Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(Nome @ 2009 05 20, 22:20)
Atsiprašau, merginos, o kaip čia iššifruoti 2-1-2 arba 3-2-3?

Na kaip cia paaiskinus,turbut toks sodinimas vadinamas sachmatinis,manau,kad visos taip sodina.Pirma eilute 3,sekanti eilute2 taip i tarpus tarp tu triju,trecia eilute3,lygiagreciai su pirmos eilutes trimis pomidorais,ketvirta eilute vel2,lygiagreciai su antros eilutes dviems.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 05 20, 22:29)
Na kaip cia paaiskinus,turbut toks sodinimas vadinamas sachmatinis,

Aišku, dabar supratau (na bent jau tikiuosi, kad supratau).
Aš tai šiemet pirmąkart sodinau, tai sodinau 2-2 (k kad šachmatiškai). Nežinau ar čia gerai padariau ar ne unsure.gif
Atsakyti
Manau,kad nieko blogo augalams neatsitiks kaip juos susodintum,svarbiausiai rupestis jais ir prieziura.Na aisku jei jau pradeda ten visokie grauzikai pulti.pvz.kurkliai,nelabai ir isgelbesi augalus. verysad.gif
Atsakyti
as vakar paieskinejau informacijos apie pomidoru ligas.aprasymu yra ale va nuotrauka tik viena teradau g.gif pagal aprasyma mano susisuke lapai nepanasus i jokia liga...nu tikiuos nesuklydau.nu savaitgali atvaziuos mama arba nuramins arba isgazdins.nes pomidorus ji man dave ir pas ja susisuko virsunes.zodziu laukiu savaitgalio,o paskui matysim.jei ka mausim vaistuku pirkt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 05 20, 21:17)
Na as irgi sodinu 3-2-3,bet tikrai labai sudomino kokiu gi atstumu jie pas mane auga,tai rytoj eisiu matuoti.

as tikrai zinau, kaip pas mane yr, nes matavau pries sodindama lotuliukas.gif 40 cm tarp pomidoru, 50 cm tarp eiluciu. Ir vis pagalvoju, ar ne per tankiai g.gif Na bet jei taip lapus apskabysiu kaip jus pasakojat, tai gerai turetu but.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2009 05 21, 08:02)
as tikrai zinau, kaip pas mane yr, nes matavau pries sodindama  lotuliukas.gif  40 cm tarp pomidoru, 50 cm tarp eiluciu. Ir vis pagalvoju, ar ne per tankiai  g.gif  Na bet jei taip lapus apskabysiu kaip jus pasakojat, tai gerai turetu but.

lotuliukas.gif reiks ir man dėl įdomumo šendien pamatuot. Nu bet ir pas jus kantrybė su centimetru sodint. doh.gif
Atsakyti
Aš tai sodinu kiek galima rečiau.Sodindama iškart nuskabau apatinius lapus.O kaip prigyja, tai iki pirmos kekės.Laistau ryte, o vakare supurenu žemę aplink pomidorą, kad šaknys kvėpuotų.O liepos pabaigoje-rugpjūčio pradžioje nuskabau daigo viršūnę.
Atsakyti
Sveikos. Noriu paklausti ar visiems pomidorams reikia skabyti "pazastis"? As pasisodinau kazkokiu pamidoru is pokelio (na jie sudygo, ispikiavau, uzaugo, viskas kaip turi buti), bet pavadinimo tai g.gif nezinau. Jie su kekem, ant kekes po 20 pamidoriuku (taip raso ant pokelio) bet nuotraukoje jie kazkoki baisiai kruminiai, lapu daug, miskas kazkoks. Tai va ir pasidare idomu gal yra veisliu kuriu nereikia skabyti. g.gif Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2009 05 20, 22:20)
Atsiprašau, merginos, o kaip čia iššifruoti 2-1-2 arba 3-2-3?

tavo susodintų pomidorų vaizdas turėtų būti toks, kaip ant šio lošimo kauliuko drinks_cheers.gif

du vienoje pusėje, du kitoje, per vidurį vienas. Tarp visų vienodi atstumai tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(Bijuna @ 2009 05 21, 10:43)
Sveikos. Noriu paklausti ar visiems pomidorams reikia skabyti "pazastis"? As pasisodinau kazkokiu pamidoru is pokelio (na jie sudygo, ispikiavau, uzaugo, viskas kaip turi buti), bet pavadinimo tai  g.gif nezinau. Jie su kekem, ant kekes po 20 pamidoriuku (taip raso ant pokelio) bet nuotraukoje jie kazkoki baisiai kruminiai, lapu daug, miskas kazkoks. Tai va ir pasidare idomu gal yra veisliu kuriu nereikia skabyti. g.gif Aciu.

pakelio antroje pusėje apačioje turi būti nurodyte, kiek sėklų gramų yra pakuotėje, o šalia prastom raidėm bet kaip įspaustas ir jų pavadinimas, pvz - vilma, betalux, cherry ar pan mirksiukas.gif dar pažiūrėk.
O foto ant pakelio dar ne viskas, visus itin vešlius pomidorus reikia skabyti, išskyrus vazoninius (vilma), bet ir pastaruosius dėl tvarkos verta kartas nuo karto apšvarinti.
Atsakyti
O kiek kartu į savaitę laistote blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2009 05 21, 12:07)
O kiek kartu į savaitę laistote blush2.gif

Kai vėsus oras, tai tik kartą per savaitę, bet gausiai.O jei karšta, tai du kartus per savaite, bet irgi gausiai.Ir būtinai purenu žemę.
Atsakyti
Gal esate bandziusios pomidorus TOMAT F1 ar SULTAN F1 ar POLBIG F1 ar PROMYK ?
jeigu esate kaip jums jie?
Atsakyti