Pirmi metai siemet auginu Promyk,tai dar nezinai kaip jie man.
Siandien buvo "komisija",anyta atvaziavusi apziurejo mano visa uki,tai sake,kad labai jau prasti mano pomidorai.
QUOTE(AveM @ 2009 05 21, 14:40)
Nieko nesupratau,siltnamyje suvalgytas agurkas,like tik kotukas.Gal kokia sraige,eisiu ieskoti,o tai neturesiu agurku.
gal jusu rupuze sugryzo.ojei ne gausit ieskot pacios didziausios sraiges siltnamyje
QUOTE(AveM @ 2009 05 21, 12:05)
Siandien buvo "komisija",anyta atvaziavusi apziurejo mano visa uki,tai sake,kad labai jau prasti mano pomidorai.
nepergyvenk dėl anytos, tavo pomidorai tuoj atsigaus, nes jau šilti orai, ir bus gražiausi iš visų
QUOTE(AveM @ 2009 05 21, 13:40)
Nieko nesupratau,siltnamyje suvalgytas agurkas,like tik kotukas.Gal kokia sraige,eisiu ieskoti,o tai neturesiu agurku.
kokio dydžio agurkas? ai, ta prasme, augalas visas nuvalgytas? sakyčiau, šliužai, bet jie palieka po 2/3 lapo... bet išvis agurkai jiems per daug šiurkštūs juk čia ne salotos nežinau, reikia stambesnių gabaritų kaltininkų ieškoti nei sraigės ar šliužai bet čia tai galvosūkis!
QUOTE(AveM @ 2009 05 21, 14:40)
Gal koks alkanas vaikiukas suvalgė? Kažkada seniai daugiavaikė kaimynė pasakojo, kaip vaikams uždraudė skinti pimus agurkus, norėjo, kad užaugtų normaliai, tai vaikai neskynė- jie suvalgė tiesiai nuo augalo, sakė, rado trečdalį agurko kabantį
QUOTE(be rėmų @ 2009 05 21, 14:16)
Gal koks alkanas vaikiukas suvalgė? Kažkada seniai daugiavaikė kaimynė pasakojo, kaip vaikams uždraudė skinti pimus agurkus, norėjo, kad užaugtų normaliai, tai vaikai neskynė- jie suvalgė tiesiai nuo augalo, sakė, rado trečdalį agurko kabantį
oi, geras su tuo agurkų valgymu aš manau, čia ne vaisius, o pats augalas nuvalgytas, taip? Jei lapai, tai didelė mįslė, o jei vaisius, tai jokio dydžio lietuviškas šliužas nesuės net nedidelio agurkėlio, juk nebent minkštas braškes pajėgūs jie išgraužti, bet ir tai pamažiukais tada jau tikrai apie žmogų galvočiau QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 21, 10:54)
tavo susodintų pomidorų vaizdas turėtų būti toks, kaip ant šio lošimo kauliuko
ačiū, geresnės vaizdinės medžiagos net negalėjau įsivaizduoti
QUOTE(viktner @ 2009 05 21, 11:32)
Kai vėsus oras, tai tik kartą per savaitę, bet gausiai.O jei karšta, tai du kartus per savaite, bet irgi gausiai.Ir būtinai purenu žemę.
Nu atsiprašau už durną klausimą, bet kiek tas gausiai? Pusė kibiro (pvz. 5 litrai), 2 litrai, kibiras? Net neįsivaizduoju
QUOTE(Nome @ 2009 05 21, 14:29)
ačiū, geresnės vaizdinės medžiagos net negalėjau įsivaizduoti
Nu atsiprašau už durną klausimą, bet kiek tas gausiai? Pusė kibiro (pvz. 5 litrai), 2 litrai, kibiras? Net neįsivaizduoju
o kaip nustatytum, kiek pakaktų vandens gausiam gėlytės palaistymui? O stambaus krūmo? o vienos mažutės pelargonijos? Taip ir čia "iš akies" pagal tuometinį augalo dydį reikia lieti. Kad šaknys gautų vandens + aplink jas būtų sudrėkinta žemė.
kas liecia laistymo reikaliguma tai kazkokiam straipsnyje apie pomidoru auginima skaiciau,kad reikia pakast zeme iki 10cm ir saujoje suspaust.jei zemes saujoje atgniauzus islaiko savo forma laistyt nereikia.seip pas mane siltnamyje praktiskai visada dregna vienam kampe zeme pasidengia tokia kaip samana.pirmieji siltnamio seimininkai ko gero bus negeroje vietoje pastate siltnami.jei dar gyvensime kur gyvenam dabar bandysime kelti siltnami i kita vieta.ir zeme tame sklype kazkokia kaip smelis.zodziu prasta,o investuoti i pagerinima ne savo sklype namatau prasmes.nukrypau nuo temos
Mergaites mano agurkai dar tik su keliais lapeliais,tai apkramtyti du apatiniai lapeliai.Ir sakyciau palikta sliuzo kazkokiu seiliu,nezinau kaip ji rasti visur isieskojau nerandu,gal varle smaguriauja lapais bet galvoju,kad varles tikrai nekramto agurku lapu.
Papildyta:
Netoli agurku radau tokia didele pukuota kirmele nezinau ar jinai del to kalta,bet vistiek nudobiau.
Papildyta:
Netoli agurku radau tokia didele pukuota kirmele nezinau ar jinai del to kalta,bet vistiek nudobiau.
QUOTE(AveM @ 2009 05 21, 20:59)
Mergaites mano agurkai dar tik su keliais lapeliais,tai apkramtyti du apatiniai lapeliai.Ir sakyciau palikta sliuzo kazkokiu seiliu,nezinau kaip ji rasti visur isieskojau nerandu,gal varle smaguriauja lapais bet galvoju,kad varles tikrai nekramto agurku lapu.
Papildyta:
Papildyta:
O gal koks kurklys buvo apsilankęs.... bet jis daržniausiai nukanda stiebo kotą.
QUOTE(Jurgadem @ 2009 05 21, 08:14)
reiks ir man dėl įdomumo šendien pamatuot. Nu bet ir pas jus kantrybė su centimetru sodint.
taigi visų nematavau Pirmus tik, o toliau pagal juos. O tarpų tarp eilučių visai matuot nereikėjo - lankai kas metrą sustatyti, tai 50 cm tarpus padaryt joki7 problemu.
Papildyta:
QUOTE(AveM @ 2009 05 21, 11:05)
nė už ką nepatikėsiu, kad taip prastai tie tavo pomidorai atrodo
O Promyk ir aš šiemet pirmąkart auginu, suviliojo užrašas 'dera net šaltą ir lietingą vasarą'