Įkraunama...
Įkraunama...

Cipciuko receptai - 5

QUOTE(Inočka @ 2009 06 15, 15:22)
Cipciuk, klausimelis.

Saket, kad plakat beze su kakavos milteliais, kad isgauti ruda spalva. O daba jus ja dedat, dai i skysta baltyma ar jau kiek paplakta.


Mergaites, ziuriu Cipciuko nera verysad.gif , tai gal kas gali man pagelbeti. Klausimas virsuje

Aciu
Atsakyti
Cipciukas įtariu gimtadienio tortą lipdosi ax.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 06 16, 12:26)
Cipciukas įtariu gimtadienio tortą lipdosi ax.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Jo, jo
arteja Jubilejinis tortadienis. Jauciu jau pasakiskai grazus bus
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 06 16, 12:24)
Mergaites, ziuriu Cipciuko nera verysad.gif , tai gal kas gali man pagelbeti. Klausimas virsuje

Aciu


Kažkada buvau klausus ar galima dėt į beze kakavą, tai va - cipsiuko atsakymas:

"Drąsiai dėk , ne kartą dejau , tik labai tamsios neišgausi , bet bus tokia gražiai šviesi kakava , ir tirpi kava tinka .....dėk tada , kai supilsi sirupą "
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2009 06 16, 13:09)
Kažkada buvau klausus ar galima dėt į beze kakavą, tai va - cipsiuko atsakymas:

"Drąsiai dėk , ne kartą dejau , tik labai tamsios neišgausi  , bet bus tokia gražiai šviesi kakava , ir tirpi kava tinka .....dėk tada , kai supilsi sirupą "

notworthy.gif oro_buckis.gif
Atsakyti
atleiskit, kad as visai ne į temą paklausiu blush2.gif Būkit geros, mergaitės, pasakykit ( ar kokia nuorodą įmeskit) kokiose formose tortus darote, kad jie tokie idealiai apvalūs ir aukšti gaunasi? Turiu tokią 9 cm aukščio formelę, kur šonai nusiima, bet kažin ar ji tinka? g.gif Dabar vyro gimtadienis artėja, noriu kažką ypatingo sukurpti smile.gif
Atsakyti
[quote=Cipciukas,2009 06 13, 14:19]
Mergaitės atitempiu tortuką , vertas jūsų dėmesio , iš enciklopedijos , kaip visada išėjo puikiai be jokių probleminių situacijų ....nu ką - pradedam.... mirksiukas.gif
[

Cipciuk, noriu paklaust ar į kremą galėčiau nedėt tarkuotos citrinos žievelės, nu nemėgstu aš jos ar ji ką ten sudaro?


ir ar tas viršutinis glajus sukietėja ar ne, klausiu nes galvoju jei jis kietas tai viršutinio papločio nesudrėkins?
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2009 06 16, 16:48)
atleiskit, kad as visai ne į temą paklausiu  blush2.gif  Būkit geros, mergaitės, pasakykit ( ar kokia nuorodą įmeskit) kokiose formose tortus darote, kad jie tokie idealiai apvalūs ir aukšti gaunasi? Turiu tokią 9 cm aukščio formelę, kur šonai nusiima, bet kažin ar ji tinka?  g.gif  Dabar vyro gimtadienis artėja, noriu kažką ypatingo sukurpti  smile.gif

japvalus jie gaunasi todel kad biskvitus kepa apvalioje formoje tik didesneje nei 9 cm blush2.gif . o pvz. medaus torto lakstus pries kepant bent jau as apipjaustau uzdedama lekste ant iskocioto teslos lapo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingerele @ 2009 06 17, 08:22)
japvalus jie gaunasi todel kad biskvitus kepa apvalioje formoje tik didesneje nei 9 cm  blush2.gif . o pvz. medaus torto lakstus pries kepant bent jau as apipjaustau uzdedama lekste ant iskocioto teslos lapo smile.gif


Aš irgi taip darau.
Čia klausėja nurodė aukštį 9 cm, o ne diametrą. bigsmile.gif O diametras gali būti įvairus, priklausomai, kokio dydžio tortą darysi. Aš turiu 16, 21, 26 cm diametro torto formas. O aukštis gal kokie 6 cm. bet jis netoks svarbus, jei kepi tik biskvitą joje, nes po to jį supjaustai horizontaliai į 2 ar 3 dalis, priklausomai nuo biskvito aukščio ir sutepi kremu. O tada jis dar paaukštėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 17 birželio 2009 - 11:48
QUOTE(Letune @ 2009 06 17, 12:44)
Aš irgi taip darau.
Čia klausėja nurodė aukštį 9 cm, o ne diametrą.  bigsmile.gif  O diametras gali būti įvairus, priklausomai, kokio dydžio tortą darysi. Aš turiu 16, 21, 26 cm diametro torto formas. O aukštis gal kokie 6 cm. bet jis netoks svarbus, jei kepi tik biskvitą joje, nes po to jį supjaustai horizontaliai į 2 ar 3 dalis, priklausomai nuo biskvito aukščio ir sutepi kremu. O tada jis dar paaukštėja.



o čia, sakykit, tokios formos kaip mano, kur šonas nusiima?
Labai Jums ačiū už atsakymus biggrin.gif ir dar paklausiu, o tokie tortai, kur ant viršaus pilasi įvairių spalvų kremai iš žele, kokiose formose daromi? galvoju, gal toks lengviau, prisidarai žele ir pili viena ant kitos. o ta mano formelė akivaizdžiai per maža, gautuos didelis, bet plonas g.gif nebūtų vaizdo schmoll.gif Matot,kaip naujoke saldumynų temoj, biški plavinėju blush2.gif
Atsakyti
Atejau su klausimais, klausiu visu, gal galite pasiulyti kokia nors torto forma 9 metu berniukui, nzn ka jam padaryti g.gif dazus turiu tik ruda, melyna ir raudona. meska jau nebetinka, sakau gal kamuoli ar laiva sumontuoti, bet kaip tai padaryti, pvz laiva? g.gif
Atsakyti
tikrai cipciukas prapuolus g.gif
mergaitės, kas kepėt tortą Margarita mirksiukas.gif
Tortas " MARGARITA "



Jums reikės...



Bet kokio šviesaus biskvito ( pas mane " ANANASINIO " torto ).



Didelio indelio grietinėlės 450 g. , 36 proc.


Braškių ( tik šviežių ) , pagal pareikį , pas mane 0,5 kg.


Cukraus ir citrinos rūgštelės , pagal savo skonį


Želatinos 1 didelis šaukštas .


Produktai paskaičiuoti 20 cm. formai

Sutriname su blendą trečią dalį braškių į piure .
Želatiną išbrinkiname , ištirpiname .
Biskvitą padaliname į 3 dalis .
Išplakame puse grietinėlės su cukrumi , į ją sudedame braškių piure ir supilame ištirpintą želatiną ( viską darome greitai ) .
Dedame į formą biskvitą , ant jo supilame grietinėlės - braškių masę .
Uždedame kitą biskvitą .
Vėl išplakame likusę grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštele , ją sudedame ant biskvito .
Braškes supjaustome gabaliukais , kokiais jūs norite , ir jas susmaigstome į grietinėlę .
Dedame trečią biskvitą , truputi paspaudžiame .

Jeigu jūsu biskvitas yra sausesnis , suliekite sirupu ar tiesiog virintu vandeniu ( aš neliejau ).
Dedame šaltai , lai stingsta ir bręsta .



Galvoju kodėl reikia dėt į formą, gal ta masė labai skystoka gaunas su braškių piure g.gif o dar galvoju, kad galima ir mascarponės pridėt, bet čia bus jau su lyriniais nukrypimais...
Atsakyti