Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko ožiukai

QUOTE(lina22 @ 2009 05 14, 16:40)
pritariu tikrai,kai nera isieties gelbsti tik sudavimas per uzpakali.Manau,kad kaikurios mamyte isitikinusios,kad jei pamini dirza,ar rykste,tai reiskia,kad daugiau nieko ir neveiki,kaip tik musi vaika.
ir tikrai idomu,kaip pacios elgiasi,jei vaikas krenta ant zemes ir raitosi,isterikuoja ir kitaip reiskia savo nepasitenkinima,o prasomas nusiraminti dar labiau isiaudrina,vat tada ir truksta ta kantrybe....

pritariu tau, kad tu mamyciu vaizduote gana laki.as irgi manau kad jos isivaizduoja jog mes daugiau nieko neveikiam tik lupam savo vaikus ir tuo megaujames. na tegul mano kaip nori.as zinau kas yra gerai mano vaikui ir to nedarau per stipriai ar per daznai. dekui uz palaikyma.
Atsakyti
o is kur jus mamos tos kantrybes semetes as galiu viena karta i oziukus nesureguot nu dar antra karta bet jau trecia karta nebe galiu nesusivaldau pradedu rekti,ojei ant jos uzrekiu tai tada ji isiaudrina ir pradeda arba man kasti arba meta kas papuola po ranka ant zemes ir bandau tada nebekreip demesio galvoju ka as blogai darau kad pas toki maza zmogeliuka jau tikie nervai nejaugi as tai pati ir isprovokuoju.nesuprantu,gal as blogai aukleju? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 14, 17:31)
o is kur jus mamos tos kantrybes semetes as galiu viena karta i oziukus nesureguot nu dar antra karta bet jau trecia karta nebe galiu nesusivaldau pradedu rekti,ojei ant jos uzrekiu tai tada ji isiaudrina ir pradeda arba man kasti arba meta kas papuola po ranka ant zemes ir bandau tada nebekreip demesio galvoju ka as blogai darau kad pas toki maza zmogeliuka jau tikie nervai nejaugi as tai pati ir isprovokuoju.nesuprantu,gal as blogai aukleju? g.gif

man padeda suvokimas, kad
pirma, tai ne oziai - tai vaiko jausmu raiska (vaikas turi daug jausmu, bet nemoka nei ju valdyti, nei tinkamai parodyti)
antra, tai mazai priklauso nuo auklejimo ir nerodo, kaip bus ateityje, - tai tiesiog toks vaiko raidos etapas, kuris - kaip ir visi etapai - praeina

ar tu baustum ir bartum kudiki zinodama, kad jis verkia ir zyzia, nes jam kalasi dantukai? o cia juk vyksta labai panasus procesas...
Atsakyti
QUOTE(Jedute @ 2009 05 09, 15:05)
kazkoks absurdas vaika aukleti dirzu doh.gif  kazkur esu skaiciusi gera fraze - tevai griebiasi dirzo is beviltiskumo. Mano ir pirmas ir antras vaikas zino, kad dirzas reikalingas tik i kelnes isiverti, o niekam daugiau. O su oziukais namuose galima susitvarkyti paprasciau - paimu uz rankytes, nuvedu i jo kambari ir pasakau - nusiraminsi ir ateisi. Iseidama uzdarau duris. Po kiek laiko ateina sau ramiai ir jokiu oziu nebelike. Dar uzejus oziukams galima vaika sudominti kazkuo jam idomiu uzsiemimu: pasiulom pazaisti jam idomu zaidima, ar kur nors koki zaisliuka esat pasikavojusi ir ji istraukiat.... galima visko prigalvoti.

Taip is beviltiskumo, is piktumo kad vaikas visiskai nereaguoja i nieka... Labai gerai kad jums isena taip nuraminti vaika 4u.gif O as, durnele, prisiskaicius SM irgi taip dariau. Ir gavau visai kita rezultata. Baisu zviegima uz duru, begiojima po kambary, riksma mama-mama, panika. Ir kiek paskui reikejo laiko nuramint vaika, kiek dienu jis nuo manes nesitrauke, kiek dienu bijojo uzdarytu duru... Bandziau si buda kelis kart - rezultatas tas pats.Zinoma, kad galima visko prigalvot, kai rami galva. Bet tie kurie traukia dirza - jau neturi jegu galvot, ir as juos suprantu, bet tikrai nepateisinu

Del parduotuviniu oziu. As apsipirkineju tik savaitgaliais, vyras su vaiku vaiksto prie parduotuves, as perku. Liuks. Ir tai ne tik del oziu. Karta pabeges parduotuvej ilindo i vitrina, ciupo apsvietimo lempas ir nudege iki pusliu 3 pirstukus. Manau koki pusmeti apseis bernelis be parduotuviu.
Atsakyti
QUOTE(pelkių Monas @ 2009 05 14, 19:02)
Ir gavau visai kita rezultata. Baisu zviegima uz duru, begiojima po kambary, riksma  mama-mama, panika. Ir kiek paskui reikejo laiko nuramint vaika, kiek dienu jis nuo manes nesitrauke, kiek dienu bijojo uzdarytu duru...

visiskai nenuostabu, tai normali mazo vaiko reakcija: atskyrimas, uzdarymas i kita kambari jam kelia siauba ir tai yra visiskai netinkamas budas "aukleti". 4u.gif
Atsakyti
smile.gif Zmones nera linke dalintis bloga patirtimi. Raso tik tai kas jiems sekasi.
Ir tikrai ne visi oziai yra oziai. pas mus dabar vyksta kova del langu darinejimo, nes mokosi pats atidaryt langa 5 aukste. As suprantama NELEIDZIU, jis suprantama NORI, nes mamai gi galima. Kartais pavyksta nukalbinti, kartais bliauna. Visko buna biggrin.gif
O del dirzo. As nepritariu tokiam budui, bet ranka esu pliaukstelejus, ko labai gailiuos ir net verkiau. Bet tuo metu tikrai nezinojau ka daryt, o paskui atsiprasiau savo vaiko.
Atsakyti
QUOTE(pelkių Monas @ 2009 05 15, 11:55)
paskui atsiprasiau savo vaiko.

Man atrodo, kad atsiprasymas irgi yra ypatingai svarbi bendravimo dalis. Ir to jokiu budu negalima pamirsti jau nuo pirmuju vaikiuko gyvenimo akimirku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juratelele: 15 gegužės 2009 - 11:51
as vaiko isterijos metu elgiuosi panasiai kaip rase Ragnez.
jeigu nepadeda jokie apkabinimai, kalbinimai tai tiesiog nieko nedarau, kartais isnesu i kita kambari, bet ji paprastai is jo iseina ir ateina pas mane toliau rekauti arba pakeicia savo nuomone del pykcio priezasties. jeigu daro kazka pavojimga sveikatai tai suimu uz ranku ir grieztu tonu sakau kad liautusi nes taip negalima.
Atsakyti
QUOTE(Juratelele @ 2009 05 15, 11:51)
Man atrodo, kad atsiprasymas irgi yra ypatingai svarbi bendravimo dalis. Ir to jokiu budu negalima pamirsti jau nuo pirmuju vaikiuko gyvenimo akimirku.

taip ir as atsiprasau ir paaiskinu kodel taip pasielgiau ,ir pasakau jam taip-as tave labai myliu,bet tu manes neklausai ir negalejau kitaip taves sudrausminti,todel ir gavai per rankyte verysad.gif jis tada visada atsipraso thumbup.gif ,ir dabar kai jis neklauso ir kartoja tik tai ko jis nori as labai supykstu ir iseinu is kambario,tai js paskui atbega apsikabina ir papraso kad duociau bucki ,ir sako mamyte susitaikom ,busiu geras thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2009 05 15, 14:14)
taip ir as atsiprasau ir paaiskinu kodel taip pasielgiau ,ir pasakau jam taip-as tave labai myliu,bet tu manes neklausai ir negalejau kitaip taves sudrausminti,todel ir gavai per rankyte  verysad.gif  jis tada visada atsipraso  thumbup.gif ,ir dabar kai jis neklauso ir kartoja tik tai ko jis nori as labai supykstu ir iseinu is kambario,tai js paskui atbega apsikabina ir papraso kad duociau bucki ,ir sako mamyte susitaikom ,busiu geras thumbup.gif

Kokiu budu jus tai pasieket?
Atsakyti
QUOTE(lina22 @ 2009 05 14, 16:40)
pritariu tikrai,kai nera isieties gelbsti tik sudavimas per uzpakali.Manau,kad kaikurios mamyte isitikinusios,kad jei pamini dirza,ar rykste,tai reiskia,kad daugiau nieko ir neveiki,kaip tik musi vaika.
ir tikrai idomu,kaip pacios elgiasi,jei vaikas krenta ant zemes ir raitosi,isterikuoja ir kitaip reiskia savo nepasitenkinima,o prasomas nusiraminti dar labiau isiaudrina,vat tada ir truksta ta kantrybe....

Niekas apie jūsų veiklą nieko nesako. Ar suduodat kartą į savaitę, ar penkiskart dienoj- tai vienareikšmiškai blogai. Ko tai vaiką išmokys? Kad smurtas- būdas priversti paklusti? Nesvarbu, ar tai diržas, ar rykštė, ar ranka.

QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 14, 17:31)

Abi vienodos. Pirmiausia savo nervus tvarkykit, o tada ir vaikas gal paims iš jūsų gerą pavyzdį.
Papildyta:
QUOTE(lina22 @ 2009 05 14, 16:21)
As suprantu,kad ji maza,ir tai suprantama,kad as jai tik suduodu rykstele,ir kaip jau sakiau pries tai jos nelupu ir neluosinu.
Klausiate,kas bus,kai jai bus 6 ar 10 metuku?bus isaukleta mergyte,kuri zinos kaip galima elgtis,o kaip ne.Tokiam vaikui,jau gali paaiskinti ir jis supras,o pipiras pussantru metu visko nesupranta. Ir tikrai tikiu,kad tokiame amziuje jokiu ryksteliu nebeprireiks.

Kai bus 6 ar 10 metų, bus ir problemos atitinkamos- žymiai didesnės, tai ko tada imsitės, jei jau nuo mažų dienų rykštele mosikuojat? Klaida manyt, kad paauklėjai pusmetį ir visam gyvenimui atsimins ir augs savaime "geras vaikas". Juk tas vaikas augdamas susiduria vis su naujom problemom, kyla vis nauji rūpesčiai, tad negalvokit, kad paskui supras jus iš pusės žodžio, jeigu dabar auklėjat kitu būdu.

Kad ir kokia maža ir atrodė vėpliukė dukra, aš su ja nuo mažų dienų kalbėjau, kas galima, kas ne, kodėl ir kaip (taip, kaip jūs žadat su paaugusia dukra kalbėtis). Prieš gerus metus buvo tikras košmaras- visko nori, tyrinėti, imti, daryti, susikalbėti dar neina, pasakyti nieko dar nemoka, dėl to pyksta, viską kartodavau po n kartų, kartais suprasdavo, kartais ne. Dabar matau, kad mums tai padeda, visiškai susišnekam, viską galiu paaiškinti kaip dideliam vaikui ir tai veikia. Nesakau, kad nieko neprikrečia ar nekyla isterijos, bet man nereikia imtis diržo.

QUOTE(grazina37 @ 2009 05 15, 14:14)
taip ir as atsiprasau ir paaiskinu kodel taip pasielgiau ,ir pasakau jam taip-as tave labai myliu,bet tu manes neklausai ir negalejau kitaip taves sudrausminti,todel ir gavai per rankyte  verysad.gif  jis tada visada atsipraso  thumbup.gif ,ir dabar kai jis neklauso ir kartoja tik tai ko jis nori as labai supykstu ir iseinu is kambario,tai js paskui atbega apsikabina ir papraso kad duociau bucki ,ir sako mamyte susitaikom ,busiu geras thumbup.gif

Jums neatrodo, kad tai vaiko norų ir jausmų ignoravimas? Jeigu visada taip elgiatės, kai JUMS kas nors nepatinka g.gif Kokiose situacijose taip darot dažniausiai?
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2009 05 15, 12:14)

panasi istorija ir pas mus, buna visko ir oziu ir nepaklusnmo manau berniukai yra berniukai doh.gif biggrin.gif

darau kaip ir jus grazna37 , labai panasiai, padeda, tada pradeda suvokti kas ir kaip .... drinks_cheers.gif thumbup.gif tikiuosi greitai tas praeis mirksiukas.gif

Atsakyti