Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 44

QUOTE(vida777 @ 2009 05 08, 11:11)
va cia jau kita kalba  tongue.gif ...
Wolke praeitoj temoj buvo idejusi akmeniniu darzeliu - nematei?
Man asmeniskai akmeneliai butu zymiai graziau nei trinkeles... jau tie betoniniai kiemai  doh.gif .
Agava[/url] siulau todel,

Prisidedu prie nuomones del akmeneliu ir agavos.

Papildyta:
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 08, 13:37)
ačiukas  4u.gif

Visada galvojau kad kuri smailialapė g.gif
Iš rojaus sodų:

Plikoji lanksva ( Spiraea chamaedryfolia L.) užauga 1,5-2 m aukščio, šakutės stačios, ūgliai išsilankstę zigzagais. Lapai 3-7 cm ilgio, pailgai kiaušiniški, nuo vidurio nelygiai dvigubai dantyti. Žiedai 0,8-1 cm skersmens, ilgais kuokeliais, balti. Tankios kekės iškilusios ant trumpų šoninių šakelių viršūnių. Žydi gegužės - birželio mėnesį.

Smailialapė lanksva ( Spiraea x arguta Zab.) - stačiašakis iki 2 m aukščio krūmas. Lapai lancetiški, 1,5-3 cm ilgio, ryškiai žali. Žiedai tankiuose skėtiškuose žiedynuose, kvapūs, balti, labai gausūs. Žydi anksčiausiai už kitas lanksvas - balandžio-gegužės mėn.

pagal žydėjimo laiką vis tik sakyčiau, kad smailialapė pas mane g.gif
ir man būtų naudinga 4u.gif

Bet ziedynai stipriai skiriasi. Morfologinis aprasymas labiau padeda orientuotis. Pilkoji lanksva- kekes, smailialape- sketiski ziedynai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 08 gegužės 2009 - 12:53
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 08, 13:37)

Tesu užtikus tokias lenteles obelims:
user posted image user posted image
o kaip su kitais vaismedžiais/vaiskrūmiais?
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 08, 14:02)
<...>
o kaip su kitais vaismedžiais/vaiskrūmiais?

o organic.lt tinklapy nebandei žiūrėt? Kažkiek yra įaugę į kraują - profilaktika, o ne gydymas. Kas reikštų - sveiką augalų augimą, o ne cheminių preaparatų naudojimą jau atsiradus bėdai. Stiprių augalų ir teisingai prižiūrimų ligos/kenkėjai jei ir puola, tai padaro neitin daug žalos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 08 gegužės 2009 - 13:15
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 08, 14:08)
o organic.lt tinklapy nebandei žiūrėt? Kažkiek yra įaugę į kraują - profilaktika, o ne gydymas. Kas reikštų - sveiką augalų augimą, o ne cheminių preaparatų naudojimą jau atsiradus bėdai. Stiprių augalų ir teisingai prižiūrimų ligos/kenkėjai jei ir puola, tai padaro neitin daug žalos  4u.gif

Epizodiškai esu šen bei ten mačiusi apie augalų auginimą be chemikalų. Užsiliko tik tiek: "tinkamų veislių parinkimas", "mulčiavimas", "pažeistų lapų sunaikinimas"... blush2.gif. Ačiū už mintį ir nuorodą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 08, 14:25)
Epizodiškai esu šen bei ten mačiusi apie augalų auginimą be chemikalų. Užsiliko tik tiek: "tinkamų veislių parinkimas", "mulčiavimas", "pažeistų lapų sunaikinimas"...  blush2.gif. Ačiū už mintį ir nuorodą  4u.gif

genėjimą, ravėjimą ir greta augančių augalų teikiamą naudą dar pamiršai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 05 08, 13:52)
Bet ziedynai stipriai skiriasi. Morfologinis aprasymas labiau padeda orientuotis. Pilkoji lanksva- kekes, smailialape- sketiski ziedynai.

jei netingėsiu, vakare reikės atidžiau pažiūrėti, kokie žiedynai 4u.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 08, 14:02)
Tesu užtikus tokias lenteles obelims:

dėkui 4u.gif

QUOTE(DeeDee @ 2009 05 08, 14:08)
o organic.lt tinklapy nebandei žiūrėt? Kažkiek yra įaugę į kraują - profilaktika, o ne gydymas. Kas reikštų - sveiką augalų augimą, o ne cheminių preaparatų naudojimą jau atsiradus bėdai. Stiprių augalų ir teisingai prižiūrimų ligos/kenkėjai jei ir puola, tai padaro neitin daug žalos  4u.gif

Bet kriaušių rūdžių išvengti be chemijos, turbūt neįmanoma g.gif Nekalbu apie kadagių ir gudobelių nesodinimą, nes pas kaimynus tai neišrausi biggrin.gif
Papildyta:
Gal biški poster_offtopic.gif

idėja turinčioms mažus kiemus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 08, 15:22)
idėja turinčioms mažus kiemus  bigsmile.gif

mano kiemas mazas,bet schmoll.gif visai nenoreciau tokio rolleyes.gif

o noreciau pvz.tokio
user posted image

user posted image

user posted image

arba tokiu gelynu
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Stiklinė @ 2009 05 08, 12:13)
Šis nerealiai gražus pavyzdys, bet jau šuns kokio turėt neįmanoma būtų  hihihi.gif

Gražu wub.gif Jo čia ir šeimininkams tektų išmokt skraidyt biggrin.gif

QUOTE(linuke_ @ 2009 05 08, 14:37)

Visada galvojau kad kuri smailialapė g.gif
Iš rojaus sodų:

Plikoji lanksva ( Spiraea chamaedryfolia L.) užauga 1,5-2 m aukščio, šakutės stačios, ūgliai išsilankstę zigzagais. Lapai 3-7 cm ilgio, pailgai kiaušiniški, nuo vidurio nelygiai dvigubai dantyti. Žiedai 0,8-1 cm skersmens, ilgais kuokeliais, balti. Tankios kekės iškilusios ant trumpų šoninių šakelių viršūnių. Žydi gegužės - birželio mėnesį.

Smailialapė lanksva ( Spiraea x arguta Zab.) - stačiašakis iki 2 m aukščio krūmas. Lapai lancetiški, 1,5-3 cm ilgio, ryškiai žali. Žiedai tankiuose skėtiškuose žiedynuose, kvapūs, balti, labai gausūs. Žydi anksčiausiai už kitas lanksvas - balandžio-gegužės mėn.

pagal žydėjimo laiką vis tik sakyčiau, kad smailialapė pas mane g.gif

dėkui kas atsiliepėt dėl šios gėlytės pavadinimo 4u.gif kažin ji ilgai taip žydi , man ji graži thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2009 05 08, 16:54)
arba tokiu gelynu
user posted image

wub.gif vat šiuo gėlynu norėčiau grožėtis ištisus metus wub.gif , kol nusibostų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rukutukas @ 2009 05 08, 15:37)

wub.gif vat šiuo gėlynu norėčiau grožėtis ištisus metus  wub.gif , kol nusibostų  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Gal kas pasufleruosit kokie ju pavadinimai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2009 05 08, 16:54)
mano kiemas mazas,bet  schmoll.gif visai nenoreciau tokio  rolleyes.gif

o noreciau pvz.tokio
user posted image

user posted image

user posted image

arba tokiu gelynu
user posted image

user posted image

Nu sakes wub.gif is kur jus ir traukiate tokius vaizdelius wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2009 05 08, 14:54)
mano kiemas mazas,bet  schmoll.gif visai nenoreciau tokio  rolleyes.gif
arba tokiu gelynu
user posted image

del kiemo drinks_cheers.gif , o del gelynu - pamatytum ta pacia foto po menesio... laugh.gif

QUOTE(Makra @ 2009 05 08, 15:45)
Gal kas pasufleruosit kokie ju pavadinimai  blush2.gif

laibenis (geltonas)
rudgrudele (balta)
aubrete (violetine)
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 05 08, 17:49)
aubrete (violetine)

Kaip tik nusipirkau šiandien aubretės sėklyčių blush2.gif
Ją daiginti vazonėlyje ar sėti tiesiai į "dirvą" blush2.gif 4u.gif
Atsakyti