Plytelei šokolado imk 100 ml. grietinėles ( žinok aš net vandenį pilu ) irgi tas pats gaunasi , dėk į vandens ( bet geriau garų ) , vonelę ( bliūdelį į bliūdelį ) , šokoladą sulaužyk ir vis maišydama ištirpink jį , tik kai ištirps , iš karto pilk ant torto , netepk peiliu , tortą , pakraipyk į šonus , tada lygiai pasidengs viršus .
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 07, 22:22)
Kai ji pakyla dirbtinai , daugiau išpuryja ( per dauk ) , batonai pardėse toki yra , suspausk ir iš jų nieko nelieka , ....juk šašlykus mes užmarinuojame , ir laikome , kol jie isimarinuoja , ar imame pagaliuką , kiekvieną gabaliuką subadome ir į tas skyliukes pripilame marinato ( na acto kaip pv. ) ir lekiam kepti ....juk ne ....laikiame , kol jis pats isimarinuos .....ar biskvitinę tešlą ...juk kepame iš karto ( kaip priklauso ) , o ne pora dienų laikome , ir tik tada kepame .....viskam yra taisyklės .....mielinė tešla mėgsta - būti minkoma ( kuo daugiau ) , trapi , riebi - tik vos suspaudi ir fsio - šaldai . Skonis gal ir ne baisiai skirsis , bet prakandus iš vidaus tikrai matyti , kad kilo per greitai - per prievartą .
Man irgi tešla skiriasi, kepdama ji per daug išakija, gana didelėm skylėm, ir pyragas nors ir atrodo išsipūtęs, purus, bet vistiek kažkoks netoks...
As noreciau paklausti CIPCIUKO:
vakar padariau torta MARGARITA.Siandien galvoju papuosti beze.Sakykit oar nesusileis man ta beze,nes grietinelej yra zelatino.Ar tiesiog rizikuoti.
vakar padariau torta MARGARITA.Siandien galvoju papuosti beze.Sakykit oar nesusileis man ta beze,nes grietinelej yra zelatino.Ar tiesiog rizikuoti.
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 07, 21:57)
Plytelei šokolado imk 100 ml. grietinėles ( žinok aš net vandenį pilu ) irgi tas pats gaunasi , dėk į vandens ( bet geriau garų ) , vonelę ( bliūdelį į bliūdelį ) , šokoladą sulaužyk ir vis maišydama ištirpink jį , tik kai ištirps , iš karto pilk ant torto , netepk peiliu , tortą , pakraipyk į šonus , tada lygiai pasidengs viršus .
O kaip sonus?Gal grietinele aptept
Sveikos, kepejeles
Susiruosiau kepti NAPALEONO torta pagal Miseles recepta, bet truputi neaisku, parasytuose produktuose pieno nera teslai :
75g. sviesto
2/3 stiklines cukraus
2 kiausiniai
1/2 arb. saukstelio kep. milteliu
3-4 stiklines miltu ( man reikejo 4 )
o vat eigoj, parasyta Sviesta su cukrumi istrinti iki baltumo.
Imusti kiausinius .
Supilti piena .
Miltus sumaisyti su kep. milteliais ir deti po 1 stikline i pries tai paruosta mase ( tesla turi gautis , kaip koldunam) ....
Tai cia reikalingas pienas ar ne
Susiruosiau kepti NAPALEONO torta pagal Miseles recepta, bet truputi neaisku, parasytuose produktuose pieno nera teslai :
75g. sviesto
2/3 stiklines cukraus
2 kiausiniai
1/2 arb. saukstelio kep. milteliu
3-4 stiklines miltu ( man reikejo 4 )
o vat eigoj, parasyta Sviesta su cukrumi istrinti iki baltumo.
Imusti kiausinius .
Supilti piena .
Miltus sumaisyti su kep. milteliais ir deti po 1 stikline i pries tai paruosta mase ( tesla turi gautis , kaip koldunam) ....
Tai cia reikalingas pienas ar ne
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 08, 09:06)
Geriausia tai patikrinti , reiktų tešlikę padalinti į 2 dalis ---------viena lai kyla taip kaip jai priklauso , kitą greitinkite orkaitėje , iškepusios rezultatą tikrai pajusite ------nors nesiginšyčiu , žmonių skoniai skiriasi , vieni tą pajaus , kitieks bus tas pats
nu nesigincysiu, nesu labai daug ju darius... arba gal mano skonio receptoriaii ne tokie jautrus , bet paskutiniu metu darau siltuoju budu, nes labai jau sunku suplanuoti vos ne pries para, kad noresi/turesi laiko bandoms
QUOTE(MAMICY @ 2009 05 09, 10:55)
nu nesigincysiu, nesu labai daug ju darius... arba gal mano skonio receptoriaii ne tokie jautrus , bet paskutiniu metu darau siltuoju budu, nes labai jau sunku suplanuoti vos ne pries para, kad noresi/turesi laiko bandoms
ir man tas pats
o jei ryte padedu, tai vakare bijau kad noro ir upo gali nebelikti