Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 44

QUOTE(Dovis @ 2009 05 07, 21:38)
* Nu va, o medelyne man ji pardave kaip pavesini augala. O uosviai ji kaip augala suniekino, o ne mano sumanyta sodinimo vieta doh.gif

į uošvius mažiau dėmesio reikia kreipti 4u.gif Mano uošviui pvz. labai nepatinka tie augalai, kurie man vertingiausi (svarainiai, kaukazinės slyvutės), nes konservai labiausiai vartojami žiemos metu. O į vaismedžius jo požiūris iš viso įdomus - kuo daugiau skirtingų veislių į vieną medį įskiepyta, tuo geriau. Gaunasi kaip tam anekdote.
Klausimas: Nuo ko mirė Mičiurino žmona?
Atsakymas: Lipo į obelį kriaušių pasiskinti, krito arbūzas ir užmušė doh.gif

Bet visų blogiausia yra tai, kad jis tuos eksperimentus, niekam nieko nesakęs, pradeda mūsų sode daryti dry.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 07, 23:46)

Bet visų blogiausia yra tai, kad jis tuos eksperimentus, niekam nieko nesakęs, pradeda mūsų sode daryti  dry.gif

Vo cia tai pasiusciau smile.gif (ne pasiūsčiau) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 05 06, 08:46)
*oi kaip norejau pasakyt, bet kad jau negalima...  biggrin.gif

**va prie sito punkto turbut galima pasisakyt - a tai tos pilnavidures zydres veliau zydi, nes paprastosios pas mane kartu su raktazolem zydejo 

*jau buvai pasisakius, kad ''pries'' - geriau.
bet kokiu atveju, kuri laika vis tiek nieko nekeisiu, nebent rudeni tuos narcizus kitaip pametysiu.

**taip,veliau.

QUOTE(dista @ 2009 05 06, 10:51)
rokoko, norėjau paklausti, o per kiek laiko suformavot tokį daugiamečių gėlyną su ištisu žydėjimu? Na, čia turiu omeny nuo tada, kai tame plote buvo pieva - ką pirmiausiai sodinot, kaip tobulinot... Labia įdomu būtų sužinoti  blush2.gif Nors gal kada anksčiau ir buvo apie tai kalbėta...  ax.gif

kalbeta buvo..
net nezinau, kada buvo pieva.
kai atsikrausciau, jau buvo gelynas, tik forma kitam, dar vaismedziai du buvo tame plote ir tt.
pati ''pasisavinau'' visiskon savo zinion pries 3 metus ta darzeli.
pries 7 metus tipo kazka uosvis ten perdare, is ko liko tik 9 bijunu lankas is to jo persodinimo.
pries 5 metus ten perkelta didzioji roze.
pries 2,5 metu rudeni pasakiau uosviams, kad dabar as[sito momento reikejo islaukti...] cia tvarkysiu, ir persodinau viska, tiesiog rokiruotes padariau is turimu augalu.
sekanti sezona [pernai] emiau pirktis ir keisti kai kuriuos augalus, ir preciziskai stebeti kas /kada/ po ko/ kiek ilgai/ zydi [labai daznai fotografavau, iki tol buvau ''ivaldziusi'' tik augalu pavidalu keitimasi per sezona]
pernai rudeni vel persodinau pagal susidaryta plana pagal savus kriterijus, kuriu pagrindinis - nuolatinis zydejimas, nes viskas ten ''ant akiu'' - tiek bunant kieme, tiek ziurint pro langus.

QUOTE(dista @ 2009 05 06, 16:14)
Gal žinot kas čia per gėlė? Labai gražiai baltai žydi - jau kelinti metai stebiu ...  ax.gif

http://public.fotki....gls/gls002.html

baltoji naslaite alba.
as ja labai megstu,siemet ypatingai anksti suzele [siaip veliau zeliantis pavasari augalas]
labai pririseja doh.gif

QUOTE(alvijaxx @ 2009 05 07, 10:57)
Praėjusią vasarą kažkuri rodėt savo žemaūgį jurginą vazone. Buvo labai tankus ir su daug žiedų. Pas mane kol kas auga vianas stiebelis...
Gal reikia viršūnes nulaužti, kad šakotūsi, ar čia savaime taip būna?? Ir kokio dydžio vazono užtenka??

turbut as.
TIK NELAUZYK!!! jurginams to nereikia.
jei cia is pirktos sakneles - tai pirmaisiais metais ir nebus labai tankus krumelis.
jei pirkai daigeli - na tai dar ''skysciau'' bus [geriau jau saknele pirkt tada]

Svarbiausia, jei jau siuo metu yra daigelis, tai jis turi buti kuo didesneje sviesoje [geriausia siltnamy iki visisko isnesimo i lauka] - kitaip augalelis pastyps, praras dekoratyvuma.

vazono pirmiems metams uzteks 20cm diametro virsuje.

veliau sakniagumbiai priaugina oi kiek daug bulviu, ir vazono reiks didelio, ir gumbus galesi skaidyt.

maniskis jurginas ''top mix white'' zemaugis, ziedai kaip ramune - jau su pumpurais ax.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 07, 21:52)
2. brunera plečiasi taip pat invaziskai kaip žiemė?

ta,kuria turejau as - invazine.
Atsakyti
rokoko
Labai dėkui už atsakymą. Jau beveik viltį buvau praradusi rolleyes.gif
Tai nieko nenulaužiau, bet kai pasižiurėjau nuotraukas tai pagalvojau, kodėl pas mane toks skystas. Pirkau gumbelius ir dabar jau jurginai nemaži. O kokiom trašom tręšiat???Ar tinka žydinčiom gėlėm???
Atsakyti
Prisisėjau namie vienmečiu gėliu šlamučiu , chrizantemu, petuniju . Žaliuoja ant palanges , gražu žiurėt. Bet kaip man juos susodinti lauke , kad gražiai atrodytu. Visos geles tokios skirtingos ir nemažos .

Ir dar turiu vijokline rože . Kada jau ja galima sodinti i lauka ?
Atsakyti
Smth1, obelų ieškok su sėkliniais poskiepiais ir formuok vainiką atvirą centrine dalimi (nepalik saviaugai - bus tankus "kušulys" ir vaisiai ne kokie...). Trešnės šiaip yra augūs medžiai, netgi rekomenduojami sodinimo atstumai 5-6m.

ADA, geriau "traukučiu" vaikų neąsdinkit. Man vaikystėje seneliai aiškino, kad rozetėse gyvena raganos ir įsitraukia vaikus... Smalsumą tik sužadino - ėjau su plaukų "špilkutėm" jų krapštyti... Gerai kad tik vieną kišau - lengvai "pasisveikino" ir tiek...

rackiene, R.Wolf „Sodo augalai. Žinynas“ yra pavyzdžių kaip apsodinti pietinę, vakarinę ir t.t. puses.

Vaivos juosta, žavus Tavasis siauralapis bijūnas ir pavasarinis vaizdelis pas mamą thumbup.gif

bakopai ir kitoms sėjančioms žolytę. Manoji patirtis:
1 - įdirbom dirvą (arimas, kultivavimas ir pan.);
2 - grėbliu lyginome žemės paviršių ir panaikinome duobes (vienur kiek nuėmėm, kitur papildėm), bet paviršiaus nedarėm lygaus kaip stiklo, tik kad būtų tolygūs perėjimai;
3 - sumynėme (tankiai supėdavome), kad neliktų smulkių duobelių "sukritus" žemei;
4 - dar kartą grėbliu lyginome žemės paviršių;
5 - sėjom vejos mišinį;
6 - grėbliu lengvai prabraukdami įterpėme negiliai sėklas į žemę (naudojome plasmasinį, o ne metalinį grėblį kaip ankstesniems etapams);
7 - suvolavome (praėjome su tokiu tempiamu dideliu volu);
8 - laukėm lietaus ir sudygstančios žolės biggrin.gif

Tokiu būdu gaunama pievelė su viena kita kiaulpiene, dobiliuku ir pan. Mum šita "egzotika" nekliudo, dobiliukai sužydę wub.gif Beje, sėjome tik pusę ant pakuotės rekomenduojamo žolės mišinio normos. Po metų rezultatas buvo toks:
user posted image

QUOTE(inrinke @ 2009 05 07, 14:21)
Pas mus irgi yra ir baseinas, ir gelynas, ir mazu vaiku pulkelis. lotuliukas.gif Kazkaip net nebando i gelynus eiti, nei gelyciu skinti. Mes pagalvojom, jei mokysim, kad negalima, tai ir nelips. Kol kas bedu nei problemu neturim. mirksiukas.gif

man tai kaip iš fantastikos srities skamba biggrin.gif Nebent darbuotumeisi kieme kai vaikiukai nemato...

Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 05 07, 23:52)
2.jauciu kuo dekoratyvesne veisle, tuo maziau pleciasi.

cia net pati nustebau, kokiu graziu bruneru yra:
http://images.google...e...mp;aq=f&oq=

Pas kaimynus saulėkaitoj auganti Brunnera macrophylla 'Jack Frost' labai greit išsiplėtė wink.gif
Papildyta:
QUOTE(iingri @ 2009 05 08, 08:24)
Ir dar turiu vijokline rože .  Kada jau ja galima sodinti i lauka ?

dabar ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 08 gegužės 2009 - 07:51
QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 07, 23:23)
spėju, kad laksva "Grefsheim"  4u.gif    Pas mane priešais langus irgi dabar žydi  wub.gif
Papildyta:
ta prasme, sode tik nulupot seną velėną ir viskas? Ar rankom dirbot? (aš pati dabar gėlynui darausi vietą ir velėną lupu, darbelis ne iš greitųjų  doh.gif

aha, lanksva smile.gif tikslaus pavadinimo nežinau, nes pirkau be etiketės.

QUOTE(jolaxus @ 2009 05 07, 23:24)
o jau lanksvos žydėjimas wub.gif
tai lanksva, tik veislės nepsakysiu ax.gif pasigooglink pagal lotynišką spiraea mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif ypač džiaugiuosi, kad stipriai ūgtelėjo per metus ax.gif antri metai, kai pasodinta.

QUOTE(Dovis @ 2009 05 08, 00:38)
*  Jei pas mane kada bus, tai bus japoniskai - lietuviskas variantas biggrin.gif
O del laistymo, tai kazkaip nepagalvojau. Tikrai mazai ten lietaus tas plotelis gauna. O ir su laistymu suvargsiu  doh.gif O as taip svajojau apie zalia kampeli doh.gif  Tai ka siulytumet ir ta ploteli isklot trinkelem ir zaistis su vazoniniais augalais? Gal kaip nors pasilaistyciau  blush2.gif  Ar palikt neklota trinkelem ir bandyt pilti akmenis ir kazka komponuoti? Bet kaip tie vienisi akmenys atrodys? Neisivaizduoju tokio vaizdo.O gal galima kokiu vaizdeliu su akmeneliasi ir smeliuku? Nors man reiktu dar su ta mintim susigyventi. Nors cia ir butu japonisko sodo pradzia biggrin.gif

dėl patogumo aš dėčiau trinkeles. Iš akmenukų bus sunku šiukšles rankioti, o ir man gražiau, kai viskas bus vienodai. Ant tų trinkelių pastatysi vazonų su augalais, turėtų būti gražu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2009 05 08, 00:38)
Bet kaip tie vienisi akmenys atrodys? Neisivaizduoju tokio vaizdo.O gal galima kokiu vaizdeliu su akmeneliasi ir smeliuku? Nors man reiktu dar su ta mintim susigyventi. Nors cia ir butu japonisko sodo pradzia biggrin.gif

Nu va, o medelyne man ji pardave kaip pavesini augala. O uosviai ji kaip augala suniekino, o ne mano sumanyta sodinimo vieta doh.gif

įdedu vaizdus, bendram įsivaizdavimui wink.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
ir taip toliau 4u.gif

turbūt todėl, kad nežydi tongue.gif Vienok, kiekvienam augale galima grožį įžiūrėt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2009 05 07, 23:38)
*  Jei pas mane kada bus, tai bus japoniskai - lietuviskas variantas biggrin.gif
O del laistymo, tai kazkaip nepagalvojau. Tikrai mazai ten lietaus tas plotelis gauna. O ir su laistymu suvargsiu  doh.gif O as taip svajojau apie zalia kampeli doh.gif  Tai ka siulytumet ir ta ploteli isklot trinkelem ir zaistis su vazoniniais augalais? Gal kaip nors pasilaistyciau  blush2.gif  Ar palikt neklota trinkelem ir bandyt pilti akmenis ir kazka komponuoti? Bet kaip tie vienisi akmenys atrodys? Neisivaizduoju tokio vaizdo.O gal galima kokiu vaizdeliu su akmeneliasi ir smeliuku? Nors man reiktu dar su ta mintim susigyventi. Nors cia ir butu japonisko sodo pradzia biggrin.gif
* Agava grazu. O ju taip paprastai buna pirkti? Niekad nesidomejau tokiu augalu, tai neuzkliuvo niekada akis. Brangus reikalas?
* Nu va, o medelyne man ji pardave kaip pavesini augala. O uosviai ji kaip augala suniekino, o ne mano sumanyta sodinimo vieta doh.gif

Del laistymo tu teisi, nesureiksminau to. Reiks keisti vizija.

va cia jau kita kalba tongue.gif ...
Wolke praeitoj temoj buvo idejusi akmeniniu darzeliu - nematei?
Man asmeniskai akmeneliai butu zymiai graziau nei trinkeles... jau tie betoniniai kiemai doh.gif .
Cia is mano archyvo biggrin.gif :

user posted image

Agava siulau todel, kad ji labai graziai auga nuo lietaus apsaugotoje vietoje ir ja laistyti reikia minimaliai. Nors tai ir sauletu vietu augalas, bet man jos p. pavesyje atrodo dar grazesnes, nei saulekaitoje augdamos. Tik ziemai ja reikia i patalpa (iki -5) perkelti ir laikyti visiskai sausai (kuo salciau ziemoja, tuo sausesne turi buti).
Parduotuvese gal ir brangu, bet galima pagal skelbimus paieskoti.

QUOTE(DeeDee @ 2009 05 08, 07:49)
Pas kaimynus saulėkaitoj auganti Brunnera macrophylla 'Jack Frost' labai greit išsiplėtė wink.gif

tai paleistuve ax.gif ...
man ta paprasta brunera kaip laukine zole atrodo (kad tik ko neizeidus)... esu maciusi ir grazesniu piktzoliu biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 08, 09:32)
įdedu vaizdus, bendram įsivaizdavimui wink.gif
user posted image

ir taip toliau  4u.gif

Šis nerealiai gražus pavyzdys, bet jau šuns kokio turėt neįmanoma būtų hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklinė @ 2009 05 08, 11:13)
Šis nerealiai gražus pavyzdys, bet jau šuns kokio turėt neįmanoma būtų  hihihi.gif

na ir nuo kaimynų katinų reiktų saugotis biggrin.gif
Nelabai aš ta tolimųjų rytų kultūra domiuosi, bet jei neklystu, tas 'grėbliavimas' kaip meditacija - kiekvieną dieną ir be pabaigos smile.gif
Gal ir perspaudžiu, bet todėl nelabai ir suprantu, jei patikimas apsiriboja tik pseudostilium ir nesigilinama kas, kur, kodėl, bei gi santykis su gamta, tai kam tuomet taip įsikibti dantimis ir nagais ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 08 gegužės 2009 - 10:36