Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 10, 15:45)
1. tikrai??? skersvėjį??? tai galiu nebijoti visokių vėjų, kai vėdinu?  blink.gif
2. nereikia paprikų genėti, jos užmezga ir subrandina tiek vaisių, kiek gali duoti, ne daugiau  mirksiukas.gif

1. tikrai, garantuoju, nes ištraukia drėgmę iš šiltnamio ir plius žydint nuo vibracijos geriau apsidulkina žiedai, net rekomenduojama papurtyti pomidorus vidurdienį, aišku, nenulaužti. O va agurkai skersvėjo nemėgsta.
2. dėkui, žinosiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be rėmų: 10 gegužės 2009 - 14:00
QUOTE(be rėmų @ 2009 05 10, 14:58)
tikrai, garantuoju, nes ištraukia drėgmę iš šiltnamio ir plius žydint nuo vibracijos geriau apsidulkina žiedai, net rekomenduojama papurtyti pomidorus vidurdienį, aišku, nenulaužti. O va agurkai skersvėjo nemėgsta.

dėl agurkų tai žinau, jie mėgsta tvankų ir drėgną orą mirksiukas.gif
o pomidorai, maniau, karštį mėgsta, bet drėgmės ir vėjo - ne blink.gif
labai ačiū, dabar žinosiu 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 05 10, 08:15)
Blakstiena5,nelauk manau kol uzsikres lapu raitymusi visi augalai,nuskink tuos susiraiciusius lapus,o visus kitus augalus nupursk vandens-pieno misiniu.
Na tikrai augalams negerai kai diena siltnamis uzdarytas.As saviskius irgi vakar susodinau ir uzdariau,gerai,kad po pusvalandzio nuejau pasiziureti,vos nenumarinau visu.Bet buvau velai vakare jau visi buvo pakele galvas.Tik va sekmadienio nakciai pranesa salnas,tai ir vel turiu baime,kad nenusaltu.Mano toks siltnamis su "ventiliacija",truputi uztaisiau visas ventiliacines angas,bet visviena toks visas pavarges siltnamis.Bet gi gal jau nebus tokiu stipriu salnu.

masciau ir as ta padaryti, bet vis dar laukiu, vakar nuejus viena pomidora plikai isskabiau, palikau tik koteli su ziedais ax.gif ir svarbiausia tik polset taip tera, kitoms rusims nieko, puikiausiai auga. gal kas auginot mergaites ankstesniais metais sia rusi?ar ir jums taip buvo po persodinimo?
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 10, 16:00)
o pomidorai, maniau, karštį mėgsta, bet drėgmės ir vėjo - ne  blink.gif 

Drėgnam ore greičiau plinta ligos, o vėjas išdžiovina kondensatą. Karštis irgi su protu reikalingas, nes, kaip jau moterys rašė, sterilizuojasi žiedadulkės ir virš +28 laipsnių plinta sausasis puvinys. Vieną labai karštą vasarą trečdalį pomidorų vaisių teko išmesti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be rėmų: 10 gegužės 2009 - 15:10
QUOTE(be rėmų @ 2009 05 10, 16:08)
Drėgnam ore greičiau plinta ligos, o vėjas išdžiovina kondensatą. Karštis irgi su protu reikalingas, nes, kaip jau moterys rašė, sterilizuojasi žiedadulkės ir virš +28 laipsnių plinta sausasis puvinys. Vieną labai karštą vasarą trečdalį pomidorų vaisių teko išmesti verysad.gif

o taip, per didelis karštis taip pat žalingas schmoll.gif kadangi šiltnamy tik kitąmet normaliai auginsiu pomidoriukus, o šiemet balkone (ir vazoninius, ir dičkius), tai užuolaidas baltas pasiuvau plonos medžiagėlės, kad neprikaitintų taip smarkiai, reiks kabinti, kitaip bus blogai schmoll.gif
kažin, ar gera idėja- stikliniam šiltnamiui įtaisyti kuo pigesnes plastmasines žaliuzes? Per pačią kaitrą, ypač liepos mėnesį, pravartu apsaugoti raudonšonius savo būtų.... g.gif (kažin,apsimoka? bet ilgaamžis dalykas g.gif )
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 10, 17:45)
o taip, per didelis karštis taip pat žalingas  schmoll.gif  kadangi šiltnamy tik kitąmet normaliai auginsiu pomidoriukus, o šiemet balkone (ir vazoninius, ir dičkius), tai užuolaidas baltas pasiuvau plonos medžiagėlės, kad neprikaitintų taip  smarkiai, reiks kabinti, kitaip bus blogai schmoll.gif 
kažin, ar gera idėja- stikliniam šiltnamiui įtaisyti kuo pigesnes plastmasines žaliuzes? Per pačią kaitrą, ypač liepos mėnesį, pravartu apsaugoti raudonšonius savo būtų....  g.gif   (kažin,apsimoka? bet ilgaamžis dalykas  g.gif  )

Oi, augintoja kokia rūpestinga esi blink.gif kadangi mano šiltnamis didelis, tai šitie pasvarstymai atrodo iš jumoro srities biggrin.gif nesupyk 4u.gif
Nežinau, ar gera idėja, bet būna vasarų, kada ištisai dulksna... nereikia taip smulkmeniškai klausyti patarimų dėl karščio ar pan, nes pomidoras- toks augalas, kuris auga natūraliai karšto klimato zonoj, o ir ten šiltnamiuose augina- neperkais gal ir Lietuvoj. O stiklinis šiltnamis tikrai sveikiau pomidorams nei plėvele dengtas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be rėmų: 10 gegužės 2009 - 16:27
Paprasčiau per kaitras stiklinį šiltnamį apipurkšt kreidos skiediniu ir bus pavėsiukas
Atsakyti
palikau pomidorams nedideli skersveji... naktimis minuso nebezada tai gal atlaikys.... g.gif unsure.gif

o siaip siandien daugiausia su fotoaparatu "darbavausi" ax.gif Obelys nerealiai graziai zydi wub.gif

gal neuzpyksit bet bent viena nuotrauka uztershiu tema su off topic blush2.gif

user posted image
Papildyta:
o pomidorai kazkokie truputi itartini pas mane.... tokie gelsteleje (jei butu zmones sakyciau "pablyske").... kazin cia gali jiems taip nuo perkaitimo buti ar jau imti del rimtesniu dalyku nerimauti.??? ..
Atsakyti
O pas mane vazoniniai jau turi pomidoriuku lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo satanele: 10 gegužės 2009 - 19:32
QUOTE(satanele @ 2009 05 10, 20:31)
O pas mane vazoniniai jau turi pomidoriuku lotuliukas.gif

laukiam paskelbiant adresa - ateisim vaishintis bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Pabalo turbut nuo saules jei buvo visa diena uzdarytas siltnamis.
Atsakyti
sivakar nupurskiau pomidorus, ziuresiu kas toliau bus, jau ant ju labai pykt pradejau, tiek su meile rupinaus, o jie man rupuzes sau kokius sposus krecia ax.gif

pas mane vienam siltnami auga mazi trys rupuziukai, as ju bijau, bet nieko nedarau, tegu gyvena 4u.gif
Atsakyti