Lietuvoje gyvena tik viena nuodinga gyvačių rūšis - angys.
Va čia:http://www.dantis.tvk.lt/4images/data/media/181/P1360713-angis.jpg
Ir po šiltnamius jos greičiausiai nesitranko. Greičiausiai buvo žaltys ar gluodenas, o tokius padarus tai viena laimė savo kieme turėt.
Manau, didesnė tikimybė rast šiltnamyje susirangiusią iš kokio kaimyno egzotikos mėgėjo pabėgusią kobrą, nei angį
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2009 05 19, 18:06)
ateini pomidoru,o ten kobra sedi
uzsijuokiau taip kad paspringau obuoliu - gerai kad gyva likau
QUOTE(meduke @ 2009 05 19, 15:10)
sveikos merginos
ir as va nusprendziau pasidaryt siltnamiuka ir pomidoriukus susisodinom , prigijo visi taip dziaugiausi o savaitgali nuvaziavom pasilaistyt taip dziaugiausi kol radau gyvate susirangiusia siltnami pasišildyti nusprende, tai taip numuse visą upą.Musu darzas tarp tokių miškiuku tai matyt ju ten bus apstu.nu ir ka daryt dabar kad jos ten nepatektu.gal yra kokiu pirkti cheminiu milteliu ar ko kad jas atbaidytu.
ir as va nusprendziau pasidaryt siltnamiuka ir pomidoriukus susisodinom , prigijo visi taip dziaugiausi o savaitgali nuvaziavom pasilaistyt taip dziaugiausi kol radau gyvate susirangiusia siltnami pasišildyti nusprende, tai taip numuse visą upą.Musu darzas tarp tokių miškiuku tai matyt ju ten bus apstu.nu ir ka daryt dabar kad jos ten nepatektu.gal yra kokiu pirkti cheminiu milteliu ar ko kad jas atbaidytu.
Padekite aplink siltnami stora siukscia virve, per ja nesliaus, bet butinai kuo siurkstesne.
Na momentinis susidūrimas tai aišku kad nemalonus, bet kai žinai, kad jie ten gyvena ir kad to galima tikėtis... Tai gal nieko
Gąsdina ir mus kaimynai gyvatėmis, bet kiti sako, kad nebent žalčiai čia užklysta. Oi bijau aš tų gyvių, tai net avietes vienoj vietoj naikinsim, nes aš jų te tikrai neisiu skinti. Bijosiu dabar eiti į šiltnamį, kad kokios gyvatės nesutikčiau.
Aš savo pomidorų dar nepasodinau. Turiu įvairių daigų ir net nežinau, kokių rūšių, nes visi dovanoti ir dar skirtingų žmonių. Planuojam šiom dienom su vyru sodinti jau. Agurkai jau auga šiaurinėje šiltnamio pusėje. Gal kaip nors pavyks užsiauginti ir vienų ir kitų. Kaimynė sakė, kad jai pavyksta.
Aš savo pomidorų dar nepasodinau. Turiu įvairių daigų ir net nežinau, kokių rūšių, nes visi dovanoti ir dar skirtingų žmonių. Planuojam šiom dienom su vyru sodinti jau. Agurkai jau auga šiaurinėje šiltnamio pusėje. Gal kaip nors pavyks užsiauginti ir vienų ir kitų. Kaimynė sakė, kad jai pavyksta.
QUOTE(Regila @ 2009 05 19, 21:52)
Na, tokių siaubiakų ir man yra pasitaikę..ir ne vieną kartą. Keliose sodo vietose tekę matyti. Kartą net lizdą su kiaušiniais rado sūnus, kai perkasinėjo komposto krūvą.
Neįprantu aš prie šių gyventojų, nors ir kaip besakytų, kad jie laimę neša...
Neįprantu aš prie šių gyventojų, nors ir kaip besakytų, kad jie laimę neša...
nieko sau baigtųsi mano "daržininkės karjera" su pirmu kiaušiniu
prisiminiau multiką - Riki tiki tavi. Kaip anas kobrų kiaušinius daužė.
Papildyta:
QUOTE(dooovile @ 2009 05 19, 18:33)
nebūtų gyvatės yra gal kurčios
Sveikos, juokaujate Bet geriau 10 gyvaciu nei 10 kurkliu. Kurkliai daug baisesni o ir zalos daugiau pridaro.
QUOTE(Bijuna @ 2009 05 20, 10:57)
Sveikos, juokaujate Bet geriau 10 gyvaciu nei 10 kurkliu. Kurkliai daug baisesni o ir zalos daugiau pridaro.
nu kazin kas geriau vieni ant zemes kiti po zeme nors man abu padarai slykstus idomu kaip jusu sodas atrodytu su 10 gyvaciu ko jau ko,bet vogt is jusu darzo mazas kas ryztusi
Bet jos gi nieko nedaro, guli ir tiek. Galima gi susidraugauti, egzotika.
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2009 05 20, 10:11)
nu kazin kas geriau vieni ant zemes kiti po zeme nors man abu padarai slykstus idomu kaip jusu sodas atrodytu su 10 gyvaciu ko jau ko,bet vogt is jusu darzo mazas kas ryztusi
va čia tai mintis! todėl geriau pamačiusios drežiukus daržuos, šiltnamiuos, jų negąsdinkit, prisijaukinkit, o pačioms plepiausioms kaimynėms (net jei jų nemėgstat) lyg tarp kitko užsiminkit, kad apsaugai nuo vagių įsigijot barškuolių - gandas kaip mat pasklis, o kas netikės, įėjęs ir pamatęs gražų šliužiuką, privarys į kelnes
o daržovės liks tik jums
Papildyta:
Tiesa, yra ir kitų būdų pomidorams ir kitoms gėrybėms apsaugoti - senas geras rašinys (netingėkite darkart paskaityti)
http://www.cha.lt/20...ienorastis.html