Sveikutes, siemet sumasciau balkone auginti keleta pomidoru, nusipirkau balkoniiu pomidoru seklyciu, daigiukai neblogi isaugo.
Norėjau paklaust, ar kas yra augine tuos balkoninius pomidorus ir kaip jie auga, ar nebus blogai jei i viena dideli vazona 3 daigus susdinau (vazono skersmuo 50 sm, auktis ir panasus, i apacia siaureja...). kaip ju preiziura ?
beje kaip pomidoru skonis ?
Norėjau paklaust, ar kas yra augine tuos balkoninius pomidorus ir kaip jie auga, ar nebus blogai jei i viena dideli vazona 3 daigus susdinau (vazono skersmuo 50 sm, auktis ir panasus, i apacia siaureja...). kaip ju preiziura ?
Aš jau susisodinau puse šiltnamio, keli pomidorai jau žydi.
Pasidalinkit patirtimi, kaip jūs laistot. Kiek domėjaus tai reikia retai ir gausiai. Bet man vis gaila jų, pamyliu dažniau. Ir dar, ar darot aplink pomidorą tokia tarsi duobutę kur pilat vandenį, ar laistot ištisai visa šiltnamį?
Pasidalinkit patirtimi, kaip jūs laistot. Kiek domėjaus tai reikia retai ir gausiai. Bet man vis gaila jų, pamyliu dažniau. Ir dar, ar darot aplink pomidorą tokia tarsi duobutę kur pilat vandenį, ar laistot ištisai visa šiltnamį?
QUOTE(satanele @ 2009 05 07, 20:35)
Sveikutes ,gal silumos truksta ,kad virsta nuo koto pomidorai?
virsta,nes per dideli gal?
Papildyta:
QUOTE(Jurgadem @ 2009 05 07, 21:27)
Aš jau susisodinau puse šiltnamio, keli pomidorai jau žydi.
Mano irgi jau visi 89 susodinti.Laistau gal porą kartų į mėnesį,nes apmulčiuoju šiaudais,nes kaip ten amerikiečiai sako mulčas suvalgo visas ligas
Pas mane irgi jau beveik visi žydi
aciu didelis visoms uz patarimus bandisiu eksperementuoti su pelenais rytoj sodinsiu jei mazasis per daug "nepades"
o kaip jie virsta?Gali būti kad jau rišti reikia,nes nerišami yra tik žemaūgiai,tokie kaip" ROMA"
QUOTE(satanele @ 2009 05 07, 21:35)
Kad turbūt ne. arba liga, arba parazitai užpuolė. Jei šiltnamyje jau, tai išsirauk ir pasižiūrėk, gal šaknys nuėstos sprakšių( tokios oranžinės kirmėlytės), arba kiti kirminukai į stiebą įsikrausto ir ten ėda iš vidaus. Bandyk palaistyti silpnu kalio permaganato tirpalu.
manau, tu paimk ir pririšk juos, šonuose įsmeigus kuoliukus nes man vienas pomidoras tik ką pasodintas trekšt ir guli.... dabar vandeny mirkso, šaknų laukiam
QUOTE(nenuorama- @ 2009 05 07, 20:49)
Sveikutes, siemet sumasciau balkone auginti keleta pomidoru, nusipirkau balkoniiu pomidoru seklyciu, daigiukai neblogi isaugo.
Į tokio dydžio vazoną dar galima 3 daigus (daugiausiai) susodinti
Dėl skonio nežinau, šiemet pirmąkart auginu taip pat. Jau žydi
Pasidžiaugsiu. Vakar mano pomidorų plantacijos į šiltnamį iškeliavo. Svarbiausia -- darbų pasidalijimas. Iš ryto, man išvažiavus į darbą, atvažiavo mano mama bei anyta ir daržus pabaigė sodinti, o vakare, kai grįžau, visos trys pomidorus susodinom. Na, kadangi mano anyta ne toks baisus variantas kaip Ave M, tai, tikiuosi, pomidorai gyvens. Tai dabar jos abi planuoja, kada čia važiuoti daržų pas mane ravėti Nors tiesą sakant, mielai apsieičiau be jų, viena pati. Tik kažin, ar pavyks...
Pomidorų tai visokių prisodinom, labai įdomu, kokie bus, ar skanūs, ar derlingi. Būtų žinojusios, kad tarp jų ir "nepadorius" pomidorus sodina (jie ir atrodo, ir vadinasi "Penis"), tai mano pagalbininkės gal būtų streikavusios.
Pomidorų tai visokių prisodinom, labai įdomu, kokie bus, ar skanūs, ar derlingi. Būtų žinojusios, kad tarp jų ir "nepadorius" pomidorus sodina (jie ir atrodo, ir vadinasi "Penis"), tai mano pagalbininkės gal būtų streikavusios.
oho, kaip fainai -pas visas beveik jau -zydi
manishkiams toli dar iki zydejimo na bet vysimes, vysimes ir pasivysime
As saviskius rytoj i shiltnami veshiu
turiu klausimeli ne i tema - kazin jei agurka koki lauke (daigiukais) ikishiu -numirs is karto ar jau pakankamai shilta? nes va agurku 3 daigiukai tai jau zydeti ruosiasi
manishkiams toli dar iki zydejimo na bet vysimes, vysimes ir pasivysime
As saviskius rytoj i shiltnami veshiu
turiu klausimeli ne i tema - kazin jei agurka koki lauke (daigiukais) ikishiu -numirs is karto ar jau pakankamai shilta? nes va agurku 3 daigiukai tai jau zydeti ruosiasi