QUOTE(vida777 @ 2009 05 08, 11:11)
va cia jau kita kalba ...
Wolke praeitoj temoj buvo idejusi akmeniniu darzeliu - nematei?
Man asmeniskai akmeneliai butu zymiai graziau nei trinkeles... jau tie betoniniai kiemai .
Agava[/url] siulau todel,
Wolke praeitoj temoj buvo idejusi akmeniniu darzeliu - nematei?
Man asmeniskai akmeneliai butu zymiai graziau nei trinkeles... jau tie betoniniai kiemai .
Agava[/url] siulau todel,
Prisidedu prie nuomones del akmeneliu ir agavos.
Papildyta:
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 08, 13:37)
ačiukas
Visada galvojau kad kuri smailialapė
Iš rojaus sodų:
Plikoji lanksva ( Spiraea chamaedryfolia L.) užauga 1,5-2 m aukščio, šakutės stačios, ūgliai išsilankstę zigzagais. Lapai 3-7 cm ilgio, pailgai kiaušiniški, nuo vidurio nelygiai dvigubai dantyti. Žiedai 0,8-1 cm skersmens, ilgais kuokeliais, balti. Tankios kekės iškilusios ant trumpų šoninių šakelių viršūnių. Žydi gegužės - birželio mėnesį.
Smailialapė lanksva ( Spiraea x arguta Zab.) - stačiašakis iki 2 m aukščio krūmas. Lapai lancetiški, 1,5-3 cm ilgio, ryškiai žali. Žiedai tankiuose skėtiškuose žiedynuose, kvapūs, balti, labai gausūs. Žydi anksčiausiai už kitas lanksvas - balandžio-gegužės mėn.
pagal žydėjimo laiką vis tik sakyčiau, kad smailialapė pas mane
ir man būtų naudinga
Visada galvojau kad kuri smailialapė
Iš rojaus sodų:
Plikoji lanksva ( Spiraea chamaedryfolia L.) užauga 1,5-2 m aukščio, šakutės stačios, ūgliai išsilankstę zigzagais. Lapai 3-7 cm ilgio, pailgai kiaušiniški, nuo vidurio nelygiai dvigubai dantyti. Žiedai 0,8-1 cm skersmens, ilgais kuokeliais, balti. Tankios kekės iškilusios ant trumpų šoninių šakelių viršūnių. Žydi gegužės - birželio mėnesį.
Smailialapė lanksva ( Spiraea x arguta Zab.) - stačiašakis iki 2 m aukščio krūmas. Lapai lancetiški, 1,5-3 cm ilgio, ryškiai žali. Žiedai tankiuose skėtiškuose žiedynuose, kvapūs, balti, labai gausūs. Žydi anksčiausiai už kitas lanksvas - balandžio-gegužės mėn.
pagal žydėjimo laiką vis tik sakyčiau, kad smailialapė pas mane
ir man būtų naudinga
Bet ziedynai stipriai skiriasi. Morfologinis aprasymas labiau padeda orientuotis. Pilkoji lanksva- kekes, smailialape- sketiski ziedynai.