tai sita as zinau kad rekomenduoja ,bet va kitur skaiciau kad pvz agurkai laistomi tik vakare nes jie atseit auga vakare bet tieko buti pas viena ukininka kuris augina daaaaug agurku,pomidoru tai laisto sau dienos metu ir nieko derlius va toks
Vienas mano pomidoras siautėja - blogiausia, kad pats mylimiausias Ėmė ir susuko vieną lapą pačioje viršūnėje, t.y. kotelį lanku išrietė (pagal aprašymus lyg azoto per daug). Šiandien ryte pasižiūriu - vėl kaip buvęs Nesupaisysi tų pomidorų.
Sveikos, gal Jūs minčių protingų turėsit Ėmė ir išsišakojo kai kurių pomidorų daigų viršūnės, tarsi suskilo stiebas į 3, 4 viršūnes. Ne visų rūšių, ir ne visų vienos rūšies daigų... Žinau, kad tą gali įtakoti pertręšimas. Bet persodinti daigai dar netręšti net. Ne pirmi metai sodinu tas pačias veisles, problemų nebuvo. Kas dar kaltas gali būti?
o mano balkoniniai pomidoriukai jau vaisius pradėjo krauti
pasigyriau
pasigyriau
QUOTE(Kile @ 2009 05 29, 10:44)
Sveikos, gal Jūs minčių protingų turėsit Ėmė ir išsišakojo kai kurių pomidorų daigų viršūnės, tarsi suskilo stiebas į 3, 4 viršūnes. Ne visų rūšių, ir ne visų vienos rūšies daigų... Žinau, kad tą gali įtakoti pertręšimas. Bet persodinti daigai dar netręšti net. Ne pirmi metai sodinu tas pačias veisles, problemų nebuvo. Kas dar kaltas gali būti?
manieji kai kurie irgi šakojasi tegu, daugiau vaisių turėsim
QUOTE(la_vita @ 2009 05 29, 10:53)
ir manieji, ir manieji! ir jau roma, auganti balkone, užmezgė pomidoriukus
QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 29, 10:59)
manieji kai kurie irgi šakojasi tegu, daugiau vaisių turėsim
Bėda ta, kad pernai vieną tokį šaunuolį gražuolį kerą turėjau, tai jis beveik neformavo vaisių, tik mažulyčius, žirnio dydžio! Nors žydėjo ir gausiai, visas maisto ir statybines medžiagas ne į pomidoriukus, o į savo išsišakojusio kelmo lapus transportavo... Lapai mėsingi tokie, traškūs buvo, bet ne juos gi valgom
O šiemet kone pusė šiltnamio tokių...
QUOTE(Kile @ 2009 05 29, 12:07)
Bėda ta, kad pernai vieną tokį šaunuolį gražuolį kerą turėjau, tai jis beveik neformavo vaisių, tik mažulyčius, žirnio dydžio! Nors žydėjo ir gausiai, visas maisto ir statybines medžiagas ne į pomidoriukus, o į savo išsišakojusio kelmo lapus transportavo... Lapai mėsingi tokie, traškūs buvo, bet ne juos gi valgom
Pas mane šiemet tokių du, tai aš jau nusprendžiu kokia ten šaka pagrindinė, o kitas nukerpu.Pernai irgi taip dariau....
QUOTE(Kile @ 2009 05 29, 11:07)
skabykit lapus drąsiai aš savo balkoninukams paskabiau, jau kieeek vaisių užmezgė, kokiį 10 tai tikrai (ant vieno augalo)
QUOTE(žostautė @ 2009 05 29, 08:46)
Vienas mano pomidoras siautėja - blogiausia, kad pats mylimiausias Ėmė ir susuko vieną lapą pačioje viršūnėje, t.y. kotelį lanku išrietė (pagal aprašymus lyg azoto per daug). Šiandien ryte pasižiūriu - vėl kaip buvęs Nesupaisysi tų pomidorų.
As vakarais pastebejau, kad kai kuriu pomidoru po lapa apsivercia apacia i virsu... Taip keistai... Bet rytais ir vel viskas normaliai. Pastebejau, kad gal del temperaturos staigaus pokycio lapai taip pasisukioja... o gal nakciai pasiruosia.. Na bet tikekimes, kad viskas bus ciki!