Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko ožiukai

QUOTE(mamulka10 @ 2009 05 15, 17:16)
panasi istorija ir pas mus, buna visko ir oziu ir nepaklusnmo manau berniukai yra berniukai  doh.gif  biggrin.gif

darau kaip ir jus grazna37 , labai panasiai, padeda, tada pradeda suvokti kas ir kaip ....  drinks_cheers.gif  thumbup.gif  tikiuosi greitai tas praeis  mirksiukas.gif

O kokiu būdu tai padeda suvokti? Ar vaikui bent paaiškinama, kad tas ar anas yra blogai ir kodėl?
Atsakyti

Jums neatrodo, kad tai vaiko norų ir jausmų ignoravimas? Jeigu visada taip elgiatės, kai JUMS kas nors nepatinka g.gif Kokiose situacijose taip darot dažniausiai?
[/quote]
kas cia tardymas ?ar psichologijos seansas doh.gif
as parasiau apie musu oziukus ir kaip mes su jais kovojam,ir man visai nereikia moralu apie vaiko auginima ,ir as geriau matau ar jo jausmai ir norai ignoruojami,kai to reikia ir dirzas buna paimtas ir apibaramas ir apkabinamas ir pamyluojamas,tai musu vaikai ir mes auklejame taip kaip jie uzaugtu geri zmones,patikek patirties turiu vaiku auginime thumbup.gif
taip mamulka10 viskas susitvarkys ,vaikai turi suvokti kad tevai ju nemusa is neturejimo ka veikti,suduodam kai su jais nera kitos iseities,juk po to visada paaiskinam kad jis buvo negeras ir mama todel ji nuskriaude,ir vaikai ta suprasdami kita karta reaguoja i musu pastabas ir aplamai i kiekviena zodi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lina22 @ 2009 05 14, 15:40)
ir tikrai idomu,kaip pacios elgiasi,jei vaikas krenta ant zemes ir raitosi,isterikuoja ir kitaip reiskia savo nepasitenkinima,o prasomas nusiraminti dar labiau isiaudrina,vat tada ir truksta ta kantrybe....

Kartais prispaudziu prie zemes, kad pykcio objektas pasikeistu ir paskui paleistas nusiramintu. Na mums nelabai tinkamas budas schmoll.gif
Kartais pasitraukiu i kita kambari, su vyru pasiimam uz ranku ir iseinam biggrin.gif
Kartais krentu ir as kartu ant zemes ir rekauju blush2.gif
Kartais stipriai apkabinu ir linguoju. (nelabai padeda)
Dazniausiai siulau kita idomesne veikla ir tada asaros pacios nudziusta.

Man atrodo, kad jie nemoka nusiraminti, kai sakai nusiramink. Ar as teisi, Ragnez? Vaikus reikia kaip perjungt. Ar ne?
Atsakyti
QUOTE(gutte86 @ 2009 05 15, 17:21)
ir nenustebkit, kai vaikis paaugs ir sakys" motin, as su tavim negalejau susisneketi, todel ir trenkiau...."
Papildyta:
tai vadinama vaiku ibauginimu. Jie tiesiog BIJO kitakart gauti vel su dirzu. Jie prades bijoti Jusu.

o jus savo darbdavio klausote nes jo bijote?manau del to kad jus ji gerbiate ir zinote savo pareigas,jei blogai atliksite darba tai zinote kad bus sumazinta alga ar tai gausit papeikima,bet manau jus tai isgyvenate , pas kiekviena zmogu yra baimes jausmas,pas vaika irgi turi buti sis jausmas,jei jis viena karta nudegs pirstuka jis kita karta tikrai nekis jo kur karsta,jei jis nors karta uzlipes auksciau nukris ,tikrai daugiau nelips kad vel neuzsigautu,ir tikrai nera taip kaip jus isivaizduojate ,mes ju nelupame pastovei blush2.gif ir tikrai juos mylime beprotiskai mirksiukas.gif paprasciausei jis pries darydamas negera zino kad gali buti nubaustas,ar tai yra blogai kad vaikas turi mastyti apie savo veiksmus doh.gif
jei jums iseina auginti kad vaiko visai nereikia barti ar dirziuka paimti tai saunu,bet tada abejoju kad su jusu vaiku viskas tvarkoje ,gal jus viena is tu kur vaikas gatveje voliojasi ant zemes ir klykia,o jus ramei einat i sona ,tipo ignoruoju jo elgiasi doh.gif
patikekit kai anksciau tevai kitaip ziurejo i vaiku auklejima ,vaikai gerbe mokytojus ,,tevus ir visus suaugusius,o dabar yra taip ,kad kartais pavojinga eiti pro 8 metu vaika ,nes zodynas toks kad ausys garbanojasi ,ir dar gali su kokiu pagaliu gauti i kupra,nes tevai nesusitvarko su juo ,jis ju neklauso verysad.gif ,o juk vaiko musti negalima,neduosi telefono,jis nueis ir atims is kito vaiko ,pasakysi kad neleidi iseiti is namu jis tuo apsidziaugs ir neis i mokykla
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2009 05 15, 14:14)
taip ir as atsiprasau ir paaiskinu kodel taip pasielgiau ,ir pasakau jam taip-as tave labai myliu,bet tu manes neklausai ir negalejau kitaip taves sudrausminti,todel ir gavai per rankyte  verysad.gif  jis tada visada atsipraso  thumbup.gif ,ir dabar kai jis neklauso ir kartoja tik tai ko jis nori as labai supykstu ir iseinu is kambario,tai js paskui atbega apsikabina ir papraso kad duociau bucki ,ir sako mamyte susitaikom ,busiu geras thumbup.gif

Na, as siaip neturejau minty musumo. As pries fizines bausmes. Siaip buna bloga nuotaika, tai demesio pritruksta, balsas pakyla. Vat tada ir reikia pasakyti, "atsiprasau, mazuti, as buvau negera".
Atsakyti
mano pyplius jau paragavo tapke per dupce blush2.gif
bandziau jau viska pries ji,,,nekreipiau demesio,iseidavau is kambario, bet kai kuo toliau tuo dazniau puola ant grindu ir pradeda dauzytis galva, kantrybes mano nebera, pakeliu ir suduodu per sikna g.gif tada vel krenta ir dar specialiai man, tada vel pakeliu ir pakartoju...tfu tfu tfu...padejo, zinokit paciai sirdi sueme, bet kitaip neimanoma doh.gif
pati sau sakiau niekad nemusiu vaika, bandysiu viska kad tik tai isvengt blush2.gif
jau visos mane ramina, nieko nepadarysi, nekreipsi demesio, vaikas ant galvos uzlipa, paksui visikai nesikalauso, nes viena diena kris man parduotuvei taip, ir prades galva dauzytis, kan tada??
Atsakyti
QUOTE(pelkių Monas @ 2009 05 15, 19:08)
* Kartais krentu ir as kartu ant zemes ir rekauju blush2.gif
** Man atrodo, kad jie nemoka nusiraminti, kai sakai nusiramink. Ar as teisi, Ragnez? Vaikus reikia kaip perjungt. Ar ne?

* Geras lotuliukas.gif
** Įsakyti sau nusiraminti sunku, bet kai maniškė įsiverkia, apkabinu ją (jeigu leidžia), glostau galvytę ir kartoju, kad dabar nusiraminsim, eisim daryti tą ar aną. Nors gal tai daugiau ne nuraminimo tikslais, o kad suprastų, kas yra tas nusiraminimas, ką reikia "daryti" blush2.gif

QUOTE(grazina37 @ 2009 05 15, 19:47)
* o jus savo darbdavio klausote nes jo bijote?manau  del to kad jus ji gerbiate ir zinote savo pareigas,jei blogai atliksite darba tai
** zinote kad bus sumazinta alga ar tai gausit papeikima,bet manau jus tai isgyvenate , pas kiekviena zmogu yra  baimes jausmas,pas vaika irgi turi buti sis  jausmas,jei jis viena karta nudegs pirstuka jis kita karta tikrai nekis jo kur karsta,jei jis nors karta uzlipes auksciau nukris ,tikrai daugiau nelips kad vel neuzsigautu,ir tikrai nera taip kaip jus isivaizduojate ,mes ju nelupame pastovei  blush2.gif ir tikrai juos mylime beprotiskai  mirksiukas.gif paprasciausei jis pries darydamas negera zino kad gali buti nubaustas,ar tai yra blogai kad vaikas turi mastyti apie savo veiksmus doh.gif
*** jei jums iseina auginti kad vaiko visai nereikia barti ar dirziuka paimti tai saunu,bet tada abejoju kad su jusu vaiku viskas tvarkoje ,
**** gal jus viena is tu kur vaikas gatveje voliojasi ant zemes ir klykia,o jus ramei einat i sona ,tipo ignoruoju jo elgiasi doh.gif
***** patikekit kai anksciau tevai kitaip ziurejo i vaiku auklejima ,vaikai gerbe mokytojus ,,tevus ir visus suaugusius,o dabar yra taip ,kad kartais pavojinga eiti pro 8 metu vaika ,nes zodynas toks kad ausys garbanojasi ,ir dar gali su kokiu pagaliu gauti i kupra,nes tevai nesusitvarko su juo ,jis ju neklauso  verysad.gif ,o juk vaiko musti negalima,neduosi telefono,jis nueis ir atims is kito vaiko ,pasakysi kad neleidi iseiti is namu jis tuo apsidziaugs ir neis i mokykla

* O jūs nuo darbdavio gaunate lupti?
** Neadekvatus jūsų palyginimas. Jeigu elgiatės blogai, netenkate atlyginimo. Jeigu vaikas elgiasi blogai, jis netenka mamos dėmesio. Jūs skatinama atlyginimu, vaikas- dėmesiu, pagyrimais. O prie ko čia lupimas? Ar vaiko gero elgesio motyvas turi būti tik išvengti bausmės?
*** Mūsų vaikai sveiki ir normalūs, kaip ir visi reiškia ne tik teigiamas, bet ir neigiamas emocijas. Bėda tame, kad jie su jomis nemoka susitvarkyt. Ar už nemokėjimą baudžiama?
**** Taip, kartais aš viena iš tokių biggrin.gif Bet daug baisesnis vaizdas, kai gatvėje mama lopina vaiką per sėdynę už beveik nieką.
***** Vaikai negerbė, o bijojo gauti lupti. Prašom skirt šiuos du dalykus. Anais laikais net ir mokytojai galėdavo lupti su liniuote ir tai būdavo normalu. Jau nekalbu apie tėvus. Ar taip ugdoma pagarba? Nebent tų, kurie nesugeba sukurti autoriteto vaiko akyse.

Papildyta:
QUOTE(mazulia @ 2009 05 15, 20:38)
mano pyplius jau paragavo tapke per dupce  blush2.gif
bandziau jau viska pries ji,,,nekreipiau demesio,iseidavau is kambario, bet kai kuo toliau tuo dazniau puola ant grindu ir pradeda dauzytis galva, kantrybes mano nebera, pakeliu ir suduodu per sikna  g.gif  tada vel krenta ir dar specialiai man, tada vel pakeliu ir pakartoju...tfu tfu tfu...padejo, zinokit paciai sirdi sueme, bet kitaip neimanoma  doh.gif
pati sau sakiau niekad nemusiu vaika, bandysiu viska kad tik tai isvengt  blush2.gif
jau visos mane ramina, nieko nepadarysi, nekreipsi demesio, vaikas ant galvos uzlipa, paksui visikai nesikalauso, nes viena diena kris man parduotuvei taip, ir prades galva dauzytis, kan tada??

Galvos daužymas yra bandymas atkreipti dėmesį. O dėmesį mamai atkreipti derėtų tik tada, kai vaikas elgiasi teigiamai. Tuo bus ir skatinamas geras elgesys.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 05 15, 20:48)
* Geras  lotuliukas.gif
** Įsakyti sau nusiraminti sunku, bet kai maniškė įsiverkia, apkabinu ją (jeigu leidžia), glostau galvytę ir kartoju, kad dabar nusiraminsim, eisim daryti tą ar aną. Nors gal tai daugiau ne nuraminimo tikslais, o kad suprastų, kas yra tas nusiraminimas, ką reikia "daryti"  blush2.gif
* O jūs nuo darbdavio gaunate lupti?
** Neadekvatus jūsų palyginimas. Jeigu elgiatės blogai, netenkate atlyginimo. Jeigu vaikas elgiasi blogai, jis netenka mamos dėmesio. Jūs skatinama atlyginimu, vaikas- dėmesiu, pagyrimais. O prie ko čia lupimas? Ar vaiko gero elgesio motyvas turi būti tik išvengti bausmės?
*** Mūsų vaikai sveiki ir normalūs, kaip ir visi reiškia ne tik teigiamas, bet ir neigiamas emocijas. Bėda tame, kad jie su jomis nemoka susitvarkyt. Ar už nemokėjimą baudžiama?
**** Taip, kartais aš viena iš tokių  biggrin.gif  Bet daug baisesnis vaizdas, kai gatvėje mama lopina vaiką per sėdynę už beveik nieką.
***** Vaikai negerbė, o bijojo gauti lupti. Prašom skirt šiuos du dalykus. Anais laikais net ir mokytojai galėdavo lupti su liniuote ir tai būdavo normalu. Jau nekalbu apie tėvus. Ar taip ugdoma pagarba? Nebent tų, kurie nesugeba sukurti autoriteto vaiko akyse.

Papildyta:

Galvos daužymas yra bandymas atkreipti dėmesį. O dėmesį mamai atkreipti derėtų tik tada, kai vaikas elgiasi teigiamai. Tuo bus ir skatinamas geras elgesys.

Man toks vaizdas susidare, kad tu esi viena is tu mamu, kurios idealizuoja save pirmiausia, o paskui savo vaika.Ir tavo pacios nervai ne geleziniai tik bijai ta pripazinti. cia jau tau manau reiketu siek tiek i save atkreipti demesi. maniske isivare kazkokia baime likti viena kambary, nuo tokiu situacija kai tipo nubaudi vaika palikdama kambary viena. Tai kodel as ja turiu traumuoti toliau? Neidealizuok savo auklejimo ir nekisk primygtinai savo nuomones, mylimuke. Grazina37 yra visiskai teisi ir as jai pritariu visu 100 %. O vaiku niekas gatvej nemusa.Vaizduote pas tave tikrai nebloga... Liudna del taves.
Atsakyti
kiekviena auklejam taip kaip norim ir dalinames savo patirtim auklejimo kas padeda o kas ne taip ir su musimu vieniem vaikam padeda kiteims uztenka tik pasakyti zodziais juk tokie mazi padareliai dar puse zodziu nesupranta orjiems sunku issaiskinti ka daro negerai manoji nors ir must gauna ir aprekta buna bet nelabai bijo ko zino kad jau kazka daro blogai ir sako sau niu niu bet vistiek daro ir po ti gauna i uzpakali.nei zodziai nei musimas nepadeda cia jau toks maniskes augimas ir su tuo nebe pakariausiu as turesiu laukt kol isaugs smile.gif
Atsakyti
Trijų metų vaikų tikrai nereikia griežtai bausti schmoll.gif Su jais tereikia daug kalbėtis, bendrauti., kad jie žinotų ką kaip galima daryti. Nes dažniausiai jiem tik sakoma :to nedaryk, to nedaryk, o kokia alternatyva? Ką galima daryti? Kitas dalykas, dažnai sakomas vaikui: būk geras. Tas žodis- mistika vaikui. Mistika jis ir suaugusiam, nes per daug savyje info talpina, per daug nekonkretus. Viską, kas sakoma vaikui reikia labai sukonkretinti iki 100procentinio aiškumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 16 gegužės 2009 - 13:02
QUOTE(zuga @ 2009 05 16, 01:13)
Man toks vaizdas susidare, kad tu esi viena is tu mamu, kurios idealizuoja save pirmiausia, o paskui savo vaika.Ir tavo pacios nervai ne geleziniai tik bijai ta pripazinti. cia jau tau manau reiketu siek tiek i save atkreipti demesi. maniske isivare kazkokia baime likti viena kambary, nuo tokiu situacija kai tipo nubaudi vaika palikdama kambary viena. Tai kodel as ja turiu traumuoti toliau? Neidealizuok savo auklejimo ir nekisk primygtinai savo nuomones, mylimuke. Grazina37 yra visiskai teisi ir as jai pritariu visu 100 %. O vaiku niekas gatvej nemusa.Vaizduote pas tave tikrai nebloga... Liudna del taves.

Manai, kad aš niekada nepykstu? Manai, nesu netekusi kantrybės? Manai, mano vaikas visada šilkinis? Labai klysti. Kaip ir visi turim ožių, kaip ir visos mamos, taip ir aš kartais su jais nesusitvarkau. Net kartais pagalvoju, kad va dabar galėčiau duot per dupcę, gal apsiramintų. Bet neduodu. Kodėl? Todėl, kai tai veikia tik mano emocijos (kaip ir jūsų). Pačios ne viena rašėt, kai vaikai zyzia po kelias valandas, kad jūs susinervuojat, rėkiat, o tada vaikas gauna į užpakalį. Tai ne kas kita, kaip jūsų emocijų išraiška.
Kita, ką jūs sakysit vaikui, kai jis pradės muštis? Sakysit negražu? Tai kodėl pati negražiai elgiatės? Sakysit baudžiat? Bet gal ir vaikas kažką baudžia. Ar vyrai, mušantys savo žmonas, irgi teisingai elgiasi? Juk jos kartais taip neklauso, ir susišnekėti neina wink.gif
Jei jums kuris auklėjimo būdas netinka- netaikykit. Yra kitų. Alternatyva šitam- ne kambary uždarykit, o turėkit "baudų kėdutę" tam pačiam kambary, ant kurios sėdės, kol nusiramins, nereiks vaiko niekur uždaryt.
Dėl mušimo gatvėje, ne kartą pati mačiau, o gal sakot, kad mano regėjimas blogas?

Ar gerai išauklėjom vaikus pamatysim tik tada, kai jie patys turės savo vaikų smile.gif
Atsakyti
[quote=mylimuke,2009 05 15, 13:48]
Niekas apie jūsų veiklą nieko nesako. Ar suduodat kartą į savaitę, ar penkiskart dienoj- tai vienareikšmiškai blogai. Ko tai vaiką išmokys? Kad smurtas- būdas priversti paklusti? Nesvarbu, ar tai diržas, ar rykštė, ar ranka.
Abi vienodos. Pirmiausia savo nervus tvarkykit, o tada ir vaikas gal paims iš jūsų gerą pavyzdį.
Papildyta:

Kai bus 6 ar 10 metų, bus ir problemos atitinkamos- žymiai didesnės, tai ko tada imsitės, jei jau nuo mažų dienų rykštele mosikuojat? Klaida manyt, kad paauklėjai pusmetį ir visam gyvenimui atsimins ir augs savaime "geras vaikas". Juk tas vaikas augdamas susiduria vis su naujom problemom, kyla vis nauji rūpesčiai, tad negalvokit, kad paskui supras jus iš pusės žodžio, jeigu dabar auklėjat kitu būdu.dažniausiai?
Ar JUS galite galu gale suprasti,kad nesmurtauju as, ir kitos, cia pasisakusios mamos pries,savo vaikus.kodel JUS puolate visas,kurios nepritaria jusu auklejimo metodui???
Mes darome,tai kas mums atrodo teisinga ir reikalinga.Ir nereikia nei musu uzjausti,nei musu vaiku tuo labiau.Viskas su mumis tvarkoje.
Pritariu Mamytei,kuri parase,kad esate per daug geros nuomones apie save....
ismokite gerbti ir kitu nuomone,net jei ji skiriasi nuo jusu....

Atsakyti