sveikos darbštuolytės . Aš pas jus tai tik skaitau, tik skaitau..... Gal kada daugiau parašysiu Va dabar benaršydama radau info, kaip už dengti pvz šulinio dangtį, pažiūrėkit, gal kuriai pravers
Dekoratyvus elementas Gera pusė
Arba šviestuvas, arba fontanas, arba šulinio dangtis.
Šia pusele galima uždengti dangčius pievoje ir atrodys, kad žolėje auga akmuo. Pragręžus skylę turime fontaną. Pastatome ant kojelių ar akmenų originalus šviestuvas. Gal ir dar ką nors galima sugalvoti?
Natūralus akmuo.
Spalvos: gelsva, žalia ir rudai pilka.
Svoris: 200 kg
Skersmuo: 80 cm
Įdomu: daug pritaikymo būdų.
Privalumai: natūralus akmuo, kaina ir greitas sprendimas.
Kaina: 700 Lt.
Fantastiškas daiktas. Kaip tik turiu vieną vietą, kur jis būtų reikalingas ir gerai atrodytų (tik pinigėlių reikia prikaupti )
QUOTE(rokoko @ 2009 05 13, 00:21)
isroviau virzius [nes neaugo] is po didziojo kadagio
tai, kad jie stipriai vėliau pradeda augti -pritrūko kantrybės
QUOTE(smth1 @ 2009 05 13, 09:48)
KOkia idomi info. Ar galima manyti, kad visur kur buna tos etiketes 'ant gumytes' tai 10 metu augalo aukstis? (vadinas visai negalutinis)
čia taikytina labiau krūmams ir medžiams - rankiojausi visą įmanomą informaciją ir išvada būtent tokia ( aišku, atmetus visas augimo sąlygas, svyrančias formas ir klimato sąlygas, etiketėse nurodytas aukštis/plotis tik pirmam dešimtmečiui)
[quote=pukučiai,2009 05 12, 21:56]
man vaizdelis labai grazus
as asmeniskai deciau mulcia o beja norejau paklsausti ziuriu tavo tujos tokios grazios kaip jas priziuri kad taip graziai atrodo, ar jos nesisiukslina nesu ju turejus tai nelabai isvaizduoju esu girdejus kad kai jos zydi tada daug siuksliu nuo ju buna ar tai tiesa jei tiesada tada tikrai tik mulcas nes su akmenukais tai suvarksi na cia mano tokia nuomone
Del tuju ,tai nieko ipatingo nedarom.Kelis kartus tresem trasom ,skirtom spygliuociams.Beje,jos irgi persodintos paaugusios is vienos vietos i kita.Palaistydavom,kai sausra budavo.Prigijo,tik pirmais metais vaizdelis nekoks buvo.O paskui suzele Kai nuzydi ,buna siukslyciu,bet man tai netrukdo ,nubyra tokie rudi pumpuriukai ,nieko ten baisaus.Didziausia prieziura ,tai gyvatvores formavimas,vyras kerpa su krumapjove .
Tavo tujos visai neblogai atrodo,tik jos dar negenetos buvo.Kai prigys ,manau reiketu jas truputi paformuoti.
Papildyta:
Juka pasodinau ,nes man kazkaip tarp akmenuku ji derejo Dabar ji jau didele ir gaunasi nebloga apsauga raganes saknim.
man vaizdelis labai grazus
as asmeniskai deciau mulcia o beja norejau paklsausti ziuriu tavo tujos tokios grazios kaip jas priziuri kad taip graziai atrodo, ar jos nesisiukslina nesu ju turejus tai nelabai isvaizduoju esu girdejus kad kai jos zydi tada daug siuksliu nuo ju buna ar tai tiesa jei tiesada tada tikrai tik mulcas nes su akmenukais tai suvarksi na cia mano tokia nuomone
Del tuju ,tai nieko ipatingo nedarom.Kelis kartus tresem trasom ,skirtom spygliuociams.Beje,jos irgi persodintos paaugusios is vienos vietos i kita.Palaistydavom,kai sausra budavo.Prigijo,tik pirmais metais vaizdelis nekoks buvo.O paskui suzele Kai nuzydi ,buna siukslyciu,bet man tai netrukdo ,nubyra tokie rudi pumpuriukai ,nieko ten baisaus.Didziausia prieziura ,tai gyvatvores formavimas,vyras kerpa su krumapjove .
Tavo tujos visai neblogai atrodo,tik jos dar negenetos buvo.Kai prigys ,manau reiketu jas truputi paformuoti.
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2009 05 12, 22:30)
kad jau istisai kalbam apie raudonlapius, tai atrodo, kad kitokios spalvos ir nebera ... beje apie geltonlapi is viso nesu girdejus .
teisingai atrodo - truksta augaliuku .
kad jau visoms taip grazu, gal vertetu ir man patyleti, ale vistiek nors puse lupu pasakysiu - juka man visoj sitoj kompozicijoj kazkaip nesiziuri, vos ne kaip kaktusas rutu darzely .
ragane lb grazi, ir sausmedis .
teisingai atrodo - truksta augaliuku .
kad jau visoms taip grazu, gal vertetu ir man patyleti, ale vistiek nors puse lupu pasakysiu - juka man visoj sitoj kompozicijoj kazkaip nesiziuri, vos ne kaip kaktusas rutu darzely .
ragane lb grazi, ir sausmedis .
Juka pasodinau ,nes man kazkaip tarp akmenuku ji derejo Dabar ji jau didele ir gaunasi nebloga apsauga raganes saknim.
Labutis.
Vėl noriu jus trumpam sutrūkdyti. Mano rožę ant aukšto kamieno apraizgė voratinklis. Ar čia jau bėda? Kuom purkšti, jei tai kenkėjas?
Vėl noriu jus trumpam sutrūkdyti. Mano rožę ant aukšto kamieno apraizgė voratinklis. Ar čia jau bėda? Kuom purkšti, jei tai kenkėjas?
QUOTE(Srove @ 2009 05 12, 23:03)
O as pernai isroviau dvi didokas tujas, nors labai priziurejau ir puoselejau, jos neprigijo(buvo rautinai israutos, gal laikas netiko).
Gal kuri galetu pora zodziu parasyti apie juka, nes info ieskant vis meta kambarine, nupjoviau pavasari zieda is rudens zydejusi, dabar ji man pradejo numiroti, puse nuleipo, labai negraziai atrodo, ar galima ja nupjauti visa dabar, ar reikia dar laukti, sako, kai perzydi isleidzia vaikiuku, bet kol kas as ju nematau
Gal kuri galetu pora zodziu parasyti apie juka, nes info ieskant vis meta kambarine, nupjoviau pavasari zieda is rudens zydejusi, dabar ji man pradejo numiroti, puse nuleipo, labai negraziai atrodo, ar galima ja nupjauti visa dabar, ar reikia dar laukti, sako, kai perzydi isleidzia vaikiuku, bet kol kas as ju nematau
Turbut tujos neprigijo ,nes buvo israutos,reikejo iskasti.
Del jukos irgi nelabai zinau ,kaip cia daryti.Girdejau ,kad kai perzydi ,tai numirsta
Labas, mergaites. Labai reik pagalbos, siandien stiprus vejas nulauze mano maumedzio pendula viena saka, pacia virsutine ie graziausia tikslaiu nevisai sulauze, o ilauze, i dar laikosi kazkiek ar imanoma kazka su ja padaryti, ar ji jau nudzius?
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 05 13, 00:12)
koookia ispudinga Cia viena ar kelios i viena vieta susodintos? Maniske palyginus su tavo visai skystalas.
Viena ta violetine,dar salia yra balta,tai maziau ziedeliu,gal cia nuo rusies priklauso
Papildyta:
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 13, 07:43)
ir kur gi randat paprastus augalus už tooooookias kainas? Nebent jau labai didelis būtų. Gal 20Lt, o ne 200Lt? Vilniaus miškų ūrėdijos medelyne europinis pūkenis (žalialapis) 1-1,5m aukščio 20Lt...
Vijokliai
Taip ir prašosi tas plotelis visas gėlėmis užsodinamas (gal kaimiško tipo darželiu, gal rožėmis, priklausomai nuo to, koks bendras kiemo vaizdas). Netupdyčiau ten gėlių vazonuose, rato, neberčiau mulčo...
Aš kai pamatau sustatytus ant žemės vazonus užduodu sau vis tą patį klausimą: kam statyti vazoną ten, kur galima pasodint gėles į gruntą? Atsakyt dar po šiai dienai į jį negaliu... Man vazonai tik terasose, grįstose aikštelėse ir pan. žiūrisi.
Vijokliai
Taip ir prašosi tas plotelis visas gėlėmis užsodinamas (gal kaimiško tipo darželiu, gal rožėmis, priklausomai nuo to, koks bendras kiemo vaizdas). Netupdyčiau ten gėlių vazonuose, rato, neberčiau mulčo...
Aš kai pamatau sustatytus ant žemės vazonus užduodu sau vis tą patį klausimą: kam statyti vazoną ten, kur galima pasodint gėles į gruntą? Atsakyt dar po šiai dienai į jį negaliu... Man vazonai tik terasose, grįstose aikštelėse ir pan. žiūrisi.
Aciu uz nuomone
Labas rytas ,labai prašau patarimo: vakar gėlyną apipyliau akmenukais ,bet po apačia patiesiau juodą plėvelę aplink augalus iškirpau ,maždaug po sprindį į šonus,prašau patarkit ar nereikia visus akmenukus iškast ir tiesti agro plėvelę,ar nežus žano augalai.AČIŪ
immm, tikrai puiki ideja, kurios ieskojau
QUOTE(RAMUNĖ77 @ 2009 05 13, 10:49)
Labas rytas ,labai prašau patarimo: vakar gėlyną apipyliau akmenukais ,bet po apačia patiesiau juodą plėvelę aplink augalus iškirpau ,maždaug po sprindį į šonus,prašau patarkit ar nereikia visus akmenukus iškast ir tiesti agro plėvelę,ar nežus žano augalai.AČIŪ
ar perforuota plėvelė? Jei nea, tuomet teks iš naujo tvarkyt - braškių auginimo po plėvele metodas čia netinka
QUOTE(vida777 @ 2009 05 13, 09:18)
ir dar ka nors raganiu saknims pridengti ...
sidabrakrumis oranziniais ziedais, veronikos, katileliai, ziognages, viendienes, sibirinis vilkdalgis, lelijos, pievine kraujazole, guboja, svelniosios rasakilos, heicheros ...
Mergaites, cia gera nuoroda bendram susipazinimui su augalais:
http://images.google...p...ficial&sa=G
Tikrai reikalinga nuoroda Nes daug pavadinimu gelyciu dar nezinau.