klausimas ne į temą, bet reik skubiai atsakymo, - nežinau kur kišt rusmenę- kokį dirvožemį ji mėgsta? Saulėtą vietą ar ne?
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 05 15, 15:30)
klausimas ne į temą, bet reik skubiai atsakymo, - nežinau kur kišt rusmenę- kokį dirvožemį ji mėgsta? Saulėtą vietą ar ne?
http://sodai.lietuvoje.com/Rusmene.htm
QUOTE(jot.ka @ 2009 05 15, 17:34)
vaje, gėda, ieškojau, buva ir čia, o kad po nuotraukom dar keli patys svarbiausi sakiniai parašyti- nepamačiau , ačiū
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 05 15, 16:30)
Pas mane rusmenes auga atviroj sauletoj vietos ir pleciasi ziauriai. Nesiseja, bet pleciasi vaikus augindamos. Jos pas mane daugiametes, viszales. Dvimetes turbut tik pasiseja.
O mums jau atveze zemes. Imsiuos darbelio, nemazai vargo teks ideti, kol viska reiks suvezti, bet taip dziaugiuosi.
QUOTE(inrinke @ 2009 05 15, 11:23)
Nusipirkau "Alpinariumo" zurnala, labai patiko.
Man irgi
MamyteVK, gera pradžia pusė darbo Yra dar ką tobulina, bet tikrai jau ir dabar neblogai žiūrisi, o kai ateityje dar pasipildys augaliukais, bus .
Keli dalykėliai, kuriuos mano akimis dar reiktų patvarkyti:
- paguldyti tą stačią akmenį;
- kadangi tarpai pradėti pilti skladele ir akmenėliais, reiktų tą padaryti visame plotelyje;
- sutvarkyt žolių kuokštus pakraščiais;
- didelius akmenis labiau "paskleisti" ir dėti arčiau krašto, ne ant kalniuko visus, reiktų labiau "įgilinti", kad nedidelė dalis atsidurtų po žeme (gerai padėtas atrodo tas šviesus akmuo prie bordo perkūnropių).
Man patiko: smilgų (eraičinai?) ir baltai žydinčių uolaskėlių kaimynystė, bordinės alūnės (heucheros) ir rausvai žydinčio kupstelio (ar čia irgi alūnė?) derinys, bordo perkūnropės prie šviesaus akmens.
Be to, negaliu nepaklausti man aktualaus dalyko: fone matosi čiuožykla-lipynė vaikams. Kur įsigijote? Kas ten įeina į komplektą (čiuožykla+sūpynės+virvinės kopetėlės)?
Keli dalykėliai, kuriuos mano akimis dar reiktų patvarkyti:
- paguldyti tą stačią akmenį;
- kadangi tarpai pradėti pilti skladele ir akmenėliais, reiktų tą padaryti visame plotelyje;
- sutvarkyt žolių kuokštus pakraščiais;
- didelius akmenis labiau "paskleisti" ir dėti arčiau krašto, ne ant kalniuko visus, reiktų labiau "įgilinti", kad nedidelė dalis atsidurtų po žeme (gerai padėtas atrodo tas šviesus akmuo prie bordo perkūnropių).
Man patiko: smilgų (eraičinai?) ir baltai žydinčių uolaskėlių kaimynystė, bordinės alūnės (heucheros) ir rausvai žydinčio kupstelio (ar čia irgi alūnė?) derinys, bordo perkūnropės prie šviesaus akmens.
Be to, negaliu nepaklausti man aktualaus dalyko: fone matosi čiuožykla-lipynė vaikams. Kur įsigijote? Kas ten įeina į komplektą (čiuožykla+sūpynės+virvinės kopetėlės)?
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 16, 04:30)
... penai sau Senukuose pirkom va tokią
http://vaivorykste.l...uct?name=Streva
prie jos papildomai galima buvo dasipirkti čiuožyklą. Čiuožykla pati savaime berods apie porą šimtų kainavo... Kažkaip brangu tuo metu pasirodė
Daugiau sūpuoklių yra čia
www.vaivorykste.lt
QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 16, 09:34)
žinau juos - pirkom smėliadėžę su dangčiu. Norim viso komplekso su čiuožyne, lipyne, supynėmis, nameliu, skersiniu. Bet jie pagal individualius užsakymus nedaro - savo standartinius vos spėja gaminti ir su vienetiniais nesiterlioja (o mums reik šiokių tokių modifikacijų tų standartinių gaminių ). Galvojam gal kur rastume nedidelę įmonę ar privatų asmenį tuo užsiimantį. Gal kam teko pirkt ne iš "Vaivorykštės"?
Smėlio smiltele,
dėkui už pastabėles.
Labiausiai sutinku dėl žolių kuokštų pakraščiuose. Noriu nusipirkti akumuliatorinę Bosch vejapjovę, specialiai bortelių tvarkymui, nes su vejapjove taip arti neprieisi, "trimris" labai daug pritaško žolių aplink, o su žirklėmis tai.... . Bet aš pasitaisysiu .
Akemenukais aš ten pilsiu visus tarpelius, jau ir pasiruošusi turiu. Tik viena kalniuką, kur auga katpėdėlė ir dvazdikėliai noriu pakelti, o ten šalia pavasariniai irisiukai labai gražiai mėlynavo, tad laukiau, kol jie baigs savo žydėjimą ir tada imsiu tvarkyti.
Dėl rausvai žydinčio kupstelio, tai jei kalbi tą, kur žalais lapais ir ant aukšto steibo smulkūs, ryškūs raudoni žiedeliai, tai taip, ten heuchera. Jos yra trys - bordo, zažipji (raudonais žiedukais) ir citrininė (geltonais lapukais).
Dar mano šio gėlynėlio pasididžiavimas - opuntija. Ji pas mane antrus metus auga ir kažką šiemet intensyviai augina, jei ten bus žiedai tai .
Supymes pirkome Ežerėlyje, kaip ir minėjo kažkas http://www.vaivoryks...?name=supuokles
Jos ten pigesnes, nei Senukuose pernai buvo.
dėkui už pastabėles.
Labiausiai sutinku dėl žolių kuokštų pakraščiuose. Noriu nusipirkti akumuliatorinę Bosch vejapjovę, specialiai bortelių tvarkymui, nes su vejapjove taip arti neprieisi, "trimris" labai daug pritaško žolių aplink, o su žirklėmis tai.... . Bet aš pasitaisysiu .
Akemenukais aš ten pilsiu visus tarpelius, jau ir pasiruošusi turiu. Tik viena kalniuką, kur auga katpėdėlė ir dvazdikėliai noriu pakelti, o ten šalia pavasariniai irisiukai labai gražiai mėlynavo, tad laukiau, kol jie baigs savo žydėjimą ir tada imsiu tvarkyti.
Dėl rausvai žydinčio kupstelio, tai jei kalbi tą, kur žalais lapais ir ant aukšto steibo smulkūs, ryškūs raudoni žiedeliai, tai taip, ten heuchera. Jos yra trys - bordo, zažipji (raudonais žiedukais) ir citrininė (geltonais lapukais).
Dar mano šio gėlynėlio pasididžiavimas - opuntija. Ji pas mane antrus metus auga ir kažką šiemet intensyviai augina, jei ten bus žiedai tai .
Supymes pirkome Ežerėlyje, kaip ir minėjo kažkas http://www.vaivoryks...?name=supuokles
QUOTE(MamyteVK @ 2009 05 16, 07:06)
Gal ir pigesnės, bet atvežimas iš Ežerėlio kaimo (prie Kauno) irgi kainuoja
Gėlynai tamstos tai tikrai mieli