Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 44

QUOTE(sobieska @ 2009 05 10, 20:08)
Rododendrui kuo daugiau pavesis, tuo geriau jis jauciasi

QUOTE(Will @ 2009 05 10, 22:19)
Tiesa, rododendras pas mane auga ant saulės  ax.gif

pas mane auga rododendrai ir ant saules ir pavesyje - toks skirtumas tik,kad augantys ant saules anksciau prazysta ir greiciau nuzydi,augantys pavesyje pradeda zydet veliau ax.gif
Atsakyti
O pas mane ant saules rododendrai vargsta. Pavesis tikrai jiems geriau.
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2009 05 10, 18:34)
Mergaites patarkit kaip atsikratyti KURMIU? Tik pries kelias dienas zolyte uzsisejom, o siandien visas patvorys kurmiu isvarpytas  verysad.gif

sodo-darzo prekiu pardese [bent jau ''Zaliuosiuose centruose''tikrai] yra priemoniu nuo kurmiu, kuo ivairiausiu:
*granules ''krotovoj'' [rusiskos]- galima berti i landas, arba paskleisti zemes pavirsiuje ruosiant dirva vejos sejimui [bus neskani jiems smile.gif]
*yra skysta spec.priemone buteliukas geltonoj dezutej [nepamenu pavad], suvilgai skudureli pvz, ir kisi i landas
* sieros saskes - uzdegi, ir ikisi i landas
*spastukai vamzdeliu formos
*kt. priemones

srove,
del tos oranzines koses ant kadagiu - cia rimta, gydyk medelius fungicidais:
cia siek tiek yra info: http://www.rojaussod...snis.php?id=249

smelio smiltele,
zaliai spygliuociu spalvai yra trasos, ju sudety magnis.
ZALSTOS gamintojo asortimente yra:
*magnio sulfatas - kaip druska, tirpi trasa purskimui/laistymui.
* dvi trasos zalumai tokiais pavadinimais: ''pries spygliu parudavima'' ir ''sodriai vejos zalumai'' - abieju ta pati sudetis [magnis ir azotas] - galima berti ir tirpinti/laistyt/purksti.
galima pvz pirkti universalias trasas [''hydrocomplex'' pvz] ir primaisyt to magnio.

rozamunda,
jei tas roziniai zydintis snaputis kaip mano - tai labai plinta.

nepamenu, kas klause del jurginu vazonuose - taip, tinka zydinciu trasos, bet nedaznai [kaip vienmetes] - pakanka 3-4 kartus per sezona.

Atsakyti
ziognagiu bordiuras nuo darzo:
user posted image

tipo rozynelis lotuliukas.gif tik iki roziu ziedu dar toli. cia ziurint nuo darzo.
man labai patinka tiek ziedeliu [ziognagge, naslaite, purienos, narcizai] tiek lapu [velyviai, keratavio cesn., sl.ciobreliai ir silinge, fone bijunai ir tuja]] ivairove:
user posted image

margutes trim aukstais zydi:
user posted image

gelynas kasdien vis labiau skleidziasi [kai kas vis labai norejo pozuoti lotuliukas.gif ], raktazoles irgi trimis aukstais zydi:
user posted image
prazydo dailieji auskareliai ir baltasakne, calgary tulpes.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 05 11, 02:24)
gelynas kasdien vis labiau skleidziasi [kai kas vis labai norejo pozuoti lotuliukas.gif ], raktazoles irgi trimis aukstais zydi:
user posted image

labai grazus raktazoliu choras wub.gif
Atsakyti
Mano lanksva pakirptom kasom biggrin.gif iki kitu metu ataugs
user posted image
Keletas sustabdytu kadru
user posted image
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 05 10, 23:37)
zaliai spygliuociu spalvai yra trasos, ju sudety magnis.
ZALSTOS gamintojo asortimente yra:
*magnio sulfatas - kaip druska, tirpi trasa purskimui/laistymui.
* dvi trasos zalumai tokiais pavadinimais: ''pries spygliu parudavima''

mano tuja iš prigimimo geltonspyglė(ne žaliaspyglė), tik viršūnėlės nurudavę. Gal ir prajuokinsiu jus visas su blondinišku klausimu, bet ar geltonspyglei tujai galiu naudoti šitas Rokoko minimas trąšas "žaliai spygliuočių spalvai"?
QUOTE(rokoko @ 2009 05 11, 02:24)
raktazoles irgi trimis aukstais zydi:

fantastiškas žydėjimas thumbup.gif Matosi, kad šeimininkė anei meilės anei vandens augalams nepagaili smile.gif
QUOTE(Will @ 2009 05 10, 22:19)
Sakykit, ar įmanoma kaip nors karpyti sidabrinę eglę, kad ji liktų nedidukė?  g.gif

Galima. Paprasčiausias būdas vasarą pakarpyti šiųmetinius ūgliukus (arba tiesiog nugnybti šviežius pvz. pusiau). Kitas būdas yra ankstyvą pavasarį išskinti viršūninius pumpurus, kad liktų tik šoniniai (t.y. iš šakelės viršūnėje esančios pumpurų "puokštės" išskinamas centrinis pumpuras, kiti paliekami). Jei prisireikia pašalinti kokią senesnę šaką, tą reiktų daryti birželio-liepos mėn., kai šilta ir sausa, tuo metu spygliuočiai netenka mažiau sakų, nei genimi pavasarį.
QUOTE(sobieska @ 2009 05 11, 08:22)

Toks šiltas pavasaris Tavo kieme wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 11 gegužės 2009 - 07:42
QUOTE(smth1 @ 2009 05 08, 13:52)
Bet ziedynai stipriai skiriasi. Morfologinis aprasymas labiau padeda orientuotis. Pilkoji lanksva- kekes, smailialape- sketiski ziedynai.

Tai aš vis tik linkstu prie smailialapės lanksvos. Žiedai neturi ilgų kuokelių ir lapai smulkesni ir nekarpyti.

Beje, atsiprašau, bet pasirodo prižadėjau tą, ko neturiu verysad.gif Plukės taip ir nepasirodė.

QUOTE(rukutukas @ 2009 05 08, 16:37)
dėkui kas atsiliepėt dėl šios gėlytės pavadinimo  4u.gif kažin ji ilgai taip žydi , man ji graži  thumbup.gif

čia ne gėlytė, o krūmas mirksiukas.gif Žydi gal porą - tris sav.

QUOTE(Spurga577 @ 2009 05 09, 13:45)
Sveikos, jei galite, padekite 

Baigiam ruostis seti veja: sklypas islygintas, zemiu uzvezta, roundapu kokius 3 kartus pernai purskeme...
maneme, siemet tik truputi palyginsim kur susedo per ziema, palyginsim plonu sluoksniu zemes, suvoluosim ir jau sesim 
Bet tikriausiai padareme klaida neravejom... zodziu, ejau siandiem pieniu rauti (islindo bjaurybes), pajudinau zeme, o ten - varputynas... Ka daryti? Ravet 15 aru rankomis??? vyras sako, palik, tegul buna zoleje. klausimas kaip atrodo. Nu nenorime tokios teletabiskos vejos, bet jau ir visai kaimiskos taip pat nesinori... cry.gif

Pienių tai tikrai neverta ravėti. Nupurkšit banvelu, ar kokiu kitu herbicidu prieš dviskiltes žoles, ir neliks pienių mirksiukas.gif

QUOTE(vaivos juosta @ 2009 05 09, 14:29)
Mes vakar užbaigėm sodo vejos sėjimą - palijo maloniai šįryt, lauksiu žalums  wub.gif  . Tik vienas dalykas neramina - mano pieva ribojasi su kaimynės, o ji labai mėgsta visokias žydinčias gėlytes vejoje - prisisėjusi daaaaug saulučių - ar jos nepersimes į man lygią žalią veją? Kuom reiktų ištrucyti?

Saulutės irgi dviskiltės, pagal mane g.gif tai tinka tas pats principas, kaip ir prieš pienes.

rokoko ir sobieska, gražūs vaizdeliai wub.gif
Atsakyti
sobieska, as suzaveta wub.gif
Papildyta:
Ypatingai paskutine foto. Ir aplamai man labai grazus tavo kiemo sterilumas ir tvarkingumas.
Papildyta:
Rokoko, o mano margute taip ir neprazydo. Zaliuoja tiktais sau. gal kitamet ji zydes, nes pernai rudeni tik gumba ikisau.
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 11, 08:37)

Toks šiltas pavasaris Tavo kieme  wub.gif

aciu 4u.gif labai nemegstu sekmadieniu, nes tenka gryzti Kaunan, bet va penktadieniai wub.gif
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 11, 08:54)
rokoko ir sobieska, gražūs vaizdeliai  wub.gif

Aciu 4u.gif
QUOTE(Tina* @ 2009 05 11, 09:05)
sobieska, as suzaveta  wub.gif
Papildyta:
Ypatingai paskutine foto. Ir aplamai man labai grazus tavo kiemo sterilumas ir tvarkingumas.

Malonus komplimentai 4u.gif Stengiuosi neapsikrauti, aplink save apsisluoti biggrin.gif
Atsakyti
labas rytas smile.gif

labai gražūs gėlynai wub.gif pavasaris...
-----------
pas mus yra kurmis. tai kol kas mb skandino, dėjo "dumšaškę" (nežinau, kas tai yra) ir kažkokių nuodų iš Senukų pylė. kol kas 3:0 kurmio naudai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 05 11, 09:20)
pas mus yra kurmis. tai kol kas mb skandino, dėjo "dumšaškę" (nežinau, kas tai yra) ir kažkokių nuodų iš Senukų pylė. kol kas 3:0 kurmio naudai  doh.gif

Neismusit kurmiu, jei neturesit vejo maluneliu...kaip nekeista jie mums labai pagelbejo, nes ko tik nebandem.Tiesa karts nuo karto kur minkstesne supurenta zeme jie islenda, bet pievos neardo. Gal pameginkit isigyt, finansu daug nereikalauja, bet rezultatas gali tenkinti laaaabai mirksiukas.gif
Atsakyti