Įkraunama...
Įkraunama...

Cipciuko receptai - 5

g.gif ....naaaaaaaaa storoki jie pas tave , kad būtų lygūs , tik išimtą blyną , paslėg kuo nors sunkesniu , bus lygūs .....susitraukė , nes tešla nesuputojo , ir jie turėjo (tiksliau tešla ) kočiojant tarsi tampytis ( lyg guminė ) - reiškiasi per dauk skystų produktų ( gal per dideli kiaušiniai , gal labai dideliu kiekiu acto užpyliai ant sodos ?) ....nereikia schmoll.gif , užtenka 1 didelio šaukšto , ir soda reikia dėti , kol ji dar putoja , o ne tada kai nustoje , ar netgi pastovi kiek laiko .

Permirks , nepergyvenk , ypač su jogurtu mirksiukas.gif .
Atsakyti
Cipciukai, labai reikia profesionalaus patarimo 4u.gif
Ketinu savaitgali kepti "Juoda miska". Priskaiciau visokiu komentaru, o noriu paklausti stai ko:

1.Ar galiu pertepima daryti ne formoje, o naudoti tik sonine dali? Tuomet galeciau pradeti tepti tiesiai ant tortines? Beje, labai idomu, ar imanoma pertepta torta perkelti?????

2.Kadangi su puosimu nedraugauju visiskai, net maisto i lekstes graziai nemoku sudet blush2.gif tai man kyla daug klausimu del torto uzbaigimo. Noriu pasirinkti lengviausia varianta - aptepti sokoladu. Bet prisiskaiciau, kad neteisingai tirpinant sokolada jis susoka i guzus ir pan.. blink.gif Bet kai as dariau bea austriska sokoladini pyraga ir sokolada tirpinau su sviestu - na labai graziai istirpo ir jokiu bedu nebuvo. Ar galima torta apipilti tokiu sokoladu, tirpintu su sviestu?? Beje, kaip sonus graziai "apipilti"?

Och, kaip norisi nors ka nors graziai padaryti, tevu vestuviu sukaktis... wub.gif
Atsakyti
Aš visada tepu tik formos šonuose , kam ta apačia , juk vistiek dedasi ant tortinio padėklo ....o šitą tortą perkelti būtų problematiška , jis baisiai drėgnas ir minkštas doh.gif .

Aišku pilk šitą šokoladą jeigu jis tau gavosi gerai , tai ir naudok jį , aš pirma dauk jo užpilu ant viršaus , paskui stumiu , kad jis nubėgtų ant šonų , o kai lieka kai kur nenubėgusių vietų , tada imu tą nubėgusį šokoladą iš apačios ir keliu su peiliu į viršų , taip aptepdama ....pabandyk , puikiai gaunasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 11, 01:07)
Aš visada tepu tik formos šonuose , kam ta apačia , juk vistiek dedasi ant tortinio padėklo ....o šitą tortą perkelti būtų problematiška , jis baisiai drėgnas ir minkštas  doh.gif .

Aišku pilk šitą šokoladą jeigu jis tau gavosi gerai , tai ir naudok jį , aš pirma dauk jo užpilu ant viršaus , paskui stumiu , kad jis nubėgtų ant šonų , o kai lieka kai kur nenubėgusių vietų , tada imu tą nubėgusį šokoladą iš apačios ir keliu su peiliu į viršų , taip aptepdama ....pabandyk , puikiai gaunasi  mirksiukas.gif


Aciu 4u.gif

O kaip paskui nuvalot pertekliu nutekejusio sokolado?? Na, kad tortas ant tortines graziai atrodytu? Del tirpdyto sokolado tai suabejojau, kad gal tirpintas su sviestu nesustings... blush2.gif Nu zalia as.. blush2.gif

Dar norejau paklausti, jei i grietinele (perskaiciau, kad daug kam pritruko rugsteles) spausciau citrinos sulciu - nesutrauktu?
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2009 07 11, 11:18)
Aciu  4u.gif

O kaip paskui nuvalot pertekliu nutekejusio sokolado?? Na, kad tortas ant tortines graziai atrodytu? Del tirpdyto sokolado tai suabejojau, kad gal tirpintas su sviestu nesustings...  blush2.gif Nu zalia as..  blush2.gif

Dar norejau paklausti, jei i grietinele (perskaiciau, kad daug kam pritruko rugsteles) spausciau citrinos sulciu - nesutrauktu?


Ne nesutrauks , tik jos labai dauk reikia .
Na šlapiu skudurėliu , kuo gi daugiau smile.gif .
Nedėk labai dauk sviesto , kuo daugiau dėsi tuo jis praščiau stings .
Atsakyti
Sveikos, ateinu ir as su savo tortu, pagal Cipciuko receptus. As sumaisiau 3 tortus, apacia ananasinio, rudas biskvitas, "Juoda ir balta" o kremas is Orio torto.

user posted image
Nespejau nufotografuot grazaus gabaliuko, kaip vidus atrodo,tai va cia kas liko per mazdaug 15 min blink.gif Visi sake, kad labai skanus ax.gif
user posted image

Dar klausimelis, ananasinio torto biskvitas isikele labai graziai, bet sonai prilipo prie formos o vidurys susmego ir sukravosi i kepimo pabaiga g.gif Ka blogai padariau?
Atsakyti
QUOTE(hakura @ 2009 07 12, 11:42)
Sveikos, ateinu ir as su savo tortu, pagal Cipciuko receptus. As sumaisiau 3 tortus, apacia ananasinio, rudas biskvitas, "Juoda ir balta" o kremas is Orio torto.

Dar klausimelis, ananasinio torto biskvitas isikele labai graziai, bet sonai prilipo prie formos o vidurys susmego ir sukravosi  i kepimo pabaiga  g.gif  Ka blogai padariau?


blink.gif wub.gif blink.gif wub.gif .....kaip malonu matyti tokį grožį savo temoj bigsmile.gif .

Šonai visada prilimpa prie formos kraštų , taip jis turi norimą torto dydį , prilipimas neleidžia kepant sumažėti biskvitui , gali prieš pilant tešlą , kraštus patepti riebalais , bet žinok , kad jis nebus tokio dydžio kaip forma , ir kai tepsi tortą ( formojo kurioje kepė ) liks tarp jos ir biskvito plyšys ( biskvitas bus mažesnis ).

Jei biskvitas susmenga - jis nedakepes , sukravosi - tai turbūt susicukravo ???.......kai dariai biskvitą ( plakiai ) liko neištirpes cukrus , kepant jis išsilydė , todėl taip nutiko .
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 12, 11:03)
blink.gif  wub.gif  blink.gif  wub.gif .....kaip malonu matyti tokį grožį savo temoj bigsmile.gif .

Šonai visada prilimpa prie formos kraštų , taip jis turi norimą torto dydį , prilipimas neleidžia kepant sumažėti biskvitui , gali prieš pilant tešlą , kraštus patepti riebalais , bet žinok , kad jis nebus tokio dydžio kaip forma , ir kai tepsi tortą ( formojo kurioje kepė ) liks tarp jos ir biskvito plyšys ( biskvitas bus mažesnis ).

Jei biskvitas susmenga - jis nedakepes , sukravosi - tai turbūt susicukravo ???.......kai dariai biskvitą ( plakiai ) liko neištirpes cukrus , kepant jis išsilydė , todėl taip nutiko .

Aciu uz pagyras. Aciu uz patarimus, bandysiu siandien vel kept, nes antradieni zadu i darba torta nestis. Tai kiausinius su cukrum plaksiu kol istirps cukrus, teisingai?
Atsakyti
Taip , plakdama vis paskanauk ar neliko granuliukių smile.gif , ir cukrų plakdama supilk ne iš karto , o per keleta kartų , kai viena porcija ištirps , tada pilk sekančią .
Atsakyti
Štai čia Cipciuko tortukas mano sūnaus gimtadieniui. Labai noriu padėkoti už tortą, visi svečiai negalėjo atsistebėti ir grožiu ir skoniu. Didelis AČIŪ wub.gif
user posted image
Atsakyti
clap.gif clap.gif.......ačiū už įvertinimą aciuks.gif




Atsakyti
Sveikos kepejeles.Gal galetumet man pasakyti,kodel kai iskepu biskvita jo virsus gaunasi toks trapus,ciut ne kaip morenginis ir toks lyg butu atsokes nuo viso pagrindo.Ka daryti,kad jis butu toks minkstas ir netrupetu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 14 liepos 2009 - 09:16