Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 44

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 15, 08:09)
galvoju apie tuos kilimus. Pernai buvau užsodinus perkūnropėm (įvairiomis), bet mano vaikui tai įdomybė nr. 1.  lotuliukas.gif Dabar jų nei žymės nebelikę.

svelniai as cia nepasakysiu ax.gif , tai sakau tiesiai - plika zeme prie spygliuociu man negrazu baisiai wink.gif . Nebutinai tavo atveju, man tiesiog visais atvejais negrazu. Nu nemegstu nulaizytu gelynu - kaip man jie nenaturaliai atrodo... Tada ant tos nulaizytos zemes kiekvienas shapelis kaip didziausia siuksle atrodo doh.gif . O jei apacioj naturalus zieves mulcas, tai ir sudziuves lapas, ir nukrites spyglis ar kankorezis akiu nebado. Pvz. akmeneliai priskiriami dekoratyviajam mulciui ir jiems atitinkamai reikia jau daugiau prieziuros.
As asmeniskai viso ploto kilimu neuzklociau, kilima sodinciau tik virsutiniam kairiajam kampe prie to didesnio akmens, kitam gale apacioj kur tos dvi eglutes ir ant paties islinkimo (ten conica berods) link keliuko, kad tuos abu plotelius bent kiek ristu vienodi ziedai.
Jei i gelyna ziurima is arti, tada margumas vargina, bet kai pas tave tokios erdves, tada jau reikia, kad ta aki kazkas pritrauktu.
Perkunropes prie spygliuociu man tai ne ax.gif ... geriau jau tada silokai.
Atsakyti
Aciu Dievui, kad pas mane tu kurmiu nera doh.gif matyt musu zeme net kurmiams baisi lotuliukas.gif tokia molyne...
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 05 15, 09:11)
Del lazdyno ir sedulos- pritariu. Svelnesnis kontrastas butu su kita sedulos veisle- kur lapeliai gelsvai zali.
Del to, kad salia tu krumu sodint geles- as truputi pries. Man rodos krumai ir taip intensyvus, to atsikartojimo nelabai reik jei tai mazas plotas. (na pvz kaip ten buvo vieta dalyve pateikus 3.5x8) Jei didelis- tada galbut.
O del to geliu derinio- nzn ar tu vida pameni, nes nekart buvau idejus savo kiema, bet pas mane butent toks derinys. Vaisgina, rasakila, heuchera. O melsve siemet iskeliau, nes lapai kasmet nuo saules apdegdavo ir isblukdavo. Ir tikrai sito derinio nuo nieko nenusiziurejau:) Sutapimas..

manau ta kontrasta galima butu pakoreguot, prie sedulos pasodinus kokia veigele "Purpurea Nana", kaip sakai g.gif ?
Atsikartojimas priklauso nuo to, kur tas plotas yra - ant akiu, ar toliau... ir kiek to ryskumo reikia. Siaip ar taip pakrume kuo nors uzbaigti reiketu - aukstesniais ar zemesniais augalais, priklausomai kiek yra vietos.
Pamenu tavo kiema smile.gif ... tas derinys sakyciau toks klasikinis, tai nesunkiai sumastomas ir nekopijuojant biggrin.gif . O stai kas teoriskai atrodo grazu, ne visada pasiteisina praktiskai - kad ir melsves ax.gif .

Cia zadeta foto - marga alyva ir sedula. Fotkinau is arti, praktiskai is po krumu, nes geda is toliau su fotiku sklaidytis blush2.gif . Pabandyk isivaizduoti, kaip blankiai ta alyva is toliau atrodo, nepalyginsi su tamsia, kur anksciau buvau idejus :

user posted image

Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 05 15, 09:33)
Girdėjau kad padeda nuo jų įsmeigt nestorą metalinį strypą žemėn, ir ant jo užmaut tuščią alaus bambalį (pageidautina vėjo užpučiamoj vietoj)

nu bet negražu tie bambaliai doh.gif ne ne, tik ne jie doh.gif

QUOTE(jolaxus @ 2009 05 15, 09:39)
ne naujiena, tačiau žinok padeda maragučių sodinimas,

margučių svogūnėlius reikia rudenį sodinti, ar taip? blush2.gif
QUOTE(Knifofija @ 2009 05 15, 09:56)
Mano sklypas kampinis, o turint galvoje, kad kurmiai po keliu nesirausia, taigi ėmiausi kurmius vatryti nuo vieno krašto, į landas kišau dyzeline suvilgytus skudurėlius, po paros metru toliau ir taip iki sklypo krašto, tada po tvoros pamatu prikišau jų daug. Dabar prie kaimynų tvoros stovi kurmių baidyklė (cypianti).
Jei kurmius vaikote bet kuria kryptimi, tai jie ir blaškosi po sklypą, nežinodami kuria kryptimi trauktis.

reiks dar tos ,,saliarkos" jiems užfundyt... cool.gif tik į kurią pusę juos pasiųsti g.gif biggrin.gif , link tvenkinio tai turbūt jie neis.... g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 05 15, 09:11)

O del to geliu derinio- nzn ar tu vida pameni, nes nekart buvau idejus savo kiema, bet pas mane butent toks derinys. Vaisgina, rasakila, heuchera. O melsve siemet iskeliau, nes lapai kasmet nuo saules apdegdavo ir isblukdavo. Ir tikrai sito derinio nuo nieko nenusiziurejau:) Sutapimas..

Nu geras hihihi.gif pas mane irgi ta pati kombinacija susideliojusi. Taip patenkinta buvau savo atradimu, o cia pasirodo klasika doh.gif Tik pas mane ir melsve visai gerai sviesioj vietoj jauciasi, gal todel kad geltonlape.
Atsakyti
Knifija, gal tu zinai, kas tie gumbai ant mano amzinatilsi hibisko laugh.gif ?
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 15, 10:39)
ne naujiena, tačiau žinok padeda maragučių sodinimas, kurių svogūnėlių kvapo nemėgsta kurmiai. Mane mama paklausė ką daryt su kurmiais, sakau sodink margutes ir ji tik tada susivokė, kad prieš pora metų vienam gėlyne jų pasodino ir kurmiai iš ten tikrai dingo, o anksčiau jausdavosi šeimininkais

Ne ne, apie margutes išgirdau pirmą kartą, ir iškart galiu nuneigti: gėlyne iš vieno šono senai auga didžiosios margutės, iš kito šono- šachmatinės, ir po ano savaitgalio visas gėlynas iškilnotas buvo, nu lyg tyčia- knistų padlos pievą (nes ne veja ten, man negaila)- tai neee, kur tau..
Gal kas bandė galingus ultragarso aparatus? Ne iš "senukų" taprasme, tie tai nieko neatbaido.
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 05 15, 11:01)
Ne ne, apie margutes išgirdau pirmą kartą, ir iškart galiu nuneigti: gėlyne iš vieno šono senai auga didžiosios margutės, iš kito šono- šachmatinės, ir po ano savaitgalio visas gėlynas iškilnotas buvo, nu lyg tyčia- knistų padlos pievą (nes ne veja ten, man negaila)- tai neee, kur tau..
Gal kas bandė galingus ultragarso aparatus? Ne iš "senukų" taprasme, tie tai nieko neatbaido.

na nėra absoliutaus vaisto kaip žinia...
o gal pagal Knifofijos versiją tavo kurmiai neturi kur dingt ir duodasi per gėlyną - šast į vieną pusę smirda, šast į kitą -irgi smirda ir vagoja per vidurį rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 05 15, 10:41)
manau ta kontrasta galima butu pakoreguot, prie sedulos pasodinus kokia veigele "Purpurea Nana", kaip sakai  g.gif ?
Atsikartojimas priklauso nuo to, kur tas plotas yra - ant akiu, ar toliau... ir kiek to ryskumo reikia. Siaip ar taip pakrume kuo nors uzbaigti reiketu - aukstesniais ar zemesniais augalais, priklausomai kiek yra vietos.
Pamenu tavo kiema  smile.gif ... tas derinys sakyciau toks klasikinis, tai nesunkiai sumastomas ir nekopijuojant  biggrin.gif . O stai kas teoriskai atrodo grazu, ne visada pasiteisina praktiskai - kad ir melsves  ax.gif .

Cia zadeta foto - marga alyva ir sedula. Fotkinau is arti, praktiskai is po krumu, nes geda is toliau su fotiku sklaidytis  blush2.gif . Pabandyk isivaizduoti, kaip blankiai ta alyva is toliau atrodo, nepalyginsi su tamsia, kur anksciau buvau idejus :

Del veigeles tai nesutikciau. Aisku reiktu gyvai ziuret kokio raudonumo tie lapai lazdyno ir veigeles, bet is paveiksleliu tai sviestas sviestuotas atrodo. Nelabai matau reikalo dengti krumu apaciu. Jei krumas graziai genimas, sveikas ir veslus, tai jis nuo iki gerai atrodo. Cia skonio reikalas- as manau, kad akis neturi blaskytis tarp krumu geliu ir t.t., jei tai daroma krumu kompozicija. Jei jau norima ir to ir ano, tada reiktu dalinti 30%, 70% ir vieni imaisomi tarp kitu.
Del margos alyvos- as visai ne apie tokia kalbejau. rolleyes.gif Surasiu veisle, pasakysiu apie kuria as.
O uz komplimenta tai aciu aisku, neverta tai neverta lotuliukas.gif Man tik pro sali einant uzkliuvo matytas vaizdas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 15, 12:08)
na nėra absoliutaus vaisto kaip žinia...
o gal pagal Knifofijos versiją tavo kurmiai neturi kur dingt ir duodasi per gėlyną - šast į vieną pusę smirda, šast į kitą -irgi smirda ir vagoja per vidurį rolleyes.gif

Vietos tai jie turi.. gėlynas toks nedidelis, o aplink- visas pasaulis gi- kask kur tik nori doh.gif vienkiemis taigi, o jie mat gėlyne pasiklydo hihihi.gif Reiks pirkt už 200 Lt. ultragarsą nešantį pusantro šimto metrų spinduliu- ir nuo pelių ir nuo kurmių.. (lauko pelės rudeniop visos įsikrausto trobon, tai net grindys braška)
Atsakyti
QUOTE(Kaja888 @ 2009 05 15, 11:42)

Pas mus kurmiu nera, tfu, tfu, tfu... Taciau giminaiciai i ju landas kiso kanapes. Sake, kad dingo. smile.gif
Nusipirkau "Alpinariumo" zurnala, labai patiko. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 05 15, 11:20)
Vietos tai jie turi.. gėlynas toks nedidelis, o aplink- visas pasaulis gi- kask kur tik nori  doh.gif vienkiemis taigi, o jie mat gėlyne pasiklydo  hihihi.gif Reiks pirkt už 200 Lt. ultragarsą nešantį pusantro šimto metrų spinduliu- ir nuo pelių ir nuo kurmių.. (lauko pelės rudeniop visos įsikrausto trobon, tai net grindys braška)

Nedurnos pelukes, zino kur silta ir sausa biggrin.gif
Atsakyti