciną kompensuoti. Net ir vienoje valstybėje gali būti naudojamos panašios vakcinos, kurių rinkodaros teisių turėtojai skirtingi. Pvz. Infanrix SmithKline Beecham Biologicals s.a. ir Pentaxim SANOFI PASTEUR S.A <KDS> Lietuvoje egzistuoja kartu, tik, kaip girdėjau, pasiskirsčiusios ,,įtakos zonomis".
Tai rodo, kad farmacijos kompanijų politika nebūtinai nukreipta viena kitą skandinti. O ir dėl kainų galimi ,,karteliniai susitarimai". g.gif
Manau, pati produkcija labiausiai įtakos kompanijų tolesnį likimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 29 gegužės 2009 - 09:38
QUOTE(bimkutele @ 2009 05 29, 01:13)
labai gerą straipsniuką vakar dienos radau(anglų kalba) teisybė ir ne kitaip,kiekviena mama turėtų pamąstyti kaip vaiką veikia nuodingos medžiagos esančios vakcinose ax.gif
Į klausimą "Ar vakcinos sukelia galvos smegenų pažeidimus?" pagaliau atsakė
autizmas,hyperaktyvumas,staigi kūdikio mirtis,traukuliai,raidos sutrikimai....visa tai dėl skiepuose esančių pavojingų ir toksiškų medžiagų, priedų, kurie yra naudojami vakcinos serumai kaip konservantai.užsienyje birželio 1d.bus kalbama per radiją.o pas mus bus nutylima kaip visada. verysad.gif

Pas mus daugiausia V.Usonis apie skiepus kalba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 29 gegužės 2009 - 09:53
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 05 29, 10:13)
O kaip dėl Silgard?

Dar vienas mano pamąstymas. Ar būtinai valstybės turi pasirinkti vieną vakciną, kurią kompensuotų? Valstybių yra daug. Kiekviena gali pasirinkti, kurią vakciną kompensuoti. Net ir vienoje valstybėje gali būti naudojamos panašios vakcinos, kurių rinkodaros teisių turėtojai skirtingi. Pvz. Infanrix SmithKline Beecham Biologicals s.a. ir Pentaxim SANOFI PASTEUR S.A  <KDS> Lietuvoje egzistuoja kartu, tik, kaip girdėjau, pasiskirsčiusios ,,įtakos zonomis".
Tai rodo, kad farmacijos kompanijų politika nebūtinai nukreipta viena kitą skandinti. O ir dėl kainų galimi ,,karteliniai susitarimai".  g.gif
Manau, pati produkcija labiausiai įtakos kompanijų tolesnį likimą.

kai turėjau reikalo su šiomis kompanijomis, tai silgard dar nebuvo laikoma konkurente, dabar nežinau.
o dėl to pasirinkimo, tai taip, manau nebūtina, kad tik vieną kompensuotų,bet kiek teko pačiai susidurt, tai kažkodėl renkamasi viena vyriausybiniu mastu dažniausiai, nežinau motyvų, bet netgi buvo vienoj šaly klausimas, ar keičiame ir vieno gamintojo į kitą užperkamas nemokamas vakcinas, tai tuomet galit įsivaizdot tą karą... man rodos dabartiniai įvykiai yra dalinai to pasekmė .
ir iš tikro liūdniausia yra tai, kad šitoj situacijoj jau nebe vakcinos saugumas didžiausias prioritetas, tai jau tikrai...
Atsakyti
papasakosiu ir as savo patirti.
auginu dvi dukrytes kurioms vienai bus tuoj 5metukai kitai dveji.vyresnele skiepijom kaip pagal kalendorių , saziningai , ir sirgo ji mums saziningai kas menesi baisiausiomis pulingomis anginomis menkiausias virusas prikibdavo net betkokie antibiotikai jau nepadejo, tik stiprus leidziami.o antroji dukryte neskiepyta , net nezinau kodel ...........prisiklausiau apie skiepus visokiu negerumu , ir dar pradejau galvoti kodel medikai patys savu vaiku neskiepija??????????? tai gal tai kazka parodo.
antroji dukryte kuri neskiepyta ir sirgus tik pora kartu ir alergiju jokiu nera.manau kad skiepai prie tu visu reikaliuku prisideda taip pat.
aisku gydytoja yra super nepatenkinta.isvadino mane netvarkinga mama , ir pabreze kad jos apylinkeje tokiu mamu ir vaiku nera.ir apie tai kad noriu pasirinkti kokiais skiepyti vaika skiepyti kalbos nera doh.gif atsilike pas mus dar gydytojai labai stipriai ant sito kampo.
Atsakyti
QUOTE(meduke @ 2009 06 02, 09:47)
ir apie tai kad noriu pasirinkti kokiais skiepyti vaika skiepyti kalbos nera doh.gif atsilike pas mus dar gydytojai labai stipriai ant sito kampo.

Tai pagal gydytoją, arba skiepiji visais kaip reikia, arba išvis ne? g.gif
Atsakyti
meinherz,kiek suprantu jŪS Vokietijoje gyvenate,mano mama ten taip pat gyvena,sakė,ten jau senai per TV radiją nuskambėjo,kad skiepai kenkia vaikam,ar tai tiesa g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimkutele: 02 birželio 2009 - 14:09
QUOTE(eda9 @ 2009 06 02, 10:50)
Tai pagal gydytoją, arba skiepiji visais kaip reikia, arba išvis ne?  g.gif

nu taip arba skiepai arba parasas i kortele doh.gif
Atsakyti
mums irgi gydytoja sake kad dar nera buve tokio atvejo kad neskiepytu doh.gif sake visi skiepyja ir visiems gerai biggrin.gif
Atsakyti
Pasirodo, pernai visus vyresnius negu 26 m. suaugusiuosius planavo pradėti skiepyti nuo difterijos ir stabligės, nes ,,imu­ni­te­tas nuo dif­te­ri­jos su­si­da­ro de­šim­čiai me­tų".

http://kauno.diena.l...tabliges-104112

Bet toliau rašoma:
,,Net skie­py­tas žmo­gus ga­li bū­ti dif­te­ri­jos su­kė­lė­jų ne­šio­to­jas, nes an­ti­bak­te­ri­nis imu­ni­te­tas po skie­pų ne­su­si­da­ro."

Ligos nešiotojas... Tai reiškia, kad žmogus chroniškai be simptomų serga? g.gif

Susirgus natūraliai, ligos sukėlėjai patenka per kvėpavimo takus į organizmą, susiduria su nespecifiniu imuniniu atsaku. Tik po to, kai toksinas patenka į kraują, pa­žei­džia šir­dį, inks­tus, su­ke­lia vei­do ner­vų pa­ra­ly­žių.
Kai skiepijama, anatoksinas suleidžiamas į raumenį, tai į kraują greitai patenka.

Gal pakomentuotų forume rašantys medikai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 02 birželio 2009 - 20:17
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 06 02, 20:48)
Ligos nešiotojas... Tai reiškia, kad žmogus chroniškai be simptomų serga?  g.gif

Gal pakomentuotų forume rašantys medikai?

aš ne medikė, gal kas patikslins, bet kiek pamenu, tai nešiotojas reiškia, kad nesergi ta liga, bet ja gali užkrėst kitus, arba ir pats susirgti kažkuriuo metu.

o vat apskritai į dienraščių publikacijas aš iš viso stengiuosi nesigilinti, nes esu susidūrusi, kaip neprofesionaliai gali žurnalistai ruošti straipsnius. jei per penkias minutes tą straisnpelį skubėdami sukurpia ir nieko nenusimano, tik stengiasi kažką perpasakoti, arba dar blogiau iš interneto šaltinių perrašyti, tai kartais gaunasi tokia iškraipyta info, kad net info nepavadinsi... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FedeSperanza: 02 birželio 2009 - 20:16
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 06 02, 22:13)
aš ne medikė, gal kas patikslins, bet kiek pamenu, tai nešiotojas reiškia, kad nesergi ta liga, bet ja gali užkrėst kitus, arba ir pats susirgti kažkuriuo metu.

Skaičiau apie hepatito B nešiojimą. Tokie nešiotojai nelaikomi sveikais, o chroniškais nešiotojais.
Papildyta:
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 06 02, 22:13)

o vat apskritai į dienraščių publikacijas aš iš viso stengiuosi nesigilinti, nes esu susidūrusi, kaip neprofesionaliai gali žurnalistai ruošti straipsnius. jei per penkias minutes tą straisnpelį skubėdami sukurpia ir nieko nenusimano, tik stengiasi kažką perpasakoti, arba dar blogiau iš interneto šaltinių perrašyti, tai kartais gaunasi tokia iškraipyta info, kad net info nepavadinsi...  doh.gif

Bakterijų nešiotojai gydomi eritromicinu po 20 mg/kg 7 dienas, galima suleisti vieną kartą prolonguoto penicilino: iki 5 metų vaikams — 600 000 VV į raumenis, vyresniems kaip 5 metų — 1 200 000 VV. Nutraukus gydymą, po 24—48 vai. daromi pasėliai.
http://www.moku.lt/d...ku.lt_difterija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 02 birželio 2009 - 20:47