Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 44

QUOTE(DeeDee @ 2009 05 07, 13:10)
čia nelabai supratau  g.gif  - durpių sluoksnis taip pat esti mulčas
auga, tik juos ir nevėjuotoj vietoj reikia sutvirtint - svyra nuo sunkių žiedų.

Dėl bijūnų supratau. Tektų apraišiot ar aptvorint smile.gif, esu mačiusi.
Dėl durpių- žinau, kad mulčas. Dabar užylinėjau - kad drėgmės laikytų ( kol nelijo smile.gif ), kad bent jau to išplikinto plotuko nereiktų kitą dieną vėl ravėt ir kad vaikai atkreiptų dėmėsį, neliptų...Bet man norėjosi "kilimėlio" iš augalų. Čia buvo paaiškinta, kad neišeis- melsvės nustelbs. Todėl pasidariau išvadą, kad teks gyvent su nelabai patinkančiu mulču. Durpiniu ar kitokiu.
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 05 07, 12:17)
knygute 'daugiametes geles' tongue.gif man ten rupejo ta lentele apie augalus, bret va ziuriu ten parasyta, kad teoriskai hechrera zemesne zymiai uz brunera, realiaI ka turiu, taip nera (aisku brunera dar uzaugs), bet heuchera ir taip jau aukstens nei ten parasyta. Vat uztat ir sakau, kad praktikos ner  doh.gif

Beje, DeeDee, tu cia siaip linksmai, ar piktybiskai is manes saipaisi? g.gif

mastau.gif linksmai ( kai supykstu, einu pasivaikščiot ir kitur nuleidinėt garą tongue.gif )

Jei turi omeny Vaidelių knygą 'Daugiametės gėlės', tai ten per daug koncentruotai aprašyta. Geriau nusipirk J. Vaidelio 'Gėlininko pradžiamokslis' ( taip pat kelis litus kainuoja) ir skaityt reiktų nuo 115 psl. 3 pastraipos. Arba paieška pasinaudot - Floros forume keliose temose esu nuosekliai aprašius ir paveiksliukus sudėjus įvairiausiom kalbom 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(anė @ 2009 05 07, 12:28)
Dėl bijūnų supratau. Tektų apraišiot ar aptvorint smile.gif, esu mačiusi.
Dėl durpių- žinau, kad mulčas. Dabar užylinėjau - kad drėgmės laikytų ( kol nelijo smile.gif ), kad bent jau to išplikinto plotuko nereiktų kitą dieną vėl ravėt ir kad vaikai atkreiptų dėmėsį, neliptų...Bet man norėjosi "kilimėlio" iš augalų. Čia buvo paaiškinta, kad neišeis- melsvės nustelbs. Todėl pasidariau išvadą, kad teks gyvent su nelabai patinkančiu mulču. Durpiniu ar kitokiu.

vistiek nesuprantu, ar dirva pas jus superinis juodžemis, kad jau durpių mulčas blogina vaizdą g.gif Na, nesvarbu, nepatinka, tai nepatinka - išsiskleis melsvės ir nieko nesimatys. Beje, pati šį pavasarį 'gaminau' melvių ir kt. šešėlį mėgstančių augalų plotą, kol neišsiplėtė melsvės ir kt. į tarpus sodinsiu visadžydes begonijas - balti žiedukai kiek atspindės šviesą, užpildys tarpus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 07 gegužės 2009 - 11:46
QUOTE(anė @ 2009 05 07, 11:54)
Dar paklausiu : kaip geriausiai auginti perkūnropes ? Susodinau po pušim ( šalia, jei tiksliau ), nes gyvoj gamtoj mačiau taip augančių...

Perkunropes tiek nereiklus augalas, kad kur kisi, ten jos ir isitvirtins.Siaip gal geriausiai jos jauciasi sausokoj, sakyc skurdokoj zemej, savoj stichijoj tskant mirksiukas.gif Jos sugeba su minimum zemiu toki grozi atskleist, turiu omeny tarpe akmenu wub.gif
Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 07, 12:44)
Beje, pati šį pavasarį 'gaminau' melvių ir kt. šešėlį mėgstančių augalų plotą, kol neišsiplėtė melsvės ir kt. į tarpus sodinsiu visadžydes begonijas - balti žiedukai kiek atspindės šviesą, užpildys tarpus  ax.gif

Ot makaule doh.gif gi dar begonijoms tinka seselis.O as vis sukau galva ka tokio vienmecio ikisus salia melsviu, bergeniju ir tavuju hortenziju. Begonijos-labai gera iseitis
Atsakyti
Dar apie bijūnus (nes noriu jų daug prisisodinti ) : kokia vieta yra geriausia ? Ar ištvertų saulėkaitą visą dieną ? Ar pakęstų vėjus ?

pas mane vėjuota saulėkaita, ir pasodinau jiems netinkamu laiku, bet auga, sparčiai stiebiasi, žiedus krauna. o kaip paraišiot gal kas parodytų ar papasakotų, nelabai įsivaizduoju, kaip tai daroma???

dar auskarėlį pasodinau
user posted image
tik baltą. rojaus sodai rašo, kad gerai auga purioje žemėje, o augintoja, kuri padovanojo, sakė gerai apmindžioti pasodinus, geriau augs. kaip iš tikro? auginat kas nors?
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 05 07, 11:43)
Gal pakaktu ant baseinelio det uzdangala? Tvirta, kad vaiko lipimo atveju su visu vaiku nenugarmetu, bet ne aklina, kad cirkuliuotu oras. Toki dangcio principu, nes tvorele tai jei ne dabar, tai po puses metu pamegins perzengt... Nuo vaiko gal gelyno nereik dengt? Nemacius, kad kazkokiu baisiu baisulingu eibiu pridarytu biggrin.gif

Ačiū 4u.gif Tiesą sakant, nepagalvojau apie dengimą g.gif Galvoju apie maždaug metro aukščio tinklinę tvorelę ax.gif Na, gal nedomins jo tos gėlės lotuliukas.gif

Dar apie bijūnus (nes noriu jų daug prisisodinti ) : kokia vieta yra geriausia ? Ar ištvertų saulėkaitą visą dieną ? Ar pakęstų vėjus ?

Pas mane auga vienas- vidury kiemo, atviroje vietoje, saulė kepina beveik visą laiką (aišku, jei ji yra lotuliukas.gif ), vėjas irgi taršo, jokių problemų, išskyrus tai, kas jau buvo minėta- labai sunkūs žiedai ir linksta prie žemės jei nepririšti, pernai bandžiau rišti, nelabai gavosi , nes per vėlai sumąsčiau blush2.gif Šiemet jau greit uždėsiu tvorelę- mačiau pas kaimynus, labai gražiai bijūnai viduje auga thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Will: 07 gegužės 2009 - 12:10
SOBIESKA, kuom tresi savo smaragdines tujas, nerealiai grazios !?
Atsakyti
QUOTE(anė @ 2009 05 07, 11:22)
Labiausiai norėčiau akcentuoti pačias melsves, slėpti nieko nenoriu smile.gif, tik rūpi išspręsti piktžolių ir ravėjimo klausimą. Mulčias man nelabai patinka, mieliau pasodinčiau kokių nors kiliminių žemų augalų. Gal kas nors jau panašiai darė ir gali pasidalint patirtimi ?

ravėjimo klausimas bus dalinai išspręstas jei prieš sodinant kiek įmanoma gerai paruoši žemę, išrinksi piktžolių šaknis, nes jos visvien prasimuš pro bet kokį kiliminį augalą. Tik kai sužels viskas tai ir piktžolėms užsisėt bus sunkiau.
o pabrėžti melsvėms gal neblogai tiktų heuchera
iš šliužiančių į galvą ateina žiemė, dar turiu tokį atseit greit plintantį augalą pachisandrą (lot. Pachysandra), prieš pora metų pirkau Soltros medelyne, sakė mėgsta pavėsį ir greit plinta, tačiau neturėjau tinkamos vietos, tai gan šviesioj įkišau - auga, žydi, tačiau plečiasi santūriai, gal pavėsiuke tikrai plis gerai, šiemet kaip tik šiaurinį namo pakraštį želdinsiu, ketinu ją ten perkelti. Sako Amerikėj su jai kaip su piktžole kariauja kaip plinta unsure.gif

QUOTE(Will @ 2009 05 07, 11:33)
- ką patartumėte iš praktikos- turim dekoratyvinį baseinėlį, aplink jį yra suformuotas gėlynas. Taip pat turim mažą vaiką  lotuliukas.gif  Artimiausiu metu ketinu aptverti, bet niekaip neapsisrpendžiu ar tverti tik baseiną, ar kartu ir gėlyną  g.gif

na čia bus ne patarimas, o mūsų šokiruojantis sprendimas. Daugelis jau matėt mano gėlyną prie baseino, tai štai atsiradus mažiui svarstėm visaip tą saugumo klausimą... supratau, kad ir tvorele aptvėrus negalėsiu būti rami, kad jis ten nebandys brautis doh.gif taigi, tobuluoju ginčų metodu pasinaudojus, atėjo tokia kreiva mintis, kuri jau pradėta įgyvendinti (rokoko patvirtins, matė biggrin.gif ) - baseinėlis pavirs smėliadėže cool.gif išsiurbėm vandenį, ant dugno, dėl balasto, kad smėlio nereikėtų labai daug (nes paskui iškasinėti gi teks viską) vyras pridėjo putų polistirolio, dabar užvežė pora savo sunkvežimiukų žvyriuko, o pačiame viršuje bus supiltas smulkus žaidimui tinkamas smėliukas.
Tokio radikalaus sprendimo priežastys tokios:
1. trumpalaikiai sprendimai netinka, nes saugotis reikės mažiausiai 2-3 metus, kol mažojo protelis ūgtels
2. tvorelė man nekelia saugumo jausmo
3. mano baseinėlis labai gerai matosi iš namų, tad viena akimi net ir pietus gamindama galėsiu stebėti veiksmą ten
4. maudymuisi greta statysim didelį pripučiamą (dengiamą) baseiną, tad "smėliadėžė" galės pasitarnauti ir kaip paplūdimys dičkei su chebra (jau kūrė fantazijas, kaip čia prasisuks su podruškėm, bijau mažiui ir vietos neliks biggrin.gif )
va tokie ekstremalūs pokyčiai bus mano kieme cool.gif
Atsakyti
Mano kaimynas turi kieme baseineli, bet jau toki rimta, nes zuves plaukioja vos ne karpiu dydzio. Kad vaikas neikristu padare ant virsaus medini karkasa ir dar tinkla ant virsaus istempe. Atrodo kaip masyvios medines grotos. Man atrodo jos suaugusi zmogu atlaikytu, ne tik vaika.
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 07, 11:44)
mastau.gif linksmai ( kai supykstu, einu pasivaikščiot ir kitur nuleidinėt garą tongue.gif )

Jei turi omeny Vaidelių knygą 'Daugiametės gėlės', tai ten per daug koncentruotai aprašyta. Geriau nusipirk J. Vaidelio 'Gėlininko pradžiamokslis' ( taip pat kelis litus kainuoja) ir skaityt reiktų nuo 115 psl. 3 pastraipos. Arba paieška pasinaudot - Floros forume keliose temose esu nuosekliai aprašius ir paveiksliukus sudėjus įvairiausiom kalbom  4u.gif

[

DeeDee butinai paskaitysiu smile.gif

o dar klausimas is praktines puses-rodzersija auksta labau uzauga ir plati ar nelabai. parasyta, kad pleciasi letai. ziurint internete vaizdus, kad ir tam paciam GAP, tos rodzersijos nors rusis ta pati vienur atrodo labai aukstai ir placiai issikeroje kitur nelabai. ir visusr jos saloia melsviu ir ziurisi graziai. as va dar ieskojau savi kampui kokio aukstesnio uz melsves augalo, tai va dabar misliju gal rodzersija. bet man aktualu, kad ji nebutu labai gremezdiska g.gif
Atsakyti
jolaxus, nerealiai sugalvojot thumbup.gif
Nu mes turim baseiniuką, mūsiškiui bus 5 m. Bet mes prigrasinę "traukučiu". Dabar baseinas tuščias, tik duobė, kurioje subėga vanduo (ta duobė kibiro dydžio), tai vakar klausia - "o jei lipsiu dabar - mane traukutis įtrauks" biggrin.gif Sakau - nežinau, geriau tu ten nelipk bigsmile.gif

Va kaip pas mus - foto ne kokia, bet kitokios dabar neturiu blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Dar paklausiu : kaip geriausiai auginti perkūnropes ? Susodinau po pušim ( šalia, jei tiksliau ), nes gyvoj gamtoj mačiau taip augančių... Gruntas ten skurdus baisulingai... Ir, regis, gal pusė iš dvidešimtuko mirinėja... Man gaila nežmoniškai.

Saulekaitoj gyvens gerai, nuo veju turetu apsaugoti parisimas ju(bijunu). Bet kuriuo atveju teks juos parist, nes nuo didziuliu ziedynu svorio jie svyra.
Perkunropems siaip dirva tinka skurdi, bet po pusim..kokio ten dydzio pusys? Pavesio gal per daug? Maisto medziagas 'vagia', O gal tiesiog neprigijo?
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2009 05 07, 13:45)
jolaxus, nerealiai sugalvojot  thumbup.gif
Nu mes turim baseiniuką, mūsiškiui bus 5 m. Bet mes prigrasinę "traukučiu". Dabar baseinas tuščias, tik duobė, kurioje subėga vanduo (ta duobė kibiro dydžio), tai vakar klausia - "o jei lipsiu dabar - mane traukutis įtrauks"  biggrin.gif  Sakau - nežinau, geriau tu ten nelipk bigsmile.gif

Va kaip pas mus - foto ne kokia, bet kitokios dabar neturiu  blush2.gif

user posted image

Labai grazus namas. wub.gif Basena , tai panaikinciau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 07 gegužės 2009 - 13:04