Help - vakar susodinau savo pirktus pamidorus, palaisciau, siltnami laikiau uzdaryta, ateinu siandien, jie visi tokie nuleipe, lapai nusvire- ar tai jau sakes jiems ar cia jie taip adaptuojasi?
QUOTE(dovesa @ 2009 05 09, 17:54)
Help - vakar susodinau savo pirktus pamidorus, palaisciau, siltnami laikiau uzdaryta, ateinu siandien, jie visi tokie nuleipe, lapai nusvire- ar tai jau sakes jiems ar cia jie taip adaptuojasi?
Nebijok atsigaus tavo pomidorai
QUOTE(Lady Dy @ 2009 05 09, 18:18)
Nebijok atsigaus tavo pomidorai
Kad tavo žodžiai Dievui į ausį, pirmą kartą turiu šiltnamį ir galvoju, kad aš jau beviltiška, na lauksim rytojaus.
Tai šilnamį atidarytą ar uždrytą laikyti?
QUOTE(dovesa @ 2009 05 09, 18:25)
Kad tavo žodžiai Dievui į ausį, pirmą kartą turiu šiltnamį ir galvoju, kad aš jau beviltiška, na lauksim rytojaus.
Įsiterpsiu ir aš Dieną šiltnamį laikau atidarytą, o nakčiai uždarau, nes dar naktys šaltos...
Tikrai taip, dieną laikyti pravertą, nakčiai būtinai uždaryti, nes dar naktys, net ir patys vakarai pakankamai vėsūs.
QUOTE(Regila @ 2009 05 09, 21:49)
Tikrai taip, dieną laikyti pravertą, nakčiai būtinai uždaryti, nes dar naktys, net ir patys vakarai pakankamai vėsūs.
gerai jei siltnamis prie namu, o ka daryt kai iki musiskio 25 km?
QUOTE(dooovile @ 2009 05 09, 22:34)
gerai jei siltnamis prie namu, o ka daryt kai iki musiskio 25 km?
Tau jau biški problematiška,ar nėra ko paprašyti kad paglobotų šiltnamį,kaimynų kokių, juk nesunku atidaryt,uždaryt.
Blakstiena5,nelauk manau kol uzsikres lapu raitymusi visi augalai,nuskink tuos susiraiciusius lapus,o visus kitus augalus nupursk vandens-pieno misiniu.
Na tikrai augalams negerai kai diena siltnamis uzdarytas.As saviskius irgi vakar susodinau ir uzdariau,gerai,kad po pusvalandzio nuejau pasiziureti,vos nenumarinau visu.Bet buvau velai vakare jau visi buvo pakele galvas.Tik va sekmadienio nakciai pranesa salnas,tai ir vel turiu baime,kad nenusaltu.Mano toks siltnamis su "ventiliacija",truputi uztaisiau visas ventiliacines angas,bet visviena toks visas pavarges siltnamis.Bet gi gal jau nebus tokiu stipriu salnu.
Na tikrai augalams negerai kai diena siltnamis uzdarytas.As saviskius irgi vakar susodinau ir uzdariau,gerai,kad po pusvalandzio nuejau pasiziureti,vos nenumarinau visu.Bet buvau velai vakare jau visi buvo pakele galvas.Tik va sekmadienio nakciai pranesa salnas,tai ir vel turiu baime,kad nenusaltu.Mano toks siltnamis su "ventiliacija",truputi uztaisiau visas ventiliacines angas,bet visviena toks visas pavarges siltnamis.Bet gi gal jau nebus tokiu stipriu salnu.
QUOTE(Lady Dy @ 2009 05 09, 23:54)
Tau jau biški problematiška,ar nėra ko paprašyti kad paglobotų šiltnamį,kaimynų kokių, juk nesunku atidaryt,uždaryt.
na, pas mus eilinis paprastas sodas, kaimynu yra bet jie irgi "savaitgaliniai", tai va ir neapsisprendziu ar geriau visa para uzdarytas ar geriau visa para atidarytas... ka lengviau tie pomidorai iskentetu??? nuo vakar palikau toki langiuka ventiliacijai.... gal nenushale per nakti
Ačiū, ryte atrodė pamidorai jau geriau, šiandien laikau jau abu galus pravirus, šiek tiek skersvejo duosiu, žiūrėsiu kaip bus geriau. Tikiuosi nenumirs. Mano vienas daigas jau du pomidoriukus turėjo, ir tas baisiausiai atordo, matyt per vėlai jau jam buvo tas persodinimas.
QUOTE(be rėmų @ 2009 05 10, 10:27)
1.Pomidorai dievina skersvėjį, todėl dieną būtinai turi būti atidarytas
2.Norėčiau konsultacijos dėl paprikų genėjimo. Ar jas taip pat išgenėti, kaip ir pomidorus? Dėkui.
2.Norėčiau konsultacijos dėl paprikų genėjimo. Ar jas taip pat išgenėti, kaip ir pomidorus? Dėkui.
1. tikrai??? skersvėjį??? tai galiu nebijoti visokių vėjų, kai vėdinu?
2. nereikia paprikų genėti, jos užmezga ir subrandina tiek vaisių, kiek gali duoti, ne daugiau