Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 44

QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 13, 22:07)
... pas mus šiandien kruša buvo  blink.gif

blink.gif

QUOTE(Srove @ 2009 05 14, 00:10)
Cia mano naujos gyventojos, labai sirdis dziaugias jomis wub.gif

wub.gif kokie grožiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 05 14, 00:10)
Aciu 4u.gif
Tie, maziukai spygliukai ten kazkiek nesiples, bet va nusipirkau daikta, kuri tikrai Cia mano naujos gyventojos, labai sirdis dziaugias jomis wub.gif

[

Tikrai grazuoles wub.gif

O gal gali nuotrauku svo patvorio is arciau parodyt? Butu galima matyti 'kontingenta', nes dabar matosi daugmaz tik bendras vaizdas. Jis beabejo glosto aki, nes yra l. tvarkingas
Atsakyti
Labas smile.gif
Jau metai seku jūsų temą. Šaunuolės, labai gražiai tvarkotės thumbup.gif
Man vienas klausimas neduoda ramybės, tai nutariau parašyti. Kaip jūs apsaugote savo gražiuosius augalus nuo vagysčių? Ypatigai pavasarį-vasarą-rudenį? Šuns augint nenoriu, ir man jau svyra rankos, o širdis drąskoma nuolat verysad.gif Tvora ne rodiklis, ją perlipa. Šviesos sensoriai irgi niekis - eina paryčiais, kai pakankamai šviesu cool.gif Ar jūs nesusiduriat su tokia problema? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 14, 09:10)
Sroves vietoj aš spygliuočių niekur nekelčiau (bent kolkas), bet pasirūpinčiau jiems ramiu fonu, kad jie išryškėtų, nes dabar mirga marga ir akys sunkiai išskiria kur tie pagrindiniai atsvaros taškai. Gal per daug detalių (akmenų)? Gal per daug skirtingų žolinių augalų? Gal žolinių augalų lapai sukuria ne ramų foną (kilimą), o savo formomis nukreipia dėmesį nuo spygliuočių? Gal per didelė visko įvairovė? g.gif "Nepagaunu", ko per daug, bet kažko tikrai per daug... Šiaip tvarkinga, dailu, bet žiūrint akis vargsta...

I desimtuka mano mintims thumbup.gif
Atsakyti
smelio smiltele, gal tau patiks. Kaip une sako, cia tai tikrai kitoks braizas... pati buvau labai nustebinta tokiu apzeldinimu. Sklypas cia nemazas ir visa priekine dalis (pries nama) is abieju ivaziavimo pusiu apsodinta taip, kad zydi nuo pavasario iki rudens:

user posted image

user posted image

dabar net is tolo sviecia melsvi snapuciai wub.gif , kol snapuciai nezydejo, nuostabiai atrode aukstos baltos tulpes ir violetiniai cesnaku burbulai... veliau, kiek pamenu, pradeda zydeti viksvos - i virsu iskyla ziedu sluoteles, nuolat skleidziaisi viendieniu ziedai. Pavasari puikavosi eleborai, svogunines, zaliavo snapuciai.

Beje, sita teritorija yra bendra abieju kaimynu (vieno pilkas garazas matosi, kito - oranzinis namas). O kita dalis to paties gelyno yra i kaire, kitoje puseje grindinio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 14 gegužės 2009 - 09:14
QUOTE(vida777 @ 2009 05 14, 06:29)
kaip cia negraziai kalbi  blush2.gif  ...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

žinau, kad viską supranti ir šaipaisi, bet vistiek noriu priminti, kad:
Kruša - meteorologinis reiškinys, kuomet šiltuoju metų laikų iš kamuolinių lietus debesų krenta sušalusio ledo gabalai (ledokšniai). Susidaro kuomet šiltos stiprios oro srovės vertikaliai pakyla į aukštesnius atmosferos kur vanduo sušala į ledo kristalus. Vėliau šie krisdami žemyn susilieja su vandens lašais ir suformuoja ledokšnius. Kalnuotose srityse kruša susidaro dažniau nei lygumose, kadangi oro masės, risdamosis per kalnus pakyla į aukštesnius atmosferos sluoksnius. Itin stiprios krušos pasitaiko šiaurės Indijoje.

Krušos ledokšnių dydis būna nuo 5 mm skersmens iki 2-3 cm, o kartais net iki 15 cm skersmens. Smarki kruša gali padaryti didelių nuostolių - nusiaubti pasėlius, išdaužyti langus, šiltadaržius, apgadinti automobilius, pastatų stogus, dideli krušos ledokšniai gali sužaloti ar net mirtinai traumuoti žmones.
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 14, 08:52)

geriau jau jos nebutu lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2009 05 14, 08:49)
I desimtuka mano mintims thumbup.gif

visada darau prielaida, kad nuotraukoj vaizdas yra labiau koncentruotas ir todel atrodo zymiai intensyvesnis wink.gif .
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 05 13, 22:06)

Labai grazius vaizdas. wub.gif Viskas skoningai suderinta, dvelkia nepriekaistinga tvarka. wub.gif Man labai, labai grazu.
O as vis laukiu ir laukiu savo zemiu, taip nekantrauju pradeti formuoti savo alpinariuma. ax.gif Zadejo arba siandien, arba rytoj atvezti, tikiuosi, taip ir bus, nes buvo prizadeje praejusi penktadieni, tai nesulaukiau. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2009 05 14, 09:47)
Kaip jūs apsaugote savo gražiuosius augalus nuo vagysčių?

g.gif kažkaip net neanalizavau tokio klausimo... gal tai aktualu sodybose, kur gyvenama ne nuolat, o prie namų kažkaip tpfu tpfu tpfu ax.gif , neteko susidurti...
nors atrodo kažkuri čia minėjo kadaise apie panašų atvejį, bet kur jau čia prisisaugosi, nepastatysi gi prie kiekvieno medžio po sensorių, o gyvenant su tokia mintimi tai ir apskritai gali tiek įsibaiminti, kad net bijosi gražesnio augalo pasisodinti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 14 gegužės 2009 - 09:19
QUOTE(vida777 @ 2009 05 14, 08:51)
smelio smiltele, gal tau patiks. Kaip une sako, cia tai tikrai kitoks braizas... pati buvau labai nustebinta tokiu apzeldinimu. Sklypas cia nemazas ir visa priekine dalis (pries nama) is abieju ivaziavimo pusiu apsodinta taip, kad zydi nuo pavasario iki rudens:
dabar net is tolo sviecia melsvi snapuciai  wub.gif , kol snapuciai nezydejo, nuostabiai atrode aukstos baltos tulpes ir violetiniai cesnaku burbulai... veliau, kiek pamenu, pradeda zydeti viksvos - i virsu iskyla ziedu sluoteles, nuolat skleidziaisi viendieniu ziedai. Pavasari puikavosi eleborai, svogunines, zaliavo snapuciai.

Beje, sita teritorija yra bendra abieju kaimynu (vieno pilkas garazas matosi, kito - oranzinis namas). O kita dalis to paties gelyno yra i kaire, kitoje puseje grindinio.

Man labai gražu wub.gif Mano kaimynė, senyva moteriškė, bet neaugina prie namų jokių daržovių, bet pas ją gėlynai wub.gif Dabar tulpės žydi, kaip botanikos sode, pernai žavėjausi jos vilkagiais. Gal aš jau atsižiūrėjau pas save visokių spygliuočių, tai man taip gražu tokie skoningi gėlių plotai, kai suplanuotas daugiamečių gėlių nuolatinis žydėjimas.. rolleyes.gif

Dar mąstau, kokį geltoną vienmetį augalą sodinti į vazonėlį terasoja, susodinau bakopas su lobelijomis, į kas antrą vazoną tarp jų raudonas pelargonijas, o į likusius tarpelius noriu kažko geltonai žydinčio ir nelabai lepaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 05 14, 09:51)
dabar net is tolo sviecia melsvi snapuciai  wub.gif , kol snapuciai nezydejo, nuostabiai atrode aukstos baltos tulpes ir violetiniai cesnaku burbulai... veliau, kiek pamenu, pradeda zydeti viksvos - i virsu iskyla ziedu sluoteles, nuolat skleidziaisi viendieniu ziedai. Pavasari puikavosi eleborai, svogunines, zaliavo snapuciai.

oi kaip man prie sirdies tokie venegretai wub.gif pas save irgi primarmaliojau,dabar vaizdelis ne koks,bet tikiuosi paskui reikalas pageres-kadangi projektas svieziai pavasarinis,tai svogunines sitam reikale nesuspejo sudalyvaut,o kiti nariai-heuheros,astilbes,viendienes ,melsve ir wub.gif hortenzijos dar tik kelia galvas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 14, 10:18)
gali tiek įsibaiminti, kad net bijosi gražesnio augalo pasisodinti unsure.gif

Ačiu, kad atsiliepei, labai reikėjo, kad kas išklausytų. Gyvenu Panevėžio mieste, namas ant gatvių kampo, gal todėl visiems užkliūna. Dar nėra nei metų, kai susitvarkėm aplinką (juokingai mažą gabaliuką) o jau 4 k vogė augalus, nors čia pat sustatytos mašinos ir mūsų langai verysad.gif Žodžiu, jau ta baimė įvaryta, rytais baisu pro langą pažvelgt, bet agalų neketinu atsisakyti cool.gif Gal jums ir juokingai pasirodys, bet pas mane visi augalai kaip kalėjime - prirakinti grandinėmis verysad.gif , vagys man darbo pridaro ir augalus kankina, išnešt juk negali. O kaip dar kitaip saugot? verysad.gif verysad.gif cry.gif Tai va, pasiguodžiau blush2.gif
Atsakyti