Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 44

QUOTE(*MONAMI* @ 2009 05 06, 17:45)
thumbup.gif  man gražu  wub.gif
tik aš su tokiu nekukliu klausimu,kiek jis kainavo  ax.gif  ne sgiminaitė nori tai sakė 150lt ar tikrai? g.gif

Maumedziu savaitgali maciau prie Bruklino. Tai ten lyg 79 buvo.

Gal ir man ka patarsit ax.gif Apie japoniskus sodus nebeklausiu ir knygu skaityt nevarykit biggrin.gif
Turiu va toki lopineli, kuriame galeciau pradet kapstytis, kai tik aplinkui isklos trinkeles. Kiti aplinkos tvarkymo darbai ateity, nes zemes dar nenustumdytos doh.gif
Cia tas mano mizernas plotelis smile.gif
user posted image
Trinkeles iejimui bus iki plytines sienos. O cia kur dabar smelis noreciau padaryt kazka grazaus. Smeli iskasim, privesim zemiu. Beda ta,kad saules ten buna tik is pacio ryto. Vienam medelyne patare sodint rododendrus, bet gal kur kitur as jiems vietos atrasiu. Tai pasiule kadagi. Tik nesijuokit, cia pirmas mano pirkinys aplinkos grazinimui biggrin.gif Taip jis man patiko ir as papirkau. Aisku gavau kritikos is uosvio,kad nieko gero is jo, geriau rododendra buciau pirkus. Anyta pasiule kur i patvorio kampa ji kisti doh.gif Dar motinos dienos proga gavau dovanu maximini gluosniuka smile.gif
Va mano dziaugsmeliai.
user posted image
Aisku nesulyginami su jusu visu zydinciais groziais ax.gif
Ar tiks siems augalams tokia pavesinga vieta? Ka salia ju komponuoti? Kazin ar tiktu kokie sliauziantys? Labai patiko pas kazkuria tas ryskiai geltonas augalelis.
Uzveskit ant kelio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2009 05 06, 23:46)
Turiu va toki lopineli, kuriame galeciau pradet kapstytis. Beda ta,kad saules ten buna tik is pacio ryto.

O ką laiko ta kolona matoma nuotraukoje? Ar tas Tavo lopinėlis neatsiduria po stogu?
Atsakyti
bakopa
Labas rytas,
O aš noriu paklausti kaip velėną nuimėt??? Viską suartėt, ar viršų kažkaip nukabinot?? g.gif
Nes manęs irgi tokia dalia laukia. Yra 24 arai grynos pievos (kur būtų galima ožkytes ganyt), tai nelabai įsivaizduoju nuo ko pradėt. Jei viską išknaisios, tai su velėnos rinkimu bus be galo daug darbo... Kaip jūs darėt???
MB išvykęs ir liepė man suvadovaut... blink.gif
Atsakyti
Turiu keleta klausimu:

Kaip atrodo rozamunda tavo lanksva, kai nuzydi? ( cia as apie ta, kurios nuotrauka esi idejus)
Kaip yra su vaismedziais siais laikais? Ar galima rasti nusipirkti obelu, kurios augtu 3-5 metrus aukscio ir sudarytu normalu vainika, t.y. toki, kaip senoviniu obelu ( ne verpstes ir superversptes kaip dabartiniu zemaugiu). As kalbu ne apie tai, kad koks diedukas man savo senos obels kokia atzala parduos, bet ar uzsiimantys vaismedziu sodinukais tuo uzsiima? Mat susiduriau su tuo, kad vidutinis augumas - 2.5m. Paziurejau nuotrauka ir supratau, kad ne taip obeli isivaizduoju:)
Kaip yra su vysniom, tresnem? Ar jos irgi 'pamazintos', ar 'senovisko' aukscio?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 05 06, 23:18)
1.kadagys (vardo nezinau  ax.gif )
2.manau lausono puskiparisis melsvasake forma
3 tas pats, tik geltonsakis.
Bergenija - pavesio augalas, jai saules trukti neturetu.

4u.gif mirksiukas.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 07, 08:03)
O ką laiko ta kolona matoma nuotraukoje? Ar tas Tavo lopinėlis neatsiduria po stogu?

man atrodo,kad ten po stogu viskas,kiek pamenu namuką g.gif

QUOTE(alvijaxx @ 2009 05 07, 08:35)
O aš noriu paklausti kaip velėną nuimėt??? Viską suartėt, ar viršų kažkaip nukabinot?? g.gif

MB išvykęs ir liepė man suvadovaut... blink.gif

manęs irgi tai laukia,tik jau jaučiu,kad ne šiemet schmoll.gif tai eisiu drąsiai toliau temų skaityt biggrin.gif

bet kaip tiem MB lengva pasakyti-suvadovauk doh.gif
Atsakyti
QUOTE(alvijaxx @ 2009 05 07, 09:35)
bakopa
Kaip jūs darėt???

As galiu pasipasakoti, kaip nusprendziau daryti, isklausiusi n patarimu, mano alpinariumas irgi bus formuojamas pieveleje. Su kastunu pasizymi plotelio ribas, kur zadi kurti savo grozi, na apkasi siaura juostele, kad skirtusi, kur gelynas, kur pievute, ta zole, kur reikia isnaikinti, apipurski rundapu, uzdengi agro plevele, uzpili zememis. Sake, kad gudresnio budo, kovoti su zole dar neisrasta. g.gif As jau uzsisakiau pora masinu zemiu. Laukiu... ax.gif
Nezinau, gal yra dar patikimesniu budu, manau, merginos patars, pasidalins savo patirtimi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklinė @ 2009 05 06, 15:13)
Merginos turiu klausimėlį..mes kaip tik ruošiamės daryti terasą iš medinių lentų...ar užteks apačioj uždėt  juodą agroplėvelę, kad neaugtų žolės? Ar prieš tai reikėtų kuo nors nupurkšt? Jų dabar nėr nė kvapo...išrautos..nors labai jau daug jų ten ir neaugo, nes daugiau žvyras/molis ten yra.

Mes pernai dareme tokia terasa. tai is pradziu nupurskiau su randapu (nes ten buvo veja) po to uzdejome juoda agro plevele, ir dar uzpyleme akmenukais tokiais, vidutinio dydžio.
Kol viskas gerai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nuosirdi @ 2009 05 06, 12:56)
Mergaites,noriu dar jūsų atsiklausti, ar norint užpilti akmenukais, reikia po apačia patiesti juodą agro plėvelę, ar ką kitą?

nieko neklok schmoll.gif

QUOTE(ADA @ 2009 05 06, 12:58)
Manau vertėtų, tada gal žolės mažiau lįstų  g.gif

Mes paklojom po akmenukais  nuo namo tinakvimo likusį tinklelį - žolės lenda  doh.gif
Patingėjom/ pagailėjom vadinasi  doh.gif

o ka tu darysi, kai jos prades lysti, sukilnos visa celofana, akmenys i sonus issivartys, ve reiks visus akmenis nuimt, celofana ir ravet doh.gif as neklojus, pas mane jau 2m. akmenai jokios bedos, islindo kokia kiaulpiene nusus, praeidama nuroviau ir viskas, arba kai einu su rodnap, jei yra islindusiu daugiau zoliu, tai irperjas praeinu ir viskas, visa prieziura thumbup.gif
Atsakyti
[quote=rukutukas,2009 05 06, 17:51]
fotoreportažas thumbup.gif na ta šilingė ir perkūnropės tai man wub.gif
medelis tai gražus , thumbup.gif bet pinigėliai , tai nemaži už tokį unsure.gif Na man tai atrodo , kad tokiam gražuoliukui augaliukui tik vienam karaliaut reiktų rolleyes.gif
user posted image
Na vienaip ar kitaip tikrai, kad rasi jam tinkamą vietą mirksiukas.gif

O kiek toks gali kainuoti? g.gif ir kur toki galima jau nusipirkti?
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2009 05 07, 09:39)
o ka tu darysi, kai jos prades lysti, sukilnos visa celofana, akmenys i sonus issivartys, ve reiks visus akmenis nuimt, celofana ir ravet doh.gif as neklojus, pas mane jau 2m. akmenai jokios bedos, islindo kokia kiaulpiene nusus, praeidama nuroviau ir viskas, arba kai einu su rodnap, jei yra islindusiu daugiau zoliu, tai irperjas praeinu ir viskas, visa prieziura thumbup.gif

Gal ir taip 4u.gif
Va kaip pas mane (kai kam gal jau kartosi vaizdelis blush2.gif 4u.gif )

user posted image

Man labai graži hiacintų splava blush2.gif
user posted image
Atsakyti

QUOTE(Žydriausia @ 2009 05 06, 16:58)
o pelargonijas ir verbenas padaugint galima nuskynus virsune ir pamerkt i vandeni ir kai isleis sakneles sodint ar nusikalbejau blush2.gif

palergonijas mazytes reik virsunes skabyt, kad sakotusi, del verbenu nzn, o palergonijas dauginti rudeni pavasari
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2009 05 07, 10:51)
Gal ir taip  4u.gif
Va kaip pas mane (kai kam gal jau kartosi vaizdelis  blush2.gif  4u.gif )

user posted image

Man labai graži hiacintų splava  blush2.gif
user posted image

Man tai nematytas vaizdelis. blush2.gif Labai grazu. wub.gif O kaip vadinasi tie zali neauksti krumeliai (sviesiai zali)? blush2.gif
Atsakyti