Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

Atėjau, merginos-žinovės, vėl pasikonsultuoti.
Truputį priminisiu, kad vykdėm dukros užduotį m-kloj ir pasėjom pomidorus į pyrago dėžutes-ji savo balandžio 29, aš savo balandžio 30.
Pažiūrėkit, kaip jie dabar atrodo (dukros mažieji, mano tie išstybę)
user posted image
Man rods, kad nelabai gerai, kad vieni tokie miniatiūriniai (beveik nesiekia ir 2 cm), o kiti ar ne 6 cm (pamiršau blush2.gif )
Bet jau kažkokie lapeliai kiti išaugę. Štai (mažųjų lapeliai)
user posted image

Išstybėlių lapeliai
user posted image

Ką man su jais toliau daryti, ką? g.gif unsure.gif
Atsakyti
Nome ,as tai juos dar karteli atsodinciau ,tik daugiau zemes reikia ir mano manymu sviesos kad taip stypsta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 05 13, 09:21)
Nome ,as tai juos dar karteli atsodinciau ,tik daugiau zemes reikia ir mano manymu sviesos kad taip stypsta bigsmile.gif

O kur man juos pasodint dar kartą? Nelabai supratau g.gif Saulės abieji gauna vienodai-stovi darbe ant pietinės-vakarinės palangės unsure.gif
Atsakyti
Tiesiog išstypėlius užpilkite žemėmis sulig indelio lyguma ir atrodys gražiau. Juk dažnai išstypusius sodinam giliau, daugiau užpilam žemių ir dažniausiai reikalai susitvarko. Kas žino, gal leis naujas pridėtines šaknis aukščiau ir viskas susitvarkys.Dabar naujai sėt nebūtų protinga, juk kiti jau pradeda žydėti..kada bus tie vaisiai. Jei bus bėda-duokit žinią, bandysim perduoti "Mikroną" (žemas pomidoras, pirktas kaip žemiausias pasaulyje).
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2009 05 13, 09:42)
O kur man juos pasodint dar kartą? Nelabai supratau  g.gif  Saulės abieji gauna vienodai-stovi darbe ant pietinės-vakarinės palangės  unsure.gif

Kad ir i ta pati indeli,bet matau zemes mazai,siaip stypsta nuo sviesos trukumo g.gif
Regila ar as neteisingai patariu? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo satanele: 13 gegužės 2009 - 08:52
Teisingai. Mažai maitinimui žemės. Kai rečiau pasodinti, galima juos šiek tiek pakelti. Tačiau geriau tada, kai turi tikruosius lapelius. Šie dar tik bando skleistis. Tad šiuo atveju, paprasčiau, tiesiog užpilti žemių sulig dėžutės viršum. Vėliau, galėsit persodinti , nes toks kiekis pomidorų tikrai negalės augti iki rudens tokiame indelyje.
Atsakyti
Sveikutes.As savo siltnamio skyles irgi lopau lipnia juosta ir laikosi normaliai.
Atsakyti
Tai, kaip suprantu, visu pomidoriukai gyvi ir sveiki! Laikomes!! As kiekviena ryta su baime begu tikrint, ar nebuvo salnu ir visi augaliukai tvarkoj. Kolkas viskas thumbup.gif Nors aisku, kaip kazkuri saket, nelabai jie linksmi atrodo, kai temperatura tokia zema...
Atsakyti
QUOTE(GiedrikeB @ 2009 05 13, 10:49)
Tai, kaip suprantu, visu pomidoriukai gyvi ir sveiki!

g.gif g.gif g.gif
na nezinau...... saviskius apziuresiu tik savaitgali.....
bet jei iki dabar atlaike tai jau nebenushals, nes naktimis jau zemiau +5 nebepranesha thumbup.gif
Atsakyti
Kaip gerai kad jau nebebus salnu ,siandiena diedukas turguje patare ,vaikeli dar nesodink i siltnami pomidoru dar salta,tipo po penktadienio jau galesiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 05 13, 11:04)
Kaip gerai kad jau nebebus salnu ,siandiena diedukas turguje patare ,vaikeli dar nesodink i siltnami pomidoru dar salta,tipo po penktadienio jau galesiu bigsmile.gif

Nu dar visa savaitė tokia.Gerai jeigu maži gali nesodinti.
Atsakyti
Klausykit, o kaip geriau tiems pomidorams būtų? Jie pas mane buvo išpikiuoti iš bendro indo į atskirus, dabar galvoju, ar jau kelti į nuolatinę gyvenamą vietą, ar dar palikti kur yra - nes vietos pakanka. Bet gal didesniems augalams bus sunkiau "pernešti" persodinimą? O gal priešingai - jiems patiks dar kartelį "pravėdinti šaknis" kiek ūgtelėjus? unsure.gif

Nežinau ar aiškiai surašiau ax.gif
Atsakyti