Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(merepopins @ 2009 05 08, 14:37)
Pasidžiaugsiu. Vakar mano pomidorų plantacijos į šiltnamį iškeliavo. Svarbiausia -- darbų pasidalijimas. Iš ryto, man išvažiavus į darbą, atvažiavo mano mama bei anyta ir daržus pabaigė sodinti, o vakare, kai grįžau, visos trys pomidorus susodinom. Na, kadangi mano anyta ne toks baisus variantas kaip Ave M, tai, tikiuosi, pomidorai gyvens. biggrin.gif Tai dabar jos abi planuoja, kada čia važiuoti daržų pas mane ravėti lotuliukas.gif Nors tiesą sakant, mielai apsieičiau be jų, viena pati. Tik kažin, ar pavyks...
Pomidorų tai visokių  prisodinom, labai įdomu, kokie bus, ar skanūs, ar derlingi. Būtų žinojusios, kad tarp jų ir "nepadorius" pomidorus sodina (jie ir atrodo, ir vadinasi "Penis"), tai mano pagalbininkės gal būtų streikavusios.  lotuliukas.gif

QUOTE(naitas @ 2009 05 08, 15:04)
na man ne anyta, bet MAMA susodino pomidorus  doh.gif  aš gi išvežiau į naują šiltnamį, susodinau juos laikinai, kad nesikankintų loveliuos ir kad būtų galima kompaktiškai uždengti nuo šalnų.
o čia dar mažius sugalvojo tempą "pasikelt"...
Tai mama tarp kitko, kalbant telefonu, sako - ai, tavo pomidorus pasodinau vakar, neturėjau ką veikti.. mėšliuko pridėjau, lai būna jiems šilta, va palaistysiu raugintu vištų kakų "sirupu"...
nu rupūžytė rugiuos  doh.gif
aš gi žuvies ruošiaus dėti, o ne mėšlo, ir laistyti ne atsiprašant srutom kokiom, o dilgėlių "arbata".. vienžo.. dabar esu giliam nusivylime.. ir apmąstyme. .ar čia taip palikt tai "neturinčiai ką veikt" mamai tą šiltnamį su visam, ar dar mėgint persodint iškuopiant tą šviežią mėšlą.  g.gif

Mat, vienoms patinka, kai kas ateina į talką, o kitoms....
aš pati nežinau iš kur turiu baisią ydą - jei prie mano daržo kas nors prikiša pirštą, siuntu baisiausiai mad.gif nežinau, kodėl, bet baisiai niekuo nepasitikiu, net jei tas kažkas būtų profesionalas schmoll.gif man atrodo, kad, net jei nieko blogo nepadarys, tai bent jau augalus išgąsdins arba nuvilios jų dėmesį nuo manęs doh.gif Žodžiu doh.gif nieeeko nesakykit lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2009 05 07, 22:58)
o kaip jie virsta?Gali būti kad jau rišti reikia,nes nerišami yra tik žemaūgiai,tokie kaip" ROMA"

Nezinau kaip paaiskinti ,toje vietoje prie zemes lyg nulauzta ,kaip ir suplonejimas pie koto ,ir linksta g.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 08, 19:11)
bent jau augalus išgąsdins arba nuvilios jų dėmesį nuo manęs  doh.gif  Žodžiu  doh.gif  nieeeko nesakykit  lotuliukas.gif

doh.gif lotuliukas.gif blush2.gif blush2.gif
pas mane panasiai: negaliu pakest kai "svetimi" po mano darza kapstosi, o pati visko nespeju doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dooovile @ 2009 05 08, 19:14)
doh.gif  lotuliukas.gif      blush2.gif  blush2.gif 
pas mane panasiai: negaliu pakest kai "svetimi" po mano darza kapstosi, o pati visko nespeju  doh.gif  lotuliukas.gif

matai! bigsmile.gif bet man tai galioja tik daržui, gėlėms, šiltnamiui, žodžiu, žemės ūkiui g.gif kažkokia liga čia ar paranoja lotuliukas.gif
geriau jau tegu piktžolėtas būna, bet niekas nelenda mad.gif wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 08, 19:27)
matai!  bigsmile.gif  bet man tai galioja tik daržui, gėlėms, šiltnamiui, žodžiu, žemės ūkiui  g.gif  kažkokia liga čia ar paranoja  lotuliukas.gif 
geriau jau tegu piktžolėtas būna, bet niekas nelenda  mad.gif  wacko.gif

Nu ir man taip drinks_cheers.gif .
Šiaip pas mus alyvos aplinkui pilnu tempu žydi.Pomidorai irgi.Dabar tik vaikštinėju ir žiūriu į juos .Agurkus šiandiena perkėliau į šiltnamį ir paprikas kelias.Dar kitus dalykėlius.Susodinau visą krūvą geltonų žemuogių,nu ir kolofijorus ir brokolius.
Atsakyti
As irgi esu pedante ir i darzus nieko neleidziu,nors pati jau griunu darze.Bet mano mama toks zmogus,kuria pasitikiu,bet kai jinai dirba ir as visada bunu salia,be manes nieko pati neliecia.Dukrai leidziu parankioti zoles,nors retai jai noras toks kyla biggrin.gif Anytos i darza neleidziu,mato tik is toli nuo kalno mano darza. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 05 08, 19:12)
Nezinau kaip paaiskinti ,toje vietoje prie zemes lyg nulauzta ,kaip ir suplonejimas pie koto ,ir linksta  g.gif

Tai jau čia liga tik dabar nepasakysiu kokia,bet pabandyk apkaupti pomidorus aukščiau tos vietos gal pavyks išgelbėti.Reik Regilos šauktis ji pomidorų žinovė,pasakys gal kuo palaistyt galima.
Atsakyti
Kazko tai truksta pomidorams,bet ne neisivaizduoju.O tu tresi juos kuo nors,gal trasos pakenke,jei ne tai pacioje zemeje galejo buti kokia liga ir dabar ne nezinau kuo gydyti.
Atsakyti
Jei juoduoja ir linksta, ne kas..šiltnamyje gyvena bakterinis vėžys. Jis vyksta visose augimo stadijose. Jei daigai, dažniausiai neina išgelbėti. Jie tiesiog prie žemės nutrūksta. Tokiu atveju dar galima bandyt nesveiką, juodą dalį nukirpt ir į žemę įsmeigt. Tikėtina, kad išleis šaknis. Žinoma, derlius bus vėlyvesnis, bet geriau bus vėliau, nei visai nebus.
Tik tokiu būdu išgelbėjus visai apimtus augalus, reguliuokit laistymą. Didesnė tikimybė, kad būtent per gausus, per dažnas laistymas "prišaukia" tokias ir panašias ligas pomidorams. Jiems sveika, kai žemė šiltnamyje net išdžiūsta, tik neperdžiūsta. Šiuo metu pilnai užtenka palieti vieną kartą į savaitę.
Drėgmėje veisiasi, gyvena visokios bakterijos, sporos įvairiausių ligų.
Šiuo atveju galima kaltinti žemę. Jei šiltnamyje nebuvo naudotos sieros šaškės ar kitos priemonės, kurios naikintų praeitų metų sporas, grybelius. Jei tai nauja vieta sodinimo, tuomet "akmuo" priežiūrai. Praeikit, nematykit, kad gal paliesiu, gal sparčiau augs..Nuraminkit save ir juos- nebūsit "pijokai"-negirdysiu jūsų taip, kaip agurkų..Vėliau, kai prasidės žydėjimas - reguliuokitlaistymą, vėdinimą. Nepamirškit, kad prie +30C žiedai sterilizuojasi, vadinasi sudžiūsta neužmezgę vaisių. Žydėjimo metu temperatūra neturi viršyti +30C.
Sėkmės!
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 08, 09:51)
lotuliukas.gif  manau, tu paimk ir pririšk juos, šonuose įsmeigus kuoliukus  lotuliukas.gif  nes man vienas pomidoras tik ką pasodintas trekšt ir guli....  unsure.gif  dabar vandeny mirkso, šaknų laukiam  g.gif
Į tokio dydžio vazoną dar galima 3 daigus (daugiausiai) susodinti  mirksiukas.gif
Dėl skonio nežinau, šiemet pirmąkart auginu taip pat. Jau žydi  rolleyes.gif

as uzsivelinau su daiginimu, tia mano dar tik kokiu 19 cm daigeliai, iki zydejimo toloka dar.... nu ziuresim kaip cia bus su tuo ppirmu blynu... biggrin.gif

Beje, kada reiki skabyt lapus? ir kaip daznai laistyti namu salygomis ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 05 09, 08:49)
Jei juoduoja ir linksta, ne kas..šiltnamyje gyvena bakterinis vėžys. Jis vyksta visose augimo stadijose. Jei daigai, dažniausiai neina išgelbėti. Jie tiesiog prie žemės nutrūksta. Tokiu atveju dar galima bandyt nesveiką, juodą dalį nukirpt ir į žemę įsmeigt. Tikėtina, kad išleis šaknis. Žinoma, derlius bus vėlyvesnis, bet geriau bus vėliau, nei visai nebus.
Tik tokiu būdu išgelbėjus visai apimtus augalus, reguliuokit laistymą. Didesnė tikimybė, kad būtent per gausus, per dažnas laistymas "prišaukia" tokias ir panašias ligas pomidorams. Jiems sveika, kai žemė šiltnamyje net išdžiūsta, tik neperdžiūsta. Šiuo metu pilnai užtenka palieti vieną kartą į savaitę.
Drėgmėje veisiasi, gyvena visokios bakterijos, sporos įvairiausių ligų.
Šiuo atveju galima kaltinti žemę. Jei šiltnamyje nebuvo naudotos sieros šaškės ar kitos priemonės, kurios naikintų praeitų metų sporas, grybelius. Jei tai nauja vieta sodinimo, tuomet "akmuo" priežiūrai. Praeikit, nematykit, kad gal paliesiu, gal sparčiau augs..Nuraminkit save ir juos- nebūsit "pijokai"-negirdysiu jūsų taip, kaip agurkų..Vėliau, kai prasidės žydėjimas - reguliuokitlaistymą, vėdinimą. Nepamirškit, kad prie +30C žiedai sterilizuojasi, vadinasi sudžiūsta neužmezgę vaisių. Žydėjimo metu temperatūra neturi viršyti +30C.
Sėkmės!

As taip pat manyciau kad zeme kalta ,bet ir neatmetu perliejimo g.gif
Atsakyti
sia savaite issodinau pomidorus i siltnamius ir ziuriu kad vienam siltnami dviem kitam vienam pomidorui sukasi lapai, is pradziu maniau kad tie taip reaguoja i persodinima ir dregmes stoka, bet kad kiti labai graziai stovi tad nzn kas jiems gali but? g.gif zurnale radau kad gali badaut arba sirgt bakteriniu veziu, bet nejaugi ka tik naujai pastatytam siaip is belekur gali tas vezys atsirast? patarkit mergaites.... man tokiu bajeriu nera buve, nezinau ne ka daryt ne ka manyt....vis dar laukiu ir ziuriu kas toliau bus ax.gif
Atsakyti