QUOTE(anė @ 2009 05 07, 11:22)
Labiausiai norėčiau akcentuoti pačias melsves, slėpti nieko nenoriu
, tik rūpi išspręsti piktžolių ir ravėjimo klausimą. Mulčias man nelabai patinka, mieliau pasodinčiau kokių nors kiliminių žemų augalų. Gal kas nors jau panašiai darė ir gali pasidalint patirtimi ?
ravėjimo klausimas bus dalinai išspręstas jei prieš sodinant kiek įmanoma gerai paruoši žemę, išrinksi piktžolių šaknis, nes jos visvien prasimuš pro bet kokį kiliminį augalą. Tik kai sužels viskas tai ir piktžolėms užsisėt bus sunkiau.
o pabrėžti melsvėms gal neblogai tiktų
heuchera
iš šliužiančių į galvą ateina
žiemė, dar turiu tokį atseit greit plintantį augalą
pachisandrą (lot. Pachysandra), prieš pora metų pirkau Soltros medelyne, sakė mėgsta pavėsį ir greit plinta, tačiau neturėjau tinkamos vietos, tai gan šviesioj įkišau - auga, žydi, tačiau plečiasi santūriai, gal pavėsiuke tikrai plis gerai, šiemet kaip tik šiaurinį namo pakraštį želdinsiu, ketinu ją ten perkelti. Sako Amerikėj su jai kaip su piktžole kariauja kaip plinta
QUOTE(Will @ 2009 05 07, 11:33)
- ką patartumėte iš praktikos- turim dekoratyvinį baseinėlį, aplink jį yra suformuotas gėlynas. Taip pat turim mažą vaiką
Artimiausiu metu ketinu aptverti, bet niekaip neapsisrpendžiu ar tverti tik baseiną, ar kartu ir gėlyną
na čia bus ne patarimas, o mūsų šokiruojantis sprendimas. Daugelis jau matėt mano gėlyną prie baseino, tai štai atsiradus mažiui svarstėm visaip tą saugumo klausimą... supratau, kad ir tvorele aptvėrus negalėsiu būti rami, kad jis ten nebandys brautis
taigi, tobuluoju ginčų metodu pasinaudojus, atėjo tokia kreiva mintis, kuri jau pradėta įgyvendinti
(rokoko patvirtins, matė ) - baseinėlis pavirs smėliadėže
išsiurbėm vandenį, ant dugno, dėl balasto, kad smėlio nereikėtų labai daug
(nes paskui iškasinėti gi teks viską) vyras pridėjo putų polistirolio, dabar užvežė pora savo sunkvežimiukų žvyriuko, o pačiame viršuje bus supiltas smulkus žaidimui tinkamas smėliukas.
Tokio radikalaus sprendimo priežastys tokios:
1. trumpalaikiai sprendimai netinka, nes saugotis reikės mažiausiai 2-3 metus, kol mažojo protelis ūgtels
2. tvorelė man nekelia saugumo jausmo
3. mano baseinėlis labai gerai matosi iš namų, tad viena akimi net ir pietus gamindama galėsiu stebėti veiksmą ten
4. maudymuisi greta statysim didelį pripučiamą (dengiamą) baseiną, tad "smėliadėžė" galės pasitarnauti ir kaip paplūdimys dičkei su chebra (jau kūrė fantazijas, kaip čia prasisuks su podruškėm, bijau mažiui ir vietos neliks
)
va tokie ekstremalūs pokyčiai bus mano kieme