Sveikutės mačiau jau šiandiena vieną užmegztą pomidorą ir jau kiti mezgas.Nu mano irgi tokie kai kurie paliegę,bet tikiuosi atsigaus.O apatinius bjaurius lapus tiesiog nukirpau.Juk buvo tokios šaltos naktys.
Sveikutės. Aš sodinu gana tankiai ir jei jau nelabai galiu prieiti prie pomidoro apskabau lapus. Kažkur net skaičiau, kad galima per diena 2-3 lapus nuskabyti. O artėjant rudeniui įsijaučiu kaip reikiant.
QUOTE(Jurgadem @ 2009 05 20, 21:34)
Sveikutės. Aš sodinu gana tankiai ir jei jau nelabai galiu prieiti prie pomidoro apskabau lapus. Kažkur net skaičiau, kad galima per diena 2-3 lapus nuskabyti. O artėjant rudeniui įsijaučiu kaip reikiant.
Kokiu atstumu jus juos sodinat?
QUOTE(satanele @ 2009 05 20, 21:43)
Kokiu atstumu jus juos sodinat?
Su centimetru nematuoju, todėl tiksliai nepasakysiu. Tankiai negalima sodinti nes dregmė neišsivėdina nuo lapų ir jau tada prasideda visos ligos. Bet kai lapus apskabai tai ir bėdos nebėra ir greičiau sunoksta vaisiai. Dar priminsiu, kad pomidorus reikia laistyti pirmoje dienos pusėje, kad iki vakaro drėgmė nuo lapų išgaruotu.
Bandau ant stalo matuoti koks čia gali būti atstumas. Na apie tris sprindžius ir dar vidury vienas nes aš sodinu 2-1-2. Bet kai susodinu ir lieka vistiek sukaišau į kokius didesnius tarpukus. MAn gaila juos nešti į lauką, o mesti tai išvis kažkas baisaus
Papildyta:
Apatiniai mano jau dabar nuskabyti nes visi geltoni buvo. Šeip visi augalai eikvoja daug maistonių medžiagų lapams iš kurių mums jokios naudos. Todėl su ta mintim aš juos be gailesčio
Papildyta:
QUOTE(AveM @ 2009 05 20, 22:13)
Mano pomidorai irgi iki rudenio lieka be lapu.Kazkur skaiciau,kad galima skabyti lapus iki uzsimezgusio vaisiaus,tai kai tik pasirodo pomidoriukas as po juo ir nukerpu lapa.
Apatiniai mano jau dabar nuskabyti nes visi geltoni buvo. Šeip visi augalai eikvoja daug maistonių medžiagų lapams iš kurių mums jokios naudos. Todėl su ta mintim aš juos be gailesčio
Nu aš irgi tankiai pavariau per gobšumą,jeigu ką rausiu.Nu su lapais tai kaip minėjau amno irgi visi apatiniai lapai nukirpti,nes kažkokie baisūs buvo.
QUOTE(Nome @ 2009 05 20, 22:20)
Atsiprašau, merginos, o kaip čia iššifruoti 2-1-2 arba 3-2-3?
Čia kažkur mergaitė viena parodė vaizdziai reikia atrast. Nu bandysiu ir aš parodyt. pvz =-=
Papildyta:
nu nelabai gerai čia man išėjo nes tas vienas turi būti viduryje.