Oij, kiek klausimu
gal šitas griliažinis tiktų MB vis laukia kol prieis eilė jam vėl kepti
QUOTE(Odrey @ 2009 06 05, 19:51)
Na taip , tik jau ne atvėsusią , ji nepasiskirstys lygiai .
QUOTE(Cipciukas @ 2009 06 05, 23:02)
Na taip , tik jau ne atvėsusią , ji nepasiskirstys lygiai .
aciu Cipciuk, kaip tik dabar siuo metu darau du meducius vienu kartu. Ir dar apskritai darau juos pirma karta. Tai oj yra ka veikt, skaityt atrode daug paprasciau negu daryt.
Na kaip nors. Aciu dar karteli
QUOTE(Fregata @ 2009 06 05, 21:36)
Cypciuk, ryt planuoju teveliui gaminti zeliuka
Noreciau konsultacijos, kiek sauksteliu zelatinos reikia ant 0.5 l. jogurto ir ant 0.5 vysninio kompoto, kad sluoksnis sustingtu normaliai? Ar uztektu po koki 1 arb. sauksteli kiekvienam, ar reiktu daugiau? Bijau, kad nepadauginciau ir kad nesigautu sportbacio padas
Noreciau konsultacijos, kiek sauksteliu zelatinos reikia ant 0.5 l. jogurto ir ant 0.5 vysninio kompoto, kad sluoksnis sustingtu normaliai? Ar uztektu po koki 1 arb. sauksteli kiekvienam, ar reiktu daugiau? Bijau, kad nepadauginciau ir kad nesigautu sportbacio padas
Jetau , nugi aš nežinau kokia pas tave želatina ....jei ta iš parduotuvės , jogurtui dėk 2 didelius nubrauktus šaukštus , kompotui irgi tas pat . Prakeiksi mane kai nesustings
---------------------------------------------------------------
Į riliažinį tortuką priklauso dėti du rudus ir du baltus plonus biskvitus , kremas butinai sviestinis ( sviestas ir kondencuotas ) , paskui turi pasidaryti griliažą ....padegini cukrų ir į karštą suberi smulkintus ir pekepintus riešutus ( geriausiai arahis ( žemės ) ) išmaišai , papili plonai ir palauki kol sukietės , tada skaldai , ir jais apklijuoji šonus , jei nori ir viršų ....galima griliažo dėti ir į kremą , tikrai skanu .
Cipciuk, kai kepte "PONIOS KAVARSKIENES napoleonas ", kai pjums jo kremas ar patiko, jei ten dedasi tryniu, tai kodel jis toks baltas tas kremas ir kirk to kremo gaunasi?
Normaliai gaunasi , tortukui pertepti .....kai kiaušiniai ne naminiai , tai ir kremas nėra geltonas .
----------------------------------------------------------------------------------------------
Mergaitės , dariau beze , viską susvėriau , žiūrėjau laiką ....gavosi čiut ne zefyras , rašau tiksliai kiek kas sveria ( gramais ) .....nu jei jums dabar dar nebeišeis , aš nežinau , kažko nedadarot......
Pas mane elektrinė plytelė , užstačiau ant stipriausio karščio , pastačiau virti sirupą .
Laikas kiek virė , nuo tada , kai pradėjo smarkiai kunkuliuoti ...virė 14 min.
Sulyliau sirupą , istačiau į dubenį su šaltu vandeniu .
Išsiplakė per 4 min.
Fsio ....pykit - nepykit , bet daugiau nerašysiu , kiek ko dėti , beze gavosi superinė .
----------------------------------------------------------------------------------------------
Mergaitės , dariau beze , viską susvėriau , žiūrėjau laiką ....gavosi čiut ne zefyras , rašau tiksliai kiek kas sveria ( gramais ) .....nu jei jums dabar dar nebeišeis , aš nežinau , kažko nedadarot......
.....BEZE ....
Kiaušinių baltymai svėrė 76 g.
Cukrus svėrė ( ant svarstyklių , o ne graduotam indelį )...193 g.
Užpyliau ant cukraus 50 ml. vandens.
Pas mane elektrinė plytelė , užstačiau ant stipriausio karščio , pastačiau virti sirupą .
Laikas kiek virė , nuo tada , kai pradėjo smarkiai kunkuliuoti ...virė 14 min.
Sulyliau sirupą , istačiau į dubenį su šaltu vandeniu .
Išsiplakė per 4 min.
Fsio ....pykit - nepykit , bet daugiau nerašysiu , kiek ko dėti , beze gavosi superinė .
Oho, aš ant stipriausio karščio jeigu virčiau, tai man karamelė ties kokia 9 minute jau būtų susidariusi...
QUOTE(Cipciukas @ 2009 06 06, 21:33)
Aš paminėjau ...pas mane elektrinė plytelė , juk ji ( tas blynas ) ne visada kaista , tai sumažėja , tai vėl įkaista visas .....aš nežinau kaip bus su dujine , bet elektrinės visos taip kaista .
Tai pas mane ir yra elektrinė, na bet gal visų viryklių skirtingi stiprumai
ant dujinės virdavau po 7 minutes gaudavosi puikiai, bet kiekvienos dujinė ir jų padalos skirtingos
Taip Olesta , aišku skiriasi....kiekviena viryklė verda kitaip , pas mane kai išyla tai tame apvalume yra 5 ratukai ( tame blynelį ) po kiek laiko raudoni lieka tik 4 ...po to 3 ir galiausiai 2 ...po to vėl pradeda kaisti , iki kol ikaista ir paraudonuoja visi 5 , jei jie pastoviai būtų raudoni , karštis būtų baisus ,ir tikrai užtektų 7 min. jei dar ne mažiau .