Mergaites
Zinau kad ne visai i ta tema kreipiuosi, bet jus cia dauguma gelininkes nusimanancios kas ir kaip, Daug protingu patarimu zinot ir su kitom mielai dalinates. Bandziau ieskoti pagalbos atitinkanciose temose, bet jos apmire, jau seniai i jas niekas neuzsuka
taigi, prasau, padekit isgelbeti man kelias gelytes. agava, visa ziema buvo tvirtais, mesingais, standziais lapais, dabar paziurekit kas is jos beliko Patarkit kokiom trasom gal patresti, gal i kokia kita zeme persodinti, nes dabar kazkokioj i durpes panasioj auga. bandziau diena ir i lauka nesti, bet man atrodo, kad tik dar blogiau - lapai tokie kaip be vandens atrodo, apvyte, nusvire....
taip pat ir manoji pachira - nors ir leidzia maziukus naujus lapiukus, ne visi jie netgi uzauga - nuvysta ir nukrenta.o didieji lapai irgi paziurekit kokie. Beje jie cia ne dulketi, cia jie tokie yra prarade sveika zaluma, blizgesi ir gyvybinguma
Jei nenorit tersti temos "ne i tema" klausimais gal tada galetumet i az atsakyti Beje, ka reiskia jei ant lapu (ant daugumos geliu mano namuose) susidare tokie mazyciai skaidrus laseliai, bet ten ne vanduo, o toks kaip ir lipsnus skystis...
Aciu
QUOTE(Stiklinė @ 2009 05 08, 10:13)
Šis nerealiai gražus pavyzdys, bet jau šuns kokio turėt neįmanoma būtų
imanoma, tik smelio rastai kitokie butu .
QUOTE(vida777 @ 2009 05 08, 11:11)
<...> esu maciusi ir grazesniu piktzoliu .
kažkada melsvės tokios pat buvo O dabar - kuo gylyn į mišką, tuo labiau žavi
QUOTE(Makra @ 2009 05 08, 10:16)
Mergaites
Zinau kad ne visai i ta tema kreipiuosi, bet jus cia dauguma gelininkes nusimanancios kas ir kaip, Daug protingu patarimu zinot ir su kitom mielai dalinates. Bandziau ieskoti pagalbos atitinkanciose temose, bet jos apmire, jau seniai i jas niekas neuzsuka
taigi, prasau, padekit isgelbeti man kelias gelytes. agava, visa ziema buvo tvirtais, mesingais, standziais lapais, dabar paziurekit kas is jos beliko Patarkit kokiom trasom gal patresti, gal i kokia kita zeme persodinti, nes dabar kazkokioj i durpes panasioj auga. bandziau diena ir i lauka nesti, bet man atrodo, kad tik dar blogiau - lapai tokie kaip be vandens atrodo, apvyte, nusvire....
Gal kas galetu tiksliai pasakyti kas jai yra (as tiek patirties neturiu), bet jei auga durpese, gal perlaistei, gal saknys puva ?
Geriausia butu ja persodinti, dirva turetu buti :
2 dalys geliu zemes, 1 dalis rupaus smelio arba smulkaus zvyro, geras drenazas apacioje.
Laistyti tik tada, kai virsutinis zemiu sluoksnis isdziuva, tresti retai ir labai nedaug (po persodinimo visai netresti). Persodinus isnesk i lauka, tik ne i sauleta vieta (kad nenudegintum lapu). Kad nesusizeisti lapu galiukuose esanciais spygliais persodinant arba transportuojant augala, geriausia ant ju uzmauti kamscius nuo vyno, tada sukelus kiek imanoma lapus aukstyn, apvynioti maistine polietilenine plevele .
Laba diena,
labai norėčiau nusipirkti tą žurnalą "Alpinariumai", gal kur matėt pardavime, aš nerandu
labai norėčiau nusipirkti tą žurnalą "Alpinariumai", gal kur matėt pardavime, aš nerandu
QUOTE(vida777 @ 2009 05 08, 10:46)
Gal kas galetu tiksliai pasakyti kas jai yra (as tiek patirties neturiu), bet jei auga durpese, gal perlaistei, gal saknys puva ?
2 dalys geliu zemes, 1 dalis rupaus smelio arba smulkaus zvyro, geras drenazas apacioje.
Laistyti tik tada, kai virsutinis zemiu sluoksnis isdziuva, tresti retai ir labai nedaug (po persodinimo visai netresti). Persodinus isnesk i lauka, tik ne i sauleta vieta (kad nenudegintum lapu). Kad nesusizeisti lapu galiukuose esanciais spygliais persodinant arba transportuojant augala, geriausia ant ju uzmauti kamscius nuo vyno, tada sukelus kiek imanoma lapus aukstyn, apvynioti maistine polietilenine plevele .
Esu be galo dekinga
QUOTE(linuke_ @ 2009 05 08, 06:10)
aha, lanksva tikslaus pavadinimo nežinau, nes pirkau be etiketės.
Pilkoji lanksva (Spiraea cinerea) 'Grefsheim'
Papildyta:
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 08, 05:43)
man tai kaip iš fantastikos srities skamba Nebent darbuotumeisi kieme kai vaikiukai nemato...
Šiaip ganėtinai realu. Į senuosius gėlynus vaikai nelenda, tik prie naujai formuojamų dar nepriprato ir kartais nuvairuoja nosies tiesumu per augalus
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 08, 11:02)
lygiai tokios pačios agavos neturiu, bet panašius sukulentus tai kaip sukulentus ir auginu - derlinga žemė vazono dugne, pačiam viršuj prie augalo - žvyriukas. Na ir prisimenu tik kelis kart į metus. Auga, žydi.
Aciu, eisiu . Tikiuosi, kad ne per velai susisgribau ka nors daryti...
QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 07, 23:23)
ta prasme, sode tik nulupot seną velėną ir viskas? Ar rankom dirbot? (aš pati dabar gėlynui darausi vietą ir velėną lupu, darbelis ne iš greitųjų
Sode velėnos nelupom - nesiekiam preciziškos pievelės vaizdo - tai tik tą vietą, kur pavasarį buvo drėgniausia, pripylėm žemių ir išyginom. Ir užsėjom. O gėlynui velėną lupau rankomis. Tikėjausi "arti" kaip reik, ale visai lengvai man ten luposi.
Gal kas turit/matėt santrauką ir/ar lentelę, kada ir nuo ko profilaktiškai purškiami vaismedžiai bei vaiskrūmiai (obelys, kriaušės, vyšnios, trešnės, slyvos, agrastai, serbentai)?
Auginau gerą dešimtmetį- sezono metu lauke kaifuodavo. Statydavau pavėsyje, nes tiesioginėje saulėje lapai pašviesėja, tarsi išblunka. Dabar jau po agavos - per šaltoj patalpoj šią žiemą palikau, nušalo...
Pirma versija - per šilta patalpa ir per ilgas sausros periodas.
Antra versija - "paskendo ir priduso", t.y. per daug drėgmės, per mažai oro šaknims.
Trečia versija - kokia nors liga (šituo atveju nieko patart negaliu, nesusidūriau).
Veiksmų planas priklausomai nuo to, kuri versija teisinga.
QUOTE(vida777 @ 2009 05 08, 11:11)
Nors tai ir sauletu vietu augalas, bet man jos p. pavesyje atrodo dar grazesnes, nei saulekaitoje augdamos.
Auginau gerą dešimtmetį- sezono metu lauke kaifuodavo. Statydavau pavėsyje, nes tiesioginėje saulėje lapai pašviesėja, tarsi išblunka. Dabar jau po agavos - per šaltoj patalpoj šią žiemą palikau, nušalo...
QUOTE(Makra @ 2009 05 08, 11:16)
agava, visa ziema buvo tvirtais, mesingais, standziais lapais, dabar paziurekit kas is jos beliko
Pirma versija - per šilta patalpa ir per ilgas sausros periodas.
Antra versija - "paskendo ir priduso", t.y. per daug drėgmės, per mažai oro šaknims.
Trečia versija - kokia nors liga (šituo atveju nieko patart negaliu, nesusidūriau).
Veiksmų planas priklausomai nuo to, kuri versija teisinga.
QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 08, 12:08)
Pilkoji lanksva (Spiraea cinerea) 'Grefsheim'
ačiukas
Visada galvojau kad kuri smailialapė
Iš rojaus sodų:
Plikoji lanksva ( Spiraea chamaedryfolia L.) užauga 1,5-2 m aukščio, šakutės stačios, ūgliai išsilankstę zigzagais. Lapai 3-7 cm ilgio, pailgai kiaušiniški, nuo vidurio nelygiai dvigubai dantyti. Žiedai 0,8-1 cm skersmens, ilgais kuokeliais, balti. Tankios kekės iškilusios ant trumpų šoninių šakelių viršūnių. Žydi gegužės - birželio mėnesį.
Smailialapė lanksva ( Spiraea x arguta Zab.) - stačiašakis iki 2 m aukščio krūmas. Lapai lancetiški, 1,5-3 cm ilgio, ryškiai žali. Žiedai tankiuose skėtiškuose žiedynuose, kvapūs, balti, labai gausūs. Žydi anksčiausiai už kitas lanksvas - balandžio-gegužės mėn.
pagal žydėjimo laiką vis tik sakyčiau, kad smailialapė pas mane
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 08, 13:13)
Gal kas turit/matėt santrauką ir/ar lentelę, kada ir nuo ko profilaktiškai purškiami vaismedžiai bei vaiskrūmiai (obelys, kriaušės, vyšnios, trešnės, slyvos, agrastai, serbentai)?
ir man būtų naudinga