Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 44

QUOTE(rozamunda @ 2009 05 09, 20:26)
:draugai:pritariu tau,pas mane vienas suoliukas atlieka butent tokia funkcija-su pintine,vazonais ir pagalvelem vasaros metu wub.gif

jau kaip pavydziu pavydziu pavydziu ... as kaip ir Wolke myliu suoliukus wub.gif , bet jeigu kam jie nelabai prie sirdies, tai ne tik kad nesiims dekoruoti, bet is viso ziures kaip i niekam nereikalinga daikta tongue.gif . Kazkaip pagalvojau, kad LT soduose suoliukai nera tokie megstami kaip kitose salyse...
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 11, 07:08)
beje, bergenijų šiek tiek galėčiau išskirti, yra keli krūmeliai ne savo vietoj gyvenantys, jei niekas gausiu nežadės, tai gali kada nors "pro šalį" prasukti mirksiukas.gif

prasuksiu būtinai, nes ten nerealaus kiekio reikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 11, 09:42)
štai šis vaizdelis tiesiog tobulas wub.gif

Pritariu drinks_cheers.gif

QUOTE(jolaxus @ 2009 05 11, 09:57)
aha, gal nori, kad parodyčiau didžiausią ir originaliausią smėliadėžę

Labai laukiam, nes taip vaizdžiai aprašei wub.gif
Atsakyti
Ir mes visaip bandėm kurmius naikinti, visokios chemijos ir naminių priemonių. Buvo visai išnaglėję, kad stovi prie kurmrausio, ten juda, duodi su šakę (nepykit gyvūnų mylėtojai), ir vis tiek juda. Net ir savo taksytę į medžioklę išleidę buvom lotuliukas.gif . Aišku megina pasidarbavo - per vieną vakarą tris kurmius mums "vakarienei" atnešė. Kitą dieną kurmių nei kvapo neliko. Kelias dienas ramybė buvo. O vėliau atrodo, kad ir draugų prisivedė, turbūt karui su mano šuniu ruošėsi. Tai "Sodo spalvose" pasiskaičiau, kad bijo dyzelino kvapo. Ir žinokit tikrai padėjo. Į duobes kišom sumirkytus skuduriukus, ir dabar dingo.
O gal ne visose vietovėse kurmiai vienodi, bet mums tik šis būdas padėjo jų atsikratyti.
Atsakyti
Sobieska, tavo vaizdeliai atgaiva sirdziai wub.gif
Rokoko, pasivogiau tavo gelyno foto blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 11 gegužės 2009 - 10:40
aciu uz pagyras darzeliui ir pozuotojai 4u.gif 4u.gif 4u.gif

vis ta pati rodausi lotuliukas.gif ir jei per daznai tai darysiu,tai net nespesit pagauti, kaip ziedai keiciasi

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 11, 07:37)
bet ar geltonspyglei tujai galiu naudoti šitas Rokoko minimas trąšas "žaliai spygliuočių spalvai"?

fantastiškas žydėjimas thumbup.gif Matosi, kad šeimininkė anei meilės anei vandens augalams nepagaili smile.gif

man rodos galima -ten clorofito [ar kaip ten blush2.gif ] sintezei skatinti...
namanau, kad ims ir melynai suzaliuos lotuliukas.gif

jau man tos ''slangos'' po visa kiema vezi varo doh.gif
maziausiai dvieju dideliu karuciu [troliu? g.gif ] reikia joms, mb vis zada, zada... rolleyes.gif
Papildyta:
tiesa,aiksu,kad pas Sobieksa grazu thumbup.gif
o mano tas silokas geltonspyslis neiisgyveno ziemos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 05 11, 11:39)
Sobieska, tavo vaizdeliai atgaiva sirdziai wub.gif

QUOTE(rokoko @ 2009 05 11, 12:03)
tiesa,aiksu,kad pas Sobieksa grazu thumbup.gif
o mano tas silokas geltonspyslis neiisgyveno ziemos verysad.gif

Dekui, dekui, dekui 4u.gif

Rokoko, o kaip tavo ožiaragis pernese ziema bigsmile.gif Mano nieko-issilaike
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 05 11, 11:06)
Dekui, dekui, dekui 4u.gif

Rokoko, o kaip tavo ožiaragis pernese ziema bigsmile.gif  Mano nieko-issilaike

apsalo galiukai, vis neprisiruosiu eit pakarpyt rolleyes.gif

pas mus del vietinio reljefo ir kitu gamtiniu reiskiniu butent musu sodu bendrijoj ziema kaip utenoj verysad.gif
Atsakyti
sveikutes, esu naujoke sitoje temoje, nesenai atsikelem i nuosava nama, noriu pasisodinti geliu vazone ir isnesti ta vazona i lauka..gal galetumete patarti kokias geles sodinti, kada, gal jau per velu ir pan. aciu labai mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gija* @ 2009 05 11, 11:24)
sveikutes, esu naujoke sitoje temoje, nesenai atsikelem i nuosava nama, noriu pasisodinti geliu vazone ir isnesti ta vazona i lauka..gal galetumete patarti kokias geles sodinti, kada, gal jau per velu ir pan. aciu labai  mirksiukas.gif  ax.gif

gali nuo palergonijų pradėti smile.gif gėlių turguose bene didžiausias pasirinkimas. pažiūrėjau, kad kaunietė esi - į geležinkelio turgų nuvažiuokit, savaitgalį kalnai gėlių smile.gif
dar galima ir našlaites - labai pati jų užsimaniau, kai per motinos dieną pamačiau tokias bordines wub.gif
tisiog pelargonijos ir našlaitės gal ne tokios reiklios ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muminukas: 11 gegužės 2009 - 11:38
QUOTE(Gija* @ 2009 05 11, 12:24)
sveikutes, esu naujoke sitoje temoje, nesenai atsikelem i nuosava nama, noriu pasisodinti geliu vazone ir isnesti ta vazona i lauka..gal galetumete patarti kokias geles sodinti, kada, gal jau per velu ir pan. aciu labai  mirksiukas.gif  ax.gif

jei sodintum krūmines, o ne svyrančias pelargonijas, tai greta įkišk kokią svyrančią gėlę, kad nuo vazono krašto žemyn driektųsi, pvz. tramažolę, šlamutį, cimbžiedą - bus ir lapijos kontrastas ir kompozicija turtingiau atrodys smile.gif
Atsakyti

na as jau susodinau tris metrinius lovelius balkonui rolleyes.gif
toki mixa:
ziedai: ryskiai raudona svyr. palargonija ir sanvitalija [gelt]
lapija: cimbzieda violet lapu apacia [juk ziuresim is apacios!], geltonas ''limoninis'' slamutis, bordinis margenis.
vis viliojuosi dar ikisti gentonlape ipomeja doh.gif kaip manot - reikia? blush2.gif

palaikysiu siltnamy savaite, o gal dar ir anksciau pakabinsiu jau - nes prie namo juk, ir auksciau - salnos iki ten ''nedaeina''.

Gija* - cia kaip ir galimas pavyzdys, juk galima komponuot ir vazonuose sias geles.
i lauka isnesti geguzes pabaigoj, na ziurint, kokie orai vyrauja, ar salnos gresia - jei tik pora vazonu, tai galima ir dabar lauke, salta nakti inesi vidun, ir viskas 4u.gif

dabar mastau apie kita ploteli, kuri apkrausiu vienmetem su bliudais g.gif
salygos - pavesinga,bet uzuoveja,siaurvakarine puse palei nama, saule anksti ryte ir vakare.
ten turi buti balta/pilka/zalia.
augalai:
tramazole baltai zaliai marga
chlorofitas garbanius
pilkas slamutis [ar jam gerai pavesis?]
margenis baltai zalias karpytais lapais [jolaxus, ar jam nesaule gerai?]
bakopa

prie viso to reikia kazko stambiais baltais ziedais, neauksto, megstancio pavesi, i galva ateina tik begonija.
kas dar galetu buti is vienmeciu tokio?

dar klausimas - iki siol nepaberiau medetku seklu doh.gif ar jau traukinys nuvaziavo?
jei paseciau - ar sulauksiu ziedu? [reikia rudeniui]
Atsakyti