Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurės vaikams ir ne tik...

Del kepuryciu mezgimo yra toks paskaiciavimas - galvos apimti padalinti reikia is 3,14 ir gausi cm iki kiek reikia platinti o poto jau nerti tiesiai - tiksliai gaunasi tokia apimtis kokios reikia mirksiukas.gif
pvz 51 / 3,14 = 16 cm reikia nerti vis platinant o poto jau nebeplatinti.
isbandykit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shura @ 2009 05 21, 08:51)
Del kepuryciu mezgimo yra toks paskaiciavimas - galvos apimti padalinti reikia is 3,14 ir gausi cm iki kiek reikia platinti o poto jau nerti tiesiai - tiksliai gaunasi tokia apimtis kokios reikia  mirksiukas.gif
isbandykit   mirksiukas.gif

Jetus kaip laiku čia tą formulytė atsirado.., dėkui labai 4u.gif
Jau vakar visus įmanomus puodus bliūdus išmatavau biggrin.gif ir nieko panašaus neradau ant ko galėčiau pamatuoti.., kai gyvo manekeno neturiu, tai bėda..
Dėkui dar kartelį..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bielra: 21 gegužės 2009 - 09:54
QUOTE(bielra @ 2009 05 21, 10:53)
Jetus kaip laiku čia tą formulytė atsirado.., dėkui labai  4u.gif
Jau vakar visus įmanomus puodus bliūdus išmatavau  biggrin.gif  ir nieko panašaus neradau ant ko galėčiau pamatuoti.., kai gyvo manekeno neturiu, tai bėda..
Dėkui dar kartelį..

Pagal ta geometrine formule taip ir turetu buti, bet kazkodel man niekad neatitinka tas lanko ilgis. Matyt ne visai teisingai galvyte pamatuoju doh.gif , gal ne toj vietoj.. O kurioj vietoj Jus matuojat? As tai per kaktyte taip skersai g.gif
Atsakyti
QUOTE(lelllyte @ 2009 05 21, 08:34)
laba ryta
saunuoles kokios grazios kepurytes thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

o sita kepuryte galima padaryti ir mergaitika va kaip atrodo
user posted image

Ale tikrai ir mergaitei labai graziai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Jau vakar visus įmanomus puodus bliūdus išmatavau  biggrin.gif  ir nieko panašaus neradau ant ko galėčiau pamatuoti.., kai gyvo manekeno neturiu, tai bėda..
Dėkui dar kartelį..

prasom prasom biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(wilmusia @ 2009 05 21, 11:10)
Pagal ta geometrine formule taip ir turetu buti, bet kazkodel man niekad neatitinka tas lanko ilgis. Matyt ne visai teisingai galvyte pamatuoju  doh.gif , gal ne toj vietoj.. O kurioj vietoj Jus matuojat? As tai per kaktyte taip skersai  g.gif

jau 5 kepures nuneriau palei ta formule visos tiksliai gavosi g.gif
o matuoju aplink galvyte ratuku per placiausia galvos vieta (kaip leliukams kad gyditoja matuoja) mirksiukas.gif

o paklaida kepurytems gi visada yra +1 ar +2 cm, juk ir parduotuvej kai perkat kepuryte visada ismiera parasyta pvz 50-52 cm mirksiukas.gif
ane ??? ax.gif
Papildyta:
Dėkui dar kartelį..

o jei visgi norisi pamatuoti beneriant ir pasiziureti kaip gaunasi - as prsipuciu baliona reikiamos apimties ir matuoju lotuliukas.gif
ko tik neprisigalvoji kai reikia blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shura: 21 gegužės 2009 - 11:26
QUOTE(Shura @ 2009 05 21, 11:31)
o jei visgi norisi pamatuoti beneriant ir pasiziureti kaip gaunasi - as prsipuciu baliona reikiamos apimties ir matuoju  lotuliukas.gif
ko tik neprisigalvoji kai reikia  blush2.gif

Buvo ir man vakar tokia mintis kilus.. biggrin.gif Tik baliono neturėjau.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Shura @ 2009 05 21, 08:51)
Del kepuryciu mezgimo yra toks paskaiciavimas - galvos apimti padalinti reikia is 3,14 ir gausi cm iki kiek reikia platinti o poto jau nerti tiesiai - tiksliai gaunasi tokia apimtis kokios reikia  mirksiukas.gif
isbandykit  mirksiukas.gif

tikrai ne schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif ta formule yra galvos apimtis/3,14/2 -jei blynas butu 16 cm -tai nzn kokio dydzio galva italpint butu galima doh.gif statulos lotuliukas.gif lotuliukas.gif

bet man ana formule nifiga nepasiteisina -visai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Shura @ 2009 05 21, 12:31)
o jei visgi norisi pamatuoti beneriant ir pasiziureti kaip gaunasi - as prsipuciu baliona reikiamos apimties ir matuoju  lotuliukas.gif
ko tik neprisigalvoji kai reikia  blush2.gif

thumbup.gif liuks mintelė, ale nešovė man kažko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 21, 12:46)
tikrai ne schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif ta formule yra galvos apimtis/3,14/2 -jei blynas butu 16 cm -tai nzn kokio dydzio galva italpint butu galima doh.gif  statulos lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

bet man ana formule nifiga nepasiteisina -visai cool.gif

nu jo blink.gif
nesutinku schmoll.gif , sakaugi 5 kepures nuneriau ir visos cikipiki thumbup.gif
gal nepilnai paaiskinau kaip ta blyna matuoti blush2.gif , tas 16 cm matuojamas nuo vieno blyno krasto iki kito mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shura: 21 gegužės 2009 - 11:52
QUOTE(Shura @ 2009 05 21, 11:50)
nu jo  blink.gif
nesutinku  schmoll.gif , sakaugi 5 kepures  nuneriau ir visos cikipiki  thumbup.gif

tai tikrai pamatuok, ar 16 cm platinai doh.gif nu netikiu -uzmuskit mane doh.gif lotuliukas.gif platini koius 6-7-8 cm cool.gif tikrai nedaugiau schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Shura @ 2009 05 21, 11:50)
, tas 16 cm matuojamas nuo vieno blyno krasto iki kito  mirksiukas.gif

nu tai taip ir sakyk mirksiukas.gif nes ana tikroji formule buvo spinduliui ismatuot -t.y. puse skersmens cool.gif cool.gif bet man ji netinka schmoll.gif jau nepirmi ir neantri metai, kai neriu
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 21, 12:53)
tai tikrai pamatuok, ar 16 cm platinai doh.gif  nu netikiu -uzmuskit mane doh.gif  lotuliukas.gif  platini koius 6-7-8 cm cool.gif  tikrai nedaugiau schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
Papildyta:

nu tai taip ir sakyk  mirksiukas.gif  nes ana tikroji formule buvo spinduliui ismatuot -t.y. puse skersmens cool.gif  cool.gif  bet man ji netinka schmoll.gif jau nepirmi ir neantri metai, kai neriu

tai visada mezgimas nerimas - tai kuryba
bent jau man...
mezgu ir as ne pirmi metai ... visko esu isbandzius ir ardyt nemazai tenka....

sia formule radau rusiskame saite kur savo patarimais dalijosi sakyciau mezgeja profesionale, ir kazkodel perskaicius man nekilo mintis kad reikia tik puse blyno matuot o visa mirksiukas.gif
Atsakyti
Formulė yra apskritimo ilgio ir greičiausiai ne mezgėjos išrasta (nors ką gali žinoti g.gif ): C=2(pi)R, norint gauti 2R (blyno skersmenį), reikia ilgį (C, arba galvytės apimtį, dalinti iš pi). O jei blynas matuojamas sulenkus per pusę, tai tada dar ir iš 2 padalinti.
Man ta formulė niekada neveikia, nes aš neriu ne blyną, o bliūduką, tai visada reikia keletu cm daugiau platinti.
Atsakyti