Nuostabiai grazus sis tortas o jau skonis manau....
norejau jusu Cipciuk pasiteirauti ar greitai sustingsta ta mase su zelatina kaip jus darete? ar visgi reiketu palaikyti per nakti?
iskepiau biskvita 20 cm formoj, graziai iskilo, net isbego, bet po 25 min vidus susmego, orkaites nebuvau atidariusi. Nuo apacios atpjoviau 2 sluoksnius, bet plonyciai, gleznuciai gavosi, nezinau ar nauja kepti, ar sita pavyks sulipdyt. skonis patinka, bet kad isvaizda ir gal labai mazas tortukas gausis, neuzteks 6 zmonem
QUOTE(jolsa @ 2009 07 03, 11:38)
iskepiau biskvita 20 cm formoj, graziai iskilo, net isbego, bet po 25 min vidus susmego, orkaites nebuvau atidariusi. Nuo apacios atpjoviau 2 sluoksnius, bet plonyciai, gleznuciai gavosi, nezinau ar nauja kepti, ar sita pavyks sulipdyt. skonis patinka, bet kad isvaizda ir gal labai mazas tortukas gausis, neuzteks 6 zmonem
išsikepk dar vieną tokį patį, man užvakar su mascarponinio tas pats atsitiko, tai tie nevykę likučiai šonų trupinukams gerai pasitarnavo
[quote=Cipciukas,2009 07 01, 22:36]
[Aš tortą dariau iš pusės normos į 18 cm . formelę ....
Cipciuk, aš irgi noriu daryti iš pusės normos. Turiu 20,5 cm ir 16 cm tortines. kurioje geriau jį daryti?
TORTAS SU BRAŠKĖMIS
Ir vistik lai jis būna Cipciuko " Paukščių pienas "
[Aš tortą dariau iš pusės normos į 18 cm . formelę ....
Cipciuk, aš irgi noriu daryti iš pusės normos. Turiu 20,5 cm ir 16 cm tortines. kurioje geriau jį daryti?
QUOTE(Frederika @ 2009 07 03, 10:38)
Nuostabiai grazus sis tortas o jau skonis manau....
norejau jusu Cipciuk pasiteirauti ar greitai sustingsta ta mase su zelatina kaip jus darete? ar visgi reiketu palaikyti per nakti?
norejau jusu Cipciuk pasiteirauti ar greitai sustingsta ta mase su zelatina kaip jus darete? ar visgi reiketu palaikyti per nakti?
Kuri masė ?......paukščio pieno ?....greitai , per pora valandų tvirta būna .
Papildyta:
QUOTE(Letune @ 2009 07 03, 22:10)
[Aš tortą dariau iš pusės normos į 18 cm . formelę ....
Cipciuk, aš irgi noriu daryti iš pusės normos. Turiu 20,5 cm ir 16 cm tortines. kurioje geriau jį daryti?
16 , nes kitoj bus plonokas , man tortukai aukštesni , labiau patinka .
Laba diena,cipciuk retai uzsuku su klausimu bet dabar iskilo vienas
Zadu kepti torta ,,markiza,, ir norejau paklausti del kondencuoto pieni kaip suprasti mazus indelius,tai gautusi vienas didelis nu kaip iprastose marduotuves,o gal gali mzdaug ml parasyti ir dar del margarino,ten jei gera suprantu kebliukas neten padetas?
Zadu kepti torta ,,markiza,, ir norejau paklausti del kondencuoto pieni kaip suprasti mazus indelius,tai gautusi vienas didelis nu kaip iprastose marduotuves,o gal gali mzdaug ml parasyti ir dar del margarino,ten jei gera suprantu kebliukas neten padetas?
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 08, 00:54)
Mažas indelis tai 385 ml. ....na būna skiriasi keliais ml. ......tu klausi apie tai ...." margarino kepimui " ? ......tai margarinas kuris tinka kepiniams - " EVE" arba " VILNIUS " tie kur indeliuose - netinka .....reikia , kad riebumas būtų ne mažiau 80 %
DEKUI LABAI o jei ten gerai suprantu kremui reikia 450 g margarino ane?
QUOTE(*irma* @ 2009 07 08, 17:38)
DEKUI LABAI o jei ten gerai suprantu kremui reikia 450 g margarino ane?
450 gr sviesto, o Cipsiukas naudojo perpus su margarinu EVE
QUOTE(Lusasita @ 2009 07 08, 17:42)
450 gr sviesto, o Cipsiukas naudojo perpus su margarinu EVE
dekui ryt bandysiu meistrauti
QUOTE(Lusasita @ 2009 07 08, 17:42)
450 gr sviesto, o Cipsiukas naudojo perpus su margarinu EVE
Ačiū lusasita .... kokia tu graži
pagaliau prisiruošiau ir aš padaryt medutį, bet beveik fiasko (žiūrėsim, koks bus skonis, kai padarysiu pertepimus)
turiu klausimėlį:
ką ne taip padariau, jog apipjauti paplotėliai susitraukė dar prieš juos įmetant kepti į orkaitę? visi išėjo kreivi-šleivi, mažiukai.. ir ar jie turi būti tokie storoki? ar įsigers jogurtas (žadu su juo daryti).
kažkaip mes anksčiau darydavo panašiai, tik į tešlą įmaišydavom kelis šaukštus miltų ir tik tada statydavom ant garų kaitint, kol iš tešlos pradėdavo burbuliukai kilt.
žodžiu, kažką ne taip padariau. sudėjus sodą tešla man nesuputojo, tikriausiai per anksti ar per vėlai ją dėjau. be to, buvo sunkoka kočiot (gal miltų padauginau, ir tešla kažkaip per greit ataušo )
turiu klausimėlį:
ką ne taip padariau, jog apipjauti paplotėliai susitraukė dar prieš juos įmetant kepti į orkaitę? visi išėjo kreivi-šleivi, mažiukai.. ir ar jie turi būti tokie storoki? ar įsigers jogurtas (žadu su juo daryti).
kažkaip mes anksčiau darydavo panašiai, tik į tešlą įmaišydavom kelis šaukštus miltų ir tik tada statydavom ant garų kaitint, kol iš tešlos pradėdavo burbuliukai kilt.
žodžiu, kažką ne taip padariau. sudėjus sodą tešla man nesuputojo, tikriausiai per anksti ar per vėlai ją dėjau. be to, buvo sunkoka kočiot (gal miltų padauginau, ir tešla kažkaip per greit ataušo )