Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko ožiukai

QUOTE(Bonifacija @ 2009 05 18, 17:21)
problema yra, kad kai kurie tevai tiesiog neaukleja. Bet tie, kas uzsiima, nebutinai musa. Dazniausiai mazu oziuotoju tevai sako "jo toks charakteris, nieko negaliu su juo padaryti", o dideliais neuzsiima, sakydami "as dirbu, neturiu laiko". bet jei vaiko seimoje nemusa, tai dar nereiskia, kad jis negali buti geras, doras ir isaukletas.

O vat cia tai teisingai pasakyta drinks_cheers.gif
Atsakyti
heart aciu labai uz patarima jus visiskai teisi esate mes prisirisusios viena prie kitostaip atsitiko jog karta isvykau 2savaitem ir palikau ja su vyru ir su seneliais mazoji net is nervu viduriavo kol negryzau namo, kai gryzau ji manes nebepaleidzia is akiracio visur saugo nieko neprisileidzia.iseit galiu tada kai ji uzmiega pietu miego,o atsikelus neranda manes,net neleidzia jos aprengti seneliams nei pamaitinti kol as negryztu doh.gif sunku man labai,bet ka darysiu gal isspresim kada sia problema biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2009 05 18, 13:31)
kur riba tarp smurto ir tiesiog sudavimo? na jei vyras zmonai laiks nuo laiko suduotu, ne iki melyniu, o siaip, tai cia smurtas ar ne?

Turbūt ne, juk mėlynių nėra, ir vyrui tikriausiai širdį skauda mušant žmoną. Bet ką padarysi- juk neklauso, susikalbėti neina schmoll.gif

QUOTE(ajuka @ 2009 05 18, 15:15)
Atsakankt i tema, maniske "oziuojasi" nuo 10men, dabar jai 1m3 menesiukai. Aukleju taip kad aiskinu ko galima ko ne, o jei oziai vis viena lenda, tiesiog nereaguoju  4u.gif zinau, kad ateis diena kai ji supras kad rekavimai nepadeda pasiekti rezultato  mirksiukas.gif

Mums asmeniškai sunkiausias periodas buvo 1,2-1,9m, kai jau pradėjo vaikščiot, bet dar nemokėjo kalbėti. Visko nori, pasakyti negali, pyksta, susikalbėti dar sunku. Dabar lengviau thumbup.gif

QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 18, 16:49)
vat ir siandien buvom ligoninej su mergaite pasitiksrint ji pradejo imti nuo stalo visokius daktares popierelius as jai vis draudziau sakiau grazei kad negalima ir pan o jai buvo tas pats tai jinai uzpykus kad neleidziu jai imti nieko tai ji paeme ir mete daktares puodeli ant zemes kuris stovejo ant kriaukles.tai dar gerai kad nesuduzo.. doh.gif ir tada as jai iskart dejau i uzpakali uz tokius darbus.o ka jus butumet dariusios?nejaugi aiskintumet ramia forma kai pats vaikas tau ragus atstato kurie duria...

Aiškinčiau. Nuo sudavimo ar rėkimo puodukas nesusiklijuos.
Tokiais atvejais pasiimkit su savim žaisliuką, knygutę, kad būtų ramiau. Ir šiaip pas vaikų gydytojus žaislų dažniausiai būna g.gif Nereikia sakyt, kad NIEKO neimtų, geriau pasakykit, ką galima imti 4u.gif

QUOTE(kuklute30 @ 2009 05 18, 17:05)
Butent, tik kad situacija su kiekvienais metais kazkodel prasteja (turiu omeny ir darzelius, mokyklas, zinau ka sakau, nes svietimo istaigoj dirbu). Ir eme prastet nuo tada kai garsiai imta saukti "vaiko teises" bigsmile.gif Vaikai tapo nevaldoma gyvuliu banda, kazkaip tevai neidiegia vaikui jo pareigu, ateina vaikas su dideliais ragais ir visiskai nezinantis ribu, negerbiantis ne tik bendraamziu, bet ir suaugusiu.

O kokias pareigas vaikui įdiegia diržas?

QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 18, 17:16)
aisku kad ir musti nepatogu prie kitu zmoniu ten tik pliaukstelejimas per uzpakali  seip vadinasi nes su dirzu nemusu vaiko tik su ranka uzduodu bet kai ji vaiksto su pampersu tai nemanau kad jai ir skauda tik verkia nes zino kad tai darau jei ji blogai padare o blogiausiai tada kai uzduodu per uzpakali o ji tada neaprimsta o dar daugiau isisisiauteja ir pradeda mest ant zemes viska man i ranka kasti ir pan.jus galvojat kad as musu ir man negaila nesu be jausme kazkokia bet jau nebematau kaip kitaip elgtis... verysad.gif

Ar nemanot, kad jūsų ir dukros elgesys turi ryšį? Vaikai labai imlūs ir greit mokosi, daugiausia iš tėvų. O kaip jai išmokti taikiai spręsti konfliktą, jeigu jūs to nedarote?

QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 18, 17:31)
ji galoma sakyti uz visus blogus darbelius savo gauna i uzpakali arba lieka aprekta nes jau man nebera kantrybes su ja zinokit jus pamatytumet kas pas mane per dukryte tai nemanau ar susitvarkytumet.draskosi kandziojasi,bet nesimusa smile.gif isdykauja,ima ko negalima,as zinau kad tokia gal ir ne pas mane viena,bet man sunkulabai su ja as per diena taip isvargstu jog atrodo dirbus buciau kiaura diena fizini ir protini darba. doh.gif jus turbut galvojat kad as tik ja musu ir nieko daugiau jog esu bloga mama  bet taip nera as su ja ir kalbu mes ir zaidziam kartu ir valgyt darom ir rubus dziaunam,bet ir pasipykstam daznai.as teisybe pasakius matau ir savyje problema nes nemoku tvardytis.is tikro buna dienu kai ji padaro kazka blogo o as nieko nebesakau jai tik iseinu ir apsiverkiu nes galvoju kokia as esu beviltiska mama.. verysad.gif

Apsispręskit, kaip yra iš tiesų.

QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 18, 17:50)
taip as nuo vaiko nepailsiu visai nes ji nuo manes niekur nesitraukia,niekur negaliu be jos iseit ar palikt nes ji niekur nelieka verkia kad nori pas mama ir pan ji labai maminuke 4u.gif o palikti kad ji verktu man gaila ji labai prie manes prisirisusi.mes viena kita mylim labai ir nesiskiriam niekur biggrin.gif del to aisku ir kencia mano nervai verysad.gif

Kaip supratau, jūs dar motinystės atostogose? Tada visai nesunku suprast jūsų būseną. Tikrai sunku diena iš dienos būti su vaiku (žinau, ką tai reiškia). Kaip jau kai kurios mamos patarė, pratinkit dukrą pabūti be jūsų, nors valandėlę į dieną, nueikit į sporto klubą, viena apsipirkti, pasidaryti manikiūro ar tiesiog pasivaikščioti. Net ir trumpas išėjimas labai padeda. Būtinai į bendravimą su vaiku įtraukit tėvelį. Geriausia, kai vaikas prie abiejų tėvelių būna prisirišęs vienodai. Perleiskit porą pareigų tėveliui (maudyti vakarais, išeiti pasivaikščioti ir pan.).
Atsakyti
pirma patarciau nesivest vaiko isvis i parduotuve,bet zinau kad kartais tai buna neimanoma.Su savaisiais susitariu kad leisiu issirinkti viena daikta-valgoma-ne zaisla nes turim ju begalybe ir parduotuvej neinam i ta skyriu,apsukam rata biggrin.gif tai kazkaip net ir nekyla tokiu problemu-prisirenka saldainiu sureliu, gerimu, o prie kasos labai graziai isisderam koki viena produkta (dazniausiai tai buna sureliai) ir kitus paliekam.Dar labai megsta dukryte 3,9m padet susirinkt prekes kokiu reikia ,tai buna taip uzsiemus kad kitakart pamirsta sau ka nors pasiimt lotuliukas.gif o maziuka sodinuos i prekiu vezima ir netenka begiot paskui..va tokiai musu patirtis rolleyes.gif

o mamytem kurios nusileidzia patarsiu nekreipti demesio i aplinkinius ,nes visad atsiras burbanciu ir pasipiktinusiu lyg ju vaikai kitokie buvo-tik jokiais budais nenusileist,nes kitaip vaikas supras kad tik su isterija gali gaut ko nori ir tai kartosis nuolatos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 18, 18:06)
heart aciu labai uz patarima jus visiskai teisi esate mes prisirisusios viena prie kitostaip atsitiko jog karta isvykau 2savaitem ir palikau ja su vyru ir su seneliais mazoji net is nervu viduriavo kol negryzau namo, kai gryzau ji manes nebepaleidzia is akiracio visur saugo nieko neprisileidzia.iseit galiu tada kai ji uzmiega pietu miego,o atsikelus neranda manes,net neleidzia jos aprengti seneliams nei pamaitinti kol as negryztu doh.gif sunku man labai,bet ka darysiu gal isspresim kada sia problema biggrin.gif

Tai va, ta išvyka greičiausiai ir yra priežastis, dėl kurios abi įsisukote į tokį užburtą ratą. Betgi vaikas čia nekaltas. Jūs esate suaugęs žmogus ir privalote abi iš tos peklos ištraukti. Kai vaikas jaučia, kad mama su juo nesusitvarko, kitaip sakant, yra silpna (aš čia ne apie fizinę jėgą), jis jaučiasi labai nesaugus ir nuolat ieško paneigimo šiam savo jausmui. Dažniausiai - blogu elgesiu, nes kitaip nemoka. Bando, ar tikrai gali valdyti mamą savo isterijom. O Jūs tokį elgesį skatinate, to pati nenorėdama. Patariu pasiieškoti informacijos apie vaikų raidos psichologiją ir kaip nors vis dėlto susitvarkyti su savo nervais. Jeigu jau net vyras siūlo kreiptis į gydytoją, tai, matyt, to tikrai reikia. Artimieji dažnai netgi geriau mato mūsų bėdas nei mes patys. Nebus lengva, bet kai pažvelgi į savo problemą iš šalies ir ją pripažįsti, galima sakyti, kad pirmas žingsnis jau žengtas. Linkiu sėkmės 4u.gif
Atsakyti

O Jus kur nors skaitete mano pasisakymuose, jog as mineciau dirza kaip priemone pareigoms diegti? Gal vertetu isiskaityti atidziau-buvo kalbama apie tai, kad dazni tevai vaiko aikstijimasi "nuleidzia" jo "tokiam charakteriui" ir tenkindami jo uzgaidas, perdem cackindamiesi su juo "vardan sventos ramybes" uzmirsta tiesiog ji aukleti, auginti ir brandinti kaip asmenybe. Apie dirza nieko neminejau schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2009 05 18, 18:34)
Turbūt ne, juk mėlynių nėra, ir vyrui tikriausiai širdį skauda mušant žmoną. Bet ką padarysi- juk neklauso, susikalbėti neina  schmoll.gif
Mums asmeniškai sunkiausias periodas buvo 1,2-1,9m, kai jau pradėjo vaikščiot, bet dar nemokėjo kalbėti. Visko nori, pasakyti negali, pyksta, susikalbėti dar sunku. Dabar lengviau  thumbup.gif
Aiškinčiau. Nuo sudavimo ar rėkimo puodukas nesusiklijuos.
Tokiais atvejais pasiimkit su savim žaisliuką, knygutę, kad būtų ramiau. Ir šiaip pas vaikų gydytojus žaislų dažniausiai būna  g.gif  Nereikia sakyt, kad NIEKO neimtų, geriau pasakykit, ką galima imti  4u.gif

O Jus kur nors skaitete mano pasisakymuose, jog as mineciau dirza kaip priemone pareigoms diegti? Gal vertetu isiskaityti atidziau-buvo kalbama apie tai, kad dazni tevai vaiko aikstijimasi "nuleidzia" jo "tokiam charakteriui" ir tenkindami jo uzgaidas, perdem cackindamiesi su juo "vardan sventos ramybes" uzmirsta tiesiog ji aukleti, auginti ir brandinti kaip asmenybe. Apie dirza nieko neminejau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2009 05 18, 16:59)
o mušti prieš kitus žmones patogu? ar darote tai kai niekas nemato?  unsure.gif

o ka jus siulote tokioje situacijoje daryti?
Atsakyti
QUOTE(Armani @ 2009 05 18, 22:09)
o ka jus siulote tokioje situacijoje daryti?

nemušti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2009 05 18, 22:13)
nemušti  bigsmile.gif

suprantu kad nemusti bet ka tada daryti tokioje situacijoje?
Atsakyti
QUOTE(Armani @ 2009 05 18, 22:15)

O kodel jus visos taip nusiteikusios pries dirza?Mano vaikas toks,kad kitaip neklauso,tai gasdinu su dirzu ir daznai i uzpakali gauna,tada vaikas auskinis buna,nes nei riksmais,nei dar kitaip nieko negaliu pakeisti.
Atsakyti
QUOTE(kuklute30 @ 2009 05 18, 21:54)

Paklausiu kitaip- o kaip tą, jūsų manymu, reiktų daryti?
Ar manot, kad nelupti=cackintis ir tenkinti užgaidas?

QUOTE(Armani @ 2009 05 18, 22:15)

Visų pirma paaiškinčiau vaikui, kad ir kokio jis amžiaus būtų, kad sudaužė puodelį ir jo nebėra, kad negerai imti svetimus daiktus ir pan. Galų gale, kad to išvengti, buvo galima tą puodelį duoti pažiūrėti, jeigu norėjo. O geriausia neprileist prie to, ką gali sudaužyt/sugadint. Faktas tas, kad jeigu vaikas DAR nesupranta aiškinimų, tai užplojimo per užpakalį nesupras tikrai.
Neseniai mes buvom pas gydytoją, ji turėjo pasistačius stiklinę su plaukiojančiom žuvytėm (tokią su dvigubom sienelėm), tai gražiai apžiūrėjom, išsiaiškinom, kad reikia laikyt atsargiai, su mamos pagalba, kad gali sudužti ir teta bars.
Namie sudaužyta ne viena lėkštė ir dubenėlis- iš pykčio. Šukes rinkom abi, "kokia graži lėkštutė buvo, o dabar nebėra, sudaužei, negražiai pasielgei" (sakyt, kad vaikas blogas- negalima, blogi tik jo poelgiai).

Žodžiu, pirmiausia, ką darau, tai visur visada stengiuosi kalbėtis.
Papildyta:
QUOTE(Vanilla27 @ 2009 05 18, 23:06)
O kodel jus visos taip nusiteikusios pries dirza?Mano vaikas toks,kad kitaip neklauso,tai gasdinu su dirzu ir daznai i uzpakali gauna,tada vaikas auskinis buna,nes nei riksmais,nei dar kitaip nieko negaliu pakeisti.

Man susidaro įspūdis, kad toms mamoms, kurios skundžiasi, jog negali susitvarkyti, labai trūksta informacijos, KAIP tai padaryti. O ką jūs darot dar be riksmų?

O pačiai patinka, kai ant jūsų šaukia, ar geranoriškiau žiūrite į ta žmogų, kuris kalba gražiai ir švelniai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 05 18, 23:17)
Man susidaro įspūdis, kad toms mamoms, kurios skundžiasi, jog negali susitvarkyti, labai trūksta informacijos, KAIP tai padaryti.

Na nesiskundziu, jog negaliu susitvarkyti, taciau pripazistu, kad tikrai man, auginanciai pirma vaikuti, truksta informacijos kaip geriau pasielgti vaiko pykcio protrukio situacijoje. Taciau is kur tos teisingos informacijos gauti, kolkas ji labai skirtinga.
Atsakyti