QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 13, 11:45)
nezinau kaip jus mamos bet as tos kantrybes nebe turiu kovoti su oziukais,nes jau issunkta esu visiskai,tuo labiau kad mano mergaite labai pikta be galo aktivi nebe zinau ka daryti buna kad atsisedu ir verkiu tada mazoji preina prie manes ir gaudo asaras nuo mano skruostu ir taip gailiai sako mama.tada s atsileidziu ir vel su ja kariauju ir nusileidziu.sunkus tas musu darbelis mamu daug nervu istampo.
uzjauciu...
manau, turetu palengveti, jei nustotum "kovoti", atsisakytum jausti geda ir kalte del vaiko elgesio...
tai naturalus vaiko augimo etapas, kaip koks dantuku kalimasis (juk nebaram kudikiu, kai jiems kalasi dantys, nors tada jie gali buti irzlus ir nepakenciami). kovoti su vaiko augimu tas pats kas kovoti su vejo malunais...
tiesiog atsipalaiduok. daryk, tai ka reikia daryti - (maitink, migdyk, renk), bet ten, kur galima, eik maziausiai pasipriesinimo kelianciu keliu - siulyk rinktis, leisk daryti paciai (nors ir labai negrabiai), suteik laiko ir erdves ir palik vaikui teise gincytis, atvirai rodyti jausmus ir reiksti norus.
visi augimo laikotarpiai praeina, ir sis laikotarpis praeis
QUOTE(Juratelele @ 2009 05 13, 11:52)
Zinot, man dar toks klausimelis kilo. Mano mazasis pasidares toks rankinukas. Jeigu leisciau, tai beveik visa diena ant ranku prabutu. Viskas butu neblogai, as uz tai, kad vaika kuo daugiau glausti prie saves, bet elementarius darbus padaryti ir kazkaip reikia.
Kaip jums atrodo, juk kartais gali jis ir pazysti, kad ant ranku nepaimi? Ar vis tik reiketu viska mesti ir pabuti prisiglaudus? O gal tai irgi dalis oziuku?
ne oziukai, o paprastas artumo ir meiles poreikis
kai ka nors darai buityje, pasiulyk ir mazyliui daryti ta pati - plauni grindis ar valai dulkes, duok ir jam skuduriuka, sluotele... gamini valgyt - duok puodu, bliudu, irankiu... tvarkais spinteles - leisk ir jam kokia spintele pakraustyt... vaikai noriai megdzioja suaugusius, o kartu mokosi ir elementariu darbu.
zinoma, ta ju "pagalba" tokia dar nevykusi, bet tai galimybe buti kartu ir mokytis