Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 44

QUOTE(agnek @ 2009 05 14, 23:56)
lotuliukas.gif  gerassss  lotuliukas.gif  vargšas kurmis nesusiprato iš kur smūgis parėjo  lotuliukas.gif

dar vienas yra verysad.gif reiks dyzelinį skuduriuką kišti...
šiaip gal ir žiaurokai su anuo kurmiuku, bet ekspromtu viskas buvo... išvežėm už kokio kilo ir paleidom. negalėjo juk jis atgal parsikasti? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 05 15, 08:29)
šiaip gal ir žiaurokai su anuo kurmiuku, bet ekspromtu viskas buvo... išvežėm už kokio kilo ir paleidom. negalėjo juk jis atgal parsikasti?  blink.gif

lotuliukas.gif negalima atmesti tokios tikimybes,( neveltui tikimybes teorija mokinomes) tave is namu isguitu

Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 15, 06:02)
2007 sėta žolytė, 2008 pradėti sodint augalai, 2009 atrodo taip:
user posted image

grazu tos spalvos, galetum ir prie spygliuociu kiliminiu paleist g.gif .
Tavo lazdynas kaip ir kamieninis... atrodo lb graziai wub.gif .

Nufotkinau lazdyna su sedula - ryskus kontrastas, ypac is toli:

user posted image

priekyje sodinciau toki derini:

user posted image

i kaire nuo rasakilos, melsves stambiais lapais:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 15, 07:02)
2007 sėta žolytė, 2008 pradėti sodint augalai, 2009 atrodo taip:
user posted image

Gražiai tvarkaisi 4u.gif Norėčiau bendrą vaizdą pamatyti ax.gif O po kelių metų, kai augaliukai ūgtels, tai iš viso bus fantastška wub.gif

Paprotinkit ir vėl mane blush-anim-cl.gif
Tam savo patvory pasodinau dvi vijoklines rožes ax.gif Ten dar nuo praeitų metų yra likę melsvių įvairių, astilbių, rasakilų, tokių ale viksvų (nežinau kaip tiksliai vadinasi - augaliukai siaurais ilgais lapais, tik nežydi, kaip viksvos), tradeskantės ir viendienės. Dėl pastarųjų suabejojau, ar jos derinasi prie vijoklinių rožių g.gif Bent jau spalva tai nelabai blush2.gif Tai dabar misliju, gal geriau viendienes iškelti prie tvenkinio, o į jų vietą pasodinti vilkdalgius. Tik priminkit, ar vilkdalgiai peržydėję išlieka dekoratyvūs? Dabar jau gražūs lapai sužaliavę ir pumpurus kelia, netgi vienas jau žydi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 05 15, 08:41)
1 - galetum ir prie spygliuociu kiliminiu paleist  g.gif .
2 - Tavo lazdynas kaip ir kamieninis... atrodo lb graziai  wub.gif .
3 - Nufotkinau lazdyna su sedula <...>

1 - galvoju apie tuos kilimus. Pernai buvau užsodinus perkūnropėm (įvairiomis), bet mano vaikui tai įdomybė nr. 1. lotuliukas.gif Dabar jų nei žymės nebelikę. Paleidau šiemet šliaužiantį įsišaknijantį damerio kaulenį, bet vis galvoju apie kokį žolinį kilimą. Sodinčiau tik vienos rūšies kilimą, kad nebūtų mirga marga. Kokį pasirinkt dar neištupėjau normalios minties... Ką patartumėt? Tikiuosi ir Knifofija įkiš trigrašį smile.gif
user posted image

2 - tapo tokiu, kai nugenėjau pora nediduckių šakelių apačioje.

3 - labai Tau ačiū už vaizdus ir pasiūlymus 4u.gif Melsvės ten skurs (saulė visą dieną), bet spalvinė mintis labai gera thumbup.gif O gal yra melsvių veislių, kurios ir kepinamos gerai jaučiasi? g.gif
Va, koks fainulka kontrastas, nors ir trumpalaikis:
user posted image
Tiesa, pradėjau jau daryt kiteims metams bordo+ružava+pilka+mėlyna+žydra variantą, bet jei tas nepasiteisins, keliausiu prie kontrastų (bordo+geltona). Šiaip labai labai dėkui, pravers man dar šitie siūlymai jei ne šitoj vietoj, tai kitoj - turiu dar viena raudonlapį lazdyną, tik neraitytom šakom, paprastą.

Ačiū, Linuke smile.gif Bendras vaizdas ir bus tik po kažkiek metų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 15 gegužės 2009 - 08:15
QUOTE(zmogs @ 2009 05 14, 21:00)
o, ežeras, gražu smile.gif kai jau užaugs ir pražys, lauksim tolesnio fotoreportažo  bigsmile.gif

Būtinai, pati labai laukiu kokių nors rezultatų, jei tik gausis blush2.gif
QUOTE(ADA @ 2009 05 14, 18:10)
Aš pasodinau savaitės pradžioje bazilikus - tai jų jau nebeliko... Nurudo, nuleipo... doh.gif Gal geriau palaukti ax.gif

Vadinasi mano rugiagėlėm kapėc, jas spėjau išsodinti verysad.gif neįmanoma sodinti vadinas ir šį savaitgalį verysad.gif Beto persiskaičius orų prognozių krūvą savaitgaliui, išvis neaišku ką galvot - vienur rašo kad naktimis +7 +8; kitur, kad +2! blink.gif tam pačiam miestui doh.gif
Papildyta:
Priskaičiau čia apie kurmius smile.gif Girdėjau kad padeda nuo jų įsmeigt nestorą metalinį strypą žemėn, ir ant jo užmaut tuščią alaus bambalį (pageidautina vėjo užpučiamoj vietoj) kad jis tabaluotųsi nuo vėjo; man garantavo kad kurmiai neapsikęs šito. Tik va, nesirįžtu taip padaryt, nes mane prigązdino, kad jei išvarysiu kurmius tada ateis kurkliai hi.gif Nežinau, ant kiek čia tiesa..
Iš šitų dviejų blogybių bevelyčiau turėt visdėlto kurmius.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaja888 @ 2009 05 14, 20:54)
Aš jau su baime ir viltim žiūrėjau, kad tik nepareitų, o čia dar vaikų atsives  doh.gif  Tai ką daryt?

ne naujiena, tačiau žinok padeda maragučių sodinimas, kurių svogūnėlių kvapo nemėgsta kurmiai. Mane mama paklausė ką daryt su kurmiais, sakau sodink margutes ir ji tik tada susivokė, kad prieš pora metų vienam gėlyne jų pasodino ir kurmiai iš ten tikrai dingo, o anksčiau jausdavosi šeimininkais
Atsakyti
kurmiai ne tik kurkliais smaližiauja, anie ir sliekus labai mėgsta ax.gif
Tie bambaliai ant strypų - nieko nėr baisiau doh.gif Daržo vietoj dėčiau molinius vazonėlius, o vejos ar gėlyno vietoj - vėjo malūnėlius. Prie aplinkos prisitaikyt įmanoma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaja888 @ 2009 05 14, 19:54)
lengvai pasakyta-nemyliu user posted image kiemsargis, kai buvo paleistas, tai vieną iškniso, pribaigė  smile.gif  bet toks vaizdas, kad jų ten visa brigada  doh.gif

user posted image knifofija, tai sugadinai gerą pavasarinę nuotaiką  doh.gif  lotuliukas.gif  Aš jau su baime ir viltim žiūrėjau, kad tik nepareitų, o čia dar vaikų atsives  doh.gif  Tai ką daryt? user posted image Juk perėjai  ax.gif
Prisisėjau tų serenčių, sakiau tuos dar sodysiu, baidysiu kurmius, paskui kišiu į landas  doh.gif

Mano sklypas kampinis, o turint galvoje, kad kurmiai po keliu nesirausia, taigi ėmiausi kurmius vatryti nuo vieno krašto, į landas kišau dyzeline suvilgytus skudurėlius, po paros metru toliau ir taip iki sklypo krašto, tada po tvoros pamatu prikišau jų daug. Dabar prie kaimynų tvoros stovi kurmių baidyklė (cypianti).
Jei kurmius vaikote bet kuria kryptimi, tai jie ir blaškosi po sklypą, nežinodami kuria kryptimi trauktis.
Papildyta:
QUOTE(satanele @ 2009 05 14, 20:36)
Sveikutes,gal galetumet patarti ,ko cia jusu nuomone truksta , ar per daug

Man tai trūksta ryškesnio apribojimo žolės ir gėlyno, po medeliais išplaukusios linijos. O šiaip truputį trūksta spalvų žaismo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 15 gegužės 2009 - 08:56
QUOTE(Knifofija @ 2009 05 14, 20:37)
aš kaip visada pabūsiu tas blogas pranašas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Šiuo metu kurmiai veda vaikus ir praktiškai neknisa žemės, o be to sausa ir visi sliekai sulinde gilyn, po kokio mėnesįlio jie pasirodys pas tave su vaikais, ruoškis invazijai. Čia aš iš karčios patirties rašau, nes visa tai perėjau.

swoon.gif as jau dziaugiausi,kad ramu pas mus,kurmiai nebesidarbuoja,o pasirodo jie dekretinese atostogose doh.gif
jau ko as tik nedariau ir vibruojanti aparata nuo kurmiu kisau - nepadejo schmoll.gif silkes susvinkusias schmoll.gif ,suns ismatas schmoll.gif skurlius su dizeliu,zibalu suvilgytus - schmoll.gif su spastais irgi nepagaunu,gal blogai istatau g.gif dabar kaimyne dave kazkoki augala,ji kurmiazole vadina,tai pasodinau visuose kampuose,paziuresiu ar pades g.gif pas ja praitais metais nebuvo schmoll.gif
Atsakyti
prismaigstyta kol kas bambalių doh.gif
nelabai žinau, kuo kurkliai kenkia, bet kol kas pas mus didžiąją dalį užima veja, tai tie kurmiai labai jau blogai schmoll.gif
mb žada dar tą aparatą pirkti.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 05 15, 08:41)
Nufotkinau lazdyna su sedula - ryskus kontrastas, ypac is toli:

priekyje sodinciau toki derini:

i kaire nuo rasakilos, melsves stambiais lapais:

[

Del lazdyno ir sedulos- pritariu. Svelnesnis kontrastas butu su kita sedulos veisle- kur lapeliai gelsvai zali.
Del to, kad salia tu krumu sodint geles- as truputi pries. Man rodos krumai ir taip intensyvus, to atsikartojimo nelabai reik jei tai mazas plotas. (na pvz kaip ten buvo vieta dalyve pateikus 3.5x8) Jei didelis- tada galbut.
O del to geliu derinio- nzn ar tu vida pameni, nes nekart buvau idejus savo kiema, bet pas mane butent toks derinys. Vaisgina, rasakila, heuchera. O melsve siemet iskeliau, nes lapai kasmet nuo saules apdegdavo ir isblukdavo. Ir tikrai sito derinio nuo nieko nenusiziurejau:) Sutapimas..
Atsakyti