Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko ožiukai

QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 12, 12:23)
tik uzduodam jai per uzpakali tai ziurek jau stovi seneliai abu ir sako gi nemuskit ji dar mazute nieko nesupranta ir pan..

tur but nepaguosiu, bet jusu uosviai teisus...
mazute dar mergaite, jos elgesys normalus, budingas tokio amziaus vaikams: ji ima suvokti save kaip atskira asmeni ir savo pasipriesinimu, "oziais" ir kaprizais parodo, kad ji jau tikrai atskiras zmogutis su savo nuomone ir jausmais. suprask, jai taip pat nelengva atsiskirti - naturalus augimas ir raida ja vercia noreti ir siekti savarankiskumo, laisves, o kartu - ji daug ko dar vis nepajegia padaryti pati, ji gali kartu ir pykti, bijoti, ir savo jausmu dar nemoka pasakyti zodziais. tevu pareiga - sulaikyti vaika, kai jis netinkamai elgiasi, o kartu - islaikyti pusiausvyra ir savo ramia meile padeti nusiraminti vaikui.

fiziskai skriausdama vaikeli nieko doro nepasieksi...

linkiu apsisarvuoti kantrybe ir pasirinkti informacijos apie ivairaus amziaus vaiku psichologija...
Atsakyti
Ziuriu Jusu vaikuciams metukai, dveji, o va maniskei oziukai prasidejo suejus 3 m. Jei kas ne pagal ja tai kanda arba pesa man arba sau uz plaukus, meto viska. Jei sudrausmini tai tada geriausiu atveju apsisuka ir nueina i kita kambari ir nugriuvus ant lovos uzsidengia galva su savo apklotu, o blogiausiu atveju tokias dudas paleidzia iki pamelynavimo ir tada jau niekaip nenuraminsi, nei ant ranku leidziasi paimama(visaip rieciasi), nei kaip nors nukalbint neimanoma. Kartais su vyru tokioj nevilty bunam, kad nebezinom ir kaip nuramint. O ji paprasciausiai del menkniekio ar ne taip pasakyto zodzio gali savo dudas paleist. Jau kartais galvoju, kad cia kazkoks nesveikumas ir gal pas psichologus reiktu keliaut, bet paskaicius cia apie kitus vaikiukus galvoju, kad gal tikrai isaugs. Tik baisu, kad neuzdelst ko nors. Viska suprantu, kad ji mazoji, nes dar turi vyresne sese 11 m ir gal labiau lepinama, bet gi negali 3 m. mergaite elgtis kaip kokia isterike moteris doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Juratelele @ 2009 05 13, 11:29)
gal galit patarti, kur tokios literaturos rasti? Gal turit koki megstama internetini psl.?

jei skaitai angliskai, ziurek cia arba ivesk i google paieska "attachment parenting" ar "unconditional parenting".
jei angliskai neskaitai, ziurek cia arba ieskok "prieraiši tėvystė".

knygynuose dar galbut galima gauti i lietuviu k. isverstu Faber&Mazlish knygu.
Atsakyti
nezinau kaip jus mamos bet as tos kantrybes nebe turiu kovoti su oziukais,nes jau issunkta esu visiskai,tuo labiau kad mano mergaite labai pikta be galo aktivi nebe zinau ka daryti buna kad atsisedu ir verkiu tada mazoji preina prie manes ir gaudo asaras nuo mano skruostu ir taip gailiai sako mama.tada s atsileidziu ir vel su ja kariauju ir nusileidziu.sunkus tas musu darbelis mamu daug nervu istampo. blush2.gif
Atsakyti
Zinot, man dar toks klausimelis kilo. Mano mazasis pasidares toks rankinukas. Jeigu leisciau, tai beveik visa diena ant ranku prabutu. Viskas butu neblogai, as uz tai, kad vaika kuo daugiau glausti prie saves, bet elementarius darbus padaryti ir kazkaip reikia.
Kaip jums atrodo, juk kartais gali jis ir pazysti, kad ant ranku nepaimi? Ar vis tik reiketu viska mesti ir pabuti prisiglaudus? O gal tai irgi dalis oziuku?
Papildyta:
QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 13, 11:45)
issunkta esu visiskai

Pazistama busena 4u.gif Atrodo, viskas, vemsiu smile.gif ))) Bet nieko, pabuni, nurimsti ir praeina thumbup.gif
Laikykites, viskas susitvarkys. Man dar padeda, kai as per mazojo pietu miegeli ka nors paveikiu mielo sau - paskaitu knyga, pasvajoju, ramiai, be televizoriaus ir kompiuteriu isgeriu kvapnios arbatos arba tiesiog pasedziu tyliai tyliai.
Manau, privalom rasti bent kruopelyte laiko sau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juratelele: 13 gegužės 2009 - 10:49
QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 13, 11:45)
nezinau kaip jus mamos bet as tos kantrybes nebe turiu kovoti su oziukais,nes jau issunkta esu visiskai,tuo labiau kad mano mergaite labai pikta be galo aktivi nebe zinau ka daryti buna kad atsisedu ir verkiu tada mazoji preina prie manes ir gaudo asaras nuo mano skruostu ir taip gailiai sako mama.tada s atsileidziu ir vel su ja kariauju ir nusileidziu.sunkus tas musu darbelis mamu daug nervu istampo. blush2.gif

uzjauciu...
manau, turetu palengveti, jei nustotum "kovoti", atsisakytum jausti geda ir kalte del vaiko elgesio...
tai naturalus vaiko augimo etapas, kaip koks dantuku kalimasis (juk nebaram kudikiu, kai jiems kalasi dantys, nors tada jie gali buti irzlus ir nepakenciami). kovoti su vaiko augimu tas pats kas kovoti su vejo malunais...
tiesiog atsipalaiduok. daryk, tai ka reikia daryti - (maitink, migdyk, renk), bet ten, kur galima, eik maziausiai pasipriesinimo kelianciu keliu - siulyk rinktis, leisk daryti paciai (nors ir labai negrabiai), suteik laiko ir erdves ir palik vaikui teise gincytis, atvirai rodyti jausmus ir reiksti norus.
visi augimo laikotarpiai praeina, ir sis laikotarpis praeis smile.gif

QUOTE(Juratelele @ 2009 05 13, 11:52)
Zinot, man dar toks klausimelis kilo. Mano mazasis pasidares toks rankinukas. Jeigu leisciau, tai beveik visa diena ant ranku prabutu. Viskas butu neblogai, as uz tai, kad vaika kuo daugiau glausti prie saves, bet elementarius darbus padaryti ir kazkaip reikia.
Kaip jums atrodo, juk kartais gali jis ir pazysti, kad ant ranku nepaimi? Ar vis tik reiketu viska mesti ir pabuti prisiglaudus? O gal tai irgi dalis oziuku?

ne oziukai, o paprastas artumo ir meiles poreikis 4u.gif
kai ka nors darai buityje, pasiulyk ir mazyliui daryti ta pati - plauni grindis ar valai dulkes, duok ir jam skuduriuka, sluotele... gamini valgyt - duok puodu, bliudu, irankiu... tvarkais spinteles - leisk ir jam kokia spintele pakraustyt... vaikai noriai megdzioja suaugusius, o kartu mokosi ir elementariu darbu.
zinoma, ta ju "pagalba" tokia dar nevykusi, bet tai galimybe buti kartu ir mokytis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 13 gegužės 2009 - 10:58
QUOTE(ragnez @ 2009 05 13, 11:57)
kai ka nors darai buityje, pasiulyk ir mazyliui daryti ta pati - plauni grindis ar valai dulkes, duok ir jam skuduriuka, sluotele... gamini valgyt - duok puodu, bliudu, irankiu... tvarkais spinteles - leisk ir jam kokia spintele pakraustyt... vaikai noriai megdzioja suaugusius, o kartu mokosi ir elementariu darbu.
zinoma, ta ju "pagalba" tokia dar nevykusi, bet tai galimybe buti kartu ir mokytis smile.gif

Va, aš irgi tą patį darau drinks_cheers.gif Tik ne visada veikia blush2.gif Po minutės vėl ateina už kelnių tampyti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 13 gegužės 2009 - 13:33
QUOTE(ragnez @ 2009 05 13, 11:57)
ne oziukai, o paprastas artumo ir meiles poreikis  4u.gif

Ir as labiau linkusi manyti, kad ne oziukai smile.gif Nors kartais????
Taip ir darau, leidziu tvarkytis kartu. Bet dazniausiai vien puodu neuztenka, reikia daryti LYGIAI ta pati, ka daro mama, t.y. matyti, kaip verda sriuba, ja maisyti, ragauti ir t.t. Va cia ir prasideda bedos smile.gif
Nors itariu, pirmiausiai reikia suvokti tai, kad vaikas visai kitaip reiskia emocijas - jos pas mazuliukus tiesiog per krastus liejasi. Uz tai suaugusiam kartais gal atrodo, kad jau nukrypstam nuo normos.
Atsakyti
QUOTE(gwidita @ 2009 05 05, 09:43)
taip oziukai augs su vaiku kartu doh.gif  doh.gif  doh.gif bet mano atveju tai man vaika bartis,kazko neduoti ar panasiai neleidzia tetis doh.gif jei as pasakau mazajam kad kazko negalima ar neduosiu,jis nubega pas tiatika(taip vadina tety)o tas tai jau viska leidzia ir atleidzia unsure.gif tada as pasilieku bloga o tetis geras doh.gif mokinu ta tiatika tongue.gif kad reikia auklet,bet jis vis sako kad vaikutis dar mazas ir neglima jam kazko drausti doh.gif o kai as draudziu o tetis leidzia tada auklejimo lygiai 0 doh.gif
Papildyta:
o kai parduotuveje verkt ir isterikuot pradeda doh.gif visi aplinkiniai ziuri ir man atrodo kad galvoja kokie bjaurus tevai pavydi vaikui to ar ano unsure.gif todel sakau arba nuperku saldainy ir ykisu y burnyte kad tyletu arba einu y masina su vaiku o tetis apsipirkineja unsure.gif

Pas mus tokia pat problema: as blogiete , o tetis gerietis , as draudziu- tetis leidzia ir pan. Tik musu mazylis jau susiprato kas yra kas, tai tety santazuoja daug labiau nei mane. Parduotuveje ar lauke visada sudraudziu grieztai, (jei sunaus elgesys nebetelpa i jokius remus). Pazyzia ir aprimsta, supranta , kad cia ne tetis nepasigincysi. Nes mane griezta ne taip daznai mato, mamyte visada meili, buciuoja, myluoja, o jau kai balsas pakeltas tai ir mazasis ir didysis(tetis) zino kad geriau nesipykt. Vaikai labai geri psichologai jie moka ir manipuliuoti , ir myleti, ir issireikalauti savo, o kuris seimoje labiau pasiduoda, tas tik daro meskos paslauga, ir sau ir vaikui.

Prirasiau daug, o norejau pasakyt tik tiek, kad mamos nesijaudinkit ka zmones pagalvos. Manau tokiu nenuoramu rasit kiekvienoje seimoje, pabandykit ignoruoti nervus, isterija,neparodykit demesio. Mano atveju tai dazniau suveikia tongue.gif
Atsakyti
na dariau taip kaip jusu patariate, ignoravau ozy ir spiegima, o kadangi ignoravau tai ji spiege toliau. tai vat jusu auklejimo metodai. o kartais jus nenorit pripazinti kad ne visi vaikai vienodi ir ne visiems vaikams tinka vienas ir tas pats auklejimo metodas?ir man atrodo jus per daug cia nuomone savo kisate viesiems kitiems. as suprantu ir tikrai dziaugiuosi, jei jusu vaikus gali paveikti tokie dalykai kaip jus pasakojat.valio!!!! taciau tikrai ne visiems tinka tas pats auklejimo metodas.o su tuo smurtu tai jus neperdekit, gi nelupamas tas vaikas kiekviena diena po tris kartus.tai ivyko per pusmeti 2 kartus ir niekas kraujais nesitaske ir net melyniu nebuvo. o jei jau taip gerai viska ismanote, tai duokit patarimus kaip graziai is tokiu situaciju iseiti.as ju kazkaip neradau... jus manot mums malonu tuos vaikus lupti?klystat, brangiosios.
Atsakyti
mano mazoji ir rodo oziukus,yra labai zirzianti,kartais tas isveda is kantrybes schmoll.gif bet dziaugiuosi kad parduotuveje nesiaikstyja ir pas svetimus gera yra smile.gif
Atsakyti
na aciu dievui maniske irgi taip daro tik namie ne parduotuvej ar ne sveciuose.
Atsakyti