QUOTE(Bonifacija @ 2009 05 18, 13:31)
kur riba tarp smurto ir tiesiog sudavimo? na jei vyras zmonai laiks nuo laiko suduotu, ne iki melyniu, o siaip, tai cia smurtas ar ne?
Turbūt ne, juk mėlynių nėra, ir vyrui tikriausiai širdį skauda mušant žmoną. Bet ką padarysi- juk neklauso, susikalbėti neina
QUOTE(ajuka @ 2009 05 18, 15:15)
Atsakankt i tema, maniske "oziuojasi" nuo 10men, dabar jai 1m3 menesiukai. Aukleju taip kad aiskinu ko galima ko ne, o jei oziai vis viena lenda, tiesiog nereaguoju

zinau, kad ateis diena kai ji supras kad rekavimai nepadeda pasiekti rezultato
Mums asmeniškai sunkiausias periodas buvo 1,2-1,9m, kai jau pradėjo vaikščiot, bet dar nemokėjo kalbėti. Visko nori, pasakyti negali, pyksta, susikalbėti dar sunku. Dabar lengviau
QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 18, 16:49)
vat ir siandien buvom ligoninej su mergaite pasitiksrint ji pradejo imti nuo stalo visokius daktares popierelius as jai vis draudziau sakiau grazei kad negalima ir pan o jai buvo tas pats tai jinai uzpykus kad neleidziu jai imti nieko tai ji paeme ir mete daktares puodeli ant zemes kuris stovejo ant kriaukles.tai dar gerai kad nesuduzo..

ir tada as jai iskart dejau i uzpakali uz tokius darbus.o ka jus butumet dariusios?nejaugi aiskintumet ramia forma kai pats vaikas tau ragus atstato kurie duria...
Aiškinčiau. Nuo sudavimo ar rėkimo puodukas nesusiklijuos.
Tokiais atvejais pasiimkit su savim žaisliuką, knygutę, kad būtų ramiau. Ir šiaip pas vaikų gydytojus žaislų dažniausiai būna

Nereikia sakyt, kad NIEKO neimtų, geriau pasakykit, ką galima imti
QUOTE(kuklute30 @ 2009 05 18, 17:05)
Butent, tik kad situacija su kiekvienais metais kazkodel prasteja (turiu omeny ir darzelius, mokyklas, zinau ka sakau, nes svietimo istaigoj dirbu). Ir eme prastet nuo tada kai garsiai imta saukti "vaiko teises"

Vaikai tapo nevaldoma gyvuliu banda, kazkaip tevai neidiegia vaikui jo pareigu, ateina vaikas su dideliais ragais ir visiskai nezinantis ribu, negerbiantis ne tik bendraamziu, bet ir suaugusiu.
O kokias pareigas vaikui įdiegia diržas?
QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 18, 17:16)
aisku kad ir musti nepatogu prie kitu zmoniu ten tik pliaukstelejimas per uzpakali seip vadinasi nes su dirzu nemusu vaiko tik su ranka uzduodu bet kai ji vaiksto su pampersu tai nemanau kad jai ir skauda tik verkia nes zino kad tai darau jei ji blogai padare o blogiausiai tada kai
uzduodu per uzpakali o ji tada neaprimsta o dar daugiau
isisisiauteja ir
pradeda mest ant zemes viska man
i ranka kasti ir pan.jus galvojat kad as musu ir man negaila nesu be jausme kazkokia bet jau nebematau kaip kitaip elgtis...
Ar nemanot, kad jūsų ir dukros elgesys turi ryšį? Vaikai labai imlūs ir greit mokosi, daugiausia iš tėvų. O kaip jai išmokti taikiai spręsti konfliktą, jeigu jūs to nedarote?
QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 18, 17:31)
ji galoma sakyti
uz visus blogus darbelius savo gauna i uzpakali arba lieka aprekta nes jau man nebera kantrybes su ja zinokit jus pamatytumet kas pas mane per dukryte tai
nemanau ar susitvarkytumet.draskosi kandziojasi,bet nesimusa

isdykauja,ima ko negalima,as zinau kad tokia gal ir ne pas mane viena,bet man sunkulabai su ja as per diena taip isvargstu jog atrodo dirbus buciau kiaura diena fizini ir protini darba.

jus turbut galvojat
kad as tik ja musu ir nieko daugiau jog esu bloga mama bet taip nera as su ja ir kalbu mes ir zaidziam kartu ir valgyt darom ir rubus dziaunam,bet ir pasipykstam daznai.as teisybe pasakius matau ir savyje problema nes nemoku tvardytis.is tikro buna dienu kai ji padaro kazka blogo o as nieko nebesakau jai tik iseinu ir apsiverkiu nes galvoju kokia as esu beviltiska mama..
Apsispręskit, kaip yra iš tiesų.
QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 18, 17:50)
taip as nuo vaiko nepailsiu visai nes ji nuo manes niekur nesitraukia,niekur negaliu be jos iseit ar palikt nes ji niekur nelieka verkia kad nori pas mama ir pan ji labai maminuke

o palikti kad ji verktu man gaila ji labai prie manes prisirisusi.mes viena kita mylim labai ir nesiskiriam niekur

del to aisku ir kencia mano nervai
Kaip supratau, jūs dar motinystės atostogose? Tada visai nesunku suprast jūsų būseną. Tikrai sunku diena iš dienos būti su vaiku (žinau, ką tai reiškia). Kaip jau kai kurios mamos patarė, pratinkit dukrą pabūti be jūsų, nors valandėlę į dieną, nueikit į sporto klubą, viena apsipirkti, pasidaryti manikiūro ar tiesiog pasivaikščioti. Net ir trumpas išėjimas labai padeda. Būtinai į bendravimą su vaiku įtraukit tėvelį. Geriausia, kai vaikas prie abiejų tėvelių būna prisirišęs vienodai. Perleiskit porą pareigų tėveliui (maudyti vakarais, išeiti pasivaikščioti ir pan.).