Del kepuryciu mezgimo yra toks paskaiciavimas - galvos apimti padalinti reikia is 3,14 ir gausi cm iki kiek reikia platinti o poto jau nerti tiesiai - tiksliai gaunasi tokia apimtis kokios reikia
pvz 51 / 3,14 = 16 cm reikia nerti vis platinant o poto jau nebeplatinti.
isbandykit
QUOTE(Shura @ 2009 05 21, 08:51)
Del kepuryciu mezgimo yra toks paskaiciavimas - galvos apimti padalinti reikia is 3,14 ir gausi cm iki kiek reikia platinti o poto jau nerti tiesiai - tiksliai gaunasi tokia apimtis kokios reikia
isbandykit
isbandykit
Jetus kaip laiku čia tą formulytė atsirado.., dėkui labai
Jau vakar visus įmanomus puodus bliūdus išmatavau ir nieko panašaus neradau ant ko galėčiau pamatuoti.., kai gyvo manekeno neturiu, tai bėda..
Dėkui dar kartelį..
QUOTE(bielra @ 2009 05 21, 10:53)
Jau vakar visus įmanomus puodus bliūdus išmatavau ir nieko panašaus neradau ant ko galėčiau pamatuoti.., kai gyvo manekeno neturiu, tai bėda..
Dėkui dar kartelį..
Dėkui dar kartelį..
Pagal ta geometrine formule taip ir turetu buti, bet kazkodel man niekad neatitinka tas lanko ilgis. Matyt ne visai teisingai galvyte pamatuoju , gal ne toj vietoj.. O kurioj vietoj Jus matuojat? As tai per kaktyte taip skersai
QUOTE(lelllyte @ 2009 05 21, 08:34)
laba ryta
saunuoles kokios grazios kepurytes
o sita kepuryte galima padaryti ir mergaitika va kaip atrodo
saunuoles kokios grazios kepurytes
o sita kepuryte galima padaryti ir mergaitika va kaip atrodo
Ale tikrai ir mergaitei labai graziai atrodo
Dėkui dar kartelį..
Dėkui dar kartelį..
prasom prasom
QUOTE(wilmusia @ 2009 05 21, 11:10)
Pagal ta geometrine formule taip ir turetu buti, bet kazkodel man niekad neatitinka tas lanko ilgis. Matyt ne visai teisingai galvyte pamatuoju , gal ne toj vietoj.. O kurioj vietoj Jus matuojat? As tai per kaktyte taip skersai
jau 5 kepures nuneriau palei ta formule visos tiksliai gavosi
o matuoju aplink galvyte ratuku per placiausia galvos vieta (kaip leliukams kad gyditoja matuoja)
o paklaida kepurytems gi visada yra +1 ar +2 cm, juk ir parduotuvej kai perkat kepuryte visada ismiera parasyta pvz 50-52 cm
ane ???
Papildyta:
Dėkui dar kartelį..
Dėkui dar kartelį..
o jei visgi norisi pamatuoti beneriant ir pasiziureti kaip gaunasi - as prsipuciu baliona reikiamos apimties ir matuoju
ko tik neprisigalvoji kai reikia
QUOTE(Shura @ 2009 05 21, 11:31)
o jei visgi norisi pamatuoti beneriant ir pasiziureti kaip gaunasi - as prsipuciu baliona reikiamos apimties ir matuoju
Buvo ir man vakar tokia mintis kilus.. Tik baliono neturėjau..
QUOTE(Shura @ 2009 05 21, 08:51)
isbandykit
isbandykit
tikrai ne ta formule yra galvos apimtis/3,14/2 -jei blynas butu 16 cm -tai nzn kokio dydzio galva italpint butu galima statulos
bet man ana formule nifiga nepasiteisina -visai
QUOTE(Shura @ 2009 05 21, 12:31)
liuks mintelė, ale nešovė man kažko
QUOTE(bonda @ 2009 05 21, 12:46)
tikrai ne ta formule yra galvos apimtis/3,14/2 -jei blynas butu 16 cm -tai nzn kokio dydzio galva italpint butu galima statulos
nu jo
nesutinku , sakaugi 5 kepures nuneriau ir visos cikipiki
gal nepilnai paaiskinau kaip ta blyna matuoti , tas 16 cm matuojamas nuo vieno blyno krasto iki kito
QUOTE(Shura @ 2009 05 21, 11:50)
tai tikrai pamatuok, ar 16 cm platinai nu netikiu -uzmuskit mane platini koius 6-7-8 cm tikrai nedaugiau
Papildyta:
QUOTE(Shura @ 2009 05 21, 11:50)
, tas 16 cm matuojamas nuo vieno blyno krasto iki kito
nu tai taip ir sakyk nes ana tikroji formule buvo spinduliui ismatuot -t.y. puse skersmens bet man ji netinka jau nepirmi ir neantri metai, kai neriu
QUOTE(bonda @ 2009 05 21, 12:53)
tai tikrai pamatuok, ar 16 cm platinai nu netikiu -uzmuskit mane platini koius 6-7-8 cm tikrai nedaugiau
Papildyta:
nu tai taip ir sakyk nes ana tikroji formule buvo spinduliui ismatuot -t.y. puse skersmens bet man ji netinka jau nepirmi ir neantri metai, kai neriu
Papildyta:
tai visada mezgimas nerimas - tai kuryba
bent jau man...
mezgu ir as ne pirmi metai ... visko esu isbandzius ir ardyt nemazai tenka....
sia formule radau rusiskame saite kur savo patarimais dalijosi sakyciau mezgeja profesionale, ir kazkodel perskaicius man nekilo mintis kad reikia tik puse blyno matuot o visa
Formulė yra apskritimo ilgio ir greičiausiai ne mezgėjos išrasta (nors ką gali žinoti ): C=2(pi)R, norint gauti 2R (blyno skersmenį), reikia ilgį (C, arba galvytės apimtį, dalinti iš pi). O jei blynas matuojamas sulenkus per pusę, tai tada dar ir iš 2 padalinti.
Man ta formulė niekada neveikia, nes aš neriu ne blyną, o bliūduką, tai visada reikia keletu cm daugiau platinti.
Man ta formulė niekada neveikia, nes aš neriu ne blyną, o bliūduką, tai visada reikia keletu cm daugiau platinti.