Aleksoto Maxima bazėje yra nukainuotų orchidėjų, tos kurios buvo po 69,99 dabar po 19,99 , du žiedstiebiai ir balti dideli žiedai, tiesa dabar jau beveik be žiedų, bet taip žydės jos, lapai taip pat dideli, šaknys kiek žiūrėjau sveikos, tikrai neperlaistyti
Vakar jas tik nukainavo
QUOTE(Tina* @ 2009 05 07, 23:17)
Eina sau kaip man niezti nagai vanda i substrata kist. Kazin ekstra netiktu
tik ekstra vandai ir tiktu
QUOTE(Marija1 @ 2009 05 08, 09:02)
Aleksoto Maxima bazėje yra nukainuotų orchidėjų, tos kurios buvo po 69,99 dabar po 19,99 , du žiedstiebiai ir balti dideli žiedai, tiesa dabar jau beveik be žiedų, bet taip žydės jos, lapai taip pat dideli, šaknys kiek žiūrėjau sveikos, tikrai neperlaistyti
Vakar jas tik nukainavo
Vakar jas tik nukainavo
O vandu dar liko?
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 05 07, 18:11)
Sveikos-parodysiu naujaja salotinuke pirkta RIMI nukainuota uz 9.99lt
Buvo labai perlieta,pakelus vazoneli net bego ant grindu...tad grizus iskart apziurejau kaip su saknim reikalai,geri...saknytes zalios,nupuvusiu buvo tik dvi.. Tad persodinau i nauja substrakta ir pastaciau prie kitu savo gelyciu.
kalbant apie vandas...pas mus Maximoj kaina 119lt,bet tokios suvyte ir akcija net nekvepia jom
as siandien pirkau va toki-labai geras,naudoju ne pirma karta.Jo yra parduotuvej RIMI(nezinau ar pas jus mieste yra,bet tikrai turi joje buti) kaina 11lt su centais
Naujoke:
Buvo labai perlieta,pakelus vazoneli net bego ant grindu...tad grizus iskart apziurejau kaip su saknim reikalai,geri...saknytes zalios,nupuvusiu buvo tik dvi.. Tad persodinau i nauja substrakta ir pastaciau prie kitu savo gelyciu.
kalbant apie vandas...pas mus Maximoj kaina 119lt,bet tokios suvyte ir akcija net nekvepia jom
as siandien pirkau va toki-labai geras,naudoju ne pirma karta.Jo yra parduotuvej RIMI(nezinau ar pas jus mieste yra,bet tikrai turi joje buti) kaina 11lt su centais
Naujoke:
vakar tokia pacia su trimis ziedstiebiais nusipirkau panoramos rimi uz 9.99lt. nors ziedu jau tik trys, saknys padziuvusios, tai db imerkiau i vandenuka su trasom pamirkyt. kazi gerai? nes saknys tokios susirauksleje buvo... ir ant lapu apacios kokie keli balti taskuciai yra. kas tai kazi galetu but?
QUOTE(Mademoisellee @ 2009 05 08, 09:16)
O vandu dar liko?
Vandos buvo gal kokios septynios tokiose stiklinese kolbose, be substrato, buvo geltonais ziedais, ir kt spalvu po 39,99 geltona kaina.
QUOTE(Lorute @ 2009 05 07, 20:59)
Laukiu nesulaukiu sestadienio
Visgi nusiunciau vyra vandu medziot Jau prie kasos stovi
Papildyta:
Jau parveze man sviesiai rozine Vanda Ka man dabar su ja daryt?
Visgi nusiunciau vyra vandu medziot Jau prie kasos stovi
Papildyta:
Jau parveze man sviesiai rozine Vanda Ka man dabar su ja daryt?
QUOTE(Lorute @ 2009 05 07, 21:15)
Pirko aleksoto maximoj uz 40 Lt Akropoly tikriausiai pigesnes
QUOTE(Lorute @ 2009 05 07, 21:35)
Nu va tokia man parnese. Kazi cia to vandens ant dugno pripilti kad saknys siektu?
QUOTE(Mademoisellee @ 2009 05 07, 21:46)
Mikuotuke isgelbeta, jos nusiziureta vanda kitose gerose rankose
Būtent Čia toji vanda, kurią apsikabinusi nešiojausi po visą salę Ačiū Lorutei ir jos vyrui, dabar žinau, kad toji gražuolę turi šeimininkus man tas faktas turbūt svarbesnis buvo
QUOTE(Aderaa @ 2009 05 07, 23:02)
Tau tik į parodą tokius grožius tempt!
QUOTE(Tina* @ 2009 05 07, 23:17)
Eina sau kaip man niezti nagai vanda i substrata kist. Kazin ekstra netiktu
Ekstra, manau, tiktų, bet aš, kaip itin mėgstančiai drėgmę gėlei, net rizikuočiau biraus komposto pripilti bet gal nebandykit niekas taip.... nes paskui liksiu kalta dėl supuvusios gėlytės
Pvz, mano keli falenopsiai jau taaaip džiūvo ir leipo, kad neapsikentusi persodinau į kompostą, tai ir lapai sustandėjo, ir pačios gėlės atsigavo, lapus leisti pradėjo... Laistau itin retai, nes pakankama drėgmė nuolat laikosi vazone
Malonu, kad jums patiko mano gėlytės
Vandoms kompostas manau netiktu, ten tos saknys kazkokios ipatingos, gali poros uzsikimsti, tada sakes bus. O jei pasodinus i ekstra substrata, tai reiketu mirkyti mazdaug karteli i savaite kaip ir phalaenosius?
QUOTE(Lorute @ 2009 05 08, 10:29)
Vandoms kompostas manau netiktu, ten tos saknys kazkokios ipatingos, gali poros uzsikimsti, tada sakes bus. O jei pasodinus i ekstra substrata, tai reiketu mirkyti mazdaug karteli i savaite kaip ir phalaenosius?
Manau, kad taip pati matytum, ar laikytųsi drėgmė apie savaitėlę
QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 08, 11:51)
Manau, kad taip pati matytum, ar laikytųsi drėgmė apie savaitėlę
Jau baveik susigundziau kist ja i vazona Reiks paieskot nusipirkt koki. Sviesos saknims tikriausiai nereikia joms Ar reikia kaip ir falikams
QUOTE(Lorute @ 2009 05 08, 11:53)
Jau baveik susigundziau kist ja i vazona Reiks paieskot nusipirkt koki. Sviesos saknims tikriausiai nereikia joms Ar reikia kaip ir falikams
va čia tau
http://www.rojaussod...i...=101&t=3564
Vandų šaknys ypatingos tuo, kad apsauginis velameno sluoksnis kaip kempinė susiurbia vandenį ir išlaiko ilgiau, negu pvz. falenopsių. Falenopsinis laistymo režimas auginant vandą substrate gali būti per gausus Čia aišku, lemia ir daugiau faktorių