QUOTE(pelkių Monas @ 2009 05 15, 19:08)
* Kartais krentu ir as kartu ant zemes ir rekauju
** Man atrodo, kad jie nemoka nusiraminti, kai sakai nusiramink. Ar as teisi, Ragnez? Vaikus reikia kaip perjungt. Ar ne?
* Geras
** Įsakyti sau nusiraminti sunku, bet kai maniškė įsiverkia, apkabinu ją (jeigu leidžia), glostau galvytę ir kartoju, kad dabar nusiraminsim, eisim daryti tą ar aną. Nors gal tai daugiau ne nuraminimo tikslais, o kad suprastų, kas yra tas nusiraminimas, ką reikia "daryti"
QUOTE(grazina37 @ 2009 05 15, 19:47)
* o jus savo darbdavio klausote nes jo bijote?manau del to kad jus ji gerbiate ir zinote savo pareigas,jei blogai atliksite darba tai
** zinote kad bus sumazinta alga ar tai gausit papeikima,bet manau jus tai isgyvenate , pas kiekviena zmogu yra baimes jausmas,pas vaika irgi turi buti sis jausmas,jei jis viena karta nudegs pirstuka jis kita karta tikrai nekis jo kur karsta,jei jis nors karta uzlipes auksciau nukris ,tikrai daugiau nelips kad vel neuzsigautu,ir tikrai nera taip kaip jus isivaizduojate ,mes ju nelupame pastovei

ir tikrai juos mylime beprotiskai

paprasciausei jis pries darydamas negera zino kad gali buti nubaustas,ar tai yra blogai kad vaikas turi mastyti apie savo veiksmus
*** jei jums iseina auginti kad vaiko visai nereikia barti ar dirziuka paimti tai saunu,bet tada abejoju kad su jusu vaiku viskas tvarkoje ,
**** gal jus viena is tu kur vaikas gatveje voliojasi ant zemes ir klykia,o jus ramei einat i sona ,tipo ignoruoju jo elgiasi
***** patikekit kai anksciau tevai kitaip ziurejo i vaiku auklejima ,vaikai gerbe mokytojus ,,tevus ir visus suaugusius,o dabar yra taip ,kad kartais pavojinga eiti pro 8 metu vaika ,nes zodynas toks kad ausys garbanojasi ,ir dar gali su kokiu pagaliu gauti i kupra,nes tevai nesusitvarko su juo ,jis ju neklauso

,o juk vaiko musti negalima,neduosi telefono,jis nueis ir atims is kito vaiko ,pasakysi kad neleidi iseiti is namu jis tuo apsidziaugs ir neis i mokykla
* O jūs nuo darbdavio gaunate lupti?
** Neadekvatus jūsų palyginimas. Jeigu elgiatės blogai, netenkate atlyginimo. Jeigu vaikas elgiasi blogai, jis netenka mamos dėmesio. Jūs skatinama atlyginimu, vaikas- dėmesiu, pagyrimais. O prie ko čia lupimas? Ar vaiko gero elgesio motyvas turi būti tik išvengti bausmės?
*** Mūsų vaikai sveiki ir normalūs, kaip ir visi reiškia ne tik teigiamas, bet ir neigiamas emocijas. Bėda tame, kad jie su jomis nemoka susitvarkyt. Ar už nemokėjimą baudžiama?
**** Taip, kartais aš viena iš tokių

Bet daug baisesnis vaizdas, kai gatvėje mama lopina vaiką per sėdynę už beveik nieką.
***** Vaikai negerbė, o bijojo gauti lupti. Prašom skirt šiuos du dalykus. Anais laikais net ir mokytojai galėdavo lupti su liniuote ir tai būdavo normalu. Jau nekalbu apie tėvus. Ar taip ugdoma pagarba? Nebent tų, kurie nesugeba sukurti autoriteto vaiko akyse.
Papildyta:
QUOTE(mazulia @ 2009 05 15, 20:38)
mano pyplius jau paragavo tapke per dupce
bandziau jau viska pries ji,,,nekreipiau demesio,iseidavau is kambario, bet kai kuo toliau tuo dazniau puola ant grindu ir pradeda dauzytis galva, kantrybes mano nebera, pakeliu ir suduodu per sikna

tada vel krenta ir dar specialiai man, tada vel pakeliu ir pakartoju...tfu tfu tfu...padejo, zinokit paciai sirdi sueme, bet kitaip neimanoma
pati sau sakiau niekad nemusiu vaika, bandysiu viska kad tik tai isvengt
jau visos mane ramina, nieko nepadarysi, nekreipsi demesio, vaikas ant galvos uzlipa, paksui visikai nesikalauso, nes viena diena kris man parduotuvei taip, ir prades galva dauzytis, kan tada??
Galvos daužymas yra bandymas atkreipti dėmesį. O dėmesį mamai atkreipti derėtų tik tada, kai vaikas elgiasi teigiamai. Tuo bus ir skatinamas geras elgesys.