labas cipciuk,kazkada netycia uzklydau i jusu tema ir likau suzaweta kaip dalinate patarimus ir linxmai wedate pokalbi su kepejelemis
as pati wa maziuka augindama dabar wis experimentuoju wirtuweje,ir siaip wisada jauciau beprotiska aistra walgio gaminimui, nors pries gimdyma su teslom draugauti nepatiko,o wa dabar kaip tik labai idomu
noreciau jusu konsultacijos..tas gerwuogiu tortukas labai patiko mana,motinos dienos proga padariau mamytei nu ten si ta pakeiciau sawaip,bet esme ta pati buwo,labai wisiem patiko, o man patiko kad net kepti nereikia o tox saunus gaunasi bet wa,tokia minti dawe namiskiai,krikstynoms sunaus paciai daryti,kad ir toki pati,susimasciau kodel gi ne.. tai wa,tox klausimas butu,gal galima kazkokiu trapios teslos biskwitu pakeisti tuos sausainukus? norisi kuo daugiau namie padaryta kad butu,be parduotuwiniu sausainiu.. ir ka ten dar paiwairinti butu galima kaip manot? beja,gal imanoma namu salygomis koki dwieju aukstu torta padaryti labai pasistengus..?
QUOTE(daividija @ 2009 05 05, 12:10)
Daryk kitoki krema,su varske+sviestas+cukraus pudra,su mascarpones suriu+varske+cukraus pudra,idek tirpios kavos,as tokius darau,jie pas mus einamiausi.
aciu labai uz patarima butinai pabandysiu!
Na pirmiausia mergaitės labai persiprašau visų , bet šiandien mane prie interneto neprileido iki 17 valandos , vis metė lentelę , kad serverio neranda , nervas taip ėmė , net rankos dirbti nenorėjo , ir dar turėjau ekstra skruzdėlyną sumeistrauti , ....truputi lukterkite , greitai torčiukas bus , prižadu
Pandute Li .....malonu , ka prisijungei prie mūsų , ir , kad tortukas patiko .
Vis mastau , žinai tokio 2 aukštų torto , aš nerizikuočiau , daryti , nors jei pridėsi daug želatinos , jis tikrai atlaikys svorį , bet skonis nukentės ....gausis kramtuškė
Dabar mastau , ką čia tau pasiūlius vietoj sausainukų
Gali pati , išsikepti kokių trapių pailgų saisainukų , ir jais apdėti , kadangi labai retai kepu sausainius , nemėgėjai jų pas mane , receptuką patarsiu pasiieškoti sausainių temoje , tikrai ką nors rasi .
Gali tiesiog pasidaryti trapios tešlos ( mano tortų receptai " NEVĖŽIS " , " MARKIZA " ) iš tos tešlos išsipjauk pailgus saisainukus , iškeps ir jais apdėk šonus .
O jei nori kitokį tortą daryti , tai ivairių yra , tik nepatarsiu daryti apatinio aukšto labai puraus ir minkšto , nes gali idubti , rinkis medutį , Nevėžį , Margaritą , su morengu .....o va Juodojo miško nepatariu , taip pat Margaritos , jie labai minkšti .
Pandute Li .....malonu , ka prisijungei prie mūsų , ir , kad tortukas patiko .
Vis mastau , žinai tokio 2 aukštų torto , aš nerizikuočiau , daryti , nors jei pridėsi daug želatinos , jis tikrai atlaikys svorį , bet skonis nukentės ....gausis kramtuškė
Dabar mastau , ką čia tau pasiūlius vietoj sausainukų
Gali pati , išsikepti kokių trapių pailgų saisainukų , ir jais apdėti , kadangi labai retai kepu sausainius , nemėgėjai jų pas mane , receptuką patarsiu pasiieškoti sausainių temoje , tikrai ką nors rasi .
Gali tiesiog pasidaryti trapios tešlos ( mano tortų receptai " NEVĖŽIS " , " MARKIZA " ) iš tos tešlos išsipjauk pailgus saisainukus , iškeps ir jais apdėk šonus .
O jei nori kitokį tortą daryti , tai ivairių yra , tik nepatarsiu daryti apatinio aukšto labai puraus ir minkšto , nes gali idubti , rinkis medutį , Nevėžį , Margaritą , su morengu .....o va Juodojo miško nepatariu , taip pat Margaritos , jie labai minkšti .
Cipsiukai, noriu kaip žinovės paklaust
užsiminkiau mielinę tešla, bet galvoju kept tik rytą, ar man ją į šaldytuvą dėt?
Seniai su ja ką nors bekepiau
užsiminkiau mielinę tešla, bet galvoju kept tik rytą, ar man ją į šaldytuvą dėt?
Seniai su ja ką nors bekepiau
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 05, 23:24)
Na būtinai , jei kepsi rytoj , o kam tu ją minkiai šiandien .... ....kai kurios labai greitai pakyla , va tik " PLIUŠKŲ " tai ilgai , ją per naktį reikia laikyti šaldytuve .
Tu naktį ją patikrink , kad nepabėgtų , bu visas šaldytuvas apibėgs ...jei matysi , kad smarkiai kyla , perminkyk .
Tu naktį ją patikrink , kad nepabėgtų , bu visas šaldytuvas apibėgs ...jei matysi , kad smarkiai kyla , perminkyk .
Tai vat, žadėjau šiandien kept, bat sutingau su viena koja tik esu, tai atidėjau rytdienai, nors jau ji iškilus man
Dėkui, bandysiu dėt
nu negaliu su mano eklerų įdaru tai bajeris, man dar buvo skanu ir su mascarpone plakiau su grietinėle per pusę, tai MB išpeikė, kad neskanu, nes jam tas kiaušininis ir jokio kito nepripažįsta skonio reikalas aš nemėgstu morengų
Aš eklerus dažniausiai su paprasta varške darau, būtinai pertrinu per smulku sietelį niekada nebandžiau su plikytu kremu, man visada atrodė, kad jam pagaminti reikia aukščiausio pilotažo