Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko ožiukai

QUOTE(*neva* @ 2009 05 18, 23:37)
Na nesiskundziu, jog negaliu susitvarkyti, taciau pripazistu, kad tikrai man, auginanciai pirma vaikuti, truksta informacijos kaip geriau pasielgti vaiko pykcio protrukio situacijoje. Taciau is kur tos teisingos informacijos gauti, kolkas ji labai skirtinga.

Čia tikrai susitinka įvairių nuomonių mamos ir neretai susipeša biggrin.gif
Man asmeniškai patiko www.augink.lt (ot negražu reklamuot doh.gif ), ten yra psichologų straipsnelių, aprašymų, kaip elgtis kai kuriose situacijose. Žinoma, individualiai patarti gali vaikų psichologas.
Atsakyti
QUOTE(*neva* @ 2009 05 18, 23:37)
Na nesiskundziu, jog negaliu susitvarkyti, taciau pripazistu, kad tikrai man, auginanciai pirma vaikuti, truksta informacijos kaip geriau pasielgti vaiko pykcio protrukio situacijoje. Taciau is kur tos teisingos informacijos gauti, kolkas ji labai skirtinga.

vaiko pykčio, ar mamos? ax.gif
Atsakyti
vaiko smile.gif
Atsakyti
Ispanija, nesmerk saves niekada. Geras tas patarimas apie isejima ir laiko sau skyrima. Pas mane buvo laaabai panasi situacija. Tai pradejau nuo to, kad eidavau i vonia maudytis (pasilepinti ta prasme) ir uztrugdavau tikrai pusvalandi ar daugiau. Arba eidavau i artimiausia parduotuve apsipirkti, na uztrugdavau irgi apie pusvalandi, nes eidavau neskubedama ir megaudamasi oru ir pan. tai va taip ir susitvarkem su tais isejimais. Tetis pradejo su mergyte zaisti, eiti i lauka, ar eiti i parduotuve, o tada mane palikdavo namie pailseti arba kazka nuveikti. Taigi, as su tavim!!! ir visada man gali parasyti i az arba i cia jei kazko reiks. Patikek manim esi nuostabi mama, zmona. As manau tau tai vyras gali patvirtinti. O tos problemeles, kurios yra su tavim taip pat buvo ir pas mane. as jas labai sekmingai iveikiau pati su vyro pagalba. Atradom tikrai nuostabiu laisvalaikio leidimo budu: ir kartu su vyru, ir as viena, ir netgi su mergyte visi trys. Taigi jei kazkas domintu laukiu is taves laiskiuko. Tikiuosi galiu padeti. O tai nera tragedija ir tikrai esi beprotiskai fantastiska mama!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4u.gif biggrin.gif mirksiukas.gif blush2.gif
Atsakyti
koks siltas ir grazus palaikymas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 18, 18:06)
heart aciu labai uz patarima jus visiskai teisi esate mes prisirisusios viena prie kitostaip atsitiko jog karta isvykau 2savaitem ir palikau ja su vyru ir su seneliais mazoji net is nervu viduriavo kol negryzau namo, kai gryzau ji manes nebepaleidzia is akiracio visur saugo nieko neprisileidzia.iseit galiu tada kai ji uzmiega pietu miego,o atsikelus neranda manes,net neleidzia jos aprengti seneliams nei pamaitinti kol as negryztu doh.gif sunku man labai,bet ka darysiu gal isspresim kada sia problema biggrin.gif

man taip buvo su vidurineliu: isvaziavau ji palikusi mociutei. tai jam buvo tikra trauma, paskui du menesius nepaleisdavo manes is akiu, net kambarius tvarkydavau su juo ant ranku... va taip atrodydavo: user posted image

ta laikotarpi tiesiog leidau jam buti su manim, kiek jam reikejo. daznai glaudziau, leidau eiti kartu i vonia ir tualeta, niekur niekada nepalikdavau... janm prireike dvieju menesiu, kad vel imtu pasitiketi manimi - bet jis palaipsniui nusiramino, nustojo mane sekioti. veliau turejom aukle ir su ja labai ramiai pasilikdavo... tiesiog reikejo isgyventi ta laika ir tiek.

QUOTE(irmuzele @ 2009 05 18, 19:39)
pirma patarciau nesivest vaiko isvis i parduotuve,bet zinau kad kartais tai buna neimanoma.Su savaisiais susitariu kad leisiu issirinkti viena daikta-valgoma-ne zaisla nes turim ju begalybe ir parduotuvej neinam i ta skyriu,apsukam rata  biggrin.gif

as leisdavau vaikams pabuti zaislu skyriuje, apziureti, iskilnoti zaisliukus. zinoma, paziurejus prasydavau padeti i vieta ir pazadedavau, kad ateisime vel ir bus galima tais zaislais pasidziaugti pardsuotuveje. apie ko nors nereikalingo pirkima is viso ne kalbos nebudavo.

o vaikams leisdavau surasti ir isrinkti butinus maisto produktus - piena, sviesta, duona, prideti i maiseli darzoviu ir tt.

ir be abejo, vaikai is tiesu pareikalauja labai daug kantrybes, energijos, atsidavimo. be abejo, kad mama ne gelezine, kad jai reikia pagalbos ir palaikymo, ziniu ir pozityvaus nusiteikimo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 19 gegužės 2009 - 08:26
QUOTE(ragnez @ 2009 05 19, 09:23)
as leisdavau vaikams pabuti zaislu skyriuje, apziureti, iskilnoti zaisliukus. zinoma, paziurejus prasydavau padeti i vieta ir pazadedavau, kad ateisime vel ir bus galima tais zaislais pasidziaugti pardsuotuveje. apie ko nors nereikalingo pirkima is viso ne kalbos nebudavo.

Kiek ilgai tame žaislų skyriuje būdavot? Ar jie neužsimanydavo kokio žaislo (ar kokio saldumyno)? Ar susitariat gražiai?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 05 19, 09:27)
Kiek ilgai tame žaislų skyriuje būdavot? Ar jie neužsimanydavo kokio žaislo (ar kokio saldumyno)? Ar susitariat gražiai?

kalbu apie ta laika, kai turejau du vaikus (vieneriu ir treju metu): tada nedirbau ir galedavau su jais praleisti parduotuveje kad ir visa diena. niekur neskubedavau ir vaiku neskubindavau. paprastai uztekdavo apie 15-20 minuciu. ir jie nereikalaudavo ka nors pirkti.

dabar su visa chebra i parduotuve einu labai retai. vyresnieji jau turi savo pinigu, todel leidziu jiems patiems nusipirkti, ka jie nori. jei einu su mazyliu, jo demesi paprastai pavyksta nukreipti prasant padeti issirinkti reikalingas prekes - arba pasodinant i prekiu vezimelio sedyne, iduodant koki zaisla (is namu, ne nauja) ir umiai aplekiant parduotuve.
Atsakyti
QUOTE(Armani @ 2009 05 18, 21:15)
suprantu kad nemusti bet ka tada daryti tokioje situacijoje?

o kaip jus elgiates su kitais zmonemis: vyru, kolegomis, draugais, tevais? irgi musate, jei jie priestarauja jusu nuomonei?

QUOTE(Vanilla27 @ 2009 05 18, 22:06)
O kodel jus visos taip nusiteikusios pries dirza?Mano vaikas toks,kad kitaip neklauso,tai gasdinu su dirzu ir daznai i uzpakali gauna,tada vaikas auskinis buna,nes nei riksmais,nei dar kitaip nieko negaliu pakeisti.

jis gime kaip ir visi vaikai, is mamos, lauktas, mylimas. is kur jis galejo atsinesti sitiek neigiamu emociju? vaikas negali buti blogas nuo gimimo. ne vienas negali.

man patinka vieno psichologo teorija, kad tevu demesi galima paskirstyti tokia liniuote nuo raides A iki Z. A - tai kokybiskiausias demesys, kai tevai bendrauja su vaiku, zaidzia, pasakas seka ir t.t. Z - blogiausios kokybes demesys, kai vaikas musamas, ant jo rekia ir t.t. Bet visgi sutikit, taip vaikas gauna demesio. Taigi musu maziukai visi nori demesio. Kai jiems truksta demesio A, jie po truputi nusileidzia iki zemesnio lygio B, C, galiausiai iki Z. Kad vaikui geriau gauti lupti ir sitaip "bendrauti" su tevais, negu visiskas tevu ignoravimas. Netaikau visom, kurios musa, bet tai viena is priezasciu, kodel vaikas blogai elgiasi, jam truksta kokybisko demesio.

ir dar, nepamirskit, kad musdamos rodote Pavyzdi. Neseniai maciau toki vaizdeli: mama mete i vaika akmenuka, uz kazkokia isdaiga. Tai vaikas atgal i ja sviede kibira. su tokia pacia jega ir inirsiu.

Jei jusu vaikas auksinis po dirzo, tai nereiskia, kad jis jus labiau myli, sakyciau atvirksciai, tik labiau bijo, todel elgiasi kaip norite jus, bet visiskai nesupranta, kaip elgtis gerai ir kaip blogai. Musdamos vaikus, mamos po truputi griauna siltus santykius su vaikais ateityje, kai jie bus suauge.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bonifacija: 19 gegužės 2009 - 09:16
QUOTE(mylimuke @ 2009 05 18, 23:17)
Paklausiu kitaip- o kaip tą, jūsų manymu, reiktų daryti?
Ar manot, kad nelupti=cackintis ir tenkinti užgaidas?
Visų pirma paaiškinčiau vaikui, kad ir kokio jis amžiaus būtų, kad sudaužė puodelį ir jo nebėra, kad negerai imti svetimus daiktus ir pan. Galų gale, kad to išvengti, buvo galima tą puodelį duoti pažiūrėti, jeigu norėjo. O geriausia neprileist prie to, ką gali sudaužyt/sugadint. Faktas tas, kad jeigu vaikas DAR nesupranta aiškinimų, tai užplojimo per užpakalį nesupras tikrai.

Žodžiu, pirmiausia, ką darau, tai visur visada stengiuosi kalbėtis.

as aiskinu bet jam buna visai taspats ,dar ir kiaule isvadina ir visai kitaip doh.gif
o apie puodeli rasot kad buvo galima duoti puodeli gal taip ,bet jei bus koks kitas daiktas kurio bus NEGALIMA DUOTI o uzsinores blink.gif ka tada daryti ?
man rodos jei negalima tai negalima vaiko noru visu nereikia pildyti nes paskui lips ant galvos .mano berniukas toks isdykes doh.gif kad tik gali apraminti pagrasinus su dirzu ,jokie paaiskinimai jam nerupi ,jis daro vistiek nors zino kad negalima.labai neklauso .
manau kad kekvienas vaikas yra labai skirtingas

vienam uztenka paaiskinti ,o kitam reik dirziuko unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armani: 19 gegužės 2009 - 11:23
QUOTE(Armani @ 2009 05 19, 12:21)
as aiskinu bet jam buna visai taspats ,dar ir kiaule isvadina ir visai kitaip doh.gif
o apie puodeli rasot kad buvo galima duoti puodeli gal taip ,bet jei bus koks kitas daiktas kurio bus NEGALIMA DUOTI o uzsinores  blink.gif  ka tada daryti ?
man rodos jei negalima tai negalima vaiko noru visu nereikia pildyti nes paskui lips ant galvos .mano berniukas toks isdykes  doh.gif  kad tik gali apraminti pagrasinus su dirzu ,jokie paaiskinimai jam nerupi ,jis daro vistiek nors zino kad negalima.labai neklauso .
manau kad kekvienas vaikas yra labai skirtingas

vienam uztenka paaiskinti ,o kitam reik dirziuko  unsure.gif

Jis todėl blogai ir elgiasi, kad jūs į tai netinkamai reaguojate doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zuga @ 2009 05 19, 08:28)
Ispanija, nesmerk saves niekada. Geras tas patarimas apie isejima ir laiko sau skyrima. Pas mane buvo laaabai panasi situacija. Tai pradejau nuo to, kad eidavau i vonia maudytis (pasilepinti ta prasme) ir uztrugdavau tikrai pusvalandi ar daugiau. Arba eidavau i artimiausia parduotuve apsipirkti, na uztrugdavau irgi apie pusvalandi, nes eidavau neskubedama ir megaudamasi oru ir pan. tai va taip ir susitvarkem su tais isejimais. Tetis pradejo su mergyte zaisti, eiti i lauka, ar eiti i parduotuve, o tada mane palikdavo namie pailseti arba kazka nuveikti. Taigi, as su tavim!!! ir visada man gali parasyti i az arba i cia jei kazko reiks. Patikek manim esi nuostabi mama, zmona. As manau tau tai vyras gali patvirtinti.  O tos problemeles, kurios yra su tavim taip pat buvo ir pas mane. as jas labai sekmingai iveikiau pati su vyro pagalba. Atradom tikrai nuostabiu laisvalaikio leidimo budu: ir kartu su  vyru, ir as viena, ir netgi su mergyte visi trys. Taigi jei kazkas domintu laukiu is taves laiskiuko. Tikiuosi galiu padeti. O tai nera tragedija ir tikrai esi beprotiskai fantastiska mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!  4u.gif  biggrin.gif  mirksiukas.gif  blush2.gif

drinks_cheers.gif aciu tau labai uz palaikyma 4u.gif noreciau daugiau suzibnoti apie tavo auklejima vaiko ir kaip man elgtis nes jau nebe zinau ka daryti verysad.gif
Atsakyti