Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 44

Tik tokia foto namo is toleliau turiu. Taip tas plotelis po stogu verysad.gif user posted image
O apie Japoniskus sodus, prasau gerai arba nieko biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2009 05 07, 11:11)
Tik tokia foto namo is toleliau  turiu. Taip tas plotelis po stogu verysad.gif user posted image
O apie Japoniskus sodus, prasau gerai arba nieko biggrin.gif lotuliukas.gif

O tai kaip po stogu pas tave daugiameciai augs? Ar tu visa sezona ilgus metus juos laistysi? Ar cia as kazko nesuprantu..?

Paskirciau ta zona vazonams. Dideliems ir mazesniems su vienmetem..nors vazonai su vienmetem ir tai po atviru dangum statomi..
Atsakyti
ačiū. Rojaus sodus skaitau - ir šiaip teorinių žinių man netrūksta, trūksta praktikos ir gyvų patarimų, nuomonių.

plotas, kuriame susodinau dvidešimt smile.gif, pasirodo, kerelių melsvių yra prie namo sienos, siena apkalta tamsiai rudai dažytom dailylentėmis. Rytinė ir vakarinė kryptys laisvos , neužstatytos ir didelių augalų nėra.

Labiausiai norėčiau akcentuoti pačias melsves, slėpti nieko nenoriu smile.gif, tik rūpi išspręsti piktžolių ir ravėjimo klausimą. Mulčias man nelabai patinka, mieliau pasodinčiau kokių nors kiliminių žemų augalų. Gal kas nors jau panašiai darė ir gali pasidalint patirtimi ?
Atsakyti
QUOTE(anė @ 2009 05 07, 10:47)
patyrusiosios, patarkite prašau :

labai mėgstu melsves. Prisisodinau gal dešimt kerelių. Tarp jų vienas bijūnas, bet jaunas labai dar smile.gif. Ką galėčiau paleist pažeme ir kokius aukštesnius augalus patartumėte tai melsvių kompanijai kaip akcentą ?

Pusė šiaurinė, dirvožemis skurdokas.

Pazeme tai nieko ten jau nepaleisi- melsve uzgos viska. Baltasakne, rodzersija salia deretu. Baltasakne del ziedu. Rodzersija labiau del akcento. Dirvozemi galetum pagerint, jei plotas nera labai didelis. O bijunui reikia sviesos, vargu ar ten siaurinej pusej bujos.
Atsakyti
QUOTE(anė @ 2009 05 07, 10:22)
ačiū. Rojaus sodus skaitau - ir šiaip teorinių žinių man netrūksta, trūksta praktikos ir gyvų patarimų, nuomonių.

vat vat, as irgi skaitau rodos domiuosi, bet praktoniu ziniu ner, nezinai kiek realaii uzausg tos geles, kiek ir kokiu greiciu pleis, kaip ziurisi viena salia kitos, kaip pavasari aytsigauna ar rudeni nyksta it t.t o skaityt skaitineju daug ax.gif
Atsakyti
Labas,

Nustebau radusi tokią naudingą ir gražią temelę thumbup.gif wub.gif Gal priimsit naujokę blush2.gif
Prieš metus įsikėlėm į namą, pasisekė, nes aplinka buvo sutvarkyta thumbup.gif Per metus ir vaikas kiek paaugo, atėjo laikas ir pačiai pradėti rūpintis gerbūviu blush2.gif Iškart ir porą klausimėlių turiu:
- ar prie tujų (o gal jose) gali būriuotis musės? Patvoryje pasodinta eilė tujų, bet vasarą į tą pusę neįmanoma nueiti per muselyčių spiečius blink.gif
- ką patartumėte iš praktikos- turim dekoratyvinį baseinėlį, aplink jį yra suformuotas gėlynas. Taip pat turim mažą vaiką lotuliukas.gif Artimiausiu metu ketinu aptverti, bet niekaip neapsisrpendžiu ar tverti tik baseiną, ar kartu ir gėlyną g.gif
Atsakyti
Supratau. Reiškia, reiktų laukti, kol melsvės išbujos, o iki to laiko ravėti ir mulčiuoti... Baltašaknes turiu galvoj, tik dar neturiu pasodinusi smile.gif. Rodžersija man girdėta, bet nepažįstama-einu tirt.
O bijūno šiemet geriau jau nebejudint, ar ne ?
Atsakyti
QUOTE(anė @ 2009 05 07, 11:34)
Supratau. Reiškia, reiktų laukti, kol melsvės išbujos, o iki to laiko ravėti ir mulčiuoti... Baltašaknes turiu galvoj, tik dar neturiu pasodinusi smile.gif. Rodžersija man girdėta, bet nepažįstama-einu tirt.
O bijūno šiemet geriau jau nebejudint, ar ne ?

Iki rugpjucio nebejudink to bijuno. O del viso kito tai taip:)
Papildyta:
QUOTE(Will @ 2009 05 07, 11:33)
Labas,

Nustebau radusi tokią naudingą ir gražią temelę  thumbup.gif  wub.gif  Gal priimsit naujokę  blush2.gif
Prieš metus įsikėlėm į namą, pasisekė, nes aplinka buvo sutvarkyta  thumbup.gif  Per metus ir vaikas kiek paaugo, atėjo laikas ir pačiai pradėti rūpintis gerbūviu  blush2.gif Iškart ir porą klausimėlių turiu:
- ar prie tujų (o gal jose) gali būriuotis musės? Patvoryje pasodinta eilė tujų, bet vasarą į tą pusę neįmanoma nueiti per muselyčių spiečius  blink.gif
- ką patartumėte iš praktikos- turim dekoratyvinį baseinėlį, aplink jį yra suformuotas gėlynas. Taip pat turim mažą vaiką  lotuliukas.gif  Artimiausiu metu ketinu aptverti, bet niekaip neapsisrpendžiu ar tverti tik baseiną, ar kartu ir gėlyną  g.gif

Gal pakaktu ant baseinelio det uzdangala? Tvirta, kad vaiko lipimo atveju su visu vaiku nenugarmetu, bet ne aklina, kad cirkuliuotu oras. Toki dangcio principu, nes tvorele tai jei ne dabar, tai po puses metu pamegins perzengt... Nuo vaiko gal gelyno nereik dengt? Nemacius, kad kazkokiu baisiu baisulingu eibiu pridarytu biggrin.gif
Atsakyti
Dar paklausiu : kaip geriausiai auginti perkūnropes ? Susodinau po pušim ( šalia, jei tiksliau ), nes gyvoj gamtoj mačiau taip augančių... Gruntas ten skurdus baisulingai... Ir, regis, gal pusė iš dvidešimtuko mirinėja... Man gaila nežmoniškai.

Dar apie bijūnus (nes noriu jų daug prisisodinti ) : kokia vieta yra geriausia ? Ar ištvertų saulėkaitą visą dieną ? Ar pakęstų vėjus ?
Atsakyti
Jei padėsit, dar vieną klausimą turiu smile.gif
Baigiu perskaityt visas temas, bet viskas taip susipynė, kad jau nebežinau, kur ir ką skaičiau doh.gif
Praėjusią vasarą kažkuri rodėt savo žemaūgį jurginą vazone. Buvo labai tankus ir su daug žiedų. Pas mane kol kas auga vianas stiebelis...
Gal reikia viršūnes nulaužti, kad šakotūsi, ar čia savaime taip būna?? Ir kokio dydžio vazono užtenka?? g.gif
Dėkui už pagalbą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 05 07, 10:56)
na knyga apie augalus ties sakant viena tik turiu ir keleta zurnalu ax.gif  <...>

parašyk, kokią turi, bakstelsiu pirštu, kur yra reikiama info bigsmile.gif

QUOTE(anė @ 2009 05 07, 11:22)
Labiausiai norėčiau akcentuoti pačias melsves, slėpti nieko nenoriu smile.gif, tik rūpi išspręsti piktžolių ir ravėjimo klausimą. Mulčias man nelabai patinka, mieliau pasodinčiau kokių nors kiliminių žemų augalų. Gal kas nors jau panašiai darė ir gali pasidalint patirtimi ?

čia nelabai supratau g.gif - durpių sluoksnis taip pat esti mulčas

QUOTE(anė @ 2009 05 07, 11:54)
Dar apie bijūnus (nes noriu jų daug prisisodinti ) : kokia vieta yra geriausia ? Ar ištvertų saulėkaitą visą dieną ? Ar pakęstų vėjus ?

auga, tik juos ir nevėjuotoj vietoj reikia sutvirtint - svyra nuo sunkių žiedų.

QUOTE(alvijaxx @ 2009 05 07, 11:57)
Praėjusią vasarą kažkuri rodėt savo žemaūgį jurginą vazone. Buvo labai tankus ir su daug žiedų. Pas mane kol kas auga vianas stiebelis...
Gal reikia viršūnes nulaužti, kad šakotūsi, ar čia savaime taip būna?? Ir kokio dydžio vazono užtenka?? g.gif

Rokoko ten jurginas buvo, ne kartą minėjo, kad vegetacijai prikelia šakniagumbius pakankamai anksti, todėl žiedais džiaugiasi labai anksti ir visą sezoną smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 07, 11:10)
parašyk, kokią turi, bakstelsiu pirštu, kur yra reikiama info  bigsmile.gif

knygute 'daugiametes geles' tongue.gif man ten rupejo ta lentele apie augalus, bret va ziuriu ten parasyta, kad teoriskai hechrera zemesne zymiai uz brunera, realiaI ka turiu, taip nera (aisku brunera dar uzaugs), bet heuchera ir taip jau aukstens nei ten parasyta. Vat uztat ir sakau, kad praktikos ner doh.gif

Beje, DeeDee, tu cia siaip linksmai, ar piktybiskai is manes saipaisi? g.gif
Atsakyti