Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 44

QUOTE(Žydriausia @ 2009 05 07, 13:40)
DeeDee butinai paskaitysiu smile.gif

o dar klausimas is praktines puses-rodzersija auksta labau uzauga ir plati ar nelabai. parasyta, kad pleciasi letai. ziurint internete vaizdus, kad ir tam paciam GAP, tos rodzersijos nors rusis ta pati vienur atrodo labai aukstai ir placiai issikeroje kitur nelabai. ir visusr jos saloia melsviu ir ziurisi graziai. as va dar ieskojau savi kampui kokio aukstesnio uz melsves augalo, tai va dabar misliju gal rodzersija. bet man aktualu, kad ji nebutu labai gremezdiska g.gif

Literaturoje raso vidutini tiketina augalo auksti, juk supranti, kad priklausomai nuo klimato (kurioje salyje), nuo dirvozemio ir vietos kur augalas auga, jo ugis siek tiek kinta. Be to, vienoje nuotraukoje gal jis pirmametis, kitoje- tam augalui 4metai. As remciausi lietuvio autoriaus nurodytu ugiu, nes greiciausiai jis toki ugi pasieks augdamas Lt. Ir suprantama, tas augalas galetu virsyti ar nepasiekti norimo (paklaida 10-15cm (netaikoma kiliminems)). Juk galu gale, tas 10 cm nekeicia nieko kardinaliai, ar ne? Rodzersija didele. Tai tu tam kampelyje nori daryti vidutinio aukscio augali misraine, ar ne?
Jei tu eini vidos rekomenduotu keliu, nelabai isivaizduoju ten rodzersijos. Ar tu dar pati nezinai tiksliai ko nori?
Atsakyti
Labas smile.gif
sakykit, gal yra kur info paskaityti, kaip planuoti kiemą? pvz. kokie augalai auga, vakaruose, šiaurėj ir t.t. g.gif Esu visai žalia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 05 07, 14:03)
Labai grazus namas. wub.gif Basena , tai panaikinciau ax.gif

4u.gif O kodėl? biggrin.gif
Šiaip aš buvau prieš jį, bet MB užsispyręs buvo....
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2009 05 07, 11:08)
4u.gif
Japoninės lanksvos Golden Princess  blush2.gif

Dekui. smile.gif Noreciau ir as tokio i busima savo gelyna. wub.gif

QUOTE(Will @ 2009 05 07, 12:33)
ar tverti tik baseiną, ar kartu ir gėlyną  g.gif

Pas mus irgi yra ir baseinas, ir gelynas, ir mazu vaiku pulkelis. lotuliukas.gif Aptvere esam tik baseina, gelyno ne. schmoll.gif Kazkaip net nebando i gelynus eiti, nei gelyciu skinti. Gal nuo vaikucio temperamento priklauso. Mes pagalvojom, jei mokysim, kad negalima, tai ir nelips. Kol kas bedu nei problemu neturim. mirksiukas.gif Nors turit ziureti bendra vaizda: koks baseinas, kokio dydzio, kaip viskas dera, zodziu, turi graziai atrodyti visuma. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 07, 13:15)
na čia bus ne patarimas, o mūsų šokiruojantis sprendimas...

geras sprendimas thumbup.gif
Mes galvojom apie tai, bet nelabai gaunasi, nes aplink visur gėlės, o svarbiausia, kad baseino kraštai aštroki, nes jis darytas iš granito (tiek kraštai, tiek pagrindas), todėl paliksim ir patversim. Pas kaimynus yra taip padaryta, tai vaikai nelenda ir per tvorelę net penkiamečiai nelabai galėtų perlipti unsure.gif

QUOTE(ADA @ 2009 05 07, 13:45)
jolaxus, nerealiai sugalvojot  thumbup.gif
Nu mes turim baseiniuką, mūsiškiui bus 5 m. Bet mes prigrasinę "traukučiu". Dabar baseinas tuščias, tik duobė, kurioje subėga vanduo (ta duobė kibiro dydžio), tai vakar klausia - "o jei lipsiu dabar - mane traukutis įtrauks"  biggrin.gif  Sakau - nežinau, geriau tu ten nelipk bigsmile.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif
Labai gražus ir erdvus namas thumbup.gif

QUOTE(inrinke @ 2009 05 07, 14:21)
Pas mus irgi yra ir baseinas, ir gelynas, ir mazu vaiku pulkelis. lotuliukas.gif Aptvere esam tik baseina, gelyno ne. schmoll.gif Kazkaip net nebando i gelynus eiti, nei gelyciu skinti. Gal nuo vaikucio temperamento priklauso. Mes pagalvojom, jei mokysim, kad negalima, tai ir nelips. Kol kas bedu nei problemu neturim. mirksiukas.gif Nors turit ziureti bendra vaizda: koks baseinas, kokio dydzio, kaip viskas dera, zodziu, turi graziai atrodyti visuma. smile.gif

Ačiū. Maniškis jau nuskynė vieną gėlytę ir man padavė, todėl ir pagalvojau, kad gal tverti lotuliukas.gif Bet yra dar vienas minusas, nes aptvėrus reikės žolę karpyti doh.gif ai, turbūt tikrai neverta tverti.

Dar prisegu nuotraukytę, vėliau išimsiu. Kažkaip keistai nufotkinau, kad žolė tokia aukšta atrodo doh.gif
user posted image
Atsakyti
Gal kas augina uolaskėles?
Labai jų noriu, (būtent tokių kaip 2, 3 nuotrauka wub.gif http://www.rojaussod...tema.php?s=123) bet nežinau ar jas tik alpinariumuose tinka auginti, ar galima būtų tiesiog pievutėj. Ar jos plėstūsi, jei "kvadračiukais" sudaigintas nusipirkusi iškaišiočiau šen bei ten, ar žolė jas nustelbtų greitai..?
Atsakyti
QUOTE(Neri29 @ 2009 05 07, 10:46)

O kiek toks gali kainuoti? g.gif  ir kur toki galima jau nusipirkti?

kainelė tai jų nemaža ir negraži rolleyes.gif Nuo 10000 iki 20000 lt , gal dar daugiau žiūrint kokio dydžio unsure.gif

QUOTE(ADA @ 2009 05 07, 10:51)

user posted image

Man labai graži hiacintų splava  blush2.gif
user posted image

man tai gražu wub.gif tik aš vietoj akmenukų būčiau tokiom pat trinkelėm išklojus palei namą , na bet čia tik mano nuomonę ax.gif 4u.gif

QUOTE(drieziukas @ 2009 05 07, 11:19)
Didesniuose medelynuose beveik visuose gali, o kainuoja tūkstančiais, jei graži ir daug metų formuota, kokią visai nesenai mačiau, kainavo 20 000 smile.gif Bet gali pati bandyti pirkti paprastą pušelę ir ją formuoti, kaip Damute31 smile.gif

va va nepigus malonuma , bet gražus wub.gif

QUOTE(ADA @ 2009 05 07, 14:45)
Va kaip pas mus - foto ne kokia, bet kitokios dabar neturiu  blush2.gif
user posted image

thumbup.gif dailus namukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2009 05 07, 14:11)
4u.gif  O kodėl?  biggrin.gif
Šiaip aš buvau prieš jį, bet MB užsispyręs buvo....

Man jis nelimpa prie namo. Namas labai baltas, o tvenkinukas is naturalaus akmens. Man jie kazkaip kiekvienas sau. Toj vietos man didziuliai roziu krumai vaidenasi, ir dar raganes ant namo lipa... wub.gif arba sausmedziai
Atsakyti
rukutuk, bet jei iš abiejų pusių būtų trinkelės - mano nuomone būtų negražu 4u.gif

Ačiū už komplimentus mūsų namukui biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 05 07, 15:03)
Man jis nelimpa prie namo. Namas labai baltas, o tvenkinukas is naturalaus akmens. Man jie kazkaip kiekvienas sau. Toj vietos man didziuliai roziu krumai vaidenasi, ir dar raganes ant namo lipa... wub.gif arba sausmedziai

4u.gif Ačiū už nuomonę ax.gif
Matai kaip iš šono viskas kitaip atrodo 4u.gif
Mes kai terasoj sėdim - matom tik tvenkinuką, kai namo grįžinėjam, tik namuką biggrin.gif

Beje, klausimas turinčioms baseinėlius prie namų - ką pilat - kad švariau būtų, vanduo neprarūgtų blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 05 07, 14:51)
geras sprendimas  thumbup.gif
Dar prisegu nuotraukytę, vėliau išimsiu. Kažkaip keistai nufotkinau, kad žolė tokia aukšta atrodo  doh.gif
user posted image

Grazu labai. Silta, jauku, miela. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rackiene @ 2009 05 07, 14:07)
Labas  smile.gif
sakykit, gal yra kur info paskaityti, kaip planuoti kiemą? pvz. kokie augalai auga, vakaruose, šiaurėj ir t.t.  g.gif  Esu visai žalia  ax.gif

Knygos: P. McHoy 'Sodo planavimas', P. McHoy 'Sodininko vadovas'; Internete - pasirinkti raktinius žodžius ir pagal žinomas užsienio kalbas ieškotis, pagal augalų augimo vietas - saulėtos, šešėliuotos ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 05 07, 14:56)
Gal kas augina uolaskėles?
Labai jų noriu, (būtent tokių kaip 2, 3 nuotrauka  wub.gif http://www.rojaussod...tema.php?s=123) bet nežinau ar jas tik alpinariumuose tinka auginti, ar galima būtų tiesiog pievutėj. Ar jos plėstūsi, jei "kvadračiukais" sudaigintas nusipirkusi iškaišiočiau šen bei ten, ar žolė jas nustelbtų greitai..?

Cia pievutej turima omeny kaip kad saulutes ar dobiliukai pievutej auga? Tada tikrai ne. Kaip isivaizduojat jus tada ta pievute pjausit?
Atsakyti