gal kas paskys, kas nutiko mano silokui. kaip puvinys kazkoks antri metai taip... nustoja augti, nesivysto... [per daug dregmes?..]
http://i262.photobuc...eofDSCF1631.jpg
spygliuociu sodelis,kuriame siuo metu zydi tulpes ir uolaskeles [anksciau zydejo gelt.krokai ir sachm. margutes]
na man neiprasta, kad dar viskas nesuauge, plika zeme matos...
ir siuo metu daug daug svoguniniu laisku plius cesnakai auga...
ir kazkodel foto labai viskas melyna atrodo
isroviau virzius [nes neaugo] is po didziojo kadagio - pasodinau smulkiu slaiuzianciu siloku kol kas [sodinau, ir vis galvoju, kaip juos reiks isnaikint ]
cia bendra foto is toli, todel nesimatys normaliai, kas ten auga.
My Webpage 1
My Webpage 2
raugeriskio Admiration ir bergenijos kamputis, nuzydejo krokai ir margutes
My Webpage 3
esu patenkinta tulpem - butent taip ir isivaizdavau
My Webpage 4
ar juka taip ir turi atrodyt po ziemos?
My Webpage 5
tiesa,visi tie akmenys laikini.
QUOTE(alionke @ 2009 05 12, 19:05)
Kaip ir rasiau vietos pas mus mazai,tai prie iejimo va toks vaizdelis.Cia pernai vasara
Aciu uz ideja su kastonais Butinai pasinaudosiu
Aciu uz ideja su kastonais Butinai pasinaudosiu
jauku,tik,kur akmenukai,pasodinciau daugiau augaliuku,kad ir viksvu pulka arba viendieniu ir dar ka nors patupdyciau arciau sienos prie rato
QUOTE(smth1 @ 2009 05 12, 17:18)
Kalbant apie pukeni as vis galvoju galvoju:) I savo valdas. Bet..nusala jis toj LT nemazai. 200lt paklot nezinau ar negaila.
ir kur gi randat paprastus augalus už tooooookias kainas? Nebent jau labai didelis būtų. Gal 20Lt, o ne 200Lt? Vilniaus miškų ūrėdijos medelyne europinis pūkenis (žalialapis) 1-1,5m aukščio 20Lt...
QUOTE(alionke @ 2009 05 12, 19:54)
O man atrodo kazko truksta
Vijokliai
Taip ir prašosi tas plotelis visas gėlėmis užsodinamas (gal kaimiško tipo darželiu, gal rožėmis, priklausomai nuo to, koks bendras kiemo vaizdas). Netupdyčiau ten gėlių vazonuose, rato, neberčiau mulčo...
Aš kai pamatau sustatytus ant žemės vazonus užduodu sau vis tą patį klausimą: kam statyti vazoną ten, kur galima pasodint gėles į gruntą? Atsakyt dar po šiai dienai į jį negaliu... Man vazonai tik terasose, grįstose aikštelėse ir pan. žiūrisi.
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 13, 04:43)
Vijokliai
Taip ir prašosi tas plotelis visas gėlėmis užsodinamas (gal kaimiško tipo darželiu, gal rožėmis, priklausomai nuo to, koks bendras kiemo vaizdas). Netupdyčiau ten gėlių vazonuose, rato, neberčiau mulčo...
Aš kai pamatau sustatytus ant žemės vazonus užduodu sau vis tą patį klausimą: kam statyti vazoną ten, kur galima pasodint gėles į gruntą? Atsakyt dar po šiai dienai į jį negaliu... Man vazonai tik terasose, grįstose aikštelėse ir pan. žiūrisi.
va, aplenkė mane Ypač pasirašau po paryškintu sakiniu
QUOTE(rokoko @ 2009 05 13, 00:21)
gal kas paskys, kas nutiko mano silokui. kaip puvinys kazkoks antri metai taip... nustoja augti, nesivysto... [per daug dregmes?..]
Zinok, panasu i tqai, kad dregmes perdaug.Pagrinde silokams tik ji ir gali pakenkt, net is vabalai labai retai uzpuola.
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 13, 07:43)
O man visai nieko, kai grazus is saves vazonas pastatytas toj vietoj, kur nenorima sodint geles, bet norima ja turet Nors pritariu, kad vazonu pagrindine vieta turetu buti ant kieto pagrindo: terasu, laiptu...
QUOTE(smth1 @ 2009 05 12, 16:13)
Tu teisi, zvaigzdine ir 'Susan' iki 4m aukscio.
Turi risti kas nors:) Nes jie abu- pagrindiniai augalai, ne papildantys. Zemauge pusis galetu buti fonine (papildanti), bet jos turetu buti grupe, arba ji galetu buti fonu kazkokiam mazesniam augaleliui. Ar gali buti du vadovai? Jie abu konkuruos, kuris geresnis. Bet svarbu tau gerai, as pasilaikysiu savo nuomone sau
Turi risti kas nors:) Nes jie abu- pagrindiniai augalai, ne papildantys. Zemauge pusis galetu buti fonine (papildanti), bet jos turetu buti grupe, arba ji galetu buti fonu kazkokiam mazesniam augaleliui. Ar gali buti du vadovai? Jie abu konkuruos, kuris geresnis. Bet svarbu tau gerai, as pasilaikysiu savo nuomone sau
Nepasilaikykit nuomonės sau, nes jei nenorėčiau jos išgirsti, tai ir neklausčiau (betgi nebūtinai turiu daryti taip )
Magnoliją sodinsiu į kitą kampelį, bet kitus augalus tai paliksiu bent šiais metais. Jeigu nepatiks, tai persodinsiu kitąmet.
Beje, ant etiketės rašo, kad magnolija iki 2 m. aukščio. Turiu kitą magnoliją susan, ne žvaigždinę, tai gi turėtų būti iki 4 m.
Tai etiketė meluoja
QUOTE(vida777 @ 2009 05 12, 16:46)
magnolija ir lazdynas abu vienodai dideli medziai/krumai ir kiekvienam is ju reikia erdves.
*man tai bijunas ir ozeksnis prie lazdyno risasi, tik truksta didesniu krumeliu, o stai puseles prie lazdyno ar kito ryskiai spygliuoto dekoratyvinio augalo kazkodel neisivaizduoju kartu (matyt su vaizduote blogai) .
*man tai bijunas ir ozeksnis prie lazdyno risasi, tik truksta didesniu krumeliu, o stai puseles prie lazdyno ar kito ryskiai spygliuoto dekoratyvinio augalo kazkodel neisivaizduoju kartu (matyt su vaizduote blogai) .
QUOTE(alionke @ 2009 05 12, 19:05)
Kaip ir rasiau vietos pas mus mazai,tai prie iejimo va toks vaizdelis.Cia pernai vasara
labai graži raganė Ir pritariu merginoms dėl vazonų ant žemės ypač iš praktiškosios pusės. Žemėje pasodintiems augalams reikia žymiai mažiau priežiūros (laistymo). Man tai ypač aktualu, nes aš nespėju visų vazonų ir lovelių laistyti. Šiemet bandysiu tą gelį dėti į žemę vazonuose, tai tikiuosi, kad bus vargo mažiau ir augalai bus gražesni
Beje, man juka ten irgi nelabai žiūrisi, bet čia tik mano nuomonė, kuri gali nesutikti su tavąja
QUOTE(rokoko @ 2009 05 12, 23:21)
ar juka taip ir turi atrodyt po ziemos?
nu aisku, kad labai grazu
tas ylialapis flioksas koks apgavikas... dabar atrodo kaip graziausias augalas, o po zydejimo jis man paskutinej vietoj po aubretes, vaistucio ir visu kitu kartu sudejus .
juka po ziemos gali taip atrodyti (juk svieziai pasodinta), ir manosios taip atrodo, kur pernai persodintos. Jos greitai pradeda leisti naujus lapus, o apatinius as nukarpau (iki zalumos).
prie admirolo kazko pilko norisi ...
QUOTE(rozamunda @ 2009 05 13, 05:51)
jauku,tik,kur akmenukai,pasodinciau daugiau augaliuku,kad ir viksvu pulka arba viendieniu ir dar ka nors patupdyciau arciau sienos prie rato
ir dar ka nors raganiu saknims pridengti ...
sidabrakrumis oranziniais ziedais, veronikos, katileliai, ziognages, viendienes, sibirinis vilkdalgis, lelijos, pievine kraujazole, guboja, svelniosios rasakilos, heicheros ...
Mergaites, cia gera nuoroda bendram susipazinimui su augalais:
http://images.google...p...ficial&sa=G
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 13, 07:43)
ir kur gi randat paprastus augalus už tooooookias kainas? Nebent jau labai didelis būtų. Gal 20Lt, o ne 200Lt? Vilniaus miškų ūrėdijos medelyne europinis pūkenis (žalialapis) 1-1,5m aukščio 20Lt...
Vadinas Vilniaus misku uredija neturi savo tinklapio. Arba as blogai ieskau. Taip, uz 200lt jau paaugintas. Ir uz 100Lt paaugintas. Zalialapi, t.y. 'Young Lady' veisle isvis tik Soltroj maciau. Radau tinklapyje. Grunte, 20Lt. Idomu kame cia suo pakastas, kad toooks kainu skirtumas
Papildyta:
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 13, 09:17)
Beje, ant etiketės rašo, kad magnolija iki 2 m. aukščio. Turiu kitą magnoliją susan, ne žvaigždinę, tai gi turėtų būti iki 4 m.
Tai etiketė meluoja
Tai etiketė meluoja
Nezinau kaip ten su tom etiketem. As remiuosi 'Dendrologija'.
QUOTE(smth1 @ 2009 05 13, 09:22)
Vadinas Vilniaus misku uredija neturi savo tinklapio. Arba as blogai ieskau. Taip, uz 200lt jau paaugintas. Ir uz 100Lt paaugintas. Zalialapi, t.y. 'Young Lady' veisle isvis tik Soltroj maciau.
Papildyta:
Papildyta:
Young Lady tubut apskritai vinintelis toks mazas pukenis. Bent jau kiek ieskojau, mazu daugiau neradau.
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 13, 09:17)
Tai etiketė meluoja
jei etiketė tokia, kokią įsivaizduoju ( kabanti ant gumytės), tai ten 10-15 metų augalo aukštis nurodytas
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 13, 09:39)
jei etiketė tokia, kokią įsivaizduoju ( kabanti ant gumytės), tai ten 10-15 metų augalo aukštis nurodytas
KOkia idomi info. Ar galima manyti, kad visur kur buna tos etiketes 'ant gumytes' tai 10 metu augalo aukstis? (vadinas visai negalutinis)