Įkraunama...
Įkraunama...

Cipciuko receptai - 5

QUOTE(padima @ 2009 06 19, 13:44)
labas ,noriu patarimo kaip lengviau padaryti ,,papukus,, noriu meduti gamint bet galvoju gi uzsiknisiu kol iskepsiu visokiu dydziu ,gal kokia gudrybe zinot?


Dėl papukų ir užsiknisti verta tongue.gif ......dar galima , paimti pora vienodų dubenėlių , išplakti grietinėlę ir į ją primesti sulaužytų lakštelių , viską išmaišai ir suverti į dubenėlius ( prieš tai juos išklokite maistine plėvele ) ....kitaip neiškrapštysite , skonis bus tas pats , vaizdelis - nukentės ( prapjojus ) .

Papildyta:
QUOTE(kisule @ 2009 06 19, 13:49)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  Cipciuk o jus darot is 6 lakstu simtalapi? blush2.gif  rolleyes.gif


Visada , kai turiu ūpo , iš 7-8 ....bet pirmu atveju , jis gaunasi ilgesnis ( susisuka apvaliai ) , kitu trumpesnis ir storesnis ( vos lenktas ) .
Atsakyti
o tikrai cipciuk,aciu uz atsakymus, o kad viduj bus negrazu tai niekis svarbu is virsaus btuu gerai mirksiukas.gif
dar norejau paklausti del marcipanines mases ar ji tinka torto dengimui ar ne ar neskani ji ?
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 06 19, 12:55)
Dėl papukų ir užsiknisti verta  tongue.gif ......dar galima , paimti pora vienodų dubenėlių , išplakti grietinėlę ir į ją primesti sulaužytų lakštelių , viską išmaišai ir suverti į dubenėlius ( prieš tai juos išklokite maistine plėvele ) ....kitaip neiškrapštysite , skonis bus tas pats , vaizdelis - nukentės ( prapjojus ) .

Papildyta:
Visada , kai turiu ūpo , iš 7-8 ....bet pirmu atveju , jis gaunasi ilgesnis ( susisuka apvaliai ) , kitu trumpesnis ir storesnis ( vos lenktas ) .

supratau 4u.gif ax.gif aciu
Atsakyti
QUOTE(padima @ 2009 06 19, 14:15)
o tikrai cipciuk,aciu uz atsakymus, o kad viduj bus negrazu tai niekis svarbu is virsaus btuu gerai mirksiukas.gif
dar norejau paklausti del marcipanines mases ar ji tinka torto dengimui ar ne ar neskani ji ?


Marcipaninė masė labai skani , tik ja nesidengia tortai , iš jos lipdomibaibokai , tortai dengiasi padengimo mase ....tai du skirtingi dalykai , bet.....viskas imanoma , bandyk , tik marcipanas ( bent Lietuvoje ) nėra baltas , jis neša į smėlio spalvą .
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 06 19, 14:01)
Marcipaninė masė labai skani , tik ja nesidengia tortai , iš jos lipdomibaibokai , tortai dengiasi padengimo mase ....tai du skirtingi dalykai , bet.....viskas imanoma , bandyk , tik marcipanas ( bent Lietuvoje ) nėra baltas , jis neša į smėlio spalvą .

4u.gif o geras, aš iš marcipaninės masės apdengiau torta blush2.gif nes maniau kad ji tam skirta, ir taip pat dariau rožytę, tik va ji man nesukietėjo, to9kia minkšta buvo...

jei nesunku, tai gal pasakysit, kaip ir marcipaninės masės pasidaryt kokius baibokus? 4u.gif nes aš jos turiu dar dvi dėžutes, ir dengt torto jau žinant nebegaliu.. pačiai gėda blush2.gif
Atsakyti
Gėda yra tarp koj..... lotuliukas.gif .......į marcipaną dar dasideda 100 g. pudros ,na ir lipdai baibokus , meškiukus ,varlytes ....viską kiek fantazija leidžia ( nudažai masę norima spalva ) , dedales klijuoji aisingu , tai stipriausia , arba patepi degtine ( vos vos ) .




Atsakyti
Cipciuk, juk galima dengti ir marcipanu torta mirksiukas.gif Tik tiek, kad jis labai brangus tuomet gaunasi. Nebandziau Lietuvoje parduodamo marcipano ir jo kokybes, taciau UK marcipanas puikiai tinka tiek gelytems, baibokams lipdyti, tiek dengti tortus ax.gif Ir UK tortai yra labai daznai dengiami marcipanu, o dar dazniau marcipanu ir ant virsaus cukraus mase tortams lotuliukas.gif Siuo atveju marcipanas naudojamas padengti torta, kad antras sluoksnis butu idealiai lygus. Bet man taip nepatinka, ir taip ju tortai beveik nevalgomi, tai dar dvigubu sluoksniu dengti is vis doh.gif Ir kaip sakiau, marcipanas yra brangesnis, nors ir skanesnis malonumas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 06 19, 14:38)
Gėda  yra  tarp  koj..... lotuliukas.gif .......į marcipaną  dar dasideda 100 g. pudros ,na ir lipdai baibokus , meškiukus ,varlytes ....viską kiek fantazija leidžia ( nudažai masę norima spalva ) , dedales klijuoji aisingu , tai stipriausia , arba patepi degtine ( vos vos ) .

o tai įdėjus pudrą masė pakietės lipdant? tada šaunu, nes taip pradėjau bijoti jos, kad š... nusipirkau... 4u.gif
Atsakyti
noriu paklausti ,jei darysiu mase torto dengimui pagal jus cipsiuk,tai rasote reikia baltos zelatinos,ar tiks dr,otker zealatina ir kiek jos deti tada,nes ji yra stipresne. g.gif
Atsakyti
mazuliux....aš tai viską žinau , ten yra - ten , o čia ....pšššššš, taip apdengti tortą gali tik sau , arba jei tau už tai gerai sumokės .

kulwerstukas , ji truputi pastovėjus sukietėja , bet tikrai ne iki kaulo schmoll.gif .....tiesiog be galo ji gaunasi maloni lipdymui , netrupa , elastingesnė ir lygesnė .

padima , ši želatina irgi stipri , dėk tiek kiek parašyta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 19 birželio 2009 - 16:49
O kasnors bandė gaminti marcipanine masę? Gal turit nuotraukėlių kaip pavyko? tikriausiai, nesigautų tokia kokybišką kaip pirktinė, nebent pavyktų riešutkus lb smulkiai sumalti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 06 19, 17:51)
O kasnors bandė gaminti marcipanine masę? Gal turit nuotraukėlių kaip pavyko? tikriausiai, nesigautų tokia kokybišką kaip pirktinė, nebent pavyktų riešutkus lb smulkiai sumalti  rolleyes.gif

Norėčiau ir aš išbandyto recepto, nes turiu migdolų branduolių jau senokai ir bijau, kad kandžiai nesugraužtų.
Atsakyti