....naaaaaaaaa storoki jie pas tave , kad būtų lygūs , tik išimtą blyną , paslėg kuo nors sunkesniu , bus lygūs .....susitraukė , nes tešla nesuputojo , ir jie turėjo (tiksliau tešla ) kočiojant tarsi tampytis ( lyg guminė ) - reiškiasi per dauk skystų produktų ( gal per dideli kiaušiniai , gal labai dideliu kiekiu acto užpyliai ant sodos ?) ....nereikia , užtenka 1 didelio šaukšto , ir soda reikia dėti , kol ji dar putoja , o ne tada kai nustoje , ar netgi pastovi kiek laiko .
Permirks , nepergyvenk , ypač su jogurtu .
Cipciukai, labai reikia profesionalaus patarimo
Ketinu savaitgali kepti "Juoda miska". Priskaiciau visokiu komentaru, o noriu paklausti stai ko:
1.Ar galiu pertepima daryti ne formoje, o naudoti tik sonine dali? Tuomet galeciau pradeti tepti tiesiai ant tortines? Beje, labai idomu, ar imanoma pertepta torta perkelti?????
2.Kadangi su puosimu nedraugauju visiskai, net maisto i lekstes graziai nemoku sudet tai man kyla daug klausimu del torto uzbaigimo. Noriu pasirinkti lengviausia varianta - aptepti sokoladu. Bet prisiskaiciau, kad neteisingai tirpinant sokolada jis susoka i guzus ir pan.. Bet kai as dariau bea austriska sokoladini pyraga ir sokolada tirpinau su sviestu - na labai graziai istirpo ir jokiu bedu nebuvo. Ar galima torta apipilti tokiu sokoladu, tirpintu su sviestu?? Beje, kaip sonus graziai "apipilti"?
Och, kaip norisi nors ka nors graziai padaryti, tevu vestuviu sukaktis...
Ketinu savaitgali kepti "Juoda miska". Priskaiciau visokiu komentaru, o noriu paklausti stai ko:
1.Ar galiu pertepima daryti ne formoje, o naudoti tik sonine dali? Tuomet galeciau pradeti tepti tiesiai ant tortines? Beje, labai idomu, ar imanoma pertepta torta perkelti?????
2.Kadangi su puosimu nedraugauju visiskai, net maisto i lekstes graziai nemoku sudet tai man kyla daug klausimu del torto uzbaigimo. Noriu pasirinkti lengviausia varianta - aptepti sokoladu. Bet prisiskaiciau, kad neteisingai tirpinant sokolada jis susoka i guzus ir pan.. Bet kai as dariau bea austriska sokoladini pyraga ir sokolada tirpinau su sviestu - na labai graziai istirpo ir jokiu bedu nebuvo. Ar galima torta apipilti tokiu sokoladu, tirpintu su sviestu?? Beje, kaip sonus graziai "apipilti"?
Och, kaip norisi nors ka nors graziai padaryti, tevu vestuviu sukaktis...
Aš visada tepu tik formos šonuose , kam ta apačia , juk vistiek dedasi ant tortinio padėklo ....o šitą tortą perkelti būtų problematiška , jis baisiai drėgnas ir minkštas .
Aišku pilk šitą šokoladą jeigu jis tau gavosi gerai , tai ir naudok jį , aš pirma dauk jo užpilu ant viršaus , paskui stumiu , kad jis nubėgtų ant šonų , o kai lieka kai kur nenubėgusių vietų , tada imu tą nubėgusį šokoladą iš apačios ir keliu su peiliu į viršų , taip aptepdama ....pabandyk , puikiai gaunasi
Aišku pilk šitą šokoladą jeigu jis tau gavosi gerai , tai ir naudok jį , aš pirma dauk jo užpilu ant viršaus , paskui stumiu , kad jis nubėgtų ant šonų , o kai lieka kai kur nenubėgusių vietų , tada imu tą nubėgusį šokoladą iš apačios ir keliu su peiliu į viršų , taip aptepdama ....pabandyk , puikiai gaunasi
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 11, 01:07)
Aš visada tepu tik formos šonuose , kam ta apačia , juk vistiek dedasi ant tortinio padėklo ....o šitą tortą perkelti būtų problematiška , jis baisiai drėgnas ir minkštas .
Aišku pilk šitą šokoladą jeigu jis tau gavosi gerai , tai ir naudok jį , aš pirma dauk jo užpilu ant viršaus , paskui stumiu , kad jis nubėgtų ant šonų , o kai lieka kai kur nenubėgusių vietų , tada imu tą nubėgusį šokoladą iš apačios ir keliu su peiliu į viršų , taip aptepdama ....pabandyk , puikiai gaunasi
Aišku pilk šitą šokoladą jeigu jis tau gavosi gerai , tai ir naudok jį , aš pirma dauk jo užpilu ant viršaus , paskui stumiu , kad jis nubėgtų ant šonų , o kai lieka kai kur nenubėgusių vietų , tada imu tą nubėgusį šokoladą iš apačios ir keliu su peiliu į viršų , taip aptepdama ....pabandyk , puikiai gaunasi
Aciu
O kaip paskui nuvalot pertekliu nutekejusio sokolado?? Na, kad tortas ant tortines graziai atrodytu? Del tirpdyto sokolado tai suabejojau, kad gal tirpintas su sviestu nesustings... Nu zalia as..
Dar norejau paklausti, jei i grietinele (perskaiciau, kad daug kam pritruko rugsteles) spausciau citrinos sulciu - nesutrauktu?
QUOTE(Jura_j @ 2009 07 11, 11:18)
Aciu
O kaip paskui nuvalot pertekliu nutekejusio sokolado?? Na, kad tortas ant tortines graziai atrodytu? Del tirpdyto sokolado tai suabejojau, kad gal tirpintas su sviestu nesustings... Nu zalia as..
Dar norejau paklausti, jei i grietinele (perskaiciau, kad daug kam pritruko rugsteles) spausciau citrinos sulciu - nesutrauktu?
O kaip paskui nuvalot pertekliu nutekejusio sokolado?? Na, kad tortas ant tortines graziai atrodytu? Del tirpdyto sokolado tai suabejojau, kad gal tirpintas su sviestu nesustings... Nu zalia as..
Dar norejau paklausti, jei i grietinele (perskaiciau, kad daug kam pritruko rugsteles) spausciau citrinos sulciu - nesutrauktu?
Ne nesutrauks , tik jos labai dauk reikia .
Na šlapiu skudurėliu , kuo gi daugiau .
Nedėk labai dauk sviesto , kuo daugiau dėsi tuo jis praščiau stings .
Sveikos, ateinu ir as su savo tortu, pagal Cipciuko receptus. As sumaisiau 3 tortus, apacia ananasinio, rudas biskvitas, "Juoda ir balta" o kremas is Orio torto.
Nespejau nufotografuot grazaus gabaliuko, kaip vidus atrodo,tai va cia kas liko per mazdaug 15 min Visi sake, kad labai skanus
Dar klausimelis, ananasinio torto biskvitas isikele labai graziai, bet sonai prilipo prie formos o vidurys susmego ir sukravosi i kepimo pabaiga Ka blogai padariau?
Nespejau nufotografuot grazaus gabaliuko, kaip vidus atrodo,tai va cia kas liko per mazdaug 15 min Visi sake, kad labai skanus
Dar klausimelis, ananasinio torto biskvitas isikele labai graziai, bet sonai prilipo prie formos o vidurys susmego ir sukravosi i kepimo pabaiga Ka blogai padariau?
QUOTE(hakura @ 2009 07 12, 11:42)
Sveikos, ateinu ir as su savo tortu, pagal Cipciuko receptus. As sumaisiau 3 tortus, apacia ananasinio, rudas biskvitas, "Juoda ir balta" o kremas is Orio torto.
Dar klausimelis, ananasinio torto biskvitas isikele labai graziai, bet sonai prilipo prie formos o vidurys susmego ir sukravosi i kepimo pabaiga Ka blogai padariau?
Dar klausimelis, ananasinio torto biskvitas isikele labai graziai, bet sonai prilipo prie formos o vidurys susmego ir sukravosi i kepimo pabaiga Ka blogai padariau?
.....kaip malonu matyti tokį grožį savo temoj .
Šonai visada prilimpa prie formos kraštų , taip jis turi norimą torto dydį , prilipimas neleidžia kepant sumažėti biskvitui , gali prieš pilant tešlą , kraštus patepti riebalais , bet žinok , kad jis nebus tokio dydžio kaip forma , ir kai tepsi tortą ( formojo kurioje kepė ) liks tarp jos ir biskvito plyšys ( biskvitas bus mažesnis ).
Jei biskvitas susmenga - jis nedakepes , sukravosi - tai turbūt susicukravo ???.......kai dariai biskvitą ( plakiai ) liko neištirpes cukrus , kepant jis išsilydė , todėl taip nutiko .
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 12, 11:03)
.....kaip malonu matyti tokį grožį savo temoj .
Šonai visada prilimpa prie formos kraštų , taip jis turi norimą torto dydį , prilipimas neleidžia kepant sumažėti biskvitui , gali prieš pilant tešlą , kraštus patepti riebalais , bet žinok , kad jis nebus tokio dydžio kaip forma , ir kai tepsi tortą ( formojo kurioje kepė ) liks tarp jos ir biskvito plyšys ( biskvitas bus mažesnis ).
Jei biskvitas susmenga - jis nedakepes , sukravosi - tai turbūt susicukravo ???.......kai dariai biskvitą ( plakiai ) liko neištirpes cukrus , kepant jis išsilydė , todėl taip nutiko .
Šonai visada prilimpa prie formos kraštų , taip jis turi norimą torto dydį , prilipimas neleidžia kepant sumažėti biskvitui , gali prieš pilant tešlą , kraštus patepti riebalais , bet žinok , kad jis nebus tokio dydžio kaip forma , ir kai tepsi tortą ( formojo kurioje kepė ) liks tarp jos ir biskvito plyšys ( biskvitas bus mažesnis ).
Jei biskvitas susmenga - jis nedakepes , sukravosi - tai turbūt susicukravo ???.......kai dariai biskvitą ( plakiai ) liko neištirpes cukrus , kepant jis išsilydė , todėl taip nutiko .
Aciu uz pagyras. Aciu uz patarimus, bandysiu siandien vel kept, nes antradieni zadu i darba torta nestis. Tai kiausinius su cukrum plaksiu kol istirps cukrus, teisingai?
Štai čia Cipciuko tortukas mano sūnaus gimtadieniui. Labai noriu padėkoti už tortą, visi svečiai negalėjo atsistebėti ir grožiu ir skoniu. Didelis AČIŪ
Sveikos kepejeles.Gal galetumet man pasakyti,kodel kai iskepu biskvita jo virsus gaunasi toks trapus,ciut ne kaip morenginis ir toks lyg butu atsokes nuo viso pagrindo.Ka daryti,kad jis butu toks minkstas ir netrupetu.