Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 44

QUOTE(bakopa @ 2009 05 06, 18:32)
aciu uz patarimus wink.gif tai kaip manot ta maumedi perkelt jur nors ar palikt?  biggrin.gif

as tai dar ten i ta puse ta keni perkelciau ir padaryciau tokius lankais, kaip gelynus su spigliuociais, akmenukais dar kai kur akcentuociau, o tarp spigliuociu grazu ir sliauziancios zudincios visa vasara vienmetes geles g.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 07, 08:03)
O ką laiko ta kolona matoma nuotraukoje? Ar tas Tavo lopinėlis neatsiduria po stogu?

vat ir man toks klausimas iskilo, negi kas diena laistys g.gif

QUOTE(Neri29 @ 2009 05 07, 09:46)
O kiek toks gali kainuoti? g.gif  ir kur toki galima jau nusipirkti?

na man cia panasu, kaip i bonsa frmuota o bonsai tikrai nepigus schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 07 gegužės 2009 - 09:08
QUOTE(inrinke @ 2009 05 07, 10:02)
Man tai nematytas vaizdelis. blush2.gif Labai grazu. wub.gif O kaip vadinasi tie zali neauksti krumeliai (sviesiai zali)? blush2.gif

4u.gif
Japoninės lanksvos Golden Princess blush2.gif
Atsakyti
Bakopa
Dėl gėlyno tai įsivaizduoju. Bet norėčiau dėl vejos patikslinti. Rašei, kad pas tave prieš tai buvo pieva ir dabar ten veją darai.
O tai ką su pieva padarėt?? Išarėt ar kažkaip kitaip.
Aš tai pasižiūriu į savo pievą, tai net bloga darosi. Vakar išrovė labai senas obelis, tai prikanaisiojo, kad atrodo kaip po karo doh.gif .
Tai sėdžiu ir nežinau nuo ko pradėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neri29 @ 2009 05 07, 08:46)
O kiek toks gali kainuoti? g.gif  ir kur toki galima jau nusipirkti?

Didesniuose medelynuose beveik visuose gali, o kainuoja tūkstančiais, jei graži ir daug metų formuota, kokią visai nesenai mačiau, kainavo 20 000 smile.gif Bet gali pati bandyti pirkti paprastą pušelę ir ją formuoti, kaip Damute31 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alvijaxx @ 2009 05 07, 10:08)
O tai ką su pieva padarėt?? Išarėt ar kažkaip kitaip.
Aš tai pasižiūriu į savo pievą, tai net bloga darosi. Vakar išrovė labai senas obelis, tai prikanaisiojo, kad atrodo kaip po karo  doh.gif .
Tai sėdžiu ir nežinau nuo ko pradėt  g.gif

pasakysiu ka mes drem, iskasem visus senus vaismedzius, palikom 5 obelis, palei tvora, nuo kaimynu uzsidengt, is obelu vos ne bonsus padarem tongue.gif pernai su rondapu kelis kartus perejau, poto pradejau velena raut, zo uzkniso, nusispjoviau o rudeniopMB su kultivatorum pora sykiu praejo, dar poto su grebliu pravariau zoles didesnes nurankiojau, o siemet vel rondapu prasiejau, dabar dar grebliu prasieisiu po lietaus ir sesim zole, bet istikruju piktzoliu zymiai sumazejo, pas mane vejoje dar ir grybai jau augo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2009 05 06, 22:46)
Gal ir man ka patarsit ax.gif Apie japoniskus sodus nebeklausiu ir knygu skaityt nevarykit biggrin.gif

Nu man tai cia jau viskas kaip ir gerai, reikia tik ta smeli bangom sugrebstyt kaip DeeDee sako ir bus tau japoniskas sodas, nors tu bijai jau turbut apie ji ir uzsiminti biggrin.gif .
O jei rimtai tas plotelis po stogu, tai negi laistysi istisai g.gif ? Man ten labiausiai akmenukai patiktu, nes gaila butu tokias grazias sienas uzdengti, o prie to apvalaus lango taip ir norisi smelio, akmeneliu, kokia dydele agava (tik reiketu ziema i vidu tempti tongue.gif ).Net pagal feng shui kaktusai gerai prie iejimo i nama sodinti.
Mano nuomone to kampo nereiketu labai apzeldint, o palikt platesne erve link iejimo, nes ta kolona ir taip truputi blokuoja vaizda. Cia tokie pradiniai pamastymai.

Kadagiui reikia saules (as visiskai sutikciau su tavo uosviu nuomone blush2.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 07 gegužės 2009 - 09:32
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 05 06, 16:50)
Aš verbenas dauginausi nuskynusi ir sukišusi tiesiai į žemę. Prigijo puikiai. Dėl kitų nesu bandžiusi, tai nežinau.

QUOTE(rena @ 2009 05 07, 08:53)
palergonijas mazytes reik virsunes skabyt, kad sakotusi, del verbenu nzn, o palergonijas dauginti rudeni pavasari

nu pabandysiu pasidaugint, tik kaip suopratau nuskini ir kisi i zeme iskart? g.gif

iR dar pakartosiu savo klausima-ar galiu rododendra auginti vazone? g.gif gavau dovanu rododendra "goldflimmer". Ns butent apie tokia rusi internete lietuviskai ne;labai ka randu, tai skaitau bendrai apie rododendrius, bet va iskilo klausimas ar galiu augint ji vazone, nes zemej kur sodint nelabai turiu kur g.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 05 07, 10:26)
Nu man tai cia jau viskas kaip ir gerai..." ir t.t.

pritariu ir dar papildau: rododendrui reikia drėgmės ( daugiau problemų, nei naudos) ir bandyčiau auginti augalus konteineriniu būdu ( labai daug ir įvairių variantų galima prigalvot)

QUOTE(Žydriausia @ 2009 05 07, 10:27)
nu pabandysiu pasidaugint, tik kaip suopratau nuskini ir kisi i zeme iskart? g.gif

iR  dar pakartosiu savo klausima-ar galiu rododendra auginti vazone? g.gif gavau dovanu rododendra "goldflimmer". Ns butent apie tokia rusi internete lietuviskai ne;labai ka randu, tai skaitau bendrai apie rododendrius, bet va iskilo klausimas ar galiu augint ji vazone, nes zemej kur sodint nelabai turiu kur g.gif

bet kokioj knygoj yra parodyta, niu .. ir internete yra paveiksliukų kaip dauginama viršutiniais ir šoniniais auginiais smile.gif

nugi pasidomėk apie pliusus ir minusus auginant augalus vazonuose, o ne ar rododendras auga vazone ( nugi kur jis dings iš to vazono, jei ten jį paliksi)
Taviškis rododendras šalčiui atspariame vazone -
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 07 gegužės 2009 - 09:43
QUOTE(drieziukas @ 2009 05 07, 11:19)
Didesniuose medelynuose beveik visuose gali, o kainuoja tūkstančiais, jei graži ir daug metų formuota, kokią visai nesenai mačiau, kainavo 20 000 smile.gif Bet gali pati bandyti pirkti paprastą pušelę ir ją formuoti, kaip Damute31 smile.gif

kosmaras doh.gif
Atsakyti
patyrusiosios, patarkite prašau :

labai mėgstu melsves. Prisisodinau gal dešimt kerelių. Tarp jų vienas bijūnas, bet jaunas labai dar smile.gif. Ką galėčiau paleist pažeme ir kokius aukštesnius augalus patartumėte tai melsvių kompanijai kaip akcentą ?

Pusė šiaurinė, dirvožemis skurdokas.
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 07, 09:37)
bet kokioj knygoj yra parodyta, niu .. ir internete yra paveiksliukų kaip dauginama viršutiniais ir šoniniais auginiais  smile.gif

nugi pasidomėk apie pliusus ir minusus auginant augalus vazonuose, o ne ar rododendras auga vazone ( nugi kur jis dings iš to vazono, jei ten jį paliksi)
Taviškis rododendras šalčiui atspariame vazone -
user posted image

DeeDee mane varo knygu skaityt doh.gif
na knyga apie augalus ties sakant viena tik turiu ir keleta zurnalu ax.gif internete paskaitineju, bet kai esu zalia....tai per daug info vel susimaiso, as jau didziuojuos savim, kai eidama gatvelem su vezimu pazyztu geles.....va visad galvojau kas taip graziai ryskiai baltuoja, o dabar zinau....rudgrudeles. jau ir vyras sako, kad kuo as daugiau skaitau ir ziuriu, juo maziau zinau ir nioeka sman su gelynais nesigauna doh.gif
del vazonu, tai nuotraukose matau viska vazonuose, ir geles, ir krumus, ir medzius.....bet norisi zinoti ar ner vargo augint, ar gerai auga, kaip su ziemojimu. nesu is tu, kurie visa savo laika atiduoda gelems, tai nesinori pasidaryt taip, kad paskui neturesiu laiko ar galimybiu priziuret blush2.gif

o salciui atsatus vazonas tai molinis paprastas ar kokie spec? g.gif
Atsakyti
QUOTE(anė @ 2009 05 07, 10:47)
patyrusiosios, patarkite prašau :

labai mėgstu melsves. Prisisodinau gal dešimt kerelių. Tarp jų vienas bijūnas, bet jaunas labai dar smile.gif. Ką galėčiau paleist pažeme ir kokius aukštesnius augalus patartumėte tai melsvių kompanijai kaip akcentą ?

Pusė šiaurinė, dirvožemis skurdokas.

ar tavo šiaurinė pusė yra šviesi ar šešėlis? iš karto dėl bijūnų suabejojau, nes augti tai jie gal ir augs, bet jei šešėlyje, tai gali prastai žydėti...
o šiaip pavėsingai vietai tinkamų augalų tikrai nemažai, gal kad ir čia paskaitinėti, o dar praėjusioj temoj nemažai apie pavėsius kalbėta mirksiukas.gif iš esmės sunku patarti, nes neaišku kaip ten viską komponuoji, ką nori pabrėžti, ką paslėpti ir pan...
Atsakyti